Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Brygida_Jones

Mama z bobasem sami w domu-zapraszamy na kawę lub bawarkę

Polecane posty

Wiatam ja dzisiaj z kawką :) Duzo zdrówka dla Beniusia :) Niech te nasze dzieciaczki już zdrowe bedą A nas nieżle zasypało :D tylko ja się ciesze ale lubie takie zimy -bo ja w koncu góralka jestem ;) Jestem dziś od 6 30 na nogach :( bo pielęgniarka miała przyjechac na zastrzyk. Powiem wam że moja gwiazda jest bardzo dzielna prawie nie płacze :) a mi sie serce kroi jak widze jak jej w tą mała dupinke zastrzyki walą :( No ale potem Ola z dziadkiem oglądali teletubisie - niewiem komu się bardziej podobało :D dziadek teraz chodzi i mówi \"pinkiłinki\" :D Julia 🌻

halo bibik:D ja zaraz zmykam na śniadanie, mała już lata jak szatan po mieszkaniu:D choroba minęła już chyba na dobre:) poproszę o przepis na te pierniczki:D ja mam jeżyki i słone paluszki, myślę, że do kawy się nadadzą:D przykro mi, że twój maluch tak choruje:( wiem, że dla mamy za każdym, razem jest to stres, a antybityki-brrrr:( tej zimy u nas dopiero teraz infekcja ich wymagała, ale doskonale wiem, że jak raz się zacznie, to już co rusz mała może coś łapać. monia, mamy spacerówkę peg-perego plico lite i spisuje się rewelacyjnie:) więc polecam, dokupiłam jeszcze do niej torbę, ale w polsce nie można kupić śpiworka (może go w ogóle nie produkują?) i teraz szukam różowego śpiworka do wózka, jak by któraś z was gdzieś w necie taki zauważyła- dajcie znać:D kilka słów o mnie: imię znacie, jestem z poznania, w tym roku skończę 27 lat, z wykształcenia jestem kulturoznawcą, pracuję w banku, ale aktualnie jestem na L4, ze względu na problemy zdrowotne, i to by było na tyle:) pozdrawiam i idę jeść:D j. 🖐️

Gość matka wariatka
Hej bibik, stronka się nie wyświetla...

melduję się z rana a my dziś noc mieliśmy cudowną, Marcel spał dokładni 12 godzin bez ani jednego obudzenia:):):) Lubi spać po mamie. i Wszystko byłoby ok, gdyby moja mama nie chrapała;) teraz jeszcze mieszkamy w kawalerce, wiec musialismy sluchac. Kocham ją bardzo, ale jej chrapanka nie-ciągle mnie budziło. Kurcze, jak tak chłowiek chrapie, to musi się rano bardzo zmęczony obudzić... Ja wszystkim zdrowia życzę, niech choróbska spierniczają na inny kontynent do jakiś starych stetytryczałych piernikow:) Dziś chyba ugotuję małemu cięlęcinkę. Kupiłam świeżutką, więc pare łyżeczek mu dam. Ogolnie to daję słoiczki, ale jak zdarzy się fajna okazja, to gotuję. Dziewczyny, czy Wasze dzieci miały uczulenie podobne do AZS? u mojego borsuka coś takiego jest (chropowate plamy wielkości groszkow, różowe), ledwie widoczne, smaruję go Balneum Baby cream i myję mydełkiem Oilatum. Widzę poprawę, ale wydaję mi się, ze alergen jeszcze gdzieś się czai. Czy możliwe, że to po marchewce?(uwielbia sok Hippa), bo jajka odstawiłam 2 tygodnie temu dla sprawdzenia.

bibik, ale lacha z Ciebie!!!!!!!!!!!!!!!!! chłopaki do Ciebie podobne chyba. no do Ciebie to każda sukienka będzie pasowac. julia-ja czułam żeś humanistka, ale dobrze zrobilaś, że do banku ucieklas. Mam parę koleżnek po kulturoznawstwie, światle babki i oczywiście żadna w zawodzie nie pracuje. Ja tez musze z budy spierniczać!

Gość matka wariatka
Hej Brygida, to może być alergia. Moj synek chorował bardzo długo na AZS. Mało prawdopodobne aby marchew go uczulała. Za to cielęcinka może go uczulać- tak jak melko krowie i wszystkie produkty z krową związane- wołowina , mleko.... Polecam dobry balsam do ciałka Lipikar- Baume firmy La Roche-Posay

Te ciasto robi sie z pol kila czekolady, 300ml oleju slonecznikowego, 25 dag cukru,2 torebek cukru waniliowego, 250 ml jogurtu waniliowego, szczypty soli, 6 jajek, 35 dag maki, 3 lyzeczki proszku do pieczenia, 250 ml smietany kremowki. Loooj,to ja siue nie dziwie,ze Amerykanie sa tacy grubi ;) 25 dag czekolady rozpuscic. Olej zmiksowac z cukrem,sola,cukrem waniliowym na gladka mase ( nie krocej niz 8 min) Dodac po jednym jajku,Wlasc jogurt i rozpuszczona czekolade. Dokladnie wymieszac!!! