Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Justyna M.

jest tu jakas staraczka o tej porze?

Polecane posty

Betty posluchaj uwaznie nie rob tego bledu co ja i nie czytaj na necie!!!!!! mialam tak samo jak ty a teraz juz jest 13 tc i dzidzia jest sliczna i wszystko jest okey moj pecherzyk mial ponad 12mm i nie bylo nic widac nawet cialka zoltego dopiero jak juz byl 7 tc to sie dzidziolek pojawil :) nie martw sie kochana poczekaj do 16 stycznia i pomysl ze jak sie bedziesz denerwowac to dzidzia tez to bedzie czula a to dobrze na nia nie wplywa napisz mi prosze ktory wychodzi ci tydzien ciazy jak przypuszczasz? buzioki kochana 👄

TO FAKT test robilam 27 grudnia i byl negatywny .mimo to ze mialam ostatnia miesiaczke 24 listopada...staram sie niestresowac i biore witaminki.do pracy jeszcze niepojde pociagne zwolnienie na mala i zrobie badania i zobaczymy co dalej.oby wszystko sie ulozylo ,niedosc ze tak dlugo sie staralismy to jak widac ze jednak cos sie udalo ze ominela mnie laparoskopia to jednak nie dokonca wiem jak to sie skonczy.wiem niewiadomo co kogo czeka ale mam nadzieje choc mala ze bedzie dobrze i te nasze marzenia i plany pojda do przodu.

AISZA--- wiesz z tymi moimi tc to sama niewiem.ostatnia miesiaczke mialam 24 listopada a dzis jest 49 dzien cyklu to wychodzi 7 tydz od miesiaczki

najlepiej przyjmij -2tyg wiec wychodzil by 5-6tc czyli tak ja ja mialam zarodek jest za maly zeby byl widoczny na usg 16.01 pewnie juz fasolke zobaczysz kochana dlatego gin ci powiedzial zebys sie nie stresowala bo widocznie to jets tak jak bylo u mnie i ciaz byla bardzo wczesna :) Głowa do gory!!

dziewczyny wiem ze wy najlepiej wiecie co sie w takich momentach czuje i dziekuje wam ze jestescie i mozecie takie jak ja wspierac i w jakims stopniu pocieszyc.to wy dajecie mi szanse ze bedzie dobrze ,inni z mojego otoczenia tego tak nierozumieja,za kazdym razem teraz sie budze i patrze czy wokol mnie jest sucho czy nie...poronilam.i dziekuje bogu ze nie zeby dal mi -nam szanse .tak jak aisza pisalas naczytalam sie na necie!w srode kupilam sobie spodnie ciazowki od kolezanki i oby sie przydaly!

Aisza_____no tak, dzisiaj sie skonczyl 13, a jutro zaczynacie 14:P piekny dzdziulek, juz niedlugo bedziesz wiedziala,czy chlopczyk czy dziewczynka❤️ Betty____czekac spokojnie, lykaj folik, bedzie wszystko dobrze, tylko sie nie stresuj

WIESZ DOKTOREK POWIEDZIAL ZE MAM LYKAC FEMINATAL.MEZUS KUPIL MI FEMINATAL N TO JEST DLA KOBIET W CIAZY I TAM JEST MAGNEZ ,KWAS FOLIOWY I INNE

Betty____skoro tak powiedzial lekarz to pewnie ma racje, ja nie lykam jeszcze zadnych witamin, narazie tylko kwas foliowy, bo tak wlasnie kazal mi moj, witaminki od drugiego trymestru, ale kazdy ma swoja teorie i pewnie kazdy ma racje, mnie nauczylo juz tyle walki zeby nie wnikac jesli to niepotrzebne i sluchac lekarza, a juz na pewno nie nalezy czytac wszytkiego w necie i wszystkiego brac do siebie, bo prawda jest taka,ze kazda ciaza jest inna, i wszystkie nowinki trzeba rozsadnie cedzic i wtbierac tylko te ktore naprawde nas dotycza, suma sumarum, co przeczytasz w necie dziel na cztery,:P

