Gość pokemonowa Napisano Styczeń 17, 2008 dziekuje malolepsza ciesze sie ze tu jestem przyda mi sie wsparcie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karolcia_26 0 Napisano Styczeń 17, 2008 Surfitko - gratuluję córeczki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malolepsza 0 Napisano Styczeń 17, 2008 pokemonowa_____zakladam,ze skoro starsz sie o dziecko juz pewien okres czasu jestes swietna w wykresach, tzreba naprawde byc bardzo zdyscyplinowanym, musialabys podac konkretnie wykres temperatur zeby mozna bylo cos na ten temat powiedziec, poza tym mam nadzieje,ze stosujesz metode objawowa, czyli analize sluzu szyjkowego i zapisujesz je przy wykresie temperatury. Skoro jednak niepokoi cie ten wykres radze wykonac monitoring owulacji, metoda obserwacji cyklu w ten sposob jest wygodniejsza i bardziej wiarygodna moim zadniem, masz w tedy pewnosc, ze doszlo do owulacji i wiesz mniej wiecej kiedy, poza ty mozna sprawdzic ja hormonalnie wykonujac po domniemanej owu badanie progesteronu, jego odpowiedni skok, rowniez swiadczy o dobrej owu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kseńka 0 Napisano Styczeń 17, 2008 Surfitka - gratuluje córeczki!!!!Wczoraj czekałam do późna na wiadomości ale sen mnie zmorzył. Moja mama ostatnio sie śmiała ze jeszcze nie jest prawdziwą babcią bo nie ma wnuczki,za to 6 wnuk w drodze,no chyba ostatnia nadzieja była we mnie bo najmłodsza jestem,no chyba ze następne.... Malolepsza - znam ten ból odnośnie wagi bo mi już 7 kg się przytyło a tu jeszcze tyyyyyllllllle przede mną i tez sobie obiecuję ze będę wiecej ruchu zażywać ale coś kiepsko mi to idzie.... Pozdrówka dla wszystkich dziewczynek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malolepsza 0 Napisano Styczeń 17, 2008 Pokemonowa____jesli cos cie niepokoi to zrob badania, bo naprawde nie warto czekac moja droga, wszytkie podstatwowe badania moga cie uspokoic, a takze przyspieszyc droge do wymarzonego celu jestes pod opieka jakiegos dobrego gina, ktory koordynuje wasze dzialania??? robilas jakies badania hormonalne??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pokemonowa Napisano Styczeń 17, 2008 malolepsza i tu jest problem moj gin nigdy nie kazal mi czegos takiego robic wiec nie bardzo sie w tym orietuje a co do moje tempki to zaczelam mierzyc po @ i byla 36.9 potem na drugi dzien spadla na 36.7 potem znowu urosla do 36.9 i tak w kolo teraz mam 13 dzien cyklu i znowu jest na 36.9 a sluzu niestety nie moge obserwowac poniewaz nie posiadam mam suche cykle zmienilam juz lekarza poniewaz tamten bez zadnych wstepnych badan kazal mi zarzywac clo prze pol roku ale i to nie dalo efektow:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pokemonowa Napisano Styczeń 17, 2008 niestety nikt narazie mnie nie skierowal na badania dodam ze jestem juz mama 2 peiknych synow:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BETTY83 0 Napisano Styczeń 17, 2008 malolepsza-dzis jest 55 dzien od ostatniej miesiaczki .bo byla 24 listopada ale to musialo dojsc do saplodnienia pozniej i dlatego fasolka dopiero teraz sie pokazala-tak mowil lekarz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malolepsza 0 Napisano Styczeń 17, 2008 Pokemenowa_____no tak ulubione clo, o z grozo i to pol roku bez monitoringu, suche cykle mozesz miec wlasnie przez clo, nie czekaj i nie ogladaj sie na gina tylko idz zrob badania hormonalne. 1-3dc FSH, LH, Testosteron, Prolaktyna po 23dc np, nie wiem jak dlugie masz cykle zrob sobie Progesteron koniecznie zbadaj hormony tarczycy TSH, ciala anty Tpo, dalej, zrob sobie oprocz tego monitoring owulacji,zebys miala pewnosc,ze wszytko jest w porzadku, po dwoch latach staran powinnas miec HSG_czyli badanie droznosci jajowowdow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malolepsza 0 Napisano Styczeń 17, 2008 pokemonowa____no skoro masz juz dzieci, to droznosc jajowodow odpada, na pewno sa drozne:):):)ale badania hormonow sobie wykonaj, przydadza sie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malolepsza 0 Napisano Styczeń 17, 2008 Betty____w sumie na pewno doszlo pozniej, o ile pamietam mialas negatywne testy na poczatku, wiec bylo pozniej niz wykonane testy zagmiezdzenie, nie ma wyjscia musisz poczekac az lekarz oznaczy wiek ciazy przez badanie usg:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pokemonowa Napisano Styczeń 17, 2008 co do badania droznosci jajnikow to lekarz kazal mi teraz przez 3 miesiace miezyc tempke czy mam wogole owulacje i potem chce mnie skierowac na badania droznosci jajnikow prosze powiedz mi czy te badania moge wykonac prywatnie i czy potrzebne jest skierowanie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pokemonowa Napisano Styczeń 17, 2008 dodam tylko ze robil mi ostatnio badanie usg dopochwowe i cos tam bakal ze moze to endometrioza strasznie sie martwie:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malolepsza 0 Napisano Styczeń 17, 2008 Ksenka_____:)tez chialabym 7 kg, nawet nie powiem glosno ile ja ma na plusie:P Pokemonowa___moja droga, nie droznosc jajnikow, tylko jajowodow, nie widze zasadnosci, masz dzieci jajowody powinny byc drozne, same mierzenie tempki nie wystraczy zeby byc na sto proc pewnym,ze masz owulacje, tak jak pisalam wczesniej nalegaj na monitoring cyklu to powinno stwierdzic owulacje, poza tym badania hormonow. Nie pozwol sobie juz wiecej dawac Clo bez monitoringu! kilka pytan____ile masz lat, kiedy ost rodzilas, jakie dlugie masz cykle, czy sa one reguralne,obfite czy skape@??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malolepsza 0 Napisano Styczeń 17, 2008 Pokemonowa_____nie jestem przekonana czy mozna jednoznacznie stwierdzic przez badanie usg, ze pacjentka ma endometrioze???? Skup sie narazie na tym,zeby sprawdzic czy masz dobra owulacje, to jest najwazniejsze,zeby zajsc w ciaze, bo nawet dziewczyny z endo jak maja owulacje to ciesza sie potomstwem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pokemonowa Napisano Styczeń 17, 2008 ostatni raz rodzilam prawie 8 lat temu cygle mam bardzo regolarne dlugosc cyklu 30 dni raczej obfite trwaja 6 dni i mam 31 lat kurcze wydawalo mi sie ze duzo wiem niestety okazuje sie ze nie musze chyba zmienic lekarza zeby cos osiagnac trzeba biegac prywatnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BETTY83 0 Napisano Styczeń 17, 2008 malolepsza-dobrze pamietasz!moze go naciagne na jakies bgadanie w poniedzialek jak pojde po zwolnienie. pokemonowa----z temperatury wychodzilo ze doszlo do owulacji,ale nieobserwowalam sluzu -bylo sucho i mimo clostilbyget przez 4 miesiace nic niewychodzilo.zaczelam nalegac dr na jakies badania,bo przecierz mam juz dziecko!dostalam skierowanie na badania cytohormonalne(podobne do sytologii tylko maluja sluzem szkielko i np 4 badania w roznych dniach cyklu to 4 szkielka ida na badanie)mi wykazalo brak owulacji i brak hormonow progesteronowego i estrogenu.w zwiazku z tym lekarz wprowadzil mi luteine 10 dni przed przewidziana miesiaczka i clostilbyget .2 cykl pozytywny.badania cytohormonalne sa tansze bo kosztuja ok 40-60 zl a caly zestaw hormonow ok 300?niewiem tak mi lekarz mowil Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pokemonowa Napisano Styczeń 17, 2008 niestety nie wiem jak on to stwierdzil wiesz on jest lekarzem cos tam gadal ze mam endometrium nie odpowiednie do dnia cyklu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BETTY83 0 Napisano Styczeń 17, 2008 idz na konsultacje do innego lekarza