Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Gabrysia55

Klub pan po 50-60-tce...

Polecane posty

Go艣膰 globus
Zadaj臋 sobie pytanie dlaczego taki cz艂owiek,o kt贸rym piszesz znaj膮c sytuacj臋 偶yciow膮 osoby potrzebuj膮cej szybko zmienia zdanie i podnosi cen臋.LIBRA nazwa艂a艣 go 艂agodnie "chytrusem". Ja nazwa艂a bym go osob膮 bez uczucia i ogromnym egoist膮.Mam nadziej臋,偶e takich ludzi jest ma艂o wok贸艂 nas.Moja kole偶anka r贸wnie偶 bierze leki na rozrzedzenie krwi - ma migotanie przedsionk贸w. Wiem jak k艂opotliwe s膮 cz臋ste badania g臋sto艣ci krwi.Z tym,偶e ona jest w moim wieku i jako艣 musi sobie radzi膰. Twoja c贸rka to m艂oda osoba i 偶ycie przed ni膮.Trzymam kciuki i pragn臋 aby艣 mog艂a pozytywnie za艂atwi膰 t臋 spraw臋. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 globus
Dobrej nocy dla wszystkich. Ja ju偶 w pi偶amce d艂ugo dzisiaj nie posiedz臋 - tak czuj臋. Do jutra.

Udost臋pnij ten post

Globusik - no c贸z,to cz艂owiek obcy,nie zna nas wi臋c poniek膮d si臋 nie dziwi臋.Te aparaty u nas s膮 bardzo drogie - prawie jeszcze raz tyle,bardziej moja kochana rodzina jest godna zastanowienia,znaj膮 nasze losy od lat, zreszt膮 dlatego jak pisa艂am si臋 oddalili. Wko艅cu dogada艂am si臋 z tym faciem i jad臋 za艂atwia膰 kredyt. Ciesz臋 si臋 jak g艂upia,偶e ten aparat b臋dzie mia艂a.Od 15 lat chodzi na te badania g臋sto艣ci,偶y艂y ma tak pozrastane od setek zastrzyk贸w,偶e ju偶 nie ma jak prawie krwi pobiera膰.a tu b臋dzie z palca. Ludzie maj膮 problemy - ka偶dy na swoj膮 miar臋. Smiesz膮 mnie obecne ambicje,chata,samoch贸d,kafelki,dupere... pozamykani we wlasnych cha艂upach,niedost臋pni,zarozumiali. Wol臋 m贸j dziki zaro艣ni臋ty ogr贸d i stado szoak贸w buszuj膮cych na winogronach.Nara.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 globus
"Rodzina,rodzina kiedy jej nie masz samotny艣 jak pies" 艣piewali "Starsi Panowie" Dla mnie to slogan.呕ycie pokazuje co innego. Ogromnie si臋 ciesz臋,偶e wszystko jest na dobrej drodze i uda Ci si臋 za艂atwi膰 spraw臋 do ko艅ca.Jak to ulga dla c贸rki,kt贸r膮 pozdrawiam. Wiem r贸wnie偶 jaka rado艣膰 dla Ciebie,偶e mo偶esz pom贸c w potrzebie tak bliskiej Ci osobie.Wiem,偶e nie b臋dzie Ci臋 k艂贸艂o serce bo nie b臋dzie wk艂贸wania si臋 do 偶y艂y kochanego dziecka. Z tego co widz臋 偶ycie nas nie oszcz臋dza. LIBRA poradzimy sobie.To ile i co jest nam pisane pokonamy. Pozdrawiam.Hej.

Udost臋pnij ten post

Witam Was wieczorkiem - siedzicie pewnie nad \"M jak ...., oj,nie ogl膮dam ju偶,nie ogl膮dam... Tak wla艣ciwie to zauwa偶y艂am,偶e przesta艂am wszelkie nasze i nie nasze seriale codzienne omija膰. Szkoda,偶e ma艂o w tv dobrych film贸w,czasami co艣 leci po nocy. Dzisiaj akurat cu艣 dla mnie o 21 na axn - medium - mo偶na przy tym si臋 odpr臋偶y膰 i g艂upich my艣li troch臋 mniej. Ot bajeczka, jak zagubieni,czy nieprawdziwy dr Haus. Dzisiaj w dzikim ogrodzie przyby艂y 3 krzewy r贸偶,jak zwykle wg MM posadzone w \"g艂upim\" miejscu,na pewno b臋d膮 sta艂y mu na drodze,jak b臋dzie jecha艂 kosiark膮.No i k艂贸tnia by艂a o w艂os.Nara

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jak ja kocham
Was czyta膰. To przemijanie .Sciskam Was gor膮co.W por贸wnaniu z innymi gwarnymi topikami,tu jest cudowny spok贸j. Mam pro艣b臋.Nie mog艂yby艣cie Panie wi臋cej pisa膰 ? Te Wasze przemy艣lenia s膮 przepi臋kne.馃尰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jak ja kocham
Acha,zagl膮dam tu kilka razy w ci膮gu dnia ,czekaj膮c na Wasze posty.

Udost臋pnij ten post

Globusik - sny.. sny... Pamietam jak kiedy艣 u pewnego psychiatry poskar偶y艂am si臋 na moje sny,a cz臋sto mia艂am i mam koszmary.Od tamtej wizyty absolutnie sn贸w nie bior臋 na powa偶nie,nie przejmuj臋 si臋 nimi i staram si臋 zaraz zapomnie膰. Jego reakcja by艂a dla mnie szokiem - wy艣mia艂 mnie i opieprzy艂 - 偶e nie mam wi臋kszych zmartiwe艅 ni偶 sny? No moja Te艣ciowa - to by艂 numer. Po z艂ym 艣nie,od razu by艂a u nas i ostrzega艂a \"NA PEWNO CO艢 Z艁EGO U WAS SI臉 WYDARZY\". W ko艅cu pyta艂am jej - dlaczego nie u niej? No niestety,czy偶by to by艂y jej pobo偶ne 偶yczenia? - nieszcz臋艣cia dzia艂y si臋 u nas a nie u niej. Przyznam,偶e poniek膮d z ulg膮 przyj臋艂am jej odej艣cie..ha.. No,ale pozosta艂y jeszcze moje 2 te艣ciowe (czytaj szwagierki),kt贸re te偶 lubi膮 swoje z艂e sny,odczytywa膰 dla kogo艣. Kiedy艣 zabroni艂am im tych informacji sennych. Jak jeszcze b臋dziesz mia艂a koszmarek - to GO OLEJ.Nara.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 globus
Do JAK JA WAS KOCHAM Zapewne jeste艣 m艂od膮 osob膮.Wiesz cieszy mnie ta Twoja ocena naszych wpis贸w.Ka偶da z nas pisze absolutnie swoje odczucia ze zdobytych do艣wiadcze艅 偶yciowych. LIBRA Jeste艣 kapitalna Bior臋 / do tej przewra偶liwionej g艂owy/ to co napisa艂a艣. Sny jak najszybciej zapomnie膰.Jest tyle realnych rzeczy nad kt贸rymi trzeba si臋 zastanowi膰. Za spraw膮 wnuczka mojej kole偶anki Basi w moim domu si臋 rozweseli艂o. Id膮c na spacer lub wracaj膮c odwiedza mnie.I na ten temat musz臋 napisa膰 wi臋cej. Basi臋 pozna艂am kiedy jej najm艂odszy syn Tomek mia艂 tyle latek co jego synek teraz /2 latka/. Poniewa偶 mieszkamy w s膮siednich blokach widzia艂am dorastanie Tomka. Nie raz s艂u偶y艂 mi pomoc膮 i wnosi艂 jakie艣 zakupy na 3 pi臋tro. Czy wtedy /kiedy w sercu by艂 maj/ cho膰 przez moment pomy艣la艂am, 偶e dane mi b臋dzie chodzi膰 na spacer ju偶 nie z Tomkiem , a jego synkiem.Nigdy.Do 偶ycia zawsze podchodzi艂am z pokor膮 i wiedzia艂am 偶e lata lec膮,jednak nie my艣la艂am,偶e stanie si臋 to tak szybko. O przyja偶ni z Basi膮 to odr臋bna historia.My艣l臋,偶e warto o niej napisa膰.Tak zrobi臋 nast臋pnym razem. Dobrej nocki i do jutra.Hej.