DZIEWCZYNY JESZCZE RAZ WAM DZIEKUJE ZA WSPIERANIE MNIE I WYRAZENIE WLASNYCH OPINNI I DOSWIADCZENIA

Beytty calkowicie zgadzam sie z Malolepsza :) napisz pozniej ile dzidzius ma mm :) Malolepsza dzisiaj zaczelam dopiero 13tc :) jest kilka dni pezesuniec ale lekarz powiedzial w czwartek zebym wlasnie tak przyjela wiec 14tc bedzie dopiero w piatek w przyszlym tyg 🌼

Aisza____no to mnie suwak zmylil chyba:P, :P najwazniejsze,ze wszystko w porzadku, poglaszcz brzuszek od ciotki❤️ chyba polece pochodzic troche, piekna pogoda:)

dziewczynki, juz mi lepiej chociaż jeszcze jestem obolała, nie przerażiła mnie ta diagnoza tak bardzo, tym bardziej, że wiem jak wiele IUI się nie udaje i w dalszej kolejnoci i tak myślałam o in vitro, tylko nie wiedziałam, że to moja jedyna droga. Lepiej jest myśleć, ze in vitro to ostateczność. Widocznie tak ma być. Jak trochę poczuję się lepiej popoędzę do mojego gina z kliniki i zacznę się przygotowywać do in vitro. Dziękuję Wam kochane za wsparcie. Malolepsza, jeśli możesz skrobnij mi na maila kilka słówek o programie, będę wielce wdzięczna.

Witam :) Betty, gratulacje :) Tak jak dziewczyny ci pisza, napewno dzieciatko jest jeszcze za malutkie by je zobaczyc na usg. Ani, skoro przeszkoda jest tylko mechaniczna, na pewno ivf sie uda i bedziesz szczesliwa mamusia :) Malolepsza, aisza 😘 glaskanko po brzusiach. Omega, no dobry ten zarcik ;) A ja mam dzis tak okropny katar ze mam wrazenie ze mozg wysiakam :o A najgorsze jest to ze ten katar to tak jest, potem znika na kilka dni potem znowu sie pojawia..wyczytalam, ze to rowniez moze miec zwiazek z ciaza...I niech sobie ma byle dzidzia byla zdrowa. Jeszcze 5 dni do 16-ego :D A i kuzynka mojego meza urodzila synka :) Tez jak ja ma pco, 2 lata staran..ale sie udalo !!! Synek wykapana mama. :)

A my dzis konczymy 18 tc i zaczynamy 19 :D Staraczki Nick___________Wiek___________ilość cykli_______________data@ Jagody................32......................12........ ................24.01 Ryba_lufa.............32.......................13.... . ................23.01 Voltare...............30........................68.. ....................13.01 Ani77..................31.........................9... .. ................22.01 Milka..................32........................15..... .................29.01 Telesforka...........35........................14.. ....................30.01 Ciężarówki Nick__________Wiek______________tydz ciąży__________data Surfitka...........28........................19......... .............14.06.08 Aisza..............23.........................13 .... .................23.07.08 moniś..............27.........................11 ......................01.08.08 mezatka...........24........................8......... .. .........ok.20.08.08 malolepsza........32........................8......... .. ............ok 26.08 Babcie topikowe Omega3...........starawa r***ra, aczkolwiek jeszcze nie zardzewiała Nelcia1958........ A oto nasze kochane wnuczęta i ich mamuśki Nick__________Imie krasnala___________waga__________data Justynka.........Adrianek......................4050..... ...........08.10.07 Mimi...............Natalia........................3300.. ..............04.12.07

Witam :) Malolepsza - \'klasówki\' przygotowane więc raczej wszyscy powinni przeżyć ;) Jak tam wizyta u weterynarza, pedikiur/manikiur (czy jak to nazwać w przypadku królika) zrobiony? Sama nie wiem czy robić ten progesteron, z jednej strony wiem, ze powinnam a z drugiej zwyczajnie mi się nie chce kłuć :( Do 21 stycznia muszę zdecydować. Voltare - kuruj się bidulo, dużo zdrówka 🌻 Betty - podpisuję sie pod tym co napisały dziewczyny - spokojnie poczekaj do wizyty bo to usg może być za wcześnie i dlatego nie widać zarodka. Ani - w sumie ten Twój gin miał niezły pomysł z tym laparo bo masz pełen obraz sytuacji bez zbędnych badań a ja sie zastanawiam co mój postanowi dalej :( Apropos moich rogów to sie dzisiaj rano wkurzyłam. Od czasu HSG, przeczytałam co tylko mogłam w necie na temat mojej wady, naoglądałam się oczywiście zdjęć z HSG i w końcu zrozumiałam czym się różnią macica podwójna, przegrodzona, dwurożna, jednorożna (masa tego jest). Utwierdziłam się tylko w przekonaniu, ze badanie HSG to tylko początek diagnozy. Dzięki dziewczynom z bociana znalazłam namiary na profesor, która specjalizuje się w tego typu anomaliach rozwojowych z tym tylko, że ma tłumy pacjentek i odległe terminy. Ale mimo tego chciałabym mieć jeszcze inną niezależną opinię, bo jakby nie było to mój gin jest położnikiem a nie specem od leczenia niepłodności. Jak zadzwoniłam żeby umówić się na wizytę to odesłano mnie na dzisiaj rano twierdząc, że będą prowadzone zapisy na luty - ok. Dzwonię rano a pani w recepcji mi mówi, że zapisy owszem będą ale w przyszły piątek i ona nie może mnie zapisać 😡 Ooooooooooooooooo ciśnienie mi się podniosło, a jak powiedziałam,z ę ostatnio też był przyszły piątek to usłyszałam, ze pewnie źle zrozumiałam 😠 Nie mam jednak wyjścia muszę sprobować jeszcze raz, jak historia się powtórzy to sobie dam z nią spokój. Surfitka - pamiętam jak mówiłaś, ze profesorowi są przereklamowani ale przejrzałam jej publikacje naukowe, \"karierę\" i wydaje się, że zęby zjadła na histeroskopii. Zobaczymy, najwyżej stracę 200 zł i czas, a zyskać też mogę sporo. Pod warunkiem, ze dostanę sie do niej na wizytę. Rany to już 19 tydzień????? Tak jak cudze dzieci szybko rosną, tak i cudze ciąże szybko mijają :) A i jeszcze jedno pytanie odnośnie klinik, bo wszędzie gdzie wchodzę to głownie jest mowa, ze dziewczyny do takich ośrodków trafiają bo coś jest nie tak z hormonami, drożnością jajowodów, nasieniem itp. wszystko najczęściej sprowadza sie do IUI lub invitro, a w rzadnym z tych przypadków nie znalazłam nic na temat wad macicy???? I sama nie wiem czy w ogóle zajmą sie takim przypadkiem jak mój? :( Malolepsza jak wybierałaś kliniki to którą uwzględniałaś poza Gdańskiem oczywiście? Decyzja nie jest taka prosta - tyle tego jest, i w przypadku każdej są negatywne jak i pozytywne opinie - zwątpić można. Pozdrawiam WSZYSTKIE serdecznie 👄

Popatrzyłam na naszą tabelkę i chyba na wrzesień ma szansę jedynie Voltare. Oby starania sylwestrowe przyniosły efekty ;) Reszta już załapuje sie na październik :( Miejmy nadzieję,z e tym razem nie będzie takiej dużej przerwy miedzy kolejnymi ciążami, a tak ładnie szło - czerwiec, lipiec, sierpień to w ogóle rewelacja :D

