Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tabasco

Pessar-czy któraś z Was miała zakładany??

Polecane posty

Witam.Jestem w 33 tc byłam w poniedziałek u lekarza i okazało się że szyjka macicy jest skócona i będę miała zakładany pessar.Czy rzeczywiście pomaga?Czy założenie jest bolesne?I w którym tygodniu można go ściągnąć??

Acha i mam jeszcze jedno pytanko gdyby któraś z Was wiedziała ile kosztuje ten pessar??

mialam zakladany w 30tc teraz jestem w 33. zakladanie trwalo 30sek i jest troche nieprzyjemne ale czy jakiekolwiek badanie ginekologiczne jest przyjemne? napoczatku lekarz smaruje ci szyjke macicy zelem a pozniej palcem naklada silikonowy krazek czyli pessar. bede go nosic do konca ciazy. po zalozeniu pessara nasilaja sie uplawy!!!wiec warto zapytac o jakies globulko dopochwowe. jesli chodzi o koszt to gdybym miala zakladany prywatnie to zaplacilabym 100 zl ale ze moj lekarz wkoncu kazal przyjechac mi do kliniki to mialam za darmo. na internecie patrzylam ze sa rozne ceny wiec ciezko mi powiedziec ile mozesz zaplacic. po prostu spytaj lekarza na jaki koszt masz sie nastawic i tyle. nieczego sie nie boj!!!!!..niekrire dziewczyny mowia ze nakladanie jest wogole bezbolesne ale to nieprzyjemne bo dosc gleboko musi ci wlozyc palce:-)