Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magda30755

brzuchatki z Łodzi

Polecane posty

Gość lauraimpresja
widocznie brakuje brzuchatek w Łodzi, ja już nie jestem brzuchata moja koleżanka się usilnie stara :( no i Kraków nas wyprzedza.......... Myszka 24 kiedy rodzisz?? chyba juz niedługo jak dobrze pamietam??

Gość lauraimpresja
DO MYSZKI RADY DOŚWIADCZONEJ MAMY WARTO TEŻ PRZED SKONSULTOWAĆ SIĘ ZE SWOJĄ POŁÓŻNĄ, BO POTEM SĄ RÓŻNE SZKOŁY DO WSZYTSKIEGO WYPRAWKA 1. 4 pieluszki flanelowe jako ulewajki 2. z 6 pieluch flanelowych żeby kłaśc na przewijak 3. 4 kaftaniki - na górze zapinane na napę, na dole wiązane na sznureczki 4. czapeczka z przedłużeniem na uszy 5. 4 śpioszki 6. 1 rękawiczki 7. 2 skarpetki 8. rożek INNE 1. wanienka 2. termometr do kąpieli 3. termometr pokojowy 4. szczotka 5. oliwka 6. spirytus 75 % lub 90 % 7. nożyczki zaokrąglone 8. płatki mydlane lub proszek Jelp 9. gruszka do nosa 10. waciki kosmetyczne – do mycia pupki z przegotowaną wodą 11. ręczniki papierowe 12. pałeczki do uszu – tu: do pępka 13. chusteczki jednorazoweTYLKO na wyjazdy 14. pieluchy 15. Balneum do kąpieli DO SZPITALA 1. koszula sukienka 2. WSZYSTKIE DOKUMENTY DOT. CIĄŻY, KSIĄŻĘCZKA Z PRACY, GRUPA KRWI 3. kosmetyki, klapki, szlafrok PO PORODZIE 1. herbatka laktacyjna HIP 2. nakładki na piersi NUK apteka 3. odciągacz 4. wkładki do stanika 5. podkłady, do mycia WAGOSAN 6. stanik do karmienia 7. MAJTKI WYSZCZUPLAJĄCE, ja fajne za 10 zł kupilam pod centaralem w podziemiach, jedno stoisko z bielizną tam jest DIETA 1. 2 jaja tyg 2. udziec indyka 3. woda, herbatki owocowe 4. bułka słodka 5. kompot z jablek i gotowane jabłka 6. marchewka ziemniak buraki - gotowane 7. kurczak – niewiele, ostrożnie, u mnie: pojawiło się uczulenie u Julii (cała buzia w krostkach) 8. z czasem gotowany schab, wołowina 9. delikatny rosół, krupniczek, buraczkowa zupka 10. herbatniki 11. ser, twarożek też ostrożnie DZIECKO 1. przyjdzie położna, o wszystkim powie 2. DBAĆ BARDZO O BIODRA, u nas: pieluszkujemy 3 razy(uzywamy tetry) + pielucha flanelowa wykrochmalona, Julia ma bardzo szeroko nogi, żeby stawy zaskoczyły”, na to, żeby się wszytsko trzymało zakładamy takie majtki zwane NAPKINSAMI, dostępne w sklepie SŁOŃ ok. 6 zł lub w sklepie dzieciowym na pietrynie przy piłsudskiego, te majtki maja cerate, my ją wycielismy żeby skóra oddychała. 3. jak będą krostki na pupie, to lekarz przepisze skuteczną niedrogą maść robioną 4. ostrożnie z ubieraniem, żeby nie przegrzać, potówki są trudne do usunięcia JAK DASZ ADRES MAILOWY WYSLĘ Ci KSIĄZKĘ DO PRZECZYTANIA - WAŻNA :)