Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszeczka23

kiedy sadzac dziecko na pupie?

Polecane posty

Gość myszeczka23

moja córcia ma 3 miesiace i zastanawiam sie od kiedy moge sadzac ja na pupie bo jak wezme ja na kolanka to ona podnosi sie tak jagby chciał a usiasc ,

Gość anulka damulka
Dziecko samo Ci "powie", kiedy jest na to gotowe. Ale 3 miesięczny szkrab jeszcze nie powinien siadać, potem może mieć problemy........

Gość kafer
ja mam synka-skonczone 7 miesiecy i jeszcze sam doskonale nie siedzi, ale jak mial 3 w zyciu nie pomyslalabym zeby dziecko sadzac, no moze na chwilke na kolanach i juz

3-miesięczne dziecko nie powinno jeszcze siedzieć, ale możesz ją trzymać w pozycji choćby siedziała na kibelku ;) pupa ma być w powietrzu (sorki za porównanie) chodzi o to żeby kręgosłup był zgięty w łuk a rączki i nóżki mają iść do środka. Mam nadzieję że mnie zrozumiałaś, akurat jak moja córeczka miała 3 miesiące chodziłyśmy na rehabilitację i mniejwięcej się orientuje.

kiedy sadzać? Wogóle nie sadzać!!!! Dziecko samo usiądzie jak będzie potrafiło. Rodzice, którzy chcą na siłe posadzić malca robią mu krzywdę. Nie zapomnę takiego widoku: po kościele paraduje matka z maleńką dziewczynką (około 9-10 m-cy) trzyma a właściiwe ciągnie ją za rączki do góry żeby szła, a ta mała nóżki kuli, już miała dosyć a matka na siłę żeby szła. I po co ??? Udowodnić komuś, że dziecko jest tak hen do przodu. Mój mały był rehabilitowany, usiadł sam jak miał 11 m-cy. Nic na siłę, bo mozna tylko krzywdę zrobić.

Gość dokladnie123
dogusia masz racje moja corka ma teraz 7 miesiecy raczkuje i sama wstaje trzymajac sie czegos siedziala jak miala 4,5 miesiaca nie przewracajac sie chimera masz jakies bledne dane chyba twoje dziecko poprosty jest troszke w tyle z aktywnoscia ruchowa tyle

O jasna Anielo... Skąd się biorą takie głupie baby... Zwłaszcza pani "dokładnie123". Jak możesz pisać "twoje dziecko poprosty jest troszke w tyle z aktywnoscia ruchowa tyle"? Zwłaszcza nie widząc dzieciaka na oczy i nie będąc lekarzem (Bo żaden lekarz nigdy by tak nie napisał). Chimera dokładnie napisała, że jej maluch był rehabilitowany. Za grosz zrozumienia czytanego tekstu... Czasem jak czytam takie "wyrocznie" to mnie krew zalewa... Wsadzają dzieci w chodziki, sadzają na siłe, a potem dzieci krzywe jak chiński paragraf...

Gość nie sadzajcie dziecka na sile
wiele mam zapomina ze dziecko musi usiac samo!! to ze sie podciaga wcale nie znaczy ze juz jest na to gotowe!! wiem cos na ten temat tez myslelismy ze on chce sam siedziec bo jak go posadzilismy to super sie trzymal !! tylo ze potem okazalo sie ze tak sie rozleniwil ze ciezko mu bylo samemu usiasc bo wiedzial ze nie musi sie meczyc po i ta ktos to zrobi za niego!! znajomy rehabilitant okrzyczal nas okropnie! odtad Alek byl wylacznie kladziony na brzuszek i wiecie co wicagu miesiaca rozruszal sie chlopoak niesamowice!lacznie z samodzielnym siadaniem. Nie wyreczajcie dziecka!!

Gość nie sadzajcie dziecka na sile
zgadzam sie z atrida!!

nie wolno sadzać dziecka na śiłe.Maluchy są teraz 100 razy silniejsze niż kiedyś ale to nie znaczy że wieku 3 miesięcy ma siedzieć.Przyjdzie to samo,sam się upomni.Tak samo jest też z chodzeniem.Mój synek zacząl sam z równowaga siedziec w 8 miesiącu,chodzić prawie w 13 i jestem z tego dumna ze nie było nic na śiłe,żadnych poduszek,chodzików itd tak przynajmniej dziecko jest zdowe i nie mam stresu z lekarzami

Gość kamilla 80
A moj synek ma 4 miesiace i cały czas dzwiga sie do siadania,raz tylko pokazałam jak sie podnosic i teraz nie daje spokoju i chce tylko siedziec ,ja oczywiscie na siłe go nie sadzam tylko na chwileczke i to z podtrzymywaniem ale z dnia na dzien sidzi coraz lepiej.Nie ma nic na siłe ,Mały sie tak rwie do siadania ze az czerwienieje z wysiłku jak chce sie podniesc a jak to lekcewaze to płacze okrutnie.Jest bardzo silny bo jest duzy wazy 7 kg i ma 74 cm dł .Kaze dziecko przeciez rozwija sie inaczej i nie ma reguły kiedy co sie powinno,dziecko samo wie na co je stac.

Gość alamoru
dziweczyno 3 mies dziecko chcesz juz sadzac...puknij sie w głowe zanim zadasz znow kretynskie pytanie

Gość kamilla 80
Czy to tyczy sie mnie czyzby?

Gość ula2026
Mo ja córcia ma 7 miesiecy i nie wiem co rozumiec przez sadzanie dziecka. Ona jeszcze sama nie siedzi. tzn jak zalie mnie za rączki to się podnosi do pozycji siedzącej ale sama nie potrafi. Czyli mam jej na pupie nie sadzac i nie puszczac???

Gość gość
Ja pierdziele baby pojechaliscie ostro. Przeczytajcie jeszcze raz pytanie Myszeczka23. Bo widze ze czytacie i niewiecie o co pyta. Dziewczyna napisała ze ZASTANAWIA sie a nie że chce sadzac 3 miesieczne dziecko.

Gość gość
Po pawie 10-ciu latach autorka ma zdecydowanie inne problemy. Po co wyciągasz takie starocie?

Gość gość
Dokladnie. Jej dziecko ma teraz ponad 10lat i napewno nie zastanawia sie czy je posadzic...hahaha. za to ja sie zastanawiam

Gość gość
hahahahaha temat sprzed 10 lat xd