Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Brygida_Jones

Mama z bobasem sami w domu-zapraszamy na kawę lub bawarkę

Polecane posty

Hej dziewczyny!!!!!!!! Ja sie chyba dzis skoncze :( Moj maz wlaczyl ogrzewanie w nocy i to mnie dobilo! jak mam chore zatoki to nie moge miec suchego powietrza 😭 Bylam z Benim u lekarza. Uszka zdrowe i ma jakas wirusowa infekcje. Ja ruszam z antybiotykiem bo nie wytrzymam!!! Normalnie ryczec mi sie chce!!! Po co ja tyle czasu karmie a Benio i tak choruje!!!! Brygida- Suuuuper,ze Marcelek bez wyspki!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🌻 Pozdrawiam wszystkie mamusie!!!! 🌻

bibik- współczuję, ja też palakalam, jak musialam dać Marcelowi antybiotyk, mial wysoką gorączkę więc sie nie bylo kiedy zastanawiac...(a tak w ogole to byla 3-dniówka, a lekarka sie nie poznala i biedaczek niepotrzebnie brak leki:( a z karmieniem, to na spokojnie skonczysz jak maly bedzie gotowy, ja odstawilam i zalowalam) mama-fajny przepis, sama wymyslilas? mama- za mną chodzą naleśniki po meksykańsku:):):)

Czasem dostaje dola bo siedze w domu a ja bez ludzi zyc nie moge. Dobrze,ze Wy jestescie :) Julus zarzyczyl sobie dzis placki ziemniaczane. Nie mam sily ale mojej zabce nie odmowie ;) Tylko zapomnialam maki ze sklepu,mam tylko troszke ale powinno starczyc. Ale o mojej niezastapionej coli to nie zapomnialam,hihihi. Nie chce mi sie na takie zimno z maluchami wychodzic,wyskakuje na chwile jak mezunio wraca do domu,hihihi

bibik81 === trzymaj się 🌻 oby do wiosny :) Brygida_ mnie też naszło na naleśniki ale z jabłkiem :) ale nie chce mi się smarzyc :o albo gofry z bitą śmietaną i truskawkami :D mniammm ale mnie nosi za czymś słodkim właśnie jem bąbke z choinki :D oczywiście czekoladową ;) i pepsi bym się napiła :o chyba jednak zrobie te naleśniki :) mama===== ten sos to sam podajesz z makaronem czy jeszcze cos to tego ? musze jutro zrobić :) Jak macie jakieś fajne sprawdzone przepisy to piszcie :)

przepis na sos podała mi kilkanaście lat temu dziewczyna, która to robiła w niemieckiej restauracji, sosem polewam makaron (kokardki dzisiaj są) pewnie można coś dodać, jakieś warzywa np. na patenię jako surówka posypane przyp. do pieczonych ziemniaków, ale jak kto nie ma czasu albo siły to takie wystarczy, śmietany musi być dużo i pieprzu nie załować bibik - trzymaj się 🌻 a jak się robi naleśniki po meksykańsku ?

już piszę, nalesniki po meksykańsku na szybko - sos Knorra do dań meksykańskich:):), usmażony indyk, kurczak, fasola czerwona, kukurydza z puszki. Smażysz nalesniki, farsz robisz wg przepisu na torebce, dodajesz fasole i kukurydzę(wczesniej smażysz indyka) i zrobione. Do tego pasuje sos meksykański, ale teraz zapomnaialam. ja go z sieci gdzieś wyszperałam, Bazą jest śmietana, papryka... Naprawde wyśmienite. monia-ja kocham czekolade, to mnie rujnuje, ostatnio utylam parę kilo, bo ciągle się obżeram. bibik-vice versa-ja czuję sie podobnie,

Hej dziewczyny jestem świeżutko upieczoną mamuśka. Moj Dawid przyszedł na świat 8 dni temu:-) 17.01.2007. Troche mi smutno jak myśle o tym ze teraz cały mój świat to bedzie tylko bejbi i dom. Oczywiśie Dawid- mój syn- jest dla mnie najwazniejszy, tylko tak troszke dziwnie, bo moje koleżanki nie mają dzieci, niestety moja mamusia jest chora ciężko i mimo ze bardzo by chciała nie jest w stanie zajmowac sie Niunkiem, a druga babcia jest nieodpowiedzialna wiec z nia nie zostawie syna.No a przed ciążą prowadziłam zycie bardzo towarzyskie. Wiem ze o wyjśiu wieczornym razem z mężem to nawet nie mam co marzyć, jeśli już to może kiedyś wyjde sama a mały zostanie z mężem, ale to pewnie bedzie sie zdarzac raz na ruski rok. Myśle jednak ze jak wiosna się zacznie to bedzie lepiej, zacza się spacerki itp. A teraz jesli pozwolicie napisze czasem coś na waszym forum:-) pozdrawiam

Czesc Karolina!!! GRATULACJE!!!!!!! 🌻 Niech Ci synus zdrowo rosnie!!!!! Zagladaj tu to troche sie rozerwiesz. Czasem ciezko nam sie zgrac bo dzieciaczki nie zawsze pozwola,hihihi ;)

Karolina23 GRATULACJE 🌻❤️🌻❤️ ❤️🌻❤️🌻 🌻❤️🌻❤️ ❤️🌻❤️🌻 Dla Dawidka A w domku fajnie się siedzi ;) I zapraszamy :D

No ja juz po zakupach,,i o dziwo maly poszedl spac :) Ostatnio zadko mu sie to zdarza,,nie chce spac po poludniu,,,;) Karolina!! GRATULACJE!! A tak w ogole 17 stycznia urodzil sie moj brat,,;) i jest to taki zadziorny koziorozec,,;) ciekawe jaki Twoj bedzie?? :):) Niech maly rosnie szybko i zdrowo ;) _MAMA_ kurcze,teraz nie mam zadnych fotek,bo mezu formatowal kompa i wszystko wypieprzyl,,(sorki za wyrazenie :p ) ale jesli mozesz to pzyslij swija :) Za niedlugo bedzoemy wrzucac fotki z aparatu do kompa (nowe) to wtedy Ci wysle,ok?? Obiecuje ,ze wysle 😘 A jedziemy do Polski,(tzn, mojego Rybniczka kochanego ;)) 4 lutego na 2 tygodnie,mamy kupe spraw do zalatwienia,sprzedajemy mieszkanie,rozliczyc sie trzeba,paszporty nowe i takie tam,,,Mam tylko nadzieje,ze wystarczy nam czasu na wszystko ;) Na razie tyle,,wpadne pozniej ;)

padam dosłownie na p..y..s..k... Karolina, gratuluję, witaj w nowej rzeczywistości:) jak bedziesz miala problemy, to postaramy Ci się pomóc:)

Gość frog
Witam wszystkich.Mam na imię Monika.Jestem mamą 4 miesięcznego Kacpra.

ja tylko macham byłam na wywiadówkach jutro popisze całuje nowe mamy Aleksa jutro puszcze fotki makaron jadłam juz drugi raz polecam :)

frog 🌻 dla Kacperka Ja też tylko na chwile bo moja gwiazda ani myśl iść spać:o leży z palcem w buzi i coś do siebie gada :) miłej przespanej nocki :)

Czesc dziewczyny!!!! Dla nowych mam 🌻 i dla dzidziusiow ❤️ U mnie nocka nawet nie najgozej ale jak Benio sie obudzil to od razu zaczal kaszlec i zwmiotowal :( Ale juz rozrabia :) Ja tez czuje sie lepiej. Mezus kupil mi wczoraj te lampe Infrarot, te czerwona i sie naswietlam. Sluchajcie,tam pisze,ze dla urody tez ale co to dziala na urode,no z cera co robi. Nie mam pojecia :o Zaczal u nas padac snieg,Julo sie cieszy a Benio boi ;) Pewnie do poludnia sie roztopi ale to nic,byl-byl i w pozadku Zycze Wym cudownego dnia z maluszkami!!!! 🌻 ❤️ 👄

monia, dobre, fajnie się pośmiać z rana... bibik- a u nas śnieg trzyma, -6 stopni w tej chwili..., Marcel bedzie w szoku. A dokladnie do czego jest ta lampa? rozgrzewająca? mama-jak wrazenia po wywiadowce? kurcze, ostatnio to ja prowadzilam wywyadowki, zawsze się troche denerwowalam przed... dziewczyny, ja juz niedlugo bez sieci, ale mam nadzieje, że bedziecie tu zagladac:)

Witam z samego rana!! Nocka minela nam w miare dobrze,,,ale oczywiscie Alex znow wyladowal u mnie w lozku :( Maz jak rano przyszedl to do nas sie nie polozyl :( poszedl do drugiej sypialni,,,,a teraz chodzi i warczy,,:( Kurde,,wiem,ze ma racje ,ze nie powinnam go brac do siebie,bo potem znow sie odzwyczai spac w swoim pokoju,,,,ale jak plakal co mam robic?? :( Ja mam za miekkie serce,,zaraz lece do niego,przytulam,biore do siebie i spimy razem do rana,,, Cos kosztem czegos,,,Jak maly zadowolony,to duzy warczy,,A jak duzy zadowolony to zas maly placze w swoim pokoku,,,,i tak w kolko,, Przeklete nocki!! Wszystko przez te cholerne nocki meza!! :O Pozdawiam,milego dnia zycze!! Pa!!

czesc Alexia, moj maz nie lepszy, maly plakal, a on powiedzial, ze go nie wezmie na rece i juz, jak wrocilam z zakupow biedulek cale czerwone oczka mial. Faceci sa tacy zasadniczy...

witam I u nas zima na całego :D Mysle że w niedziele już bede mogła z Olką wyjść na chwile A co do spania to my też razem :o tzn Ja + Ola, a mąż w drugim pokoju :o (żeby się nie zarazic) Mała dzis spała do 2 w łóżeczku a potem płacz, cycek i tak juz została ze mna. Faceci to inna bajka, mój dokładnie taki sam :o :( :)

cześć mamuśki:D wczoraj mnie nie było, ale dziś już wracam do was;) mała wczoraj pierwszy raz była na spacerze:) śnieg interesował ją nadzwyczajnie:D brygido🌻jaśmina ma w pokoju panele, nie wiem, czy przy tym małym prosiaczku zdecydowałabym, się na wykładzinę;) wiecznie coś jest nachlapane (mleko,soczek,herbatka), rozgniecione (banan, parówka,jabłuszko) albo po prostu nakruszone- np. z bułki lub chleba... hihihi mały brudasek;) aczkolwiek, dziś, gdy znosiłam naczynia ze stołu, po naszym śniadanku, mała wzięła swoją miseczkę z parówką i bułeczką i przyniosła mi do kuchni:D chyba zaczyna rozumieć, że trzeba sprzątać-koleżanka z \"sierpniówek\" pochwaliła się, że jej synuś ostatnio sam wyrzucił opakowanie po actimelu do śmieci:) te nasze dzieciaki:D bibik🌻 cieszę się, że u was lepiej monia🌻- jak się miewa oleńka, ile jeszcze zastrzyków wam zostało? alexia, mama,emmet🖐️ idę po herbatkę malinową:) j

Czesc! Brygidka- ta lampa na podczerwien ( tak ,rozgrzewajaca) to podobno dziala jak ktos ma chore zatoki,jak bola miesnie i na urode ale z ta uroda to nie wiem o co chodzi :O U mnie maz jak chcialam odstawic Benia od piersi o Benio plakal to mowil : no daj mu tego cyca,serca nie masz? Tak samo jest jek chodzi o spanie dzieci u nas :( Tak zle i tak nie dobrze ;) Ci faceci,sa tacy niby twardzi a jak przyjdzie co do czego to serce sie im kraja... ;) Dziewczyny wytrwalosci!!! Alexia...jakby Twoj maz w nocy byl w domu to by wiedzial jak dziecko placze jak sie go do siebie nie wezmie i moze by zmienil zdanie ;)

witam tak na minutkę :) na 2 wywiadówkach byłam u córci - podstawówka, ok. średnia 4,58 na półrocze, nie narzekam -w muzycznej, komisja zdecydowała że nie zrobi juz postępów na flecie poprzecznym (gra juz 3,5 roku) coś z zadęciem nie tak i trzba zmienić instrument :( wszystko do d...y zaproponowali wiolączelę, przeciez to cos zupełnie innego, smyczkowy a nie dęty jak sprawdziłam ile kosztuja to sie noga przeżegnałam - skad ja wezme 15.000 zł !!!!! ?????

julia Olka juz prawie zdrowa :) zostały jeszcze 4 zastrzyki :) Ale ci zazdroszcze że możesz sobie z Jaśminką po śniegu poszaleć :D my musimy jeszcze do następnej zimy poczekać :( I chyba masz racje z tą wykładziną, Brygida nasze dzieciaczki jeszcze się nie poruszaja ale juz niedługo - oj bedzie się działo ;) a ja mam same wykładziny :o bibik81 u mnie z karmieniem pewnie bedzie podobnie, mała tak naprawde to by tylko pierś chciała, a jak mąż bawi Ole a ona zacznie płakac to zaraz słysze \"mama daj cycka\" :o _MAMA_ to masz zdolną córcie :) 4,6 naprawde super :) a ze szkołą muzyczna to naprawde szkoda, może jeszcze zmienią zdanie i zaproponuja coś innego (tańszego ;)) pozdrawiam wszystkich 🌻 miłego popołudnia :)

tę zazdroszczę mamom mogącym szaleć z dziećmi na sniegu. Ja dzis tylko 40 minut bylam z malym na dworze.Ledwo co wdrapalam sie na mostek, taka slizgawica. 🌻 bibik, wiem o co chodzi z tą lampą. Moja mama ma chyba podobną w zakladzie kosmetycznym (moja mamuska jest byla polożna, teraz kosmetyczką). Naklada babkom krem lub maseczke i naświetla, ponoć wtedy specyfiki dostają się do glębszych warstw skory. 🌻 julia- u nas tez będą panene, a na tym wykladzina-tak postanowiliśmy. Nie jest zbyt droga, wiec tą z parówkami, biszkopcikami itd sie wyrzuci:) 🌻 monia-moj zaczyna raczkować, także niedlugo koniec sielanki:) 🌻 mama, nic na siłe z graniem.Powiem Ci, jak to było u mnie:) Chodzilam na fortepian do ogoniska muycznego. Na początku było fajnie, same sukcesy, a potem moja pani zechciala ze mnie zrobic wirtuozkę-dawala mi coraz cieższe utwory. Dochodzilo do tego, że ja jako 5-klasistka nie wychodzilam na dwor, tylko cwiczylam, W końcu zaczelam plaka, a mama szybko wypisala mnie z lekcji. Ogolnie po wielu latach nieraz żałowalam, ale wtedy po prostu nie mialam sił. Faktem jest też, że dzięki lekcjom muzyki nie mialam potem żadnych problemow z nauką, zapamiętywaniem...No ale nic na siłę, muzyka ma być przyjemnością. tak myślę:)

Brygida - u nas to jest paradoks: - my mówimy jej że skoro nie chce jej sie ćwiczyc po 2 godz dziennie, (kiedyś była godzina) zeby poprawic to zadęcie to niech zostawi te szkołe i pójdzie do młodziezowej jak podrośnie i będzie wiedziała czego chce -córcia płacze ze chce chodzić do tej szkoły tylko ćwiczyć jej sie nie chce zwłaszcza gam, dł dźwięków itd, a gra juz naprawde ładne utworki nawet ze słuch bez nut jakieś zasłyszane melodie i jak tu pogodzić interesy? - nie ćwiczy nie ma zadęcia, na egzamin przysiadzie i miała do tej pory czwórki, teraz dali jej 3 ze moze sieprzestraszy i będzie ćwiczyc w domu solidnie na 3-jach moze by skończyła ale do liceum muzycznego z takim graniem jej nie wezmą to po co wogóle ta szkoła muzyczna, pomijam ze ma kolegów i rozija sie muzycznie my nie chcemy - ona chce ale jest leń,