Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aż sie odechciewa mieć dzieci

Listy nastolatków do Bravo Girls

Polecane posty

Kochana Kasiu! Ostatnio współżyłam z moim chłopakiem bez odpowiedniego zabezpieczenia. Teraz (po 4 miesiącach od tego zdarzenia) zauważyłam małego guza pod kolanem. Czy może to być ciąża poza maciczna??!! Proszę pomóż!!! Drogie Bravo, mam 17 lat i straszny problem. Ostatnio koleżanka powiedziała mi ze przez pocałunek można zajść w ciązę.Czyto prawda?? I czy chodzi tylko o taki w usta czy w policzek też? Prosze o szybką odpowiedź wierna czytelniczka Małgosia z Pcina Dolnego Drogie Bravo! Mam na imie Kasia i mam 14 lat. Piszę do Was bo mam duży problem. Od jakiegoś czasu masturbuje się świeczką. Powiedziałam o tym swojej najlepszej przyjaciółce. A ta mi powiedziała, że od tego można zajść w ciążę. Czy to prawda? Pomóżcie!

Gość dsfre
PO 1) to ty czytasz Bravo??? po 2) nie wkręcasz z tymi artykułami??

Gość dsfre
nie no ale pierwsze jest najlepsze.... ta co jej piętą te dziecko nie wyjdzie:D

ie czytam bravo.... :D dostałam w @ te artykuły.... Darek, 16: Może wyda Ci się to dziwne, ale chodzę z trzynastoletnią dziewczyną. Bardzo się kochamy i mamy wiele wspólnych zainteresowań. Jestem w takim wieku, że chciałbym już współżyć. Kilka razy próbowałem zbliżyć się do Marty, ale ona wciąż tłumaczy, że nie ma ochoty. Myślę, że po prostu nie chce jeszcze rozpocząć życia seksualnego. Nie rozumiem dlaczego tak postępuje, zwłaszcza, że jest już dojrzałą i ma miesiączkę. Nie chce jej rzucać dla innej dziewczyny, bo naprawde ją kocham. Jak ją przekonać, by chciała tego samego co ja? Drogie bravo!!! Mam na imię Aga i mam 12 lat. Pisze do was ponieważ mam ogromny problem. W naszej klasie są już tylko dwie dziewice( tzn. ja i nasza nauczycielka), postanowiłam więc , że nie mogę stracić dziewictwa ostatnia zwłaszcza , że za trzy tygodnie nasza nauczycielka(31lat) wychodzi za mąż i pewnie to zrobi. Chciałam zrobić to z Mariuszem najprzystojniejszym chłopakiem w naszej podstawówce, jednak on powiedział, że dziewczyny mu nie w głowie bo chce zostać trenerem pokemonów:-/ Co mam zrobić żeby przekonać Mariusza do tego pierwszego razu, nie mogę przegrać z pokemonami bo to będzie wstyd na całą szkołę. POMOCY Drogie BRAVO! Nazywam się Joanna i mam 14 lat, ostatnio byłam na imprezie i pierwszy raz w zyciu robiłam to z chłopakiem oralnie.. on miał 23 lata...wszystko widziała moja starsza siostra która wezwała policje i Konrada aresztowali. Po paru dniach wezwano mnie na komende, dowiedziałam się, że Konrad, którego bardzo pokochałam jest jakimś pedofilem czy coś takiego. nie wiem co mam o tym mysleć... Co to znaczy pedofil i czy mam z nim zerwać??

Gość zwykły wkret
nie ma ludzi tak głupich i smianie sie z tego typu listów jest oznaką idiotyzmu, ze wierzysz w te bradenie albo jeszcze wiekszego idiotyzmu, ze próbujesz sie dowartosciowac, zes od nich mądrzejsza

Gość dsfre
moze i nie ma:) ale przyznaj ze troche to śmieszne gdyby takie artykuły miałe miejsce...i są śmieszne same w sobie..choc z drugiej strony jest to tragiczne, ze dzieci albo sie tak szybko seksem interesuja albo, nie posiadaja zadnej wiedzy... "wychowania do zycia w rodzinie" nie maja w szkole?

Gość Już nie nastolatka...
Moja nastoletnia siostra czyta młodzieżowe pisma, często rzucam na nie okiem i ryję ze śmiechu:P Czasem się zastanawiam czy nastolatki naprawdę mają takie problemy, a może to redakcja tego pisma sama wymyśla te pytania, bo sądzą, że każdy nastolatek chciałby o to zapytać, ale brak mu odwagi.

Moim zdaniem te listy nie są autentyczne. Choć prawdą jest, że listy do Bravo są niewiele lepsze.

dsfre---niestety z tego co obserwuje to dzieci stanowczo za szybko interesuja sie seksem i nie posiadaja zadnej wiedzy....

a potem się dziwić, że coraz częsciej dzieci mają dzieci, skoro ich wiedza na temat ciała ludzkiego i procesu rozmnażania jest na takim poziomie... Faktem jest, że stanowczo za szybko się interesują seksem.

kiedyś z mezem siedzieliśmy wieczorem na ławce-było juz po godz 22!!! biegały sobie dzieciaki ok 6-7 lat wiec zainteresowalismy się czemu o tej godz biegają jeszcze na dworzu.... dyskusja z nimi była bardzo interesująca...nigdy z czyms takim się nie spotkałam... rozmawiało z nami 2 chłopców-walili takimi tekstami ze głowa mała, a gdy przez okno wychyliła się widocznie ich kolezanka, zaczeli krzyczeć do niej zeby wyszła to ją zruchają w krzakach :O wtedy stwierdziłam że chyba nie chce mieć dzieci....:O:O:O

Gość
bravo czytaja nastolatki wiec autoreczko dzieweczko ile masz wiosenek ??????? dzieci nie moga miec dzieci nawet miec ich nie powinny czyli dobrze ze tobie sie odechciewa je miec

Gość to są jeszcze lepsze
ja czytałam kiedyś list w stylu : Droga Redakcjo, miesiączkuję od 2 lat. Zawsze używałam podpasek, ale ostatnio koleżanka namówiła mnie na tampony. Włożyłam sobie jednego, ale nie podobało mi się i szybko go wyjęłam. Teraz martwię się, czy mogłam zajść w ciążę? NO JA NIE MOGĘ ! ZAJŚĆ W CIĄŻĘ Z TAMPONEM ???

Net-Ar, Ty jesteś wredna z natury, czy z wyboru? Zaraz weźmiesz w obronę cały nastoletni ród:P

wiesz net-ar DZIEWECZKO ile mam wiosenek??? tyle zeby siedzieć na forum o ciązy i macierzynstwie.... mam meza od 2 lat i spodziewam sie dziecka za dwa miesiące :P a twoja złośliwość widać nie ma granic.... :O jestes zalosna :O nie dziwie sie ze tak po tobie jadą na tym forum.... jakbyś dobrze doczytała t obiś wiedziała skad wiem o tych artykulach.... :O

Gość Dagmara i kaszanka
Drogie Bravo, drodzy koledzy i koleżanki.Mam na imię Dagmara i mam 19 lat. Moja sytuacja jest bardzo krepująca i nie wiem co teraz mam zrobić. Jestem już dorosłą dziewczyną i mam wspaniałego chłopaka o imieniu Marcin, którego kocham ponad życie i myślę ze on odwzajemnia moje uczucie. Jesteśmy już razem 6 miesięcy i postanowiliśmy dokonać Aktu Miłosnego, aby umocnić nasz związek. Nie fart polega na tym że ja jestem dziewicą, a z tego co wiem On jest już doświadczonym mężczyzną. Bardzo obawiałam się że nie spełnię jego oczekiwa , po prostu zawiodę! Na dodatek wszystkie moje koleżanki potraciły już dziewictwo i żeby mieć o czym rozmawiać z nimi, powiedziałam że ja również nie jestem jak to się mówi potocznie "cnotką". O tym fakcie dowiedział się Marcin od mojej koleżanki, Moniki, która jest jego dobrą znajomą. Gdy Marcin zapytał czy to prawda nie zaprzeczyłam. Ustaliliśmy nasz Pierwszy Raz na najbliższy weekend, ponieważ Marcina rodzice jadą na wesele. Bardzo się obawiałam bólu, oraz tego że Marcin posądzi mnie o kłamstwo, więc postanowiłam jakoś sobie poradzić. Nie chciałam przespać się z "pierwszym lepszym" gdyż kocham Marcina i chcę aby to on był moim Pierwszym Mężczyzną!! Akurat zdarzyło się tak że byłam sama w domu i postanowiłam uporać się z moja błona dziewiczą. Nie chciałam robić tego palcami ani jakimś twardym przedmiotem a na wibrator niestety nie było by mnie stać. Poszłam więc do lodówki i zobaczyłam nadającą się do mojego czynu kaszankę. Odpowiadała mi rozmiarem i grubością, była trochę za zimna i za twarda więc postanowiłam ja podgotować. Kiedy nareszcie ostygła, nasmarowałam ja wazeliną, i zaczęłam wkładać ją do pochwy. Poddałam się chyba za bardzo chwili i za bardzo ją ścisnęłam. Wtedy stało się najgorsze co mogło się stać!! KASZANKA SIĘ ZŁAMAŁA!!!!!!!!!!Rozpaczliwie próbowałam ją wyjąć palcami ale chyba trochę za bardzo ją rozgotowałam i niektóre kawałki kaszanki zostały mi w pochwie i nie mogę ich wyjąć! Wstydzę się iść do ginekologa a za kilka dni wyczekiwany przez naszą dwójkę upojny weekend!! Nie wiem co mam zrobić i do kogo się zwrócić. Co teraz pomyśli o mnie Marcin!! BŁAGAM POMÓŻCIE!!!!! Zrozpaczona

a to nastepny dowod na to ze takich listow jest mnostwo!!!

Gość
spodziewasz sie dziecka??????????a moze juz ci sie odechciało niektorym w ciazy wali na dekiel niestety kto po mnie jezdzi na forum ?? tchorzliwe pomaranczki a wiesz gdzie ja je mam?? domysl sie.

Gość nietchórzliwa pomarańczka
Net-Ar, Tobie w ciąży też odwaliło w dekiel, a że masz trojkę dzieci, odwaliło Ci potrójnie.

Gość
nieeeeeeeeeeee ja w ciazy panowałam nad hormonami przeszłam przez to bezbolesnie

net-ar nie bede komentowac twoich głupich wypowiedzi :O jeszcze chwile temu twierdziłaś ze jestem dziewczęciem i pytałaś ile mam wiosnek...a teraz twierdzisz ze cięzarnym wali na dekiel :O zastanów się co u ciebie jest pod dekielkiem bo domyślam się ze niewiele....

Gość
napisałas ze jestes w ciazy ?????????

Gość dziewczynyto nie
ściema,w bravo girl publikują tego typu listy,nie twierdzę,ze akurat te są oryginalne,ale ja np.pamiętam autentyczny list z tego pisemka,w którym dziewczyna zwierzała sie,że ma włosy na macicy,coś w tym stylu,to było dobrych pare lat temu,ale pamiętam ten list,bo pisałam pracę na temat języka czasopism młodzieżowych,no po prostu sikałam,jak czytałam te listy..

tak napisałam!!! a co kłopoty ze wzrokiem??? chodziło mi o to ze najpierw bezpodstawnie osądzasz mnie ze jestem jeszcze dzieckiem a pozniej uwierzyłas ze jestem w ciazy i mam juz swoje lata.... nie za szybko osądzasz ludzi? lubisz pluć jadem, pewnie sprawia ci to wielką przyjemność....

Gość
no! zwłaszcza do pomaranczek!!!

kolejny bezsensowny temat... wszystkie te opowiasti \"chodziły\" ostatnio na mailach, ktos wkleil na kafe i wielka sprawa do komentowania sie zrobila.

moim zdaniem to jest dobry temat do dyskusji i przyszłe lub obecne matki swoich dzieci powinny czasem zastanowić się jak wychowywac i uświadamiać na pewne tematy swoje dzieci aby one w przyszłości nie miały takich dylematów i tego typu problemów!

racja ze te opowiesci chodza w mailach i ja tez napisałam ze dostałam to w mailu ale wysyłane jest ot głownie w formie rozrywki aby się pośmiać z tych opowieści a niestety moim zdaniem brak wychowania seksualnego i uświadomienia w tym temacie to jest faktyyczny problem wspołczesnych nastolatków...

Gość oooooooooooooooooooooo
siema