Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Brygida_Jones

Mama z bobasem sami w domu-zapraszamy na kawę lub bawarkę

Polecane posty

Gość mamuska z Piły
witam tu mamuska z okolic pily dzis pierwszy raz ujrzałam wasza strone i musze przyznac ze to fajna sprawa .tak jak wy jestem ciagle w domu i opiekuje sie moim 1,5 rocznym synkiem Nikosiem i do tego nosze pod sercem kolejnego aniolka to juz 20 tydzien ciazy .Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do waszego grona i bedzie mi troszke razniej- zawsze jest do kogo napisac i sie poradzic w koncu widze tu same doswiadczone mamy

Gość mamuska z Piły
hey to znowu ja jest tam ktos?

my tu sobie kawusie pijemy i rozmawiamy o wszystkim więc zapraszamy :) im wiecej tym lepiej ;) 🌻 dla Nikosia - ładne imie :) Jak znosisz ciąże ? Już wiesz co bedzie :)

hej mamuśka z Piły :) ja cię ciepło przywitam ale znikam a Ty tez idź położyć maleństwa spać ;) i ich mamusia powinna teraz dużo odpoczywać :)

Ale padam na pysk !! Mialam dzis taki zamet ,ze lomatko ;) Maly nie chcial caly dzien spac,pozatym ciagle ktos nam sie na glowe zwalal,,,az wreszcie maly padl na dywanie i tak spal godzinke,,az w koncu sie obudzil i zaczal tak plakac,ze az zwymiotowal,,:( Nie wiem co mu sie stalo. Chcielismy go z tego dywanu zabrac,ale zaraz zaczynal beczec,wiec dalismy poduchy z fotela pod niego,oblozylismy kocykiem i sobie spal. Ostatnio wlasnie za kazdym razem jak sie budzi to z wielki placzem,,chyba kolejne zabki mu wychodza,, Mamuska z PIly witaj!! 🖐️ Ok,,zegnam Was pomalutku,zajrze pewnie jutro,wiec kolorowych zycze!! 🌻🌻

dziewczyny czy mogłybyście podrzucić mój link z podpisu tu i ówdzie :) dzięki 🌻

melduje się z kawką :) _MAMA_ juz sie robi :D Brygida_ na TVP2 właśnie idzie cos dla nas :D

Witajcie dziewczyny!! _Mama_ Dziekuje za fotke! 🌻 😘 Naprawde nie kojarze sobie Ciebie,,ale jak chcesz zobaczyc mnie predzekj niz wysle Ci moja,to wejdz na bobasy,na ponizszy link ;) Przy okazji zobaczysz mojego terroryste malusiego ;) Dziolszki jo juz musza isc,idymy dzisioj na urodziny,musza jeszcze jaki gift kupic,wiync zegnom wos,ale zaglondna pozniyj!! Fajnie zech som spala tyj nocy :) A Wy?? Dzisioj sobota,trza calo chalupa posptrzuntac! :D:D

Alexia_ musiałam dwa razy przeczytac bo nie wiedziałam o co Ci chodzi :D :D :D Oj mnie tez czeka sprzątanie :( prasowanie :( :( i musze cos upiec bo mamy jutro gości :) Miłego dnia :)

a kaj tam , to nima takie trudne to godanie dziołchyy keby mi sie chcioło tak jako mi sie nie chca :( mom taki bajzel w chałupie :D dzięki za rozesłanie linka 👄

Gość mamuska z Piły
Dziekuje za mile przywitanie ale wczoraj juz mi sie za bardzo chcialo spac i nie doczekalam sie rozmowki z wami a tak poza tym to jestem poczatkujaca jesli chodzi o kompa i pewnie nie wiem jak dokladnie sie to obsluguje Ktoras z was pyt jak znosze ciaze tak wiec powiem wam ze to byl koszmar !codzienne wymioty od rana do wieczora bole glowy okropne mdlosci nic nie moglam robic a o ugotowaniu obiadu nie bylo mowy moj maz niemal padl z glodu tak wiec moja mama sie do nas przeniosla na jakis czas bo przeciez i Tomek[moj maz] i Nikos musieli cos jesc bo mi wystarczyly sucharki i pieczywo wasa tak calymi dniami gdzies tak w trakcie swiat zaczelo byc lepiej i teraz juz zyje prawie normalnie

Czesc dziewczyny!!! Witaj mamuska z Pily!! 🌻 Kurcze,strasznie sie opuscilam w pisaniu ale maluchy zaprzataja mi caly dzien :) Mamuska z Pily- jak masz na imie?? Caluchy dla Nikosia i poglaskaj brzuchol ode mnie. W ciazy roznie sie kobieta czuje ale dla mnie to najpiekniejszy stan!!! Chyba ja tez bede musiala sobie zrobic tes bo od urodzenia Benia nie mialam jeszcze @. Chyba zaczne sie bac :o No tak sobota dzien sprzytania ;) Ja robie sobie dzis wolne :) Pozdrowienia dla wszystkich mam i dzieciaczkow!!

_Mama,,ani nie godej o bajzlu,bo jo mom tela wszystkigo porozwalane,a bajtel yno loto i sam wszystko nazot wywolo.Co jo dom nazot to lon juz mi z tym kajs lezie,,i tak sztyjc i nazot,, Terozki odkurzo z moim chopem,,smieja sie z niygo,bo fajnie wyglondo za tom wielkom rurom,,;) Ok,,dziolszki,jo juz uciekom,zarozki przyjedzie po nos nosz kamrat i jadymy na te lurodziny,,ale zaglondna jak bajtla poloza spac,pa!!

Gość azia kudowa
Witam kochane mamusie, mogę się przyłączyć? Moja perełka ma na imię Dominik Florian i 4.02 skończy 9 miesięcy. Siedzę w domu i ...pomału zaczynam mieć dość. Brakuje mi pracy i normalnych kontaktów z ludźmi. Przed ciążą prowadziłam bardzo (nawet za bardzo) intensywny tryb życia, a teraz... Bardzo, bardzo kocham Synka, ale nie ukrywam, że jestem coraz bardziej "stłamszona" siedzeniem w domu. Pozdrawiam Was gorąco.

witaj azia kudowa :) 🌻 dla Dominika no to dobrze trafiłaś ;) zapraszamy do nas :) chyba każda mama to przechodzi, ja też miewam takie momenty. I dlatego jest ten topik :D coby sobie z innymi mamami pogadać :D No nic zmykam spac Ola właśnie usneła :o :)

Gość rudamaxi
ja wlasnie sobie chyba pozwole tez na kawe bo przedemna jeszcze ogrom nauki a czas ograniczony:(

Witam!! Dzis tez tak na szybko tylko cos skrobne,, Maly jeszcze spi z tata.,,,noc byla straszna,, Wczoraj zaczal kaszlec,tak troszeczke,,ale jeszcze nie bylo tak najgorzej,,ale jak polozylismy go spac,,,to zaczal sie horrror. Budzil sie co chwile,w koncu wzielismy go do nas do lozka,dodam,ze caly dzien nie jadl,ale nie martwilam sie tym. Bo wiem,ze jak dziecko kaszle i ma katar to nie ma ochoty jesc,wiec nie panikowalam, choc szlag mnie trafial,bo co mu zrobilismy do jedzenia to wszystko szlo w kosz,,, Ok,godz.2-3 w nocy zaczal tak kaszlec,ze az zaczal wymiotywac,a ze caly dzien nic nie jadl,to nie mial czym,rwalo go okropnie,a mnie az serce pekalo,,, Nie wiem jak bedzie dzisiaj,,,w koncu ok 4 zasnal,i spi w sumie do teraz,juz nie wybudzal gpo kaszel,,,czasem kaszlnal ,ale spal dalej,, Dalismy po paracetamol,zawsze szybko i ladnie dzialal,,,,ale wczoraj caly zwymiotowal,dopiero co posciel zmienilam,,, Zawsze w sobote zmieniam,, Ok,,juz nie marudze,,,przepraszam,ze tylko o sobie,, Trzymajcie sie!! Pa!!

to on z tego kataru tak wymiotuje? moje dzieci tez tak miłały. trzeba jak najszybciej pozbyc sie kataru: - nawilżanie powietrza, ale nie moze być w dobu zbyt gorąco do 24 stopni tak mniej więcej -bardzo dobra jest sól morska w sprayu, ale droga, ja kupuje sól fizjologiczną i wlwam do buteleczki ze sprayem po starych kroplach (dzieciom kropli do nosa wogóle lepiej nie dawać - nieodwracalnie niszczą śluzówkę i później dzicko ciągle ma katar) i tym jak najczęściej płukać nos -jak śpi rozwiesić mokry ręcznik na łóżeczku -od gorączki najlepszy jest czopek ale jak temp. jest pow 38,5 a nawet 39 stopni bo organizm sam sietak broni przed zarazkami -inchalacje z majeranku albo jeszcze lepiej imbiru , ja tez robiłam krople imbirowe, ale tego malutkie dziecko szczypania nie wytrzyma

