Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co mi jesteee

Dlaczego mam takie strasznie biale końcówki paznokci zawsze jak mam długie??

Polecane posty

Gość co mi jesteee

czy to cos nie tak z organizmem??:( mam normalnie tak biale jak snieg ale w zasadzie nie zapuszczam nigdy ale jak juz rosną to masakra..wszyscy mowią mi ze robilam francuski manikiur..:( czy to od jakiegos schorzenia takie paznokcie sie ma.. wszystkie me kolezanki na roku mają normalna zdrową przezroczysta płytke..tylko ze mnacos nie tak:(

Gość anemie masz

to masz niesamowite szczescie - kazda z nas jak ma dlugie paznokcie ma biale ale o roznym natezeniu, ja zawsze mam dlugie i biale ale chcialbym miec bardzij

Gość szczescia niemasz
bo ja tak samo mam kolezanki i znajome i to multum.. wiekszsoc zdrowych jak ryba i zapewniam ze ZADNA Z NICHH NIE MA bialych koncówek jak zapusci tylko przezroczyste własnie..chyba ze pomaluje bialą kredką to tak! coś jest nie tak z twoimi minerałami ..zaburzona równowaga pewno mineralna..

Gość tak to modelka jest
niestety to chorobowe:(

Ale bzdury opowiadacie!!!! Oczywiscie dziewczyno masz NIESAMOWITE SZCZESCIE!!! Przeciez inne cuda robia zeby miec takie wlasnie!!!! Maluja biala kredka, robia francuski manicure a ty masz taki naturalny , na stale!!! Przyjrzyj sie tylko jak pieknie wygladaja twoje paznokcie, zapusc i NOS Z DUMA!!!!! I nie sluchaj glupot o chorobie, taka twoja uroda i zdrowie!!!! pozdrawiam.

Gość tak to modelka jest
akurat..uroda ??to choroba.

Ja też mam takie paznokcie i często mnie pytano, czy mam robionego frencha. Po kapieli i dłuższym kontakcie z woda końcówki staja się przezroczyste, ale potem wracają do normy. To żadna choroba, taka już Twoja uroda i ciesz się tym, co masz.

Co wy pierdolicie?? Jaka choroba?? To prawie każdy by był chory bo ja jeszcze nie widziałam żeby ktoś miał przeźroczyste końcówki paznokci, no chyba że po długim leżeniu w wannie albo akrylowe :/ Każdy ma mniej lub bardziej białe, a im bielsze tym lepsze!!!

Kobieto przestań opowiadać bzdury!!! Ja też mam takie paznokcie i tak samo jak Aggie babki pytają się czy mam frencha:-) ITwoje paznokcie są ZDROWE!!!

Gość ale ja nie jestem wegetarianka
ale ja mam przezroczyste włąsnie a dziewczyna pisze z ema biale jak snieg.

Ja tez mam takie, ale po kapieli robia sie przezroczyste. mam wrazenie, ze sa... WYSUSZONE

Gość gość
Ja mam 15 lat i od urodzenia mam całe nnaturalnie białe paznokcie wszystkie koleżanki się dziwią nie wiem czy to choroba czy może tak ma być. Ale przez tyle lat i doktor ninigdy mi nie zwrócił uwgi. A wy co o tym myślicie powinnam się martwić?

Gość gość
mi po kapieli robia sie przezroczyste, mam wrazenie wtedy ze mam jakies mega slabe paznokcie. ale potem szybko wracaja do normalnosci. nigdy nie widzialam tak bialych jak mowisz ze masz. nie wiem czy to uroda czy choroba, dla pewnosci moze zrob jakies badania, jak wszystko wyjdzie ok to ciesz sie ze nie musisz latac na manicure :)

ja jak jem mało warzyw i owoców to tak mam. Dodatkowo gdy mam takie problemu łykam witainy i odżywkę magic nails wzmacniającą z bieledny.

Gość gość
pokop w zimi ,bedziesz mila czarne.......

Gość gość
Mnie się zrobiły bielsze jakoś miesiąc po rozpoczęciu brania witamin (multiwitaminy preparat z rzen szeniem). Na logikę zakładam ze to przez dużą ilość minerałów w organizmie ale to dobry znak. Może masz naturalnie grube paznokcie. Im cieńsze i miękkie tym bardziej przezroczyste (dlatego są takie po kąpieli bo miękną w wodzie) wiec jak juz to białe paznokcie są oznaką zdrowia. (Oczywiście końcówki, nie całe :D). Jak chcesz to zrób okresowe badanie krwi na witaminy i minerały , powiedz ze się niepokoisz o ten objaw i juz.