Cześć:) Wczorajsza \"gruźlica\" prawie przeszła, więc to było przejściowe. Dzisiaj już znacznie lepiej:) Dzisiaj mam czas na kompa - moje Słoneczko fundnęło sobie wczoraj nową zabawkę - telefonik z bajerami - i od wczoraj w domu panuje błogi spokój:P Jagoda - żeby nie było - ja oceniam moje szanse na wrzesień na bliskie zera - mając na uwadze pierwsze oznaki plamienia. Już się nie łudzę, że mogą one oznaczać coś innego - nie ma szans - postanowiłam zatem w tym miesiącu nie wyć tylko dzielnie stawić @ czoła!:P Sylwestrowe staranki zatem nie przyniosły rezultatu - widać żołnierzyki na odgłos salw sztucznych ogni i petard podjęły natychmiastowy odwrót!:P Ale akurat mi to na rękę - spokojnie poczekam sobie przynajmniej na wyniki wczorajszego testu - caaaaałe 2 tygodnie, a może jeszcze coś po drodze sobie innego wymyślę:) Jagoda - czyżby Pani Doktor i to takiej dziedziny bała się pobierania krwi?:P Się nie tłumacz, że Ci się kłuć nie chce - w końcu anemii od tego nie dostaniesz jak poświęcisz parę mililitrów:P A propos testu - mam nadzieję, że ułożyłaś go tak, żeby za chwilę nie układać następnych na poprawki:P Betty - gratuluję 🌻 - a co do USG - nie bierz przykładu z Aiszy 🖐️i się broń Boże nie denerwuj, na kolejnej wizycie na pewno już będziesz widziała swoje maleństwo:) Surfitka - oj niedobrze z tym katarem - ja jak mam zatkany nochal, to mam z głowy dzień i noc i dopóki nie znajdę czegoś na \"przedmuchanie\";) to nie jestem w stanie ani jeść, ani spać ani nic. Dla mnie to jest gorsze od gorączki. 19 tydzień:) - no to niedługo będziesz mogła urządzić \"półmetkową\" impresskę:) ani77 - a ni lepiej myśleć, że skoro in vitro jest jedyną drogą po której możesz iść - to jest szansa, że pokonasz tę drogę znacznie szybciej niż gdybyś skakała z jednej ścieżki na drugą? ❤️ malolepsza - spacerek udany? A może połączyć przyjemne z pożytecznym - Amelkę na smycz i razem! Stworowi by się szpony same pościerały, a Ty miałabyś na świeżym powietrzu towarzystwo;) Jak namierzę na którejś płytce to Ci podrzucę fotkę jak śpią szczęśliwe i bezpieczne psy:P:P:P mimi - no ładnie - pozwolenie od doktora czy się można do własnego chłopa przytulić...;) 😘 dla córci! justynka 🖐️ - i 😘 dla Adrianka! Aisza, mężatka, moniś - 🖐️ głaskanko po brzusiach! ❤️ Telssforka, Milka - oj bo dzisiaj ja zacznę żółte kartki rozdawać! Telesforka pewnie z radości wywołanej odzyskaniem auta, jeździ wozem wkoło domu, żeby stracony czas nadrobić:P Wracaj Kobieto! Nelcia 🌻, Omega 🌻

