Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grack

PODKŁAD NAJLEPSZY KTÓRY ZATUSZUJE CIENIE I PRYSZCZE

Polecane posty

Gość grack
Hej kochane :) czemu nic nie piszecie ...nadal mam problem ... piszcie doradzcie mi :( pozdrawiam ....

Gość Ada_
A próbował ktoś z was ART DECO kamuflaż magnetyczny? Ja jestem zachwycona, wspaniale kryje (jak korektor) i nie znać go wręcz na skórze. Ja zapłaciłam za niego 0k.40 zł.

Gość pryszcz
wydaje mi się, że Twój problem polega nie na doborze fluidu, a raczej na braku zdiagnozowania cery. Fakt, że masz pryszcze nie określa jeszcze jaki jest typ Twojej cery. Czy jest ona tłusta, mieszana, czy może przesuszona? Jak określisz typ cery, to wybierz się do takiej drogerii, w której pracują konsultantki. One pomogą Ci w wyborze fluidu i korektora, a także na miejscu wykonają test produkty. Test koniecznie musi być wykonany na twarzy, a nie na nadgarstku (skóra na nadgarstku ma zupełnie inny odcień). Ja też mam pryszcze (ale o podłożu alergicznym) i od dawna używam Lancome Teint Idole Ultra 010. Podczes wykonywania makijarzu przed nałożeniem fluidu musisz korektorem lekko musnąć zaczerwienione punkty, potem nakładasz fluid i jeśli jest taka potrzeba jeszcze raz leciutko korektorem poprawiasz miejsca zaognione. Na koniec leciutko pudrujesz twarz (aby skóra nie zaczęła się świecić). Obowiązkowy demakijarz stosownym preparatem!!! To dla dobra Twojej skóry.

Gość grack
No dzięki ale ja już mam zdiagnozowaną skórę (w aptece;) i mam mieszaną i twrz posianą zaskónikami chociaż znajomi mówią mi ze nie mam ich zbyt duzo ..byłem w drogerii Damiani i sprawdzalem max factor LP i revlon colorstay i revlon kryl ponizej sredniej a max factor slabo.. zreszta konsultantka mi powiedziala ze mam racje.. powiedziałem nawet ze cena nie gra roli, a ostatecznie stwierdziła ze nie ma podkładu ktory by lepeij kryl od w/w i równoczesni byl bez ograniczen wiekowych .Wiec udałem się na poszukiwania do apteki i dostałem probki dermablendu z Vichy no i kryl lepiej od revlona ale tylko srednio.. i jak to stwierdziła moja kolezanka " niezle ale moglo byc lepiej'' ja sie do tego dolaczam.. Wszycy wszędzie zachwalają revlona a vichy to mowia ze cud a one wcale nie sa takie dobre ;/ wiem ze nic calkowicie nie ukryle ale powinny chociaz ukryc tak zeby niedoskonałosci byly w cielistym kolorze a cienie zakryte...eh no nie wiem a muszę zaznaczyc ze ni nakladam za malo ale raczej za duzo.. pozdrawiam :) papa

Gość grack
No o dermacolu to mi mowili ze rzecywiscie kryje ale za cene wysypu pryszczy na twarzy....to ja dziekuje ;) ja potrzebuje czegos co nie bedzie powodowalo nowych niespodzianek..:) pozdrawiam

Ja uzywam Dermacolu codziennie, przewaznie punktowo i wcale nic mi po nim nie wyskakuje. Tylko,ze conajmniej dwa razy w tygodniu robię peeling, swietny jest z St Ives, odblokowuje pory itd.

Gość grack
no ok dziekuje czarownico ;) tylko po prostu ja mysle tez ze za tani jest ten dermacol zeby pomogl ...a ja moge dac do 70 zl byle by bylo dobre ..hmm a moze excipial ?? mam cere miedzy jasny bez a bez..odcien ;)

Gość afro
zdecydowanie odradzam Clinique-bo niestety dobrze nie kryje i nie trzyma sie az tak dlugo na twarzy... polecam Isadora velvet make up mousse - tanszy i lepszy ,ok 60 zl>

Gość afro
no i polecam cs na czyszczenie twarzy-regularnie maseczki oczyszczajace do odpowiedniego typu cery, masc tormentiol na uporczywe pryszczyki, dokladne zmywanie twarzy...

Gość Anabell Lee
POlecam Max Factor Facefinity. Chyba jest najlepszy z wyprobowanych jak dotad. I nie wyglada ciezko na buzi raczej naturalnie. Zdaje sie ze juz zostal wycofany z produkcji ale na allegro lub ebayu mozna spotkac za calkiem przyzwoite pieniazki. Ja za swoj razem z przesylka dalam 5 funtow.

Gość malinowa111
tylko ci pomoze. vichy dermablend

Gość grack
Dziękuje wam ...ale ja właśnie mam próbkę dermablendu i jest beznadziejny, przynajmniej ten w kremie bo w sztyfcie nie próbowałem...pozdrawiam ;)

dermacol kryje najlepiej!!!!!!! stosuję od 10lat (na co dzień punktowo, od święta na całą twarz) i nie pojawiają mi się żadne nowe wypryski, ale trzeba nauczyć się nim posługiwać i wymaga dokładnego demakijazu...

Gość grack
KOCHANE PISZCIE !! ":* MOZE EXCIPIAL ?? :)

Gość sandruniaaa
Odradzam Excipial...kupiłam go i uzywałam zaledwie z 2 razy..może tuszuje troszke blizny ale na pewno nie pryszcze..sa tylko 2 odcienie i w dodatku bardzo jasne..nie polecam

Gość dusia25
Ja mam true match L'oreal! Rewelacja! Polecam!! Świetnie kryje, nie daje efektu maski i długo się trzyma na buzi!!!

Gość Natss
hello :) jeśli chodzi o podkłady kryjące, bo tylko takich moge używać, to vichy dermablend uzywałam od wakacji. kryje świetnie, ale maske zostawia, no i mocno plami. jak tylko przetrze się reką, to się ściera, a jak sprobujecie się do kogoś przytulic, to najlepiej w ogole nie dotykać twarza:P No i od tego czasu jak zaczełam go używać zaczął mi się taki perfidny wysyp syfów, że to poezja. dopiero niedawno na to wpadłam, ale spoko :P z kolei jeśli ktoś nie ma takich problemów, może go używac punktowo, wtedy nie zatyka porów i jest świetny. pozdrawiam!

Gość hejo
Polecam MAX FACTOR colour adapt. dobry jest to podkład ale do cery tłustej!!

Gość almeR
jeżeli chcesz kosmicznego pokrycia użyj profesjonalnych kosmetyków do makijażu, nie reklamowanych, tylko profesjonalnych - np. Kryolan. Nie strasznie drogi, aczkolwiek mi przeszkadza trochę zapach... No Paint Stick TV jakoś tak to leciało, mur beton zakryje WSZYSTKO.

Gość rewelej
nie jest najważniejsze czy zakryje ale żeby też sie tego trądziku pozbyć jakoś... kiepski puder sprawi, że pryszczy będzie jeszcze więcej i ukrywanie i tak na niewiele się zda, na cerę trądzikową dobre są podkłady mineralne (ale te naprawdę mineralne), np. BeYu z Douglasa, nie zatyka porów, nie robi maski a profesjonalni wizażyści uważają, że kosmetyki mineralne same w sobie pomagają się pozbyć trądziku

Gość boomers
ja równiez dostawałem ,,plam"ktore pojawialy sie doslownie w jedej chwili i potrafily rownie szybko zniknąć i zaden korektor niepomagal, dodatkowo to ze jestem facetem jeszcze bardziej mnie dolowalo, musialem chodzic z kosmetyczka pudrow i podkaldow i maskwoac co godzine plamy ktore i tak byly widoczne,,przeszłem wszytskie mozliwe badania i jedyna rzecz do ktorej sie mozna bylo ,,doczepic" to zbyt niski poziom hemoglobiny-10,3 u mężczyzny to stanowczo za malo, okazuje sie ze pomocna moze byc dieta, mimo ze testy niewykazaly jakobym byl uczulony na cokolwiek okazuje sie z zbyt niski poziom zelaza utrudnia trawienie niektorych pokarmow( jakos sie to nzaywa profesjonalnie, wiem ze to bardzo rzadka choroba dotyka glownie kobiet) i w efekcie powstaja sinawe plamy, przedewszytskim zero chleba makaronow ryzu kasz zadnych weglowodanow, zero slodyczy, dozwolone tluszcze uwazac na zupy zwlaszcza z dodtekiem ziemniakow czy makaronu badz zabielane smietana moze brzmi to troche radykalnie ale niestety to jedyne co przynosi efekt, jest wiele mozliwosci aby jesc smacznie unikajac tych rzeczy, ja przestrzegam tych zasad juz ponad rok , czasem kusi mnie aby ulec i zjesc np.drozdzowke ale zycie bez,,podbitych oczu" liczy sie bardziej, pozdrawiam wsyztskich, zycze wytrwalosci

Gość emolia
A może zamiast używać pudrów wypróbuj kurację Axotretem, ja jestem właśnie po takiej kuracji i od pół roku mam cerę idealną bez jednego najmniejszego pryszcza. Polecam wszystkim którzy zmagają sie z takim problemem, spytajcie dermatologa o szczegóły i nie sugerujcie się skutkami ubocznymi którymi sama się wystraszyłam czytając ulotkę ja nie miałam żadnych z wyjątkiem suchej skóry i ust podczas kuracji ale dermatolog tez na to przepisze odpowiednie kremy. Pozdrawiam

Gość dusiaaak
IKOS - ziemia egipska świetnie tuszuje wszelkie niedoskonałości skóry. Po jej zastosowaniu masz efekt delikatnej opalenizny. Kosmetyk bardzo wydajny - nie kupisz go za 70 złotych, chyba że mniejsze opakowanie 7g. W sumie to warto dla testów właśnie kupić takie mniejsze ;-)