Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trzeba bylo uważac

Dlaczego tyle was tu siedzi a nikt z was nie stosuje metody ssania oleju?????

Polecane posty

Gość upupup

Gość do nie polecam
czy mogę prosić o szczegóły odnośnie tej mikstury? będę wdzięczna :)

Gość Pralinkas
Postanowilam ze tu tez sie przylacze.. Kiedys ssalam olej i uruchomil u mnie oczyszczanie zatok, ale nie mialam cierpliwosci i zostawilam. Z zatok katar co jakis czas splywal i to mnie denerwowalo troche ale bez przesady. Dzisiaj zaczelam ssac w zwiazku z moim jezykiem ktorego wyglad jest tragiczny no i stan zabkow a wiem ze olej wybiela :) tez z doswiadczenia. Nie choruje od bardzo dawna i nigdy nic mi nie bylo a po 20 minutach ssania nagle boli mnie w krzyzu :/ Tak pisze bo to taki dziwny zbieg okolicznosci i taki dziwny bol. Mam nadzieje ze wytrwam dluzej niz ostatnio;) Bardzo szybko mam biel w ustach wiec moze to jakas ukryta choroba ;p oprocz tradziku juz nie mlodzienczego. No i wlasnie czy tradzik moze byc od zebow ? I czy strona buzi na ktorej wystepuje ma cos wspolnego z czyms co moze byc chore? :P Wie ktos?

Gość Pralinkas
..aha no i splyw z zatok jak szalony :)

Gość Pralinkas
Er, ssalam 2 tygodnie chyba pozniej przestalam. Poprawila sie cera syfki zniknely zatoki jakby lepiej, wszystko lepiej.. a potem wszystko wrocilo. No i ssam od nowa:) Ze wzgledu na tą cere.. A wam jak tam idzie??

Gość ehh..
to mozna ssac olej slonecznikowy czy tylko olej z oliwek? jak to ma byc w koncu? ja sse slonecznikowy i mam cos takiego ze rano na czczo sse i nie mam wogole grubej wydzieliny odrazu ciecz a wieczorem jest ta wydzielina gruba czyli czuje ze robie to prawidlowo czy moze ktos napisac dlaczego tak sie dzieje?

Gość upupup

Gość mama ani
witam wszystkich czy ssanie oleju pomoze na przewlekly stan zapalny zatok i gardla? od wielu lat mam problem z anginami i nieswiezym oddechem,zatokami,zyc sie nie chce! jestem zalamana.

Gość pralinkas
Moze pomoc!! Ja jestem w szoku. Z malymi przerwami ssam ten olej.. I tak, zachorowalam. Mialam taki jeden dzien ogolnego zmeczenia kiedy spalam. Autentycznie przespalam noc, potem caly dzien i znowu cala noc. Chora. Zatoki, uszy.. bo kiedys duzo chorowalam mialam zapalenie ucha itp. Wszystko to, ale ssalam dalej olej. Nie skonczylo sie w lozku jak przypuszczalam. Nawet gardla mi nie zajelo. Dziwny smak w ustach tylko. Jestem juz zdrowa, tzn po tym pogorszeniu:) bo zdrowa to ja nie jestem hehe. I tak flegmy niewiele juz splywa. CERA SIE POPRAWILA wygladzila i moje problemy z tradzikiem sa duzo mniejsze. Natomiast boli mnie w brzuszku trudno umiejscowic gdzie i nawet opisac ten specyficzny bol. Gdzies pod żołądkiem, i moze jelita. Ale skoro cos tam sie dzieje tzn ze pewnie z tym mam problem:) Nie wiem z czego ja sie ciesze.. powinnam plakac bo myslalam ze oprocz fatalnej cery i jezyka nic mi nie dolega.

Gość Pralinkas
Aha no i kamien. Zapomnialam o kamieniu nazebnym. Wydaje sie byc mniejszy i jest jakby miekkszy ? Czary.

Gość jupik..
a co to jest kamien nazebny jak to wyglada?

