Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sweet Dreams II

Matematyczni debile- łączmy się !!!

Polecane posty

:P przepraszam za wyrażenie ;) ale obecnie moj stan wiedzy z matematyki jest porażający :O nic nie pamiętam nawet ze szkoly sredniej, a nigdy nie bylam z niej dobra!:O

Gość te krótkie
ja kurzy matematyczny móżdżek...pozdrawiam

No jestem.W szkole jakos szlo ale to bylo 10 lat temu....A teraz mam dziecko w 3 klasie podstawowki i nie umomiem jej nic wytlumaczyc...

Witam Dla mnie jedynym ratunkiem jest kalkulator, bez niego zginełabym:( W liceum miałam dopuszczający z matmy:O

no w liceum tez mi sie zdarzaly dopuszczające :O a najgorsze byly funkcje, za cholere tego nie rozumialam :O z chemii szybciej wszystko lapalam niz z matmy no i przyznam sie ze jestem tez debilem z fizyki! :O 😭 ni w ząb ! :O

Gość
To ja też się przyłączę :D nie da się ukryć, że z matmy zawsze byłam, nie bójmy się tego słowa, debilem :P w tej chwili gdyby nie kalkulator i excel to by było cienko.

wiem,wiem;)dlatego poprawilam.No dla mnie kalkulator to jeszcze nie koniecznosc...mnoze,dziele w pamieci;)ale na tym koniec mojej matematyki:(

e tam od razy debilkami jestescie?? NIE!! po prostu matma to nie wasza dziedzina....u mnie matma tez nie byla mocna strona..mialam dopuszczajce w liceum.....a na studiach sie wzielam do nauki no i od razu lepiej:)

melduję się :D dwa razy niedostateczny na półrocze w liceum :o ale z klasy do klasy przechodziłam, a zinnych przedmiotów miałam czwórki i piątki po prostu aj hejt matematyka

Gość ja tez jestem
Ja tez jestem matematyczną debilką. Wyadaje mi się ze matematyczny debilizm to cos podobnego do dyslekcji. Ja nie umiem liczyc a wogole nie rozumiem ułamków. Nie chce obrazac deslektyków ale moze my tez mamy jakes zaborzenia w półkulach mózgu?

Gość lololol
A ja potrafie matmę:)

ja finanse i bankowosc.....i mam juz 2 rok matme :( ale jakos narazie idzie:) myslalam ze bedzie mniej matmy, a tu takie cos ;(

Gość lololol
czymoze mi ktos powiedziec ja sie daje tutaj obrazki??np.kwaituszka albo usta:D

Gość Ksenofaryno czyli
dyskalkulia to ta tepota matematyczna , wreszcie wiem co mi jest;-( czy to zaburzenie jest równoznaczne z niska inteligencja? :-(

Gość no to ja mam
akalkulie :-(

Gość
O dyskalkulii słyszałam, ale nikt mi takich badań nie robił, więc nie wiem czy to mam, ale poza matematyką i fizyką zawsze dobrze się uczyłam, miałam dobre oceny głównie z przedmiotów humanistycznych, ale również biologii i o dziwo chemii. Natomiast nad matmą spędziłam najwięcej czasu, bo w ósmej klasie przed egzaminem do liceum chodziłam na lekcje wyrównawcze i na korepetycje, potem to samo w liceum, w domu godzinę potrafiłam siedzieć nad jednym zadaniem i ryczałam, bo nie mogłam rozwiązać głupich ćwiczeń. To była prawdziwa trauma. Na szczęście miałam w liceum mądrą matematyczkę, która stwierdziła, że matematyk ze mnie nie będzie, dopuściła mnie do matury, mimo, że ta matma wisiała na włosku. Ufffffff :P

Gość
Oczywiście matury z matmy nie zdawałam :D źle napisałam, ona mi pozwoliła skończyć liceum :P

Gość kseniuuu
czyli masz niski iloraz inteligencji?

he he he a ja zdawalam na maturze matme i dostalam dwie piateczki za ustny i pisemny :P :D

Gość a jak mozna nazwac
zaburzenie jesli sie wybitnie tepym z rozwiazywania zadan tekstowych, poprostu totalne nemo! a działania "na liczbach " tak na -db