Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewusku

CYPREST nowy środek hormonalny na trądzik a DIANE 35?

Polecane posty

Gość roode
mnie tez zaczely pojawiac sie wloki na cie le ale nie jest tak ostro... i wysuszyla mi sie skora chociaz nigdy wczesniej ni mialam takich problemow... czy ktos moze mi dpowiedziec dlaczego?? bo wygladam najogolniej mowiac jak osoba chora na luszczyce czy inne dziadostwo......

hej! już kiedyś tu byłam, ale tak tylko spokojnie poczytać. A teraz mam mały problem. Czy którejś z Was zdarzyło się,że 5 dnia po ostatniej tabletce nie dostała jeszcze okresu? Bo zaczynam wątpić w te właściwości antykoncepcyjne :( Żadnej tabletki nie opuściłam.

Gość ggggggggmmmmmm
ja profilaktycznie brałam acard razem z cyprest i wczoraj zaczeło mi sie cos dziać to była 5 tabletka cyprestu tylko nie wiem czy od acardczy od cyprest. Czy któraś z was czuła sie jakby odurzona brak zawrotów głowy ale jednak jakies problemy z równowagą i ból tęby ale lekki żołądką

zatem dlaczego na ulotce pisze,że nie zaleca się stosowania Cyprestu jako jedynego środka antykoncepcyjnego?

Gość kachaa
ja biore cyprest od ponad 8 mes. wczesniej bylo diane i yasminne. yassmine byly drogie 40zl za 1 op wiec zrezygnowalam, a po diane troche mnie nogi bolaly taki jakby bol w zylach! cyprest po nim wszystko jest ok nic mnie nie boli nic mi nie jest i wogole.lekarz mi powiedzial ze moge je brac dopoki nie bede chciala miec dzieci ze nie psuja watroby i sa nowoczesne no on chyba wie co mowi. a tak wogole to tabletki biore od prawie 3 lat a teraz ma 21 lat.

Gość kachaa
ja biore cyprest od ponad 8 mes. wczesniej bylo diane i yasminne. yassmine byly drogie 40zl za 1 op wiec zrezygnowalam, a po diane troche mnie nogi bolaly taki jakby bol w zylach! cyprest po nim wszystko jest ok nic mnie nie boli nic mi nie jest i wogole.lekarz mi powiedzial ze moge je brac dopoki nie bede chciala miec dzieci ze nie psuja watroby i sa nowoczesne no on chyba wie co mowi. a tak wogole to tabletki biore od prawie 3 lat a teraz ma 21 lat.

Gość Jomnis
Wie ktos moze czy mozna normalnie palic zazywajac cyprest? bo na ulotce pisze,ze trzeba zachowac ostroznosc?:/ dopiero zaczelam brac, ogolnie zero jakis dolegliwosci,tylko na poczatku ciagle mnie glowa bolala,mam nadzieje,ze to nie przez moj nalog palenia :D

Gość Jomnis
Wie ktos moze czy mozna normalnie palic zazywajac cyprest? bo na ulotce pisze,ze trzeba zachowac ostroznosc?:/ dopiero zaczelam brac, ogolnie zero jakis dolegliwosci,tylko na poczatku ciagle mnie glowa bolala,mam nadzieje,ze to nie przez moj nalog palenia :D

Gość Jomnis

Gość Aśka88
HEJ dziewczyny mam male pytanie... 3tyg temu zaczelam brac pierwsze opakowanie cyprestu i w sobote wzielam ostatnia tabletke(mialam jedna pomylke z tabletkami bo zamiast wziasc w piatek pioatkowa to wzielam z soboty i na odwrot ale to nie o to chodzi:) chodzi o to ze od niedzieli nie pojawil mi sie jeszcze okres... a zamiana tabletek na pewno nie ma nic do tego:) i nie wiem co to moze oznaczac?? ciaza na bank odpada, prosze o odpowiedz:) pozdrowionka

Gość Karolina zdw
ja biore tabletki anty i wszystko bylo okej oczywisci sa to tabletki cyprest ale od tygodnia zaczeło mi sie krwawienie i nie wiem co jest grane martwie sie bardzo bo okres juz mialam.jak ktos moze znać pzryczyne to prosze odpiszcie mie dziekuje z gory.

Gość Karolina zdw
ja biore tabletki anty i wszystko bylo okej oczywisci sa to tabletki cyprest ale od tygodnia zaczeło mi sie krwawienie i nie wiem co jest grane martwie sie bardzo bo okres juz mialam.jak ktos moze znać pzryczyne to prosze odpiszcie mie dziekuje z gory.

Gość magdusia995
witam ja bralam cyprest przez 3 miesiace jak dla mnie rewelacyjny tani i skutecznie i poki co bezpowrotnie wyleczylam tradzik (skonczylam brac pol roku temu) apropo palenia, ja pale nalogowo juz kilka lat ale nie zauwazylam zeby mialo to jakis wplyw gdy bralam cyprest, nawaisem mowiac na wszytskich tabletkach antykoncepcyjnych pisze ze nie powinno sie palic:) pozdrawiam

Gość eska3421
Witam. Jakiś czas temu mój ginekolog przepisał mi CYPREST. Dostałam dziś okres (lekki, ale jednak) i wzięłam pierwszą tabletkę CYPREST (dodam, że są to moje pierwsze tabletki anty). Niestety okres jakby już mi się skończył...:( Nie wiem czy to normalne.. Rozumiem, że powinnam dalej brać tabletki ? Proszę o radę. Z góry dziękuję!!!

Gość Shizue
oczywiście, że bierz dalej ;) ja brałam diane 35 przez pół roku, teraz zrobiłam przerwe 2 miechy i jutro musze zacząć brać nowe opakowanie a tu sie okazuje że nigdzie w okolicy nie moge ich dostać :/ a że Cyprest mają ten sam skład to sie zastanawiam czy sie coś stanie jak zaczne te brać

mam pytanie dostałam okres wieczorem kolo 20, tak tez wzielam tabletke, ale juz nastepnego dnia wizlam ja o godz 15 i tak juz biore od kilku dni ta godz najbardziej mi odpowiada, czy moglo to wplynac na ich skutecznosc(antykoncepcja)?

Gość mala31hel
oollcciiaax2 pora (godzina) o jakiej bierzesz tabletkę nie ma absolutnie wpływu na zabezpieczenie przed ciążą, byle była zażywana codziennie i o w miarę stałej porze. eska3421 przy cypreście okres szaleje. Moje miesiączki zawsze były długie i obfite, a teraz zdarza się, że okres trwa 1,5 dnia. tak na wszelki wypade zadzwoń do swojego gina i zapytaj Shizue jak sama zauważyłaś DIANE35 I CYPREST to ta sama pigułka. Powiem więcej ja po cypreście czuję się dużo lepiej niż po diane. Spokojnie możesz zacząć brać, ja byłam w podobnej sytuacji jednego miesiąca brałam diane, następnego cyprest.

Gość pytanka...
1. Czy stosując Cyprest, można zażywać alkohol? Chodzi mi tu głównie o wino, czy szampana, okazyjnie. 2. Po jakim czasie zażywania Cyprest można współżyć, tak, aby na pewno nie zajść w ciążę? ;) 3. Czy same tabletki antykoncepcyjne Cyprest wystaczą, jeśli chodzi o zabezpieczenie? Z góry dziękuję za rozwianie wątpliwości :)

Gość Młodaaaaa D
Witam :) nie czytałam wszystkich wypowiedzi tutaj, ale jestem jedna z najmłodszych dziewczyn , które biorą cyprest ... nie mam jeszcze 18 lat :P ale niektore pytania mimo wszystko mnie smiesza:P przeciez dziewczyny wszystko macie napisane na ulotce:P jesli chodzi o antykonpecje :P mnie to w sumie nie inteeresuje jeszcze ale ulotke czytałam uważnie ;p jest to środek antykonepcyjny, ale jego zadaniem jest bardziej regulowac hormony :) dlatego nie powinien sluzyc jedynie jako lek antykonpecyjny lekarz przpeisal by Was strditil :D czy jak tam jesli tylko o to by chodzilo ;p ja zaczełam brac go w 5 dniu okresu :P i w tym przypadku zeby nie \"wpasc\" trzeba przez 7 dni dodatkowo sie azbezpieczyc i tyle :) TAm WSZYSTKo jest napisane :). A jesli chodzi o tycie , poprawienie cery itp ... przeciez kazda z nas jest inna i trudno okreslic jak zareagujemy na tabletke nie ;> ja tam jestem zadowolona :D a biore juz 5 opakoanie :) wszystkie objawy ustąpiły , poprawila sie cera okres mam w porzadku regularny i normlane krwawienie:) a jesli chodzi o wątrobe to moj lekarz powiedzial mi że moge brac lek przez 3 lata, jak tam ktos wczesniej pisał to nie zabije:) prosze Was :) tylko zaproponował profilaktyczne zbadnie watroby gdyby cos sie działo :) poczytajcie dziewczyny ulotki, , porozmawiajcie z lekarzem i nie panikujcie :)

