Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciocia krysia

ile kosztuje szczepionka na pneumokoki?

Polecane posty

dziewczyny nie podam wam nazwy bo nie pamietam ale jest szczepionka ktora dziala tak samo i o wiele tansza bo ok 90 zl musicie powiedziec lekarzowi albo nawet w aptece i wam podadzą nazwe - tylko o ile dobrze pamietam mozna ja podawac od 8 miesiaca

Gość aubrietta1
Moja 6 m-czna córeczka trafiła do szpitala z sepsą wywołaną przez meningokoki typu c. Lekarze bardzo się dziwili, że w tym przedziale wiekowym i tą bakterią (ponoć najgroźniejszą z tych które wywołują sepsę) ponieważ w Polsce praktycznie nie występuje ta bakteria. Dodam, że malutka była w domu, nie miała żadnej styczności z innymi dziećmi. Cudem, dzięki naszemu wspaniałemu lekarzowi przeżyła. ZASZCZEPIŁAM JĄ NA MENINGOKOKI TYPU C ( A SĄ JESZCE A, B) płaciłam 160 zł, teraz będę szczepić na pneumokoki 280 zł jedna dawka. GDYBYM WCZEŚNIEJ BARDZIEJ SIĘ ZASTANOWIŁA NAD ZAGROŻENIEM SEPSĄ TO BYM UNIKNĘŁA TEGO CO NAS SPOTKAŁO, WARTO WIĘC SZCZEPIĆ!

Nata 79, to ty jestes mamusia Natalki i masz synka łukaszka???? A jesli chodzi o szczepienia, ja swoja 3letnia corke zaszczepilam w sierpniu na pneumokoki, miala tylko 1 dawke, szczepiona byla o nazwie Prevenar,koszt 350zł. Zaszczepilam ją teraz bo od wrzesnia poszla do przedszkola, wiec wole dmuchac na zimne. pozdrawiam