Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość faktycznie boska

myłam wlosy szamponem trzy zioła.....szok...dziewczyny ..naprawde szok!!

Polecane posty

Gość wielkie dzięki iokilp
za cenne rady:-)Postarm się do nich zastosować:-)Ja też jakiś czas temu zauwazyla,że ndmar kosmetków szkodzi zamist pomagac:-oodstwilam calkowicie tonik do tarzy i podklad,uzywam tylko zelu do mycia twarzy i jakiegois lekkiego remu nawilżającego od czasu do czasu.Skóra jest o niebo lepsza niz wtedy kiedy wklspywlam w nią stosy kosmetyków,pryszcze poznikaly,przetluszcza sie owiele mniej,nie swieci się jak psu jajca i ma zdrowy koloryt:-) Pozdrawiam serdecznie🌻

Ja nawet żele do twarzy odstawiłam, bo strasznie przesuszają cerę :o Teraz myję twarz płynem do kąpieli HiPP właśnie i to najlepszy kosmetyk, jaki do tej pory miałam :) Cera mięciutka, gładka jak pupka niemowlaka, nie przetłuszcza się tak jak zwykle (!!!) i przestaję mieć powoli problemy z notorycznie łuszczącą się skórą twarzy :D

Gość iokilp
Motyleczku, to na cwiczenia faktycznie malo czasu, ale spacer i i rozne prace tez sie licza A wiecie czym Ja sie myje ? Plynem do higieny intymnej, cale cialo i twarz, polecam

Gość nektar
ja też :) Używam do mycia twarzy płynu do higieny intymnej -ziaja. Problemy natury pryszczowej pojawiaja się sporadycznie :)

Gość Agaata
znacie jeszcze jakies szampony bez SLS (to skrót od SodiumLaureth Sulfade) :p ???

Gość goudus
babydream, nivea dla dzieci, bubchen, jak widac wszystkie to są szampony dla dzieci:-)

Gość Agaata
super... jutro ide kupic :) thx!

Gość Anniszka
Ja odstwaiłam żele do mycia twarzy i zaczęłam używać zwykłego szarego mydła - wszelkie problemy zniknęły. Zrezygnowałam też z podkładu i jakiejś niesamowitej ilości kremow i maseczek, poprzestając tylko na jednym kremie nawilżającym. Szamponu nie zmienię, bo ten, którego używam mi służy. Co do balsamów - czekają wszystkie na koleżankę, która je uwielbia. Sobie zostawiłam tylko jeden, który ma dla mnie znaczenie aromaterapeutyczne ;) Z kolorówki używam tuszu do rzęs i błyszczyka. Narszcie wyglądam i czuję się pięknie.

Gość teżkiedyśna początku
używałam szampon 3 zioła, włosy miałam po tym w takiej kondycji że szok, niesamowicie błyszczały i rosły mi do pasa

Gość szampon 3 ziola
na pewno nikomu nie zaszkodzi. moje wlosy sa takie same niezaleznie od tego w jakim szamponie je umyje wiec po co mam placic nie wiadomo ile za np vichy jak moge kupic jakis tanszy ktory na pewno zawiera mniej chemii. generalnie preferuje ziolowe szamponiki fajny jest taki ze skrzypu z firmy farmona ale to dl a osob ktore nie maja prolemow z rozczesywaniem wlosow. z tych drozszych polecam Dermene na wypadajace wlosy prawie wcale sie nie pieni ale super wzmacnia i szybko po nim wlosy odrastaja

Gość rossii
ja właśnie poszukuję od jakiegoś czsu coś w miarę naturalnego do pielęgnacji, używam zwykłej nivei, do kąpieli wlewam mleko (nawileżenie), czasem kefir (żywe kultruy bakteii), muszę poszukać tego szamponu, z chęcią spróbuję, tym bardziej że mam problemy ze skórą (łojotokowe zapalenie skóry) zaczęłam stosować normalne wywary z ziół, ale brakowało mi szamponu. A ten hipp to jaka nazwa? i jeszcze prośba, jakbyśie mogły się podzielić skazówkami co do mycia twarzy - czym myjecie, czym demakijaż itp

Gość twarz myję płynem
do higieny intymnej np.z Ziaji,makijaz take niem zmywam,uzywam normalnego tuszu,nie wodoornego wiec bez problemu zmywa sietym plynem i wodą:-)

Gość d-_-b
A czy ten szampon hipp się pieni bez tego SLS? Piana jest przecież potrzebna, żeby brud i pot ze skóry głowy unieść i pozwolić mu się spłukać z wodą.

Gość d-_-b
Czytam właśnie na stronie: http://ascosmetics.com.pl/Raport%20CIR.htm "Eksperci stwierdzili, że substancje te mogą powodować podrażnienie skóry i oczu podczas testów na zwierzętach oraz mogą powodować podrażnienia skóry i oczu u ludzi stosujących kosmetyki zawierające te substancje. Stopień podrażnienia jest proporcjonalny do użytego stężenia oraz jest porównywalny z podrażnieniami spowodowanymi przez inne podobne substancje powierzhniowo-czynne. Jednak badane substancje nie wykazują działania rakotwórczego." Ciekawe, co dalej wyczytam ;)

Gość d-_-b
Doczytałam do końca: "Badania na szczurach z użyciem znaczonego sodu wykazało znaczne gromadzenie się tych substancji na skórze zwłaszcza w okolicach kanalików włosowych. Redepozycja badanych substancji może powodować powstawanie zaskórniaków i utratę włosów. Jednak badane substancje nie wykazują działania rakotwórczego. Ryzyko szkodliwego działania badanych substancji jest niskie dla kosmetyków spłukiwanych. Konkluzja: Sodium Lauryl Sulfate i Ammonium Lauryl Sulfate są bezpieczne dla zdrowia jeżeli nie są stosowane w kosmetykach niespłukiwanych. W kosmetykach w których te substancje dłużej pozostają na skórze, nie powinny być używane w stężeniu większym niż 1%." Wniosek: Trzeba dobrze spłukać wszystko co ma SLS w składzie, bo jest szkodliwe, jak sie tego nie zrobi

Gość d-_-b
Jeszcze z innej strony: Sodium-Lauryl Sulfat ( Laurylowy siarczan sodu) Ostry środek czyszczący spotykany w produktach do mycia aut. Wśród naukowców Sodium-Lauryl-Sulfat jest uważany za środek wywołujący alergie skóry. Jest bardzo szybko wchłaniany przez oczy , mózg , serce , watrąbę i tam odkładany co prowadzi do długotrwałych strat. Ogólnie Sodium-lauryl-sulfat może przedłużać procesy leczenia . U osób dorosłych może wywołać kataraktę , u dzieci - zaburzenia w rozwoju oka. Sodium-Laureth-Sulfat ( Lauretowy siarczan sodu ) Alkoholowa forma z Sodium-Lauryl-Sulfat. Jest odrobinę mniej drażniąca może jednak doprowadzić do silnego wysuszenia. Obydwa środki w szamponach i środkach czyszczących mogą poprzez reakcje z innymi zawartościami budować kancerogenne azotany i dioksyny.Nawet przy jednorazowym użyciu szamponu mogą większe objętości azotanów dostać się do krwiobiegu.

Gość Ewwa20
Czy ktośmoże napisacpełnąnazwe tego szamponu 3 zioła-firmeitp, i skład, please :)