Gość pytanka...
A ja pomimo to, ponawiam swoje pytania ;) Bo w ulotce nie znalazłam informacji na temat tego, ile muszę odczekać, aby zacząć współżyć ;)

Gość pytanka...
A tak swoją drogą, to ginekolog przepisał Cyprest mojej koleżance jedynie jako lek antykoncepcyjny... Bo powiedział, że jest łagodny i bezpieczny.

Gość brzezina
Do \\\"pytanka..\\\" 1. okazyjnie można, jeżeli przez od czasu do czasu nie rozumiesz => od czasu otwarcia monopolowego do jego zamknięcia\\\", czyli chodzi o to by to nie było często i ma to być w umiarkowanych ilościach 2. zależy kiedy wzięłaś pierwszą tabletkę jeżeli pierwszego dnia miesiączki to w zasadzie jesteś bezpieczna od tego czasu jeżeli innego dnia to należy poczekać 7 dni od pierwszej przyjętej tabsy jeżeli zapomnisz o jakiejś i przerwa będzie dłuższa niż 12 godzin to postępuj wg ulotki - tam jest większość potrzebnych info 3. nie ma potrzeby stosowania dodatkowych zabezpieczeń, jeżeli bierzesz cyprest prawidłowo

Gość milka196
Biorę Cyprest już 21 dni a widać,że mój stan trądzikowy się pogorszył.Lekarz ginekolog zmienił mi teraz na Diane 35 i nie wiem czy go brać:(A jeżeli będzie jeszcze gorzej?Czy może taka wysypka podczas brania leku to normalne i cera mi się jeszcze poprawi?Co ja mam z tym fantem dalej robić:(

Gość pytanka...
Dziekuję za odpowiedzi, 'brzezina' :)

Gość Basia-1991
HEj ;)) ja brałam cyprest przez 21 dni i szybko zrezygnowałam. Po tych tabletkach pogorszyl mi sie trądzik na twarzy i plecach:O .. do tego czułam sie okropnie... nudności, brak apetytu a tyłam :O ... niecheć do życia:P wypadanie włosow... też mi urosły włosy na piersiach i od pępka w dół ;/ i to w tak krotkim okresie.. teraz zmieniłam na Cilest i zobaczymy jak to będzie;))

Gość magiaaa
A ja mam pytanie... spóźniał się Wam okres po odstawieniu Cyprestu? Ja powinnam dostać 5 dni temu..a brałam cyprest tak ok 7 miesięcy.. Czy może w ciąży jestem ? bo od ostatniego opakowania stosujemy prezerwatywy, którym nigdy nie ufałam...chociaż wolałabym gdyby faktycznie okres się spóźniał ...odp prosze

Gość ewuska123
Ja odstawilam tablekki po 13 miesiacach brania.. teraz jest pierwszy miesiac jak nie biore i zdarzylo sie ze sie zapomnielismy z chlopakiem. czy moglam zajsc w ciaze???

Gość dodadoda9
cyprest na tradzik jakas głupota bralam te tabletki i bylo jeszcze gorzej bralam wiele antykoncepcji od 15 roku zycia to juz 7 lat biore i kazda tabletka dziala zabezpieczjaco przed ciaza i zeby uregulowac miesiaczke teraz biore diane bo sama przeszlam i jestem pewna ze bedzie dzialac tak samo.pozdrawiam

Gość ewuska123
Witajcie, 19 listopada wzielam ostatnia tabletke cyprestu i odstawilam bo nie chcialam miec w przyszlosci problemow a teraz okazalo sie ze jestem w ciazy