Gość gość Napisano Luty 7, 2015 Dzien dobry a tu cisza. Umnie zima i duzo sniegu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 7, 2015 Cześc, umnie slonce,malo sniegu . Ptaki swiergola za oknem . Mi ogon mimo wieku twardnie na mysl ze wiosna sie robi:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 7, 2015 ja też chcę się do was dołączyć. 58 lat skończę 24 lutego. pozdrawiam wszystkich. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 8, 2015 Jak będzie was więcej,dołączę do was i chętnie zatrzymam się na dłużej w tym klubiku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 12, 2015 Tyle lat minęło i nie sadzę,że skrzykniecie się ponownie.Czas zmienia ludzi,ich priorytety.Przybywa obowiązków.Los tez jest nieobliczalny,rożnie wiedzie się ludziom,różnie się układa w życiu.Nie byłabym już taka optymistką.Najwyraźniej widać,że ludziom już się nie chce.Nie chcę przesądzać sprawy.Znam życie i ludzi.Czasami nas zaskakują losowe sytuacje.Ale bądźmy dobrej myślże wam się uda.Pomyślności i powodzenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 12, 2015 Dziewczyny, czy mogę być w Waszym klubie? Jestem facet mam 43 lata. Uwielbiam dziewczyny po 50 bo są najlepsze w łóżku. Całusy w Wasze jędrne pączki które macie pod stanikiem i w ten pączek który macie poniżej pępka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 12, 2015 odn.wpisu wyżej Nasz charakter wpływa na nasze preferencje i upodobania. Do piersi przytul psa! Zwierzaki uczą nas,jak kochać nie tylko siebie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 12, 2015 do 8:34, tu facet po 40, lubicie seks dopipkowy bez gumki dziewczyny?:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 12, 2015 babo-zboczeńcu,wynocha na dział erotyczny,nie zaśmiecaj topiku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 12, 2015 do 8:43, nie jestem baba tylko facet po 40, Wy dziewczyny po 50 jesteście cudowne w łóżku i uwielbiacie do piczusi bez gumki i za to Wam bardzo dziękuję:) gorące całusy w Wasze 3 pączki (dwa pod stanikiem a trzeci poniżej pępuszka:) ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 12, 2015 Masz swoje ulubione pączki? SKŁADNIKI: 0,5 kg mąki pszennej, 50 g drożdży, 1 jajko, 4 żółtka, pół szklanki cukru, 100 g margaryny, szklanka mleka, łyżka spirytusu, dżem, lub marmolada, olej, skórka pomarańczowa. PRZYGOTOWANIE: 1. Mleko lekko podgrzej i połącz z łyżeczką cukru, drożdżami (pokruszonymi) i ok. 5 łyżkami mąki. 2. Mieszankę przykryj i odstaw do ciepłego pomieszczenia na ok. 15 minut, aby wyrosła. 3. Roztop margarynę, ubij żółtka, pozostały cukier i całe jajko. 4. Mąkę wsyp do dużego naczynia, dodaj wyrośnięty zaczyn oraz masę jajeczną i wyrabiaj dodając margarynę, aż powstanie gładka masa. 5. Do ciasta dodaj spirytus i ponownie je wyrób – ciasto będzie się kleiło. 6. Przygotowane ciasto przykryj ściereczką i także odstaw do ciepłego pomieszczenia do wyrośnięcia na ok. godzinę. 7. Po godzinie przełóż je na posypany mąką blat, rozwałkuj i wykrawaj kółka o średnicy ok. 6 cm. 8. Nadzienie rozłóż na połowę krążków i przykryj je pozostałymi. 9. Połącz brzegi ciasta i gotowe pączki ponownie przykryj ściereczką i pozostaw, aż wyrosną – ok. 35 minut. 10. Pączki smaż z obu stron na głębokim oleju w dużym garnku. 11. Po usmażeniu osącz tłuszcz za pomocą ręczników kuchennych. 12. Gotowe pączki możesz posypać cukrem pudrem lub polać lukrem i posypać skórką pomarańczową. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 12, 2015 pytanie do kobiet po 50 od faceta: lubicie Wasze psiochy dziewuszki? śliczne na pewno macie i takie jędrne:) lubicie całusy w pipke i lizanie piczuszki?macie wtedy orgazm?:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 12, 2015 Witam miłe panie mam 50 lat jestem dziś pierwszy raz tu macie mnóstwo wpisów oczywiście tych głupich też jak widzę nie brakuję zawsze jakiś idiota spieprzy miłą atmosferę. Witam ze słonecznego Krakowa jest ktoś jeszcze z tego pięknego miasta? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 12, 2015 do 9:19, ja też dojrzały kotku jestem z Krakowa, kiedy mój kootas spotka się z Twoją pipuszką?:) czekam:) czy możemy bez gumki?:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 12, 2015 jestem facet, przesyłam całusy w Wasze dojrzałe zawsze chętne na seks piczusie śliczne i zadbane mniam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 12, 2015 A ja zapraszam na oponki.Potrzebujesz raptem 30 min i już delektujesz się.Smacznego. 3szkl.mąki 2żółtka,1całe jajko 1/2szkl.cukru pudru 2łyżki kwaśnej śmietany 250g.białego sera 1cukier waniliowy 1łyżeczka proszku do piecz.i sody oczyszczonej olej do smażenia puder do posypania Do dużej miski wsypujemy mąkę przesianą,dodajemy żółtka,całe jajo i mieszamy.Dodajemy cukry i śmietanę,następnie twaróg i proszek z sodą,wszystko dokładnie wyrabiamy.Ciasto rozwałkować na grubość ok.5mm.Za pomocą szklanki wykrawać koła,na środku każdej zrobić dziurkę kieliszkiem.Na patelni rozgrzać olej,smażyć oponki na złoty kolor z dwóch stron,wyłożyć na ręcznik papierowy,a gdy ostygną posypać cukrem pudrem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 12, 2015 kobiety po 50 to w łóżku 8 cud świata, to pisze facet Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 12, 2015 proponuję faworki:) 2 i 2/4 szklanki mąki 6 dużych żółtek 6 łyżek kwaśnej śmietany szczypta soli 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki spirytusu olej do smażenia Przygotowanie Składniki zagnieść. Ciasto podzielić na części. Rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką. Wałkujemy jak najcieniej. Ciasto kroimy w paski około 8cm długości (zależy czy chcemy długie chrusty czy krótkie) i szerokości około 1-2 cm.. Środek każdego paska nacinamy i przekładamy jeden koniec przez dziurkę aby powstał faworek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 12, 2015 uwielbiam przepisy na szklanki,łyżki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 12, 2015 dziewczyny po 50, lubicie parówki? dam Wam skosztować moją:) Marek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 12, 2015 PĄCZKI NA MAŚLANCE Składniki 4,5 szklanki mąki pszennej tortowej, 6 żółtek (z jajek M) 50 gramów stopionego i schłodzonego masła, 50 - 55 gramów świeżych drożdży 3/4 szklanki mleka w temperaturze ciała, 0,5 szklanki maślanki naturalnej w temperaturze pokojowej 1/3 łyżeczki soli, 2 płaskie łyżki cukru 2 łyżki spirytusu do smażenia: około 0,9 litra oleju (użyłam rzepakowego) ewentualnie około 4 kostek smalcu, można pomieszać olej ze smalcem lukier: 1 pełna po brzegi szklanka cukru pudru, 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki ciepłej przegotowanej wody dodatkowo: np. skóra pomarańczowa, posypka cukrowa około 400 gramów dżemu, marmolady, powideł, konfitury, UWAGA: Jaja i maślankę wyjmujemy wcześniej z lodówki aby były w temperaturze pokojowej. Najpierw sporządzamy zaczyn. W ciepłym mleku rozprowadzamy drożdże, dodajemy 1 łyżeczkę cukru i 1 płaską łyżkę mąki, mieszamy dokładnie, odstawiamy w ciepłe miejsce do napęcznienia. W tym czasie przesiewamy resztę mąki z solą, resztą cukru, dodajemy 6 żółtek, wlewamy płynne, ale przestudzone masło. Kiedy rozczyn ładnie nam urośnie, stopniowo na przemian z ogrzaną maślanką i spirytusem dodajemy go do mąki i zagniatamy elastyczne ciasto. Gdyby ciasto bardzo się lepiło, możemy je podsypać maksymalnie 2 kopiastymi łyżkami mąki i porządnie wyrobić. Ostatecznie ciasto na pączki ma zostać lekko lepiące, gdyż gwarantuje nam to ich delikatność. Ciasto odstawiamy do miski, przykrywamy ściereczką i stawiamy w ciepłe miejsce do potrojenia objętości (u mnie trwało to około 50 minut, ale mam bardzo ciepło w kuchni). Po wyrośnięciu ciasto krótko, ale dokładnie zagniatamy by je odgazować. Następnie dzielimy je na dwie równe części. Jedną z nich przykrywamy ściereczką by nie obeschło i odstawiamy na bok. Drugi kawałek ciasta wałkujemy na lekko (!) obsypanym mąką blacie na grubość około 1 - 1,5 cm. Szklanką wykrawamy kółeczka (moja szklanka miała 7 cm średnicy, można zrobić większe). Nasze pączki układamy na dużej tacy lub stolnicy wyłożonej papierem do pieczenia lub pergaminem w dość sporych odstępach od siebie, od papieru do pieczenia pięknie się odklejały po urośnięciu. UWAGA: Absolutnie nie