Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

k***

błagam - potrzebna szybka opinia doświadczonych ...

Polecane posty

potrzebuje szybkiej porady! wydzwaniam od rana do gina, ale jest poza zasięgiem, z nikąd pomocy .... dostałam jakieś dziwne brązowe plamienie, niema tego dużo raz na kilka godzin kapnie ... ale ... co ja mam robić? wziąć luteine dzisiaj? i molestować od rana gina? czy dać na luz i niebrać? help help długa ta moja historia, ale żeby bardziej naświetlić, niemam pewności co do ciąży, na teście kreska wyszła baaaardzo jasna, a wczorajsze badanie nic nie wykazało i lekarz przeżucił mnie na przyszły poniedziałek - jestem w kropce ... poradzicie coś? wziąć luteine?

A może zrób drugi test a do poniedziałku jest 6 dni więc jakoś wytrzymasz. Zwłaszcza, że jeśli to sam początek ciąży to może być jeszcze nie widać na USG. Mnie było widać dopiero w chyba 7 tygodniu.

poprostu jechac na pogotowie natychmiast

no u mnie byłoby to ok 3,5 tygodnia tylko ... lekarz kazał brać luteine ... dzisiaj rano też wzięłam, zanim pojawiło się plamienie, powinnam wziąć teraz wieczorem ... ale czy mam wziąć? :(

sluchajcie przy problemie w ciazy kazdy lekarz ma obowiazek przyjąć bez kolejki- ja bym nie bagatelizowala tego przy plamieniach czekac 6 dni???????????

ike ale mnie nic nie boli, a co do ciąży niemam 100% pewności - niechce robić niepotrzebnego zamieszania

ike nie mogę się dodzwonić do mojego barana :(

Miałam brązowe plamienia jak byłam w 6 tygodniu (licząc od pierwszego dnia OM) i brałam dwa razy dziennie luteinę na podtrzymanie ciąży bo była zagrożona. Luteina nie zaszkodzi - jeżeli nie jesteś w ciąży to tym bardziej.

Aga* i o to mi chodziło ... dziękuję ci A od rana będę męczyła linie mojego gina - niech powie konkretnie co ja mam robić ...

Trzymam kciuki za pomyślne zakończenie sprawy - tak jak u mnie :-)

Gość annii
Brać luteinę koniecznie i LEŻEĆ!!!! Jeśli plamienia zmienią kolor na krwisto - czerwony albo pojawi się ból brzucha - biegiem na pogotowie!

ja mam brazowe plamienie od miesiaca, codziennie biore luteine. USG wykryło, że plamienie spowodowane jest krwiakiem. Byłam w sumie u 3 lekarzy i każdy zalecał luteinę tak więc podobnie jak dziewczyny sądzę, że Ci nie zaszkodzi. No ale wiesz, lekarzem nie jestem... pozdrwawiam