Gość izabell..
pralinkas--> a jak dlugo ssiesz olej i po jakim czasie nastapilo pogorszenie? ja sse 2 miesiace i nie wiem co mam myslec bo jakis czas temu nagle zabolala mnie stopa tzn spod i i przez jakis tydzien nie moglam praktycznie stanac na niej bo bolala - takie dziwne uczucie, ja skojarzylam to, ze przez rowerek stacjonarny czy jest to mozliwe? czy moze to ten olej? od jakiegos czasu nagle pojawilo sie takie male uwypuklenie na udzie i troche boli jak przycisne. dodam ze mam problemy z krazeniem krwi i naczynka ale nie mialam zadnych wypuklen. nie wiem czy to wiazac z olejem czy nie ma to nic wspolnego

Gość upupup
ciekawy temat piszcie

Gość Qarro
Witam wszystkich ssaków:-) Przeczytałam cały temat od deski do deski i już wczoraj wzięłam do paszczy pierwszą łyżkę oleju. Niestety dopiero potem doczytałam, że to trzeba na czczo, a ja prawie prosto po obiadku...;-) A jest tu ktoś jeszcze z tej dawniejszej ekipy? Przecież temat się zaczął w 2006 roku, od tego czasu to oni juz chyba wszyscy zdrowiuścy jak rybki:-) NO I NAJWAŻNIEJSZE - PYTAM TYCH, KTÓRZY JUŻ MAJĄ JAKIEŚ DOŚWIADCZENIE I POMOGŁO - MOGĘ NIE JESC PRZEZ TRZY GODZINY, ALE NIE PIĆ? JA SIĘ NIE ROZSTAJĘ Z WODĄ LUB HERBATĄ. CZY TO KONIECZNIE TEŻ BEZ PICIA TRZEBA?

Gość Qarro
No i co?... Nikt nie wie, czy już wszyscy sobie stąd poszli? :-(

Gość upupup

do jupik: kamień nazębny to wtedy,jak na zębach wyrastają ci takie wieeeelkie głazy,coś podobnego do tych stonhegne :D

Gość domi70
ja przeczytałam o oleju w książce dr. Górnickiej a moja koleznak dodatkowo mi poleciła tą metodę. więc przed snem zamykam sie z książką w łazience i ssam. Po tygodniu miałam już pierwsze efekty bo miałam piękne wybioelone zęby. w sumie nigdy takich nie miałam choć już od 4 miesięcy nie piłam kawy. Od razu zaszalałam n imprezie nałożyłam czerwona pomadkę i usmiechałam ise do bólu żeby zaprezentować mój efekt. wszyscy zauważyli mój usmiech. Potem czułam się fizycznie coraz gorzej. bolało mnie już wszyscto i właściwie jakos nie wiedziałam już od czego i czy faktycznie sie odtruwam. nadal jestem na etapie średniodrowotnej choć na żadną choroba nie choruję albo nie iwem że choruję. moje kolezane pomogło to zajść w ciążę.

Gość jupik..
kasienka --- > aha

Gość michałkowa..
domi70--> to bardzo szybko jak juz po tygodniu wybielily ci sie zeby, aj sse ok ponad miesiac i zauwazylam lekkie wybielenie

Gość Qarro
No tak, ale powiedzcie proszę czy ssiecie na czczo i BEZ PICIA, czy wystarczy nie jesc? Ja po jednym ssaniu miałam wrażenie, że mam bielsze zęby, ale to musiała być sugestia...;-)

Gość serena23
a można ssac oliwę z oliwek? cyz lepiej olej?

Gość Pralinkas
Ja staralam sie codziennie ale najczesciej co 2gi dzien mi wychodzilo. Mam problemy z systematycznoscia;/ I tak.. TYDZIEN bylam zdrowa po moim wpisie poprzednim o ozdrowieniu. TYDZIEN!!! Cos mnie zlapalo, krew z nosa poszla (nie wiem jak to sie stalo nawet bo witaminy jem odzywiam sie dobrze musialo oslabienie byc) przewialo cos.. I znowu do lozka. I momentalnie goraczka. Trzy dni temperatura 37,8-38,3 i wtedy nie ssalam oleju. Doszlam do wniosku ze organizm sam wybije bakterie. Czwartego dnia lepiej, piatego oslabienie, i stracilam glos. Migdalki. Plus 4 dni ssania tabletek picia ferveksow co szczerze powiem gxxxx dało. Odkad siadly migdalki i zaniemowilam ssalam olej znowu. Najlepiej rano, na czczo. Po chwili mialam bialy, i dusiło, z zatok gluciki, i duszenie. I tak mnie dusi codziennie, bo chce odksztusic a nie daje rady. Dusi rano wlasnie jak ten olej ssam. Wystarczy chwila w ustach i lece do lazienki. Flegmy jakies sie pojawily tez ;/ Czytalam ze inne osoby tez to maja...i pytanie KIEDY TO SIE SKONCZY?!?! bo juz nie moge, ble ;p Dwa lata zdrowa bylam, zaczelam ssac olej i 2 razy chora z tygodniowa przerwa. Normalnie sie boje co jeszcze mi sie stanie, na co zachoruje.. Sama nie wiem, jak juz ssam no to dossam, dolecze. Jak bylam mala to prawie umarlam przez takie cos wlasnie, bo migdalki mi zajelo, flegma sie gromadzila i mialam tak gardlo zapchane ze powietrze nie przechodzilo ;p no ale kiedy to bylo.. Myslicie ze zaleczone a nie wyleczone sie odnawiaja przez to ssanie?

Gość mama ani
Pralinkas ja mialam ez,od zawsze,proble z gardlem ,potem zatoki doszly. od 2 tygodni ssam olej i tez mi schodzi ropa z zatok,ale dzieki temu lepiej sie czuje,wiem ze musze to przetrzymac. Ty tez.pozdrawiam.

Gość Pralinkas
mama ani: dziekuje:) Po chorobie. Bezflegmowo tym razem, ale dziwnie. Znowu sobie odlozylam ssanie na pozniej.. przerwalam i.. ..buzia pogorszyla:( to najbardziej boli ze cera fatalnie i pare dni ssania minie zanim sie znowu poprawi. Z innych dolegliwosci ktore mnie martwia a ktorych akurat nigdy nie mialam - konczyny sie dziwnie zachowuja. Jak nie reka dretwieje to noga. I jest mi gorąco ale zimno. Albo zimno ale goraco, zalezy jak na to spojrzec. Zle sypiam tez. Przez te wachania. Chodze rozebrana w chlodnym (nie czuje zeby bylo chlodno, albo czuje ale organizm nie chce sie ubrac - troche to dziwnie brzmi ale nie umiem opisac inaczej) albo ubieram sie w cieplym. Ostatnio wracalam do domu, bylo cieplo, ja poubierana, w szaliku, bylo mi zimno ale sie pocilam. Nic zwiazanego z choroba albo obnizeniem temp, bo czuje sie calkiem dobrze a sama tepm. jest bardzo w normie. Ktos ma jakies pomysly co to moze byc? Z zatok przestalo splywac. To bardzo cieszy. A jak tam u was:)?

Gość ja..
a ja ciagle sie zastanawiam jak wyglada to splywanie z zatok, jakie to uczucie.. ja tez sse i u mnie nie ma splywania chyba ze jest a ja nie czuje ze to to :O u mnie jest po kazdym ssaniu flegma mniejsza badz wieksza . z dolegliwosci to ostatnio odczuwam bole plecow + i mniej wiecej w tym czasie w ktorym zaczelam ssac czuje od tego momentu gule pod skora na prawym udzie :( nie wiem czy to wiazac czy to tylko przypadek.. chyba ze jakis zylak sie odezwal , ogolnie mam problemy z krzepliwoscia krwi, naczynka pekaja ale zylakow nie ma, moze tylko dosc widoczne zyly na lydce

Gość nie wytrzymam tego
Mowi sie Ja SSE SSE SSE a nie ssam

Gość ssamm
Słuchajcie czy ten olej po wypluciu musi być zupełnie biały ? bo ja sse przez 25 minut i jak wypluje to jest nie biały tylko taki jak woda z pianą...