posypujmy mąką miejsca, gdzie układamy powycinane kółeczka, jeśli będą nią pokryte, ona nam się przypali podczas smażenia. Smażymy pączusie na MAŁYM ogniu, to ważne. Mają powoli się przysmażyć i "napuchnąć", a nie przysmażyć szybko i być surowe w środku. Kiedy pączki przybiorą ciemno złoty kolor, przekręcamy je na drugą stronę. Kiedy lekko przestygną, zabieramy się za nadziewanie. Przekłuć pączka i wcisnąć marmoladę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 12, 2015 kolejny przepis pączki drożdżowe 1 kg mąki (najlepiej pszennej) 100 g drożdży 150 g cukru ½ l mleka 10 żółtek 100 g masła 1 opakowanie cukru wanilinowego 40 ml spirytusu lub octu sok z 1 cytryny pół łyżeczki soli konfitura lub marmolada cukier puder do posypania tłuszcz do smażenia Na początek robimy zaczyn: drożdże rozcieramy z łyżką cukru i ½ szklanki ciepłego mleka. Zostawiamy do wyrośnięcia. Przesiewamy mąkę, aby ciasto na pączki było puszyste i bez grudek. W naczyniu ucieramy żółtka z resztą cukru. Do masy jajecznej dodajemy mąkę, roztopione masło, zaczyn drożdżowy, cukier waniliowy, sok z cytryny, spirytus/ocet, sól oraz mleko. Ciasto dokładnie wyrabiamy dopóki nie będzie gładkie i jednolite. Na powierzchni ciasta powinny pojawić się niewielkie pęcherzyki powietrza (będą świadczyły o działaniu drożdży). Następnie formujemy kulę i odstawiamy ją do ciepłego miejsca, aby ciasto wyrosło . Gdy podwoi swoją objętość musimy jeszcze raz delikatnie je wyrobić. Wybieramy kolejno niewielkie porcje ciasta (małe, gdyż podczas smażenia pączki jeszcze wyrosną), na dłoni formujemy krążki, nakładamy na nie nadzienie i zlepiamy. Formujemy owalne kształty pączków i gotowe odkładamy na deskę oprószoną mąką. Kiedy deska wypełni się pączkami, przykrywamy ją lnianą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce. Może zdarzyć się, iż podczas smażenia nadzienie zacznie wypływać z pączków, aby tego uniknąć można je nadziać po usmażeniu używając szprycy do dekoracji ciast Pora na smażenie: każdy pączek za pomocą łyżki cedzakowej kładziemy ostrożnie na powierzchni rozgrzanego oleju. Smażymy ok. 2,5 - 3 min z każdej strony. Wyjmujemy na papierowe ręczniki, by ociekły nieco z tłuszczu. Na koniec posypujemy cukrem pudrem albo lukrujemy. Smacznego! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 12, 2015 I na koniec małe pączusie-szybkie,proste 2 serki homogenizowane po 200 g 1,5 szklanki mąki 3 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia cukier puder do posypania do smażenia smalec 2 kostki Przygotowanie Wszystko razem wymieszać. Smalec bądź olej do smażenia w wysokich temperaturach podgrzać w garnku. Nakładać na głęboki tłuszcz łyżeczkami, aby powstały okrągłe kulki. Po odsączeniu z tłuszczu - przełożyć na osobny talerz i posypać cukrem pudrem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 12, 2015 do dziewczyn po 50: no i którą z Was mam wybrać do seksu kociaki?:) napalony Marek lat 43 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 12, 2015 Pomerdało ci się w tej twojej główce matrono.Jesteś niewyżyta.Musiał cię ktoś w bambuko zrobić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 12, 2015 12:03 ale ja naprawdę jestem facetem, gorące całusy w Wasze urocze jędrne dojrzałe szparki rozkoszy? często pocieracie sobie paluszkiem psioche do orgazmu dziewczyny?:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 12, 2015 większość z nas - z tego klubu jest na innych zamkniętych forach....Kiedy kafe było moderowane przez o2.pl - jeszcze dało się pisać ......a teraz to wielkie bagno ......tylko doopa i kamieni kupa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 12, 2015 12:07 nie narzekaj, gdzie indziej znajdziesz napalonych facetów na Twoją śliczną pipke kotku?:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 12, 2015 no i jak dziewczyny macie już śluz w majtkach z podniecenia?:) pyta facet Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 12, 2015 moim marzeniem jest stracić prawictwo z dziewczyną po 50, dziewczyny Wasze pipki są cudowne i wspaniale majtki zdejmujecie:) Krzysiek lat 19 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach