Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka chrzesna 1

ile na komunie od chresnej

Polecane posty

Gość jimi
no własnie ile???

Gość drotka21
ja daje 1000zł + prezenty za 400zł. To jest wspólny prezent ode mnie jako matki chrzestnej oraz mojego narzeczonego. Ale to zależy też od rejonu. U mnie akurat tyle to jest tak w sam raz.

Gość olabogaaaa
700zł? Wydaje mi się, że to przesada... Mój brat miał w zeszłym roku komunię i dostał 500 zł od chrzestnej a od chrzestnego zegarek Citizen wart ok 600zł. Może lepiej pomyśl o jakiś prezencie? Za 500zł kupisz już jakiś porządny aparat

Gość tytfuy
wystarczy 500 zł to i tak dużo a partner mały upominek

Gość olabogaaaa
A mnie się wydaję, że jeśli idziesz z partnerem to prezent dajecie razem... Ty dajesz kase jako chrzestna, a on np. może kupić kwiatki, pamiątkę i bombonierkę, żeby nie czuł się głupio

No mój facet jest crzestnym i daj 500 zł.Dodatkowo dajemy karte komunijną,i taki quiz biblijny komputerowy, kosztował ok 50 zł.

Gość njezapominajka
a ja naprawdę nie wiem co kupić. Coś nietuzinkowego dla dziewczynki? ratunku :)

Gość jaaaaE
My w zeszłym roku byliśmy na komunii, mój mąż był chrzestnym i kupił swojemu chrześniakowi rower za 550zł. A na zwykłą komunię w zeszłym roku kupiłam książki za ok.150zł (encyklopedię, jakiś słownik). A ile dać jak nie jest się chrzestnym/chrzestną??

my dajemy chrześniakowi męża 600 zł. Ja jestem przeciwna dawaniu kasy na komunię ale rodzice chcą mu komputer kupic wiec sobie uzbierają. Trudno-jakos to przegryzę.Chociaż nie podobają mi sie te zwyczaje prezentowe na komunie:( kiedyś było prosto-ja dostałam zegarek,łancuszek i cieszyłam się. Dla mnie ważne było to ż ebęde w białej sukni i moi kuzyni przyjadą, a teraz...ech

Gość jablonka7
napiszcie,to ile w koncu dac wypada chrzesniakowi od matki chrzestnej?

Gość plusika2
600 -1000

a ja uważam, że najbardziej by się to dzicko cieszyło z jakiegoś extra prezentu. Może dogadasz się ze chrzestnym i kupicie laptopa. Zawsze można do spółki wciągnąć babcie:D lepiej kupić coś droższego i porządniejszego:)

Gość chrzestna 2
Ja byłam teraz w niedzielę na kumuni u chrześniaka i dałam aparat cyfrowy za który zapłaciłam 430zł.... chyba się zbłaxniłam skoro tu się daje po 700-1000 żł

Gość chrzestna 2
komuni :))

Gość jablonka7
to jakis horror trzeba brac pozyczke zeby dac na komunie tyle kasy

Gość karolinkaaa
w zeszłym roku jako chrzestna dałam 1000 , 2 lata temu 700.

Gość trencha
moj facet jest chrzestnym i zlozyl malej komputer za 500 zl :), a poza tym ona zebrala 2,5 tys zlotych a ludzi bylo moze 10 lacznie z rodzicami. Rodzice zabrali oczywiscie cala kase

Gość mox
Mój mąż jest chrzestnym. Chce dac 600 zł. Osobiscie uwazam,ze to głópota dawac dziecku pieniadze,ale on sie uwział i koniec

Gość kurcze to ja tyle
na slubie nie zebrałam, u mnie się daje same prezenty, bo nikogo nie stac na dawanie kasy, zarobki średnio 1200zł/msc to z czego tu dać 1tys zł ja planuję kupic jakiś dvd player i tyle

Gość knknnn
ja planuje chrzesniakowi dac 300 zł ewentualnie jakas encyklopedie która mu sie sprzyda Przeciez to chyba nie o kase chodzi a u mnie było ciezko finansowo w tym roku...to naprawde za mało?

Gość skarbek2312
Teraz to faktycznie nie wiadomo co kupić! Jestem chrzestną i co prawda mam pokunie za 4 lata, ale jak już teraz sobie pomyślę że za te 4 lata to już kompletnie nie będę miała co kupić;/ Rower na razie ma i będzie miał, komputer mają, telefony też.... no i co tu zrobić;/ Dasz za mało będą gadać że jako chrzestna za mało.. dasz dużo to na bierzmowanie, ślub to się nie wypłacisz;/ Eh.. ciężko..