Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolka21

Jaka rase pieskow mozecie mi polecic ? Bo zamierzam kupic psiaka tylko nie wiem

Polecane posty

Gość karolka21
a czy ten bernenczyk to jest to samo co bernenski pies pasterski ?

takie zdjecie ale szczerze polecam to sa swietne psy bardzo lubia sie bawic uwielbiaja dzieci

karolka 21 osobiscie polecam ci labladora! dlaczego? jezeli mowisz ze chcesz pieska do kochania to ta rasa jest wlasnie bardzo lagodnego usposobienia! nie wiem czy wiesz ale wlasnie na psy przewodniki dla osob niewidomych szkolone sa labladory poniewaz sa lagodne i bardzo inteligentne! sa duze i krotkowlose wiec z praktycznego punktu widzenia bedziesz miala mniej siersci do sprzatania jak przy dlugowlosych! a jak juz sie zdecydujesz to napisz jaka psinke kupisz! ;)

Tak - berneńczyk to berneński pies pasterski, ale suczki nie osiągają 50 kg.

owczarka kaukaskiego super psy... nie wychodza poza swoj teren... jak wlasciciel jest przy nich sa spokojne... a kiedy go nie ma potrafa bronic swego..... koszt to okolo 500 zł z kupnem...i z pozwoleniem..

Gość karolka21
wlasnie myslalam o labradorkach :) albo o goldenkach ktore bardziej mi sie podobaja :)

To prawda, boksery to bardzo przyjacielskie psy i bardzo kochają dzieci :) Tylko że autorka tematu nie chce psa którego trzeba wychowywać , a boksery niewątpliwie do takich należą - są duże i pełne energii. To nie jest typowy pies \"do przytulania, do pieszczenia\", to pies, któremu należy poświęcić wiele uwagi i odpowiednio przygotować, aby później czerpać z niego radość i dumę. A więc nie jest to pies dla autorki. Jak już wspomniałam - najlepszy będzie kundel ze schroniska, na 100% będzie potrzebował miłości, ciepła, przytulania etc, a w dodatku będzie szalenie wdzięczny i kochający.

Gość hhhhhuuuuppppp
ja mam boksera sucze kame wazy 35kg

Gość karolka21
wiewiorka-->>masz racje,bokser to piesek nie dla mnie :) a kundelki juz mialam,wszystkie,dlatego chcialam teraz kupic jakas rasowa suczke :)

jak kupisz psa rasy sredniej np boksera czy labradora to bedziesz musiala z nim chodzic na dlugie spacery ja z moim codziennie min 1godz a latem o wiele dluzej.Jezdze z nim nad Warte i tam spedzam duzo czasu na spacerach.Jak nie masz czasu to kup malego psa bo taki nie wybiegany bedzie nieznosny.On musi wyladowac energie

do przytulania to tylko bokserka polecam spaniel w żadnym wypadku - młody ma może i fajną mordkę, ale to pies myśliwski, lubi stawiac na swoim i na starość (albo dorosłość) nie jest w ogóle pieszczochem a boksio to do końca by się miział tylko pamiętaj, że psa bierzesz na jakieś 10 lat (rasy średnie i duże) - przemyślałaś tą sprawę? Kasa na leczenie, żarcie, codzienne spacery min. 3 razy, wakacje, trochę tego jest Pies to spore obciązenie, zastanów się dobrze, czy dasz radę - bo to duża odpowiedzialność

tak na margine4sie - KAŻDEGO psa trzeba wychowywać, żeby był znośny dla domownikówi dalszego otoczenia. Skoro pies żyje wśród ludzi, to nie może być \"dziki\" i drugi margines - mały pies też jest nieznośny, jak jest niewybiegany a akurat boksery tak szaleją w domu, tak sie bawią, że nie wymagają bardzo długich spacerów, są psami, które szybko się \"spalają\" - szaleją 15-20 minut bardzo intensywnie, a potem dentki przez kilka godzin

ja mam amstaffa... i nie znam wiekszego pieszczocha... wszedzie za mna łazi krok w krok.. jak tylko siadne to on siada obok albo lezy mi na nogach.. jak mnie nie ma w domu i przyjde to tak sie cieszy ze pare razy z tej radosci mnie przewrocil. a jak macha ogonkiem z radosci to siniakow mozna sie nałapac :-)

Gość ja nie polecam
ci spaniela angielskiego, rzeczywiście, wyglądają słodko, ale potrafią być nieprzyjemne i sporo narozrabiać. Uwielbiają długie, najlepiej samotne spacery i tarzanie się w błocie - to w końcu psy myśliwskie, raczej nie przytulanki. Sama mam spaniela i wiem coś o tym, choć słyszałam, że suczki są łagodniejsze i łatwiejsze do ułożenia. Spaniele bywają też obciążone genetyczną przypadłością, objawiającą sie napadami szału, trzeba poświęcić im wiele czasu, by je dobrze wychować.

Gość karolka21
czyli spaniel odpada...a golden retriever ? od dziecka marzylam o tym piesku...:)

golden jest ok, bardziej ruchliwy niż labrador, suka łagodniejsza i łatwiejsza w ułożeniu, jak zawsze uczyć też trzeba, miejsce w domowym stadzie wyznaczyć i egzekwować posłuszeństwo ale to przy każdym psie dużo waży - więc sporo je i leczenie dość drogie (leki, szczepienia, odrobaczanie - liczy się od kg)

Gość ja nie polecam
goldeny są cudowne, bardzo łagodne, przyjacielskie i rodzinne pieski, na dodatek piękne, podobnie jak labradory, szczególnie biszkoptowe. Idealne do domu.

ja mam ksiazke o szkoleniu psa i go nauczylam.Jesli mieszkasz c centru miasta nie kupuj duzego psa

Gość terezzza
to widzę, karolka, że jeszcze si enie zdecydowałaś, ustaliłas na poprzednim topiku pleć, teraz męczysz rasę. Tylko tak jakoś mi serc abrak w tym wszystkim, ale może sie mylę.

duzy łagodny pieszczoch idealny takze dla dzieci - labrador!! polecam z wlasnego doswiadczenia. pozdrawiam

a ja mam jamnika:P czarnego,suczke:P ogromny pieszczoszek ale i leń:P ciężko ją wygonić z łóżka:P i na dwór też nie chce wychodzić,bo ucieka kiedy chce założyć jej smycz...takiczubek mi się trafił.To już drugi mój jamnik.

Gość iq
Myślę, że bokser jest odpowiednim psem. sama mam juz z nimi doswiadczenie i musze przyznac ze to bardzo inteligentne, przyjacielskie, oddane i porzadne psy. mogą się nauczyć wszystkiego, są mało kłopotliwe, a przedew wszystkim posluszne i bardzo lubia dzieci. nie sa tez agresywne w stosunku do ludzi ani do innych zwierząt. jest tylko jede problem: często zapadają na chprpby nowotworowe albo maja rozne zchorzenia drog rodnych ale poza tym to pies-ideał.naprawdę polecam!

Gość ona w sieci
Golden Retriwer-najkochańsza zwierze na świecie-z łagodny i bardzo przyjaznym charakterem i do tego śliczny:)

jak od dziecka chciałaś goldena to kup goldena ja od dziecka chciałam owczarka i będę miała w przyszłości owczarka :) jeśli ograniczałby mnie wzrost psiaka chciałabym papillona tyle że nie są zbyt rozpowszechnione przez co dość drogie :(