czesc dziewczyny mamy z Dawidkiem mały problemik:-( otóż mój królewicz bardzo niespokojnie ssie pierś- zwłaszcza w nocy, w dzień jeszcze jakos ujdzie bo ciągnie krócej, ale w nocy to masakra. otóż pierwsze 3-4 minuty ssie normalnie, troszke szybko, ale ok. i po tych 4 minutach zaczyna się wiercic, przestaje ciagnąc, ale nadal chce jesc bo macha główką i szuka cycka i zaczyna płakac i bardzo mocno się denerwuje:-(kopie jeszcze nóżkami.i tak po chwili łapie znowu piers i ssie albo już jej nie chce i daje mu wtedy drugą i robi tak samo:-( nie wiem czemu tak się dzieje...dzis w nocy to az mi sie płakac chciało no bo co ze mnie za mama skoro moje dziecie przy piersi dostaju furii a jest to moment kiedy powinno czuć się najbezpieczniej....mam pokarm i bardzo chcę go karmic piersią, czasami wydaje mi sie ze on zbyt łapczywie ciagnie bo leci mu czasami po bokach a pare razy nawet sie zaksztusił podczas jedzenia, chyba nie nadąża połykac. czy wasze dzidzie tez tak robiły??? Jutro mam wizyte położnej srodowiskowej to sie jej poradze i zademonstruje jej to nasze karmienie. pozdrawiam Was dziewczyny

dobrze znam to co robi Dawidek, ja tez mam Dawidka, piersi nie ssie od 4 lat ;) ja wyczaiłam, ze dziecko poprostu chce sobie dalej possać (pomamalć) cycusia ale przeszkadza mu to mleko, które z niego leci bo jest juz najedzony. W takim przypadku dobrze jest dać dzieku smoczek i wtedy powinno spokojnie zasnąć, jeżeli nie chce tych silikonowych przeźroczystych to kup brazowy, prosty, który najbardziej przypomina sutek. Dzieci mają swoje ulubione kształty w końcu trafisz na ten właściwy. Jeżeli nigdy smoczka nie ssał na początku moze mieć odruch wymiotny. Nie wpychaj na siłę. Powodzenia :)

witam :) ja tylko na chwile bo goście niedawno pojechali, Ola dostała ostatni zastrzyk :D, a ja padam :( Alexia_ === mam nadzieje że ta noc bedzie spokojna i wszyscy się wyśpicą 🌻 dla Alexa dodam jeszcze że super jest \"sopelek\" taki przyżąd do ściagania katarku u dzieci, z jednej strony wkłada się dziecku do noska a z drugiei jest ustnik, bardzo fajnie wszystko wychodzi (u nas się sprawdziło) _MAMA_ 🌻 Karolina23 === u nas na początku było tak że przy karmieniu Ola bardzo się prężyła, złosciła chciała ssać i wypluwała okazało się że ma wzdęcia a powodem ich była herbatka na pokarm HIPP Odstawiłam tą herbarke i jest ok.

czesc :) pamietam ze przeczytalam text zalozycielski topiku swego czasu,wydal mi sie interesujacy,ale cos mi przerwalo no i nic wtedy nie napisalam:)teraz znow tu zajrzalam i prosze!sie namnozylo tych mam:)pozdrawiam was wszystkie cieplo i pewnie od czasu do czasu tu zajrze,jesli oczywiscie pozwolicie:) ( i wy i moja mala manu rzecz jasna :) )tez siedze w chacie i popijam nawet herbetki z mlekiem,bo lubie:) i nie pracuje chwilowo bo niby jak, jestem pilotem wycieczek..:) choc niektorzy twierdza ze manu sie w walizke spokojnie zmiesci:)

witaj orisha - - widzę że ja tutaj ostatnio bardzo się udzielam :D jestem niewyspana :( o moje dziecko wstało, lecę

Gość azia kudowa
Witajcie wszystkie mniej lub bardziej wyspane Mamusie, fajnie, że możemy się tu wyżalić, ponarzekać, czy zwyczjnie poradzić. Monia - dziękuję w imieniu Domiego za kwiatuszka, to było milutkie :-) Ostatnio odkryłam u swojego Dominika pewne dziwactwo, nie zaśnie mi w dzień ani w łóżeczku, ani w kojcu, ani nigdzie indziej, tylko w spacerówce na balkonie. I choćby mróz był nie wiem jaki, muszę go choć na chwilę "wystawić", bo inaczej zamęczy nas wszystkich, i siebie przy okazji. Czy Wasze dzieci też tak mają? Dodam, że pilnuję, by w domu nie było za gorąco, regularnie wietrzę i nawilżam powietrze. Miłego dzionka Wam wszystkim życzę.

a ja właśnie kawke pije ta pogoda mnie wykończy 😭 halny wieje a mi głowa pęka :( witaj orisha :) mamy córcie prawie w tym samym wieku :) napisz coś o Manueli 🌻 azia kudowa === moja Ola też nie chce spać :( śpi jeśli ja ululam w gondoli z wózka na kolanach :o a jak już wcześniej pisałam niedługo sprzedajemy wózek :o :o na spacerze też śpi ale niestety teraz była chora więc nie mogłam z nią wychodzic. Nie wiem co to bedzie bez gondoli albo razem padniemy albo nauczu sie spać w łóżeczku :D A co siędzieje z: julią, bibik81, matka wariatka i resztą dziewczyn ?? meldowac sie w taką pogode kawa wzkazana :D Brygida juz chyba neta nie ma :( miłego dnia :) ja dziś mam lenia nic nie robie :) obiad mam z wczoraj :)