Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marwit

WIOSNA 2007 - tuż tuż - Przywitamy ją lżejsze ,zdrowsze, piękniejsze!!!

Polecane posty

Hej lalki :) No właśnie pogoda jest straszna... ale to nie oznacza że mamy się załamywac.... Ja tam w czoraj zjadłam 200g frytek , ale weszłam na orbiterka by je zgubić... Dobrze że mam chociaż taka motywację że jak cos zjem nie dozwolonego to wskakuje na orbiterka i gubie to :) Wkurza mnie jedno bo zparcia mi wróciły - nie wiem dlaczego może od orzeszków ziemnych - ech..... i stosuje xsenne ekstra... ale nadal czuje sie jakby stało mi cos na żołątku.... Teraz jem więcej węglowodanów ale zdecydowałam że zrobie sobie znów jeden tydzień rygorytycznej diety atkino-kwaśniewskiego od poniedziałku.. heh takie poplątanie... bo oczywiście mieso mieso , jaja , ryby ale tez i takie placuszki z diety kwaśniewskiego... dla urozmaicenia.. węgli będe jeśc do 25W.... zamówiłam już twaróg tłusty 0,5 kg i będe robić te placuszki z diety kwaśniewskiego.... Pozatym ja cały czas próbuje przestrzegac zasad odchudzania - no nie zawsze wychodzi... ale lepiej tak jak miałam dokładnie tydzien temu jak żuciałam się nawet na pączki- których nie lubie.... w sumie wszystko jadłam tylko żeby jeść nawet chleba to zjadłam tyle kromek w tedy że nie wiem gdzie to mi sie zmieściło.... Decyzja podjęta.... następny tydzien jade ostro z Atkinsem :) Jutro sie waże ciekawe z jaka wgą i wymiarami wejde w 1 luty :) I tez teśkinie za wiosną i budzacymi sie hormonami :)

mojej porazki ciag dalszy :P robie sobie mala przerwe do poniedzialku i od 5 lutego uderzam z duza sila.... Dzis odwiedzila mnei kolezanka z liceum przyniosla duze ciacho i jak tu sie oprzec?? Wrona co ciekawego studiujesz?? Daj znac jak wyniki :) ja jestem pewna ze zdalas:) a co do wagi .... probowalas sie mierzyc? moze waga nie spada ale centymetry maleja... Ja mam ten problem, ze w \"pracy\" mam do dyspozycji cala lodowke i zazwyczaj jest duzo slodyczy ktorymi moge sie czestowac.... To naprawde wielka walka ze soba.... Jak wracam do domku to jest juz OK ale niestety czasem za pozno Kobiece ksztalty ja tez tesknie za wiosna.... i moja skora teskni, bo od tych wiatro nie moge z nia dojsc do ladu.... Buziaczki dla Was :* :* :* :* :* :* P.s. zagladajcie tu czesciej, to dodaje mi sil :)

Zdałam zdałam:) co prawda nędzne trzy, ale grunt, że nie mam poprawki, jeszcze dwa egzaminy i niech się kończy ten koszmar. A co do kierunku, wydawał misię ciekawy jak go wybierałam, wręcz wymarzony - politologia. Teraz już sama niewiem czy to był dobry wybór. No ale studiów nie rzucę. Mierzyłam się i jakieś ubytki są, ale bez rewelacji. Ja jutro działam z pełną parą w zakresie wagi, 14 lutego mam urodziny i musi być minus trzy kg. A na imprezę minus pięć i będzie, chocby nei wiem co:) Szkoda, że te ciacho, no ale może jakieś ćwiczenia za karę? muszę Was jakoś karcić za te słodycze, ja umiem się cuzyć bez dostaw magenzu, to Wy tym bardziej musicie się ich wyzbyć;) aha chyba mi się już zmieniły upodobania jedzeniowe. Jak wiecie ser żółty ma mnóstwo kalorii, więc przestałam go jeść, ale dziś trochę spróbowałam i nie samkował mi:) chudy tawrożek lepszy:)

Wrona gratuluje :) masz wielkiego buziaka za to :* ciekawy kierunek, a myslalas juz pod katem pracy i studiow co chcialabys robic??? Mnie pasjonuja cudze plany zyciowe i sciezki kariery innych ldzi dlatego pytam... Masz wspaniala date na urodzinki:) kiedys nienawidzilam walentynek bo zawsze bylam sama, i spedzalam je z rownie samotnymi kumpelami jedzac chipsy :P A teraz uwielbiam bo w ten 3 lata temu zmienilo sie moje samotne zycie:) :) :) :) Jak ubytki sa to dieta ma sens:) i tak trzymac, zazdroszcze Ci tej werwy i silnej woli....

Gość ewelinnnaa
Witam:) Ja już po śniadanku, kromka ciemnego chleba z dżemem i dwie mandarynki. No i kawka oczywiście Kobiece_Kształty dziękuję bardzo. Co prawda pani dr starsznie mi weszła na ambicje,że to tylko 3, że zawszemaiłam 5 i 4 z egzaminów, co tak słabo itd. myślałam, że się popłaczę jak małe dziecko, ale powiedziałam jej co myślęo tym teście w sposób kulturalny oczywiście:) A do do mojej drogi zawodowej, to marzeniem byłoby zostać na Uczelni, zrobić doktorat i uczyć studentów,. ale to dość trudne więc zobaczymy co będzie Jeśli nie to to amrzy mi się praca w agencji reklamwej, jakoś mne ciągnie do reklamy, no a ostatecznym wyjściem jest mało ciekawa praca, ale płatna na tyle dobrze, żebym mogła zapłaćić za jakieś studia podyplomowe. Czasami rozważam wyjazd, ale nie na stałe, żeby zarobić i troszkę świata pozwiedzać, ale woląłabym tak szczerze tu się spełnić zawodowo, Ta "Za granica" to wcale nie jetstaka super, jak niektórzy mówią no a co do akcji "odchodzona wrona" to dziś ćwiczę mimo tego kaszlu, trudno. Walentynki....ta moja datat urodzin, to czasem chyba takie dobre poczucie humoru losu;) może dobrze, że mam urodziny w walentynki, bo nigdy nie było to dla mnie święto zakochanych. Zawsze lubiłam swoje urodziny, teraz nie lubie i anjchetniej przespałabym ten dzien.Ale przyjaciele pewnie na to nie pozwolą;) Trzymajcie się ciepło i pamiętajcie: Słodycze to wróg naszych szczupłych ud:)

To wyżej to ja. Heh już znacie moje imię;)

hej lalki :) no właśnie ja dziś sie ważyłam - tak jak obiecałam sobie ze wejde na wage 1 lutego...... i prosze 1 kg mniej :) Więc wchodze w luty z waga 76 kg :) jestem z siebie dumna :) mój następny cel na 1 Marca to 72 kg - myślę że się uda :)

kobiece ksztalty gratuluje:) i zazdroszcze:P ja do poniedzialku robie przerwe:P Wrona ciekawe plany, trzymam kciuki zeby sie udaly, jak masz tak dobre oceny to jestes na najlepszej drodze do doktoratu:)

HEJ corazmniej no ja tez teraz troche luzuje... właśnie jem jogurt z płatkami - jest to w sumie niedozwolone - bo złączyła egle z białkiem no ale trudno.... ja tam trzymam się dietki.. w sumie nie robie se nic drastycznego... odmawiam porpostu zimników i chleba i jakos chudnę i nie łaczę produktów prezeciez w tym tygodniu mam 200g frytek na swoim koncie i 4 kostki czekolady a orzechami sie wręcz obżeram a to co najgorsze jem wieczorami około 21.00 jednak daje efekt ograniczenie węgli i nie łaćzenie produktów.... 3 razy w tygodniu jade na orbiterku 45 min... chodze najedzona a czaem nawet przejedzona .... do poniedziałku troche luzuje.... w poniedziałek zstosuje se cały tydzień diete atkinsa.... raz w miesiącu będę robić dietę atkinsa.... dla potrzymania efektów....

kobiece ksztalty jak to jest z orzechami? ja je uwielbiam mozna sie nimi bezkarnie obladac?? i jak to jest z ta dieta nielaczania dokladnie? nie mozna mieszac wegli z bialkami to wiem ale czasem mam problem zeby przyporzadkowac dany produkt do jakiejs grupy. Np chudy twarozek to jaka grupa? bialka czy tluszcze? a wszystkie miesa to co?? tluszcze czy bialka?? wiem ze jakims wyjatkiem jest tunczyk..... ze mozna go jest z chlebkiem Macie jakiegos linka do tej diety?? i do atkinsa?? ciekawi mnie to bo od poniedzialku zaczynam ostro

znalazlam juz fajna stronke o diecie nielaczenia:) Ale nadal nie wiem co z tymi orzechami:) Buziaki gorace :)

coraz_mniej no wiem że jest troche problem z tym by nie łaczyc ze sobą produktów... ja to wywnioskowałam tak że jemy: mieso ale z warzywami - chodzi mi o obiady ryż, kasza - tez z warzywami - nie wolno mięsa, majonezu itd... owoce same i tylko do południa tak samo jest z melkiem, jogurtami i kerfirami tylko do południa lub owoce jagodowe z jogurtem , kefirem, śmietana (owoce jagodowe to : jagody, truskawki ) póxniej wywnioskowałam że chleb tez mozna ale z warzywami i tylko rano... gdzieś tez wyczytałam że mozna z dżemem i miodem - ale ja tego nie stosuje bo nie lubie.... mieszamy natomiast sery z miesem , jajami, rybami - to nam mozna jeść i w sumie bez opamiętania -tzn. ja tak jem i jakos chudne atkins zaleca np by jeśc 25 g orzechów dzinnie... ja jem ich jakoś owiele więcej... czekolada gortzka jest dozwolona od czau do czasu bo ma mało W i mało KCAL no i niskie IG... i też se pozwalam w tym tygodniu zjadłam 4 kostki wsumie to mam urozmaicone menu... czasem nie wiem co mi wyjdzie z tego co zrobie... ale zazwyczaj wychodzi mi coś sobrego... Kupiłam ryż z soczewica czerwona ma W 20 na 100g zmieszałam to z 200g mieszaniki brokułowej (wchodzi w skład marchew, brokuły i kalafior) dodałam ze 50 g miesa - śaldowe ilości wyszły.... (no niedozwolone) a na to 50g serka topionego z ziołami Podzieliłam to na trzy porcje i powiem wam że pyyycha.... Ale np dziś zorbiłam sobie sałatkę bezweglową - bllleee mnasakra w skład wchodziło: ser żółty polędwica sopocka jajka majonez no cóż nie zjadłam nawet połowy - takie mdłe :( i w sumie głoduje w pracy .... ale dziś na obiadek mam brokuły z mielonym (ovczywiście bez bułki tartej) już się nie moge doczekać :)

podobno zamiast bulki tartej dobrze jest stosowac otreby.... no ale to tez wegle tylko zdrowsze musze pomyslec nad dobrym doborem skladnikow, ale jestem zdecydowana, ze od poniedzialku zaczynam diete nielaczenia:) Kolorowych snow :*

Poranne buzaki:) I jak idzie? ja wczoraj miałam super dzień pod względem odchudzania, mało zjadłam, a głodna nie byłam, troszkę ruchu. Dziś już po śnaidanku pół szklanki melka i trochę płatek, teraz jakieś ćwiczenia, no a potem ....nauka:(:(:(cudowny piątek się zapowiada Mam wrażenie, że nas jakoś u było na tym forum. Meldowac się wsyzstkei dziewczynki. U mnie już śnieg stopniłą, wiosna blisko, a jak z naszą akcją u Was?

wrona gratuluje super dnia i zycze zapalu do nauki.... ja tez mam jej sporo... niestety w diecie nielaczenia nie mozna laczyc platkow owsianych ktore tak uwielbiam z mlekiem.... to z czym mam je jesc?? chcialabym zeby to byl moj posilek weglowy do poludnia ale z czym?? sama smakuja nijako.... Ubylo nas i to sporo :( wykruszyly sie dziewczyny np emilia ktora miala miec slub, nosek 20, gosiawww i wiele innych tak naprawde to chyba zostalysmy juz tylko 4 ale ja obiecuje ze sie nie wykrusze :):) Pozdrawiam :*

Gość
ja poczytuję systematycznie,jak wam idzie,ale na odpisywanie nie pozwala mi córcia.:)zaczyna raczkować i nie sposób odwrócić oczy od niej! ja mam 5 kilo w dół.:),biore te tabletki,ale do tego nie pozwalam sobie na żadną najmniejszą chwilę słabości.tak juz od początku stycznia. pozdrawiam i trzymam kciuki!

cieszy mnie to bardzo :) napisz cos czasem do nas, jak malenstwo da ci chwile wytchnienia. A tymczasem buziaki dla coreczki :*

hej hej hej no ja to napewno sie nie wykrusze.... jakos mi idzie odchudzanie i póki siedze w tej swojej robocie - to zawsze jakos pierwsze wchodze na kafeterię.... zresztąmam tak mało pracy że z nudów idzie umżeć - tym bardziej że siedze tu sama więc pisze i czytam każdy post.... Pozatym u mnie tez śnieg stopniał i jest beznadziejna hlapa.... niemogę się doczekac jutra bo sobota i będe się wylegiwac w łózku.... no posprzatam wsiąde na orbiterka itd.... ale poprostu mam ochote poleżeć...

coraz_mniej - no cóż będziesz musiała zrezygnowac z płatków... na rzecz dietki.... o to chodzi właśnie w niej by nie łaćzyć i chudnąć :) dasz rade... kto da rade jak nie TY :)

No to ja też porzucam płatki z mlekiem, ech może przez to nie chudnę. nie wiem już. Jak tak dalej pójdzie to zostanie mi tylko marchewka, woda i herbata czerwona. Co za życie:(

moze dietetyk to najlepsze wyjscie, bo napewno musisz robic jakies bledy o ktorych my laicy nie wiemy..... ograniczylas biale pieczywo, ziemniaki, wszelkie dzemy i cukier?? posilki typu zupka chinska i najlepiej ograniczyc kawe bo bardzo pognosi poziom glukozy we krwi nawet ta bez cukru...... Kobiece ksztalty a jak Twoj maz?? je dietetycznie to co ugotujesz czy robisz dla niego specjalnie inne obiady??

Wlasnie dostalam wyniki z egzaminu :):):) mam piekne 4,5 :) jestem z siebie dumna:) zbliza sie weekend szkola znowu wzywa.... do wyklikania w poniedzialek od poniedzialku zaczynam ostra walke:) :):):):):):)

Coraz Mniej gratuluje pięknej ocenki:) No ten dżem mi się czasem przytrafia, a kawa to w czasie sesji podstawowy posiłek, bez cukru ale z melkiem. Kurcze wywale cąłkiem ten, dżem, po sesji czyli za za tydzień odrzucę też kawę i zwiększam liczbę aerobików w tygodniu, kupiłam też pas do cwiczeń i takie specjalne ciężarki, jak to nic nie da to idę do lekarza. Aha wiecie, co tabletki antykoncepcyjne mają wpływ na chidnięcie, bo wiadomo to hormony, ale raczej w tą stronę, że się tyje kiedy się je bierze. Ja odstawiłam je w lipcu i w lipcu też tak dużo przytyłam, włąsnie w Anglii, nie wiem może u mnie to działa odwrotnie, może tyję przez to , że organizm jeszcze nie przyzywczaił się nei wiem

Witajcie Chętnie z wami przygotuję się do wiosny :) Zaczęłam wczoraj i nie popuszczę, porządek czas zrobić !

coraz_mniej w sumie z nim to nie mam większego problemu... stram się robić w sumie to samo... tylko że on np ma kotleta w panierce a ja bez.... je brokuły i ja tez... robie spagetti to ja bez sosu i makaronu a on z sosoem i makaronem... on je banany a ja kalarepe... nie je śniadań a ja zawsze jajecznice... on ma kanapki do pracy a ja mam cos innego tylko obiady sa inne oki spadam BUŹKA

I jak tam Dziewczyny? Z mojej wczorajszej nauki za dużo nie wyszło:(siostra wyciągneła mnie na zakupy, a potemz najomi do knajpy. Ech po zakupach złapałm doła, bo we wsyztskich spodniach wygladam jak klucha. Do 20 byłam dumna z tego, że odmówiłąm sobie mnóstwa słodychy. Te spodnie, a właściwie ich brak sprawiły, że po obiedzie nic mi się nie chciało jeść. także bilans był do 20 super-śniadanie ół szklanki mleka z płatkami, później jabłko i marchewaka, a na obiad rybka z warzywami, no ale zgrzeszyłam szklaneczką martini i lampką czerwonego wina. Kurcze nie umiem wyeliminować alkoholu i nabiału:( A jak u Was? jakie plany na tą sobotę?:)

hej Dziewczyny:) nie zapomnialam o was widze,ze trzymacie sie ostro:) ja jestem jak zwykle po nocce, musze isc sie zwazyc:) bo po imprezie piatkowej do rana wazylam 57:/ ale cala noc picia i jedzenia wiec pewnie nie zeszlo :p zobaczymy dzis co bedie, odezwe sie potem zdecydowalam,ze chyba musze szucic chociaz 2kg, ale nie wiem jak zeby nie bylo jojo i zeby za bardzo sie nie ograniczac, daje sobie na to nawet miesiac:)

Czesc Dziewczyny :):) kolejny weekend za mna..... zgodnie z planami zaczynam ostra dietke.... zwaze sie dopiero jutro, mam nadzieje, ze przez ten tydzien odstapy nie rozpaslam sie za bardzo..... wrona ja biore caly czas tabletki juz od 3 lat i nie czuje po nich zadnej roznicy. cale szczescie ani nie przytylam ani nie mam wiekszego apetytu.... Ile Ty wazysz?? wpisz sobie tez z stopke:) witam nowa kolezanke :)