Witajcie kochane🌼 ot uroki ciazy i byly nici ze spaceru i weterynarza:P jeszcze takiego zaworotu glowy jak zyje nie mialam, dobrze,ze sie zlapalam szafki bo bylaby \"gleba\" lepsza niz w you can dance. Poranek byl cudowny,za to cale popoludnie przelezalam z nudnoisciami i zawrotmai, ale powrocilam wsrod zywych i wlasnie przygotowuje ryz zapiekany z jablkami, zapraszam....dla wszystkich wystarczy Jagoda_____w sumie jesli chodzi o wybor kliniki to oprocz odleglosci kierowalam sie opinia na temat metod leczenia i klimatem tam panujacym, padlo na Gdansk, jeslibys sie zdeydowala to chyba kochana dla ciebie to za daleko troche, bardzo dobry pomysl z ta pania profesor, zawsze to krok do przodu......na bocianie mozna duzo fajnych rzeczy znalezc, min opinie na temat klinik w calej Polsce. Ani_____oczywiscie kochana, wszystko napisze ci w mailu, trzymaj sie,dokladnie tak jak mowi Surfitka, w Twoim przypadku powinno pojsc gladko👄 Voltare____poki francowatej@ nie ma, poki nadzieja, ale podoba mi sie Twoje podejscie, podczytalam troche jakie masz plany juz u pazi i wlasnie o to chodzi,zeby dzialac i rak nie zalamywac👄 a moja Amelka coz, nici dzisiaj z paznokci,za to dostala super marchewe, na otarcie lez, a jutro bedzie kosmetyczka:P Betty_____ja sie naprawde ciesze,ze ci sie udalo🌼i zobaczysz,ze ciaza bedzie cudowna i piekna, w zwiazku z tym mam prosbe do ciebie co jest bliskie temu co pisalam pare linek wyzej odnosnie czytania netu, nie czytaj i nie ogladaj takich makabrycznych stronek, nawet nie otworzylam tego linka, owszem kiedys widzialam takie zdjecia, ale to naprawde nie jest czas ani miejsce na topiku staraczek,zeby wklejac takie rzeczy, mnie tez jest przykro,ze te dzieciaczki nie beda sie cieszyc zyciem, strasznie, ale jesli mozesz wklejaj linki jakies nam pozyteczne i moze troche bardziej optymistyczne, nie obraz sie, ale to nie jest dobre ani dla ciebie ani dla Nas.....ciesz sie ciaza:) Surfitka____kochana juz polmetek, nie ukrywam,ze zadroszcze, ale super, jeszcze piec dni do badania:D:D:D:D:D:Dcaly czas obstawiam faceta:) Rybko_____tesknimy:( Justa, Mimi, Aisza, Mezatka, Monis, telesforka, po duzym🌼

Voltare - rozczaruję Cię nie boję się kłucia :D no może poza jedną częścią ciała ale ta akurat nie jest \"używana\' przy pobieraniu krwi. ;) Przeczytałam o odwrocie żołnierzyków i aż się roześmiałam bo u mnie to chyba one co miesiąc mają odwrót. Szkoda, ze za rękę nie można zaprowadzić ;) Oczywiscie, że test ułożyłam zakładając że wszyscy zdadzą, mam teraz ważniejsze sprawy na głowie niż egzamin :D Malolepsza - uroki ciąży, w końcu dzidzia najlepiej wie co jej w danym momencie potrzeba a widocznie do weterynarza nie miała ochoty iść ;) Dbaj o siebie.🌻 Co do kliniki to u mnie w grę wchodzi Warszawa albo Białystok - problem w tym, że nawet jak to ograniczyłam do dwóch miejscowości to i tak w każdej z nich jest kilka ośrodków. A z opiniami jest rożnie, trochę trzeba mieć też szczęścia - jedni chwalą, inny ganią - nie ma 100% zgodności. Na razie nastawiam się na wizytę u pani profesor - a jak będzie to zobaczymy, bo może znowu usłyszę, ze mam zadzwonić w kolejny piątek :P

jejciu, dziewczynki, jestescie cudne, takiego wsparcia to ja chyba nawet w domu nie mam, chociaz \"chodzę\" a raczej człapię po domu w poszukiwaniu kogoś kto mnie pożałuje, chyba psiak to robi najlepiej, bo dla M to wszystko jest raczej proste. A my kobitki to się nakombinujemy z tym mysleniem. No i jeszcze te lelefony z pytaniami o diagnozę, nie mam wymijających odpowiedzi, staram się mówić o samym zabiegu, ze ok, że troche boli i takie tam... ale! chwytam byka za rogi i z impetem ide na in vitro!! niech no mi tylkoo odrobinę lepiej będzie! zmykam bo siedziec najtrudniej, jeszcze raz Wam wszystkim wieeeelkie dzięki za wsparcie i za kopniaki po tylku :)

Jagody - też naczytałam się o klinikach i powiem szczerze, nie znalazłam takiej o której były same dobre komentarze, wiec wcale juz tych złych nie biorę pod uwagę.