i zobacz co on powie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pokemonowa Napisano Styczeń 17, 2008 betty bede musiala znowu mienic gin i wyklucic sie o odpowiednie skierowania opadaja mi juz rece na to wszystko bylam u 3 lekarzy i nadal nic przeciez to smieszne a zeby bylo ciekawiej to jeden powiedzial mi na dzien dobry ze czego ja wymagam przeciez mam 30 lat i jestem za stara na dzieci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malolepsza 0 Napisano Styczeń 17, 2008 Pokemonowa_____juz ci co nieco napisalam, warto zrobic badania hormonow, bo one moga co nieco wyjasnic, panstowka nie wysle cie na nie, z reszta sa one i tak platne, trzeba na nie przeznaczyc jak slusznie Betty zauwazyla troche kaski ale nie az tak duzo okolo 180 zl, mysle,ze warto.Mozesz na nie isc bez zadnego skierowania, przydzadza sie jakbys chciala zmoienic gina, bedziesz miala juz cos w reku jak pojdziesz do niego, poszperaj u nas na topiku, my juz zeby zjadlysmy na badaniach:P a jak nie bedziesz czegos wiedziala pytaj, ttutaj sami fachowcy:P rozumiem,ze sie zamarzyla dziewczynka skoro masz dwoch chlopakow???31 lat super wiek na dziecko:), mnie juz za chwile 33 stuknie:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malolepsza 0 Napisano Styczeń 17, 2008 Pokemonowa_____zabilabym lekarza jakby mi tak powiedzial pamietasz jakie mialas endo w okreslonych dniach cyklu??? a co z pehcerzykami????ich wielkosci sa tu rowniez bardzo istone??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pokemonowa Napisano Styczeń 17, 2008 tak pamietambylam w 16 dc i endometrium mialam 10mm a co do dziecka tak bardzo chciala bym miec corcie a do tego moj obecny maz(jestem rozwodka) niew ma jeszcze potomka dodam ze badania nasienia juz robilismy u niego wsio oki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pokemonowa Napisano Styczeń 17, 2008 pechezyka nie widzial powiedzial ze pewnie jestem juz po owulacji bo znalaz plyn w jakiejs zatoce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malolepsza 0 Napisano Styczeń 17, 2008 Pokemonowa_____to endo calkiem fajne, biorac pod uwage,ze masz cykle 30dniowe, wyopadalaby wtedy owu, wiec co powiedzial o pecherzykach???clo niestety niszczy endo ale 10mm, juz calkiem przyzwoite, dzieciatko jest w satnie sie wgryzac juz w 8mm. Mowie ci najwzzniejsza jest zdrowa wartosciowa owulacja i na tym sie musisz skupic, skoro nasienie meza jest w pozradku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malolepsza 0 Napisano Styczeń 17, 2008 Pokemonowa___plyn w zatoce douglasa siwdzcy o owu, czyli mozna przyjac,ze byla super:)moze poprostu nie macie jak narazie szczescia. sprobuj na naturalnym cyklu bez clo, jak sie nie uda,zrob hormonki....a dostalas moze duphaston albo luteine, to mogloby pomoc w drugiej fazie cyklu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pokemonowa Napisano Styczeń 17, 2008 no nic mi nie powiedzial stwierdzil tylko ze teraz jest juz pewnie po bo pecherzyka nie ma i dlatego kazal mi mierzyc tempke bo z tego chce wyczytac czy mam wogole owulacje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pokemonowa Napisano Styczeń 17, 2008 clo nie biore juz 4 cykl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pokemonowa Napisano Styczeń 17, 2008 powidz mi wiesz jaka powinna byc dawka clo ja bralam przez pierwsze 2 miesiace po pol tabletki dziennie a nastepna 4 miesiace 2 tabletki dziennie od 4 do 9 dc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pokemonowa Napisano Styczeń 17, 2008 niestety dostalam tylko clo bez zadnych kompletnie badan przed i bez obserwacji cyklu na usg to smieszne lecze sie od przeszlo roku i nie mialam nawet podstawowych badan Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach