Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niikola

Nazwisko podwójne albo panieńskie ale narzeczony jest przeciw

Polecane posty

Gość Wiedziałam...
Węc nie rozmawiaj :) Mój styl był mocno ironiczny i żartobliwy, "kretyn" może było za mocne ale prosze nie przypisuj mi dzieł Nano które są prymitywne i nielogiczne :) Ja prznajmniej mam argumenty w przeciwienstwie do niego i do Ciebie...

Gość Wiedziałam...
Gdy się nie ma argumentów najłatwiej podchwycić czyjąś wypowiedź i zbiorowo zaatakować ;D że niby topik psuję :) A co ja takiego napisałam? Odniosłam sie do oburzających mnie wypowiedzi , ok uzyłam słowa "kretyn" ale nie było to bezzasadne wyzwisko w stylu Nano ...Jeżeli zaś ktoś podjął mój styl (z czym absolutnie sie nie zgadzam) to znaczy że nie ma swojego stylu :) Do widzenia mądrym panom :D

Gość tylko że wiedzałam
Też nie czytalem tego tematu od początku ,śledziłem sobie wymianę zdań pomiędzy- musisz wybrać a botosik -aż tu nagle pojawiłaś się ze swoja mocną wypowiedzią o idiotach ...widzisz dla mnie to był zgrzyt w tej rozmowie .Rozumiem że emocje czasem biorą górę jednak w tym momencie przegiełąs ....tak naprawdę o wiele więcej w tym momencie powiedziałąs o samej SOBIE niż o o swoich adwersarzach .Pa pa .:D

Gość Wiedziałam...
Hmmm no cóż takiego o sobie powiedziałam? Sorry ale mam dosyć takich topików w roli głownej z facetami obrażającymi kobiety...Przyznam Ci rację że wparowałam w złym momencie do rozmowy ale swoje racje podtrzymuję i tyle. Pa :)

Postanowilam się nie upierać, bo w domu nie ma przez to atmosfery do normalnego życia.

Gość dobrze zrobiłaś

Gość Julija27
Dziś ustąpisz z nazwiskiem, to przez całe życie będziesz ustępowała ze wszystkim. Swoja droga, to musi mu bardzo zalezeć na slubie, skoro od ręki potrafi z niego zrezygnować z powodu nazwiska :/. Ma swoje nazwisko, a Ty swoie i n ema prawa Ci dyktować jak masz się zazywać. Maczo się kurna znalazł! Nie ustępuj!

Gość Rób jak chcesz

Gość są sytuacje w których kobieta
musi ustąpić

Gość a ja powiem tak
jak juz przyjmiesz nazwisko meza i zdecydujecie sie na dziecko... to wszyscy bedziecie mieli jedno nazwisko... a tak ty bedziesz miala inne, a maz i dziecko inne. Czasami jest to niewygodne.. np przy podrozowaniu pytaja cie a kto jest matka dziecka? :D albo mysla ze to dzeicko z poprzendiego zwiazku... chyba ze nie zalezy ci na tym... moim zdaniem nie nalezy sobie komplikowac zycia... jezeli nazwisko narzeczonego jest ladne... nie brzydsze od twojego obecnego to czemu nie?

Ja mam nazwisko swoje, a żona ma podwojne, córka miała mieć podwójne, ale to trzeba załatwiać wcześniej no i ma tylko moje nazwisko. Zresztą nigdy się nie sprzeczaliśmy o to, kyo jak ma się nazywać, moim zdaniem ładnie wygląda nazwisko podwójne mojej Kasi. pozdrawiam

Gość a ja się tak nazywam
Że tylko patrzę za panną z ładnym nazwiskiem, zmienię jak nic, bo od dziecka mi Matka koduje, że szwabskie nazwisko starego to syf.