Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szwedzia

mamy które przeszły na butelke i te co karmią butelką- pomocy!!!!!

Polecane posty

mam problem,proszę pomózcie!! Otóz moja 7 miesięczna córeczka nagle całkowicie zrezygnowała z piersi.Zaczęłam podawać jej NAN 2 zmieszany z moim mlekiem bo samego nie chciała.Pije go bardzo malutko i to na siłe. Proszę podajcie mi w jakich godzinach i ile razy dajecie dzieciom butelke. Co mam zrobić jak ona nie chce mleka ? Może za czesto jej daję?Ale nie wydaje mi sie. Rano- mleko 8 .00 nie chce godz 9.30 - 10.00 idzie spać - mleka nie chce(wypiła przez sen ok 100 potem 12 .00 zupka.Ta jej smakuje zjada nawet 200 ok 15.00 mleko .Wczoraj wypiła 100 .Nie wiem co bedzie dzisiaj. ok 18 owoc ok 19 .30 zjada kaszke z apetytem ok 150 w nosy spi dodam ze Ola jest malutka jak na swój wiek bo wazy ok 6400 .

szwedzia ja mam 8 miesiecznego synka i u nas jest tak o 7 mleko 210 ml o 10 mleko 0 13 zupka plus soczek o 17-18 mleko z kaszka 240 ml - spanie do 7 moj synek jak mial skonczone 6 mies wazyl 8,5 kg ale karmilam piersia go tylko 7 tygodni

zapomnialam dodac ze o 16 przewaznie jakis maly deserek jemy :)

Moja córeczka do tej pory 2 razy dziennie ( rano i wieczorem)je mleko, ale obojętne jej czy to mleko modyfikowane czy kaszka. Może twojemu dziecku nie smakuje NAN2, podawaj inne mleczne produkty albo moze dodawaj jakieś owoce dla zmiany smaku. Ja już od dawna daje małej serki albo jogurty ( moja córeczka uwielbia mleczne produkty).

Moja 11 miesięczna córeczka je: około 7:00 - 210 ml mleka około 10:00- bakuś około 14:00- zupa około 16:00 - podjada mój obiad ( jesli nie śpi) około 17:00- 18:00 owoce około 20:00- 21:00 210 ml mleka lub kaszki O ile pamiętam to jak miała 7 miesięcy to mleka jadła około 170ml. Ważyła około 7500g

a u nas jest tak: 8.00 - mleko 10.00 - owoce z kleikiem 12.30 - mleko 14.30 obiadek (zupka, jarzynki) 17.00 kaszka łyżeczką 19.30 mleko z kleikiem potem przesypia całą noc Ja po odstawieniu od piersi, miałam wogóle problem ponieważ moja wogóle nie tolerowała butelki, już nie wspominam o NAN bo go nie cierpiała. Popierwsze, mleko wymieniłam na bebilon . W pierwszy dzień wogółe w nią nie wciskałam, rano wypiła trochę mleka potem około 10,30 owoce i czas na drzemkę, na obiadek specjalnie dalam tylko pół słoiczka obiadku, na kolacje kaszka. A przed samym snem dałam jej mleko jednak wypiła tylko 40 ml. W nocy ok. 23.00 dalam trochę przez sen, ale też malutko wypiła. W nocy jak się budziła to do niej nie wstawałam, bo i tak wiedziałam że nie wypije. Trochę popłakiwała i zasypiała spowrotem. Na następny dzień o 8,00 obudziła się głodna i wytrąbiła całą butlę, od tej pory problemów z butelką nie mamy. Proponuję przegłodzić dziecko i wymienić mleko, bo z tego co mi wiadomo NAN jest najmniej słodki

acha, zapomniałam napisać, że twoj córeczka jest w wieku twojej. Pamiętaj że dziecko w tym wieku musi zjeść w ciągu doby przynajmniej 4 posiłki mleczne + 2 stałe. Myślę, że jak zrobisz małą głodówkę to się uda :)

Ewela- a czy u mnie nie jest za wczesnie na jogurty i jakies tam serki?? Próbowalismy też bebiko.A NAN podaje bo kaszki mleczno ryżowe z tej firmy jej smakuja.Bebiko tez jej nie podeszło. Wyczytałam że wszyscy w tym wieku podają mleczne pokarmy 4 razy .Boze......Kiedy u nas tak bedzie....A 210 ml? ona chyba nigdy tego nie wypije...... Muszę chyba ochłonac bo inaczej zwariuje

Chimera- dziekuje za odpowiedz.Normalnie wariuje.No tak te twoje dziecko zachowuje sie tak jak moje. To ty chyba kiedys pisałas o problemie z butelką.???? Ale już ci sie poukładało.Chyba masz rację.Przegłodzę i zobaczę. Tyle ze moja Ola jak wstanie to też odrazu nie chce jesc ,albo zje malutko.A potem idzie spać ok 9.30 - 10.00 i tu jest problem bo wychodzi na to że idzie spać głodna.a spi ok 1.5 do 2 godz. Muszę to jakoś poukładać.......... Piersi pełne mleka ,do pracy nie wracam a tu taki cyrk........

wypije, wypije tylko musi się przyzwyczaić , nie denerwuj się i nie wciskaj jej na siłe. Podawaj jej mleczko w swoich porach ile zje to będzie, potem nie lataj za nią z butlą bo znowu pociągnie 20 ml itd, czyli nigdy nie zgłodnieje. Postaraj się podawać tak: np. 8.00 mleko (jak nie zje to trudno) potem np.10,00 owoce, nastęonie mleko (jak nie zje to trudno) i w swojej porze obiadek. Zobaczysz ze wkońcu się przeprosi i zje :) , ja myślałam ze moja to beznadziejny przypadek a pokonałyśmy to :)

Witam! Ja karmiłam piersią synka tylko 2 tygodnie, ale sie nie najadał i był za leniwy co spowodowało spadki wagi i musiałam przejść na butelkę. Dawałam mu nan1 a teraz daję mu humanę 1 plus, jest bardziej syta i sie najada. Proponowałabvym dla twojego dziecka humana 2 z bananami, myślę że smak nana dziecku nie odpowiada dlatego nie chce jesc, spróbuj i porozmawiaj o tym koniecznie z pediatrą

Zredukuj ilość posiłków do 4 dziennie i podawaj butelke wtedy gdy mała jest najbardziej głodna. Jeśli rano nie bardzo chce jeść to dawaj wówczas to co najbardziej lubi, może nawet być zupka. Zupki nie dosładzaj, w ogóle wyeliminuj cukier bo osłabia apetyt. Zamiast mleka możesz raz dziennie podać twarożek z jabłkiem albo jogurt. Weź tez pod uwagę że być może małej ząbki idą więc ma mniejszy apetyt.

iwona ale humana to jest kaszka , prawda ? czy masz takie smakowe mleko ???? szwedzia ma tu proble z piciem mleczka, ale tak często bywa z cycowymi dziećmi ;)

Dzieki dziewczyny!!!!! Ona ten NAN pije ale w bardzo małych ilosciach!!!! jak tak bede zmieniac mleko to nigdy jej do zadnego nie przekonam.Zaatanawiam sie jeszcze nad bebilonem Bo słyszałam ze dzieci po nim ładnie przybieraja a ola ma 600gr.niedowagi.Ale przeraza mnie to że to są duze opakowania i na raz trzeba wydać tyle kasy.A jak go też nie bedzie chciała ? A mleko to zawsze te zageszczone sie daje ? Czy te rzadkie też?

ja uzywam tego dużego opakowania, powiem Ci że nie jest taż źle bo wystarcza na 7 dni :) , z tym że ja podaję kaszki mleczno- ryżowe :) , w sprzedaży są też małe opakowania ale u nas wystarczało chyba na 3 dni . Pisz jak wam idzie, bo jestem bardzo ciekawa

Tak z kaszka nie ma problemu.Wcina na kolacje w 5 min.Ale nie moze jesc 4x kaszkę bo jej obrzydnie całkiem. Spróbuje jutro poprzesuwać posiłki tak; Rano kaszka przed spaniem ok 10 gesty bobofrut Jak wstanie ok 11.30 butla (rzadka czy gęsta) Potem ok 14.00 zupka. potem ok 15.30 przed spaniem butla potem ok 18 deserek i na kolacje kaszka tak spróbuje i zobaczymy jutro. Ewentualnie zredukuje posiłki do 4 Poprostu wyrzuce jedno mleko. Ale czy dobrze zrobię? Nie wiem?

no nie możesz podawać 4 x kaszki bo się odwodni. Może spróbuj nie podawać na dzień dobry kaszki , tylko coś mniej kalorycznego np. owoce a po dwóch godzinach mleczko , po to żeby zgłodniała .... albo przed tym spaniem nie podawaj wogóle tego bobfruta , żeby żołądek był pusty .... Myślę że jak na początek odrzycisz jej jeden posiłek mleczny nic się nie stanie, może tak pokonacie ten kryzys mlekowy ;)

Witam Uważam że TWoja córka nie chce mleczka, bo jest najedzona tymi innymi smakołykami które jej dajęsz. Ja daję synowi mleko co 4 godzinki, a jak zje np kaszke to moze nawet pół dnia nie być głodny(on ma 6 miesięcy). Twoje dziecko ma malutki żołądeczek, więc jesli nie chudnie i nie choruje to nie masz sie co przejmować.

Może macie rację.ja tak staram sie zeby jadła bo non stop słyszę ...JAKA ONA MALUTKA .Faktycznie jest zdrowa i jeszcze nie chorowała. Bede próbowała wszystkich wariantów i bede informowała was na bierzaco ,moze jeszcze ktoś z tego skorzysta bo chyba nie ja jedna mam ten problem - co nie chimerko?

Jestem tego zdania co Maliszenka. W tym wieku dieta dziecka powinna jeszcze bazować głównie na mleku. Nie dawaj deserku, albo w charakterze deserku dawaj produkt mleczny. Jak dla mnie mleko + zupka+ jakiś owoc (lub zamiast owocu Bobofrut) w zupełności wystarczą. Mleko naturalnie możesz podawać też w charakterze niezbyt gęstej kaszki i dodawać do kaszki Bobofruta lub jabłko.

No tak - madra uwaga.Dziękuje.Tez uwazam że mleko to jeszcze podstawa,dlatego tak walcze z tym mlekiem. Chimerko powiedz mi jeszcze jakie smoczki przeszły u ciebie?

Jeszcze mam jedna dla ciebie rade. Skoro chcesz zeby dziecko piło wiecej mleka to moze najpier daj dziecku mleko a potem dopiero jak bedzie chciało to deserek. Tak zeby deserek nie zastepował głównego dania- mleka. Ja np. karmie dziecko mlekiem a za jakas godzinke daje mu np bananka. To jest tylko tak \"na smak\" wiec on tedy zje tego bananka tyle ile ma ochote. Acha pamietaj ze banan jest sycacy i po nim tez moze sie nie chciec jesc. Bo nawet dorosly jak zje banana to czuje sie syty.

u nas na początku były avent, nuki, canpole, dr.browns (czy jakoś tak) ustnik niekapek , nic nie chciała i tyle. Mleko to Bebiko, Nan, Humana, Bebilon, też wszystko było beeee :( . Tak więć miałam dramat w biały dzień :) . Wkońcu postanowiłam ją odstawić całkowicie i jak już pisałam wcześniej poprostu ją przegłodziłam. W ten pierwszy dzień zjadła ok 80 ml mleka (cała doba !!!) + 1 deserek + pół obiadku, bez dokarmiania w nocy. Rano się przeprosiła i wtrąbiła butlę pomieszaną z moim pokramem + bebilon no i dalej poszło. Teraz je z Aventu, pije z niekapka, butleki z NUKA i Canpola też są ok :) . Czyli okazało się, że ze wszystkiego potrafi pić, tylko wcześniej udawała :D

No jestem!!! Wiec tak ; wczoraj ok 16 do spania wypiła 80ml potem były owocki a o 20 kaszka 150. z łyżeczki- została wręcz pozarta w 5 min. A rano klapa.Pobudka o 7.30.Pierwsze podejscie zrobiłam o 8.30 z butelką.Nie wypiła nic.Drugie o 9 .00 Tez klapa.Więc zrobiłam kaszkę - zjadła ale tez cięzko. O 12.00 podejscie z butelką.Klapa.Po półgodzinie wypija z płaczem ok 30ml.Poczym cały czas płacze.Wkońcu o 13 dałam jej zupę.Była tak głodna,ze mogłam ją karmić dużą łyżką.Jak zjadła to poszmismy na spacer i kupiłam BEBILON. Zobaczymy co to będzie. Chimerko powiedz mi proszę czym ty zageszczasc te mleko i ile ???? Odezwę sie pózniej bo mi olka wylize całą podłoge.Pozdrawiam

Dziewczyny, ale co wy tak dzieci tym mlekiem katujecie? Niestety, dużo dzieci po pierwszym okresie niemowlęctwa nie chce pic mleka, bo po prostu nie lubi. Chcecie im obrzydzić to mleko na całe życie? Dajcie im kaszkę, deserki gerbera z jogurtem, albo jogurt jakiś delikatny-na pewno nie zaszkodzi-, twarożek, budyń z żółtkiem, dolejcie mleka do zupy, owoców, puree z ziemniaków lub marchewki... Suma sumarum wyjdzie na to samo. Nie ma na świecie pokarmu, którego nie można zastąpić innym i dziecko zje go ze smakiem. Przeciez 8 miesięczne dziecko może już zjeść wiele rzeczy. Co się tak na tą butlę zaparłyście?

Chimerko - u nas chyba nie przejdzie strajk głodowy.Bardzo płacze a mleka z butelki nie chce. Dzisiaj sniadanko to 70ml.mleka i pół sucharka.

ojej szwedziu strasznie mi przykro, jednak nam poszło gładko. JA mleko zagęszczam kleikiem i dodaję ok 8 płaskich łyzeczek, mleko wypija ze smoczka trójprzpływowego. Ale jak nie chce to może spróbuj podawać jej tak jak robisz kaszkę mleczno- ryżową. Jeszcze żeby coś dać mlecznego ( w miare rzadkiego , niegłupi jest koktail mleczno-owocowy tj. 90 ml mleczka + owoce (mogą być ze słoika) potem dokładnie zmieszaj to blenderem. Wychodzi to dosyć slodkie a jest na mleku, może zje łyżeczką. Czasami też podaję jej owoce z kleikiem, tj. mleko ok 40 l + 6 łyżeczek kleiku + pół słoiczka owoców: układam to warstwami i moja zjada to ze smakiem. Wiem że to nie mleko , ale wszystko jest na bazie mleka i może w ten sposób zasstąpisz część posiłkow mlecznych, bo przecież nie moze jeść ciągle kaszek :( . A butelkę i tak bym podawała, może zrobić kilka dni przerwy no i oczywiście nie na siłe. Powiem Ci szczerze że cieżka sparawa, masz niereformowalne dziecko :)

hej hej. Jeszcze trochę i zwariuje. Przeciez nie moge jej dac jogurtów i danonków bo ona jest za mała.Tam jest za duzo białka a w jej wieku to niezdrowe. chimerko- tobie poszło gładko bo przeszłaś z piersi na butelke.U nas było inaczej ,ona sama odstawiła sie od piersi czyli poprostu od mleka.Kazdego mleka. Dzisiaj sniadanie to deser owocowy.

Dlaczego nie możesz? Desery z jogurtem gerbera są chyba od 6 m-ca? A dr witta nawet od 4... jak będziesz ją żywiła z tabelką w reku to daleko nie zajedziesz... Z dostatku ludzie fisiuja, jak moja mała 15 lat temu mleka nie chciała pić, to co była za alternatywa? Nie było takich rzeczy w słoiczkach, jak teraz są, dostawała budyń, serki jogurty itp odkąd skończyła 5 m-cy, bo chyba by się zagłodziła inaczej. I większość z nas by a tak wychowywana. I większość z nas dobrze się ma. Skup się na jej ogólnym rozwoju, a nie wyliczaj.

Oj rafinka- a co ty masz już 15 letnie dziecko? No ja mam 9 letniego syna.I jego też zywiłam według tabelki. Wiesz co Ja uwazam że nasze pokolenie jest tak słabe bo własnie wychodzą błędy żywieniowe z dawnych lat.Nie wiem może jestem w błedzie. Deser z jogurtem a i owszem ale ile tam jest tego jogurtu.????? Zabotrzebowanie dziecka 7 miesiecznego na wapń i białko jest duzo wieksze. Własnie sie skupiam na jej rozwoju ale patrząc też odlegle.Bo błędy zywieniowe daja o sobie znać w przyszłosci.Moje dziecko sie nie zagłodzi bo inne rzeczy wcina takie jak owoce ,zupki soczki.Problem jest tylko z mlekiem