Udost臋pnij ten post

Witajcie - jestem pod wra偶eniem mojego zakupu na allegro. Wyobra偶cie sobie,偶e m艂ody 24 letni m臋偶czyzna odnalaz艂 m贸j nr telefonu i przed transakcj膮 do mnie zadzwoni艂. Mieszka gdzie艣 w podkarpackiem - drugi koniec polski,jak dla mnie. T艂umaczy艂 mi bardzo przej臋ty sprawy gwarancji tego aparatu itp. Zapyta艂am czyj to aparat. Jego kuzynka chyba 17-latka od stycznia le偶a艂a na kardiologii w W-wie.Mia艂a wcze艣niej wszczepione 2-ie sztuczne zastawki,by艂a ju偶 w stanie beznadziejnym.W tym czasie (PERFIDNI LEKARZE - DOPISEK M脫J) nam贸wili jej rodzin臋 na kupno tego aparatu - ABY JEJ UL呕Y膯. Wnioski moje - zrozpaczona rodzina patrzy na umieraj膮c膮 c贸rk臋,-podobno le偶a艂a pod aparatami- w czym mia艂 jej ten aparat pom贸c?Pom贸g艂 natomiast firmom farmaceutycznym i powi膮zanych z nimi lekarzom. Okaza艂o si臋,偶e trafi艂 jej si臋 dawca i jest po przeszczepie serca. Podobno jest ok. Uwa偶am,偶e aparat przyda艂by jej sie w艂a艣nie teraz,je艣li zdecydowali si臋 na jego sprzeda偶 - to musi tam by膰 bieda. M艂ody cz艂owiek powiedzia艂 do mnie - po zako艅czonej aukcji pobieg艂em do ciotki aby j膮 powiadomi膰. Ot cholerne 偶ycie,kraj w kt贸rym 偶yjem te偶. Moja c贸rcia w kwietniu le偶a艂a na kardiologii.Zmienili jej lek rozrzedzaj膮cy krew i zalecenie - kupno aparatu. Fakt - po tym \"Nowoczesnym\" leku nijak nie mog艂a utrzyma膰 g臋sto艣ci krwi w wymaganej dla niej normie,przez 3 m-ce,co drugi dzie艅 by艂a na pobieraniu krwi,ka偶dy wynik by艂 kra艅cowo r贸偶ny - od zagra偶aj膮cego jej wewn臋trznego wylewu - do zakrzep贸w. W ko艅cu wr贸ci艂a do poprzedniego leku. Ca艂y czas tylko s艂ysza艂a pytanie - czy aparat ju偶 kupi艂a???? Nie do艣膰,偶e 偶ycie ludzi nieraz usra.. to jeszcze lekarze do艂o偶膮. Byle by艂a kasa,byle by艂o fajnie. Ot 偶ycie.........

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 globus
Jestem wzruszona i ucieszona.Przepraszam tego m艂odego cz艂owieka.Os膮dzi艂am go zbyt surowo. Dawca uratowa艂 偶ycie 17 letniemu dziecku,a aparat bardzo pomo偶e Twojej c贸rce.Tak jak wspomina艂am wiem,偶e utrzyma膰 odpowiedni膮 g臋sto艣膰 krwi nie jest 艂atwo.Boryka si臋 z tym moja kole偶anka. Nasza -s艂u偶ba zdrowia- w zasadzie dla mnie takiej zwyk艂ej osoby ona nie istnieje.Jestem coraz starsza i wiem,偶e zdrowie b臋dzie coraz bardziej szwankowa膰.呕eby nie by膰 w ci膮g艂ym l臋ku zawierzy艂am przeznaczeniu.Je偶eli mam prze偶y膰 to tak b臋dzie, a je偶eli nie to nie. Kiedy by艂 u mnie tata i zachorowa艂 dzwoni艂am po karetk臋.M贸wi艂am wszystko szczerze ,kiedy pani zapyta艂a o wiek ,a ja na to 82 lata sko艅czy艂a si臋 dyskusja.Po艂膮czy艂a mnie z lekarzem dy偶urnym i dosta艂am instrukcj臋 jak post臋powa膰 , a rano zawie艣膰 do przychodni. W takiej sytuacji dopiero cz艂owiek zdaje sobie spraw臋 jak jest lekcewa偶ony,niepotrzebny i deptany jak mr贸wka. Du偶o si臋 m贸wi o eutanazji - to niedopuszczalne-a je偶eli lekarz odmawia pomocy pytam CO TO JEST? Dawno temu rozmawia艂am ze znajom膮,kt贸ra by艂a bardzo roz偶alona tak jak wi臋kszo艣膰 z nas.Zrobi艂am wielkie oczy kiedy us艂ysza艂am jej s艂owa: je偶eli my emeryci jeste艣my tak膮 zaka艂膮 w tym kraju niech odbuduj膮 O艣wi臋cim i wszystkich nas tam wywioz膮. Bo偶e jakie mocne s艂owa.Gdy si臋 rozsta艂y艣my my艣la艂am,偶e takie s艂owa mo偶e m贸wi膰 tylko kto艣, kto ma mur przed sob膮 i nie przeskoczy go,bo jest s艂aby,stary ,uczciwy itd. Nie dziwi臋 si臋 m艂odym ludziom,偶e wyje偶d偶aj膮.Gdy bym by艂a m艂oda mia艂a cho膰 ma艂e mo偶liwo艣ci ,wyjecha艂a bym. Uczono mnie patriotyzmu i kocha艂am t臋 swoj膮 Ojczyzn臋.Nie my艣la艂am, 偶e kiedy艣 mo偶e by膰 tak,kiedy b臋d臋 potrzebowa膰 pomocy mog臋 jej nie otrzyma膰. Do jutra.

Udost臋pnij ten post

Tak takGlobusik. Ostatnio znalaz艂am wreszcie okre艣lenie nazwy kraju w kt贸rym 偶yjemy. Po pewnym programie w tv Jaworowiczowej,przyzna艂am racj臋 wypowiadaj膮cemu si臋 tam prawnikowi.Zyjemy w kraju urz膮dzonym dla nas przez sbecj臋. By艂e艣 sw贸j? -ty i twoje dzieci s膮 urz膮dzone. Jeste艣 m艂ody,zdolny - co z tego,mo偶esz co najwy偶ej s艂u偶y膰 nam,we wszystkich dziedzinach 偶ycia. No dosy膰 - wa偶ne 偶e takie monstra nie maj膮 wst臋pu do mojego dzikiego ogrodu. ON JEST DLA NAS. Przykre to,ale ja z moim MM,zastanawiaj膮c si臋 nieraz nad tym,co dalej,kilka \"plan贸w\" obmy艣leli艣my. a przede wszystkim - tak jak piszesz - niech opatrzno艣膰 zdecyduje. Wczoraj m贸j MM podj膮艂 decyzj臋 - jad臋 na grzyby. Mi si臋 nie chcia艂o.Wyobra偶cie sobie,przywi贸偶 dwa ubite wiadra,biedak tak si臋 zm臋czy艂tym schylaniem,偶e zaraz pad艂 na tapczan.Ja za to mia艂am roboty do p贸偶nej nocy. Grzyb贸w podobno tyle,偶e mo偶naby zbiera膰 na czworaka,wvcale si臋 nie podnosz膮c.Same malutkie,m艂odziutkie podgrzybki. Dzisiaj na obiad - zupa grzybowa, jutro - robi臋 ok.100 pierog贸w - przyjezd偶a c贸rcia, wczorajsza kolacja - grzybki z cebulk膮 i jajcem , oj.. oj.. reszt臋 chyba w ocet i cz臋艣膰 zamro偶臋. Ziemia,nam pomaga jak mo偶e. Nara.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 globus
Nie jestem uzale偶niona od ogl膮dania seriali /nie ogl膮dam 偶adnego/ wi臋c siadam do komputera kiedy chc臋. LIBRA 艣wi臋to w domku,przyje偶d偶a c贸rka ,a na powitanie takie pyszno艣ci.Pierogi bardzo,bardzo lubi臋 i na odleg艂o艣膰 czuj臋 ich smak. Ja w tym roku na grzybach nie by艂am.Troch臋 daleko jest do lasu.Druga sprawa to chyba nie lubi臋.Kiedy by艂am dziewczynk膮 mama budzi艂a mnie rano na grzyby.Ja jestem "sow膮" lubi臋 wieczorem siedzie膰,rano si臋 nie spieszy膰 i wstawa膰 z "wyrka" z leniem.Powoli nabieram werwy i do roboty. Jedno co dobre jest na emeryturze,偶e rano nie musz臋 wys艂uchiwa膰 budzika. Do dzisiaj pami臋tam zapach suszonych grzyb贸w w moim rodzinnym domu. Po wyj艣ciu za m膮偶 los oddali艂 mnie od rodzic贸w.Lata 60 .Podr贸偶 to ca艂a wyprawa.Dlatego spotkania nie by艂y cz臋ste.Ale ka偶dy urlop prawie musieli艣my sp臋dzi膰 u rodzic贸w.T臋sknili艣my za sob膮. Mi艂e i radosne by艂y powitania.Wraz ze zbli偶aj膮cym si臋 terminem wyjazdu by艂o coraz smutniej. Dzie艅 wyjazdu. Po po偶egnaniu odje偶d偶ali艣my /pierwszym w 偶yciu samochodem "maluszkiem"/ a moi rodzice takie dwa "go艂膮bki" ze 艂zami w oczach stali przy bramie i patrzyli jak si臋 oddalamy. Tyle lat jak odeszli,a ja prawie ka偶dego dnia ich widz臋.Czas robi swoje ,te dwie postacie staj膮 si臋 coraz "mniejsze" ale istniej膮. Pami臋tam nawet ich ubrania w tym dniu.Os贸bki staj膮 si臋 mniejsze ale chyba pozostan膮 ze mn膮 do ko艅ca. Znowu si臋 rozmarzy艂am. Do jutra mi艂e Panie.

Udost臋pnij ten post

czy偶by艣my mia艂y \"wsp贸lne\" wspomnienia? J a te偶 z dala od domu rodzinnego,t臋skni艂am.Urlopy - zawsze chocia偶 na par臋 dni zaliczy膰 musia艂am.Odleg艂o艣膰 ode mnie - nieca艂e 200 km - ale jazda poci膮gami z przesiadkami potrafi艂a trwa膰 i 8 godzin. Przy tym ma艂e dzieci, wozek,tobo艂ki - ale co tam to dla mnie w tatych czasach. Pami臋tam jak pewnego razu dojezd偶a poci膮g do stacji gdzie mam przesiadk臋, a ten m贸j do kt贸rego mam si臋 przesi膮艣膰 - z tego samego peronu - ju偶 odjezd偶a.Do nast臋pnego 3 godz.a do domu - 30 km. W艂a艣ciwie PKP do dzisiaj nie zmienilo si臋 wcale,tylko bardzo podro偶a艂o. Te podr贸偶e ci膮gn臋艂y si臋 strasznie - ale jaka by艂a rado艣膰 po przyjezdzie do Mamusi i Taty. Szczeg贸lnie utkwi艂 mi w g艂owie pewien wyjazd z domu. Stali艣my na przystanku autobusowym - Mama,Tata.MM,moich dw贸ch synk贸w no i ja. Na rowerze przejezd偶a艂a obok nas znajoma - wiozla alkohol po jakiej艣 zabawie.Tata zawo艂a艂 do niej o 1/2 litra - poda艂a - mia艂a jakie艣 kieliszki - no i na t臋po - bo juz wida膰 by艂o autobus,po kielichu na drog臋. Wtenczas wyjezd偶ali艣my weseli. Kiedy艣 juz pisa艂am,偶e Oni stoj膮 w drzwiach naszego starego domu,kt贸rego ju偶 nie ma - przywitaj膮 mnie pewnie,mo偶e jeszcze z t膮 niedopit膮 butelk膮?? Nara.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jak ja kocham Was.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jak ja kocham Was.
Przemijanie.Wszystko.My i przyroda. Pozdrawiam kochane Panie.馃尰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 globus
Uf.czas odpocz膮膰.PO ca艂ym tygodniu posprz膮ta艂am mieszkanie. Spocona,zasapana,mam do艣膰,a to wcale nie koniec.Co na obiad? Placki ziemniaczane.Wi臋c do roboty. W ramach relaksu pisz臋 par臋 s艂贸w.Od telewizji uzale偶niona nie jestem,od komputera tak. A co tam .To nie straszny na艂贸g.Hej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 globus
Mieszkam do艣膰 blisko ulicy,na szcz臋艣cie nie ma du偶ego nat臋偶enia ruchu. Za ulic膮 oko艂o 200 metr贸w s膮 ogr贸dki dzia艂kowe.Dla mnie to prawdziwy raj. Na wiosn臋 widz臋 pi臋kne kwitn膮ce drzewa,w jesieni kolorowe li艣cie. Rosn膮 tu drzewa owocowe,r贸偶ne krzewy i kwiaty.呕eby dok艂adniej zobaczy膰 czasami przechodz臋 si臋 blisko i widz臋 pi臋kno natury. Wiesz LIBRA przypomina mi to Tw贸j "dziki ogr贸d".Opr贸cz r贸偶nego rodzaju domk贸w rosn膮 du偶e drzew owocowe i nie tylko,dalej gdzie艣 ma艂y warzywniaczek,jeszcze dalej kwiaty i trawa nie zawsze prawie 偶e wyczesana.Co za wspania艂e uczucie kiedy pada deszcz i s艂ysz臋 szum kropli spadaj膮cych na li艣cie. Na pewno masz t臋 mo偶liwo艣膰 ogl膮dania porannej rosy na trawie,p艂atkach kwiat贸w czy li艣ciach.Jak te kropelki pi臋knie b艂yszcz膮. Podgoni艂am robot臋 w domu wi臋c jutro id臋 obejrze膰 dzia艂ki co si臋 zmieni艂o.Z okna mojej kuchni widz臋 r贸偶ne odcienie kolorowych li艣ci winogron ,kt贸re rosn膮 przy ogrodzeniach. Zatopi臋 si臋 we wspomnieniach i b臋d臋 sz艂a i sz艂a ......... 呕ycz臋 dobrej nocy.Hej.

Udost臋pnij ten post

Witajcie kwiatuszki!! Globus :) witaj , dawno tu nie by艂am , nie znamy si臋 :) Wyda艂am c贸rk臋 za m膮偶 w sobot臋.... Wszystkie dzieci ju偶 posz艂y z domu.... Moje gniazdo jest puste..... Niby jeszcze troszk臋 , tak oko艂o p贸艂 roku pomieszkaj膮 ze mn膮 a potem p贸jd膮 do swego nowego mieszkanka.... a ja? To si臋 nazywa syndrom \"pustego gniazda\" w艂asnie Jako艣 mi tak smutno

Udost臋pnij ten post

Jesten jeszcze troch臋 w szoku,ale r臋ce ju偶 mi si臋 nie trz臋s膮. Grzyby .. grzyby a tu telefon wczoraj o 11 od syna,mieli艣my wczoraj po po艂udniu wypadek. Nie denerwujcie si臋,偶yjemy i nic nam nie jest. Zbiego okoliczno艣ci? nigdy z moj膮 c贸rci膮 po pracy razem nie jezdzi艂,tym razem tak,na jakim艣 skrzyzowaniu waln膮l w nich czolowo drugi. Co tu gdyba膰 - C贸rcia posiniaczona o obola艂a - ta rozrzedzona krew, ech.... Nie pisz臋 na razie wi臋cej,bo wyobra偶nia si臋 uruchamia. corcia jeszcze wczoraj okazj膮 przyjechaLa do domu,艣miej臋 si臋 jak zwykle - liza膰 rany przy mamusi.Ot 偶ycie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 globus
LIBRA 偶yj膮 i to najwspanialsza wiadomo艣膰! Nie s膮 po艂amani, a c贸rka nawet przyjecha艂a do Was. Wiem co prze偶y艂a艣 ,ale powoli dojdziecie wszyscy do wyciszenia i uspokojenia. Najlepsze pozdrowienia. DO ZOFINKA Jestem z wami ju偶 jaki艣 czas.Bardzo dobrze si臋 tu czuj臋. Gratuluj臋 c贸rce i tobie.Z czasem pogodzisz si臋 z cisz膮 jaka zapanuje w Twoim domku. Jestem w takiej sytuacji ju偶 bardzo dawno. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 globus
By艂am na wspomnianym spacerze. Dzie艅 pi臋kny,wi臋c dotleni艂am troszk臋 p艂uca.Ale je偶eli spacer to z drug膮 osob膮. Wr贸ci艂am z potarganymi my艣lami i szumem w g艂owie.My艣la艂am,偶e rozwi膮偶e wiele problem贸w.Nic bardziej mylnego. Zastosuj臋 si臋 do rady mojej znajomej - "przyjdzie czas b臋dzie rada". 呕ycz臋 spokojnej nocy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 globus
Niedzielny poranek troch臋 ch艂odny,ale s艂oneczny. LIBRA smutno tu bez Ciebie.Mam nadziej臋,偶e jest wszystko w porz膮dku. Przede mn膮 ca艂y dzie艅,jak go zagospodaruj臋 nie wiem. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Witajcie moje drogie.Moje ostatnie prze偶ycia i przemy艣lenia by膰 mo偶e nie nadaj膮 si臋 do opisania - ale w ko艅cu od tego jest ten topic - dzieli膰 si臋 i rado艣ci膮 i smutkiem . Ogl膮da艂am niedawno stare艅ki film z 58 roku - pami臋tacie by艂y takie francuskie filmy z panem Hulotem.Jakkolwiek to nazwisko si臋 pisze. Znalaz艂am tam okre艣lenie kt贸re bardzo pasuje do wielu obecnych sytuacji - ODCZ艁OWIECZENIE. W tym przypadku,by艂 to odcz艂owieczony ,sterylny,zimny dom i ogr贸d. Zeby w tamtych czasach przewidziano obecne domy,pewnie tw贸rcom tego filmu si臋 nie 艣ni艂o,偶e ten koszmar si臋 urzeczywistni. teraz mam telefon - cd nast膮pi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do jak ja kocham
jak Ci sie tu podoba to pisz pod nikem czarnym, bo chyba bedzie lepiej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tu-50tka
no to pozdrawiam juz tu znajomych.

Udost臋pnij ten post

Pogada艂am z siostr膮 - pewnie godzinka ju偶 min臋艂a. O czym to by艂o? - o ODCZ艁OWIECZENIU. Takie okre艣lenie bardzo pasuje do mojej synowej. Nawijam jeszcze do tego,co przyda偶y艂o si臋 moim dzieciom. Syn zadzwoni艂 po wypadku do niej,przyjecha艂a ich samochodem ,pierwsze co zaproponowa艂a mojej c贸rci - to 偶eby pochodzi艂a po okolicy i patrzy艂a czy gdzie艣 nie ma jaiej艣 przychodni lekarskiej,gdzie by j膮 przebadali. Po sprzeciwie ze strony c贸rci,wsadzi艂a j膮 w samoch贸d i odwioz艂a do jej pokoju,kt贸ry wynajmuje. Po paru godzinach,przyjecha艂a z moim syne po ni膮 i zawie偶li j膮 do szpitala,poczy6m zostawila ich - i pojecha艂a do swojej mamusi. W szpitalu troch臋 trwa艂o - prze艣wietlenia itp.lekarka trafi艂a sdi臋 niez艂a - zapisa艂adobre leki na si艅ce i obicia. No c贸偶 - lek贸w w ten wiecz贸r nie wykupili,bo moja synowa stwierdzi艂a,偶e nie b臋dzie p臋ta膰 si臋 po mie艣cie i szuka膰 apteki. Na pro艣b臋 mojej c贸rci - zgodzi艂a si臋 艂askawie,aby t臋 noc sp臋dzi艂a u nich,pod jednym warunkiem,偶e nie wybrudzi jej po艣cieli - bo ona szmat nie ma. Nie zrobila jej kolacji,syn zaopiekowa艂 si臋 ni膮,ukroi艂 kromki chleba,bo ona mia艂a popuchni臋te i obite d艂onie. Rano powioz艂a j膮 do tramwaju,rad偶 sobie - bo ja nie mam czasu. to jeszcze nie wszystko,ale po co pisa膰,czy ludzie teraz s膮 tacy?? Co dalej,jakie 偶ycie z t膮 osob膮 b臋dzie mia艂 m贸j syn?? Ot 偶ycie........

Udost臋pnij ten post

Libro, ty to si臋 masz!... Trafi艂a ci si臋 wyjatkowo "sympatyczna" synowa!! Wredota jaka艣 , nie ma dw贸ch zda艅!!! Ale co poradzisz, mo偶e synkowi z ni膮 dobrze? W ka偶dym razie wsp贸艂czuj臋 ci , bo wiem , jak to jest , co si臋 przezywa , gdy dziecku co艣 zagraza!!! Moja c贸rka , ta kt贸r膮 w艂asnie obzeni艂am , mia艂a r贸wno rok temu wypadek sam. wprawdzie nie czo艂贸wka ,ale z ty艂u i z boku, lecz gdyby jecha艂a maluchem, to bym ju偶 jej nie mia艂a.....auto posz艂o do kasacji , c贸rka to by艂 jeden wielki siniak..... ale 偶yje , tak jak i twoja , co jest cudowne, prawda? A ludzie wredni bardzo teraz s膮 , to prawda. pozdrawiam ci臋 , Libro :) globus 馃槝

Udost臋pnij ten post

Siedz臋 od rana nad tym topicem a my艣li k艂臋bi膮 mi sie po glowie. Zofinka,te偶 tak my艣l臋 - jak mu z ni膮 dobrze, to dobrze mu tak. Zapowiedzieli sw贸j przyjazd na sobot臋 - jak mam si臋 zachowa膰? Jak zwykle nadskakiwa膰 jej,us艂ugiwa膰. To jeszcze tydzie艅 - mo偶e och艂on臋 i dla dobra Syna b臋d臋 ci膮gn臋艂a dotychczasowy scenariusz?? A mo偶e to jaka jestem,nie powiem jej w oczy co oniej my艣l臋,tak jak ona robi to mnie,robi臋 im krzywd臋?? Syn jest skryty i nic z niego nie wyci膮gn臋 - nie umiem go rozgry偶膰 od lat - ale chyba trzyma jej stron臋 - to dobrze ,tylko czy robi to z przekonaniem? - bo nieraz mam wrazenie,偶e t臋ski za atmosfer膮 jaka by艂a w naszym domu. Same pytania bez odpowiedzi.. 偶ycie poka偶e co b臋dzie dalej. Mam nadziej臋 Zofinka,偶e zyska艂a艣 z tego 艣lubu syna nie trac膮c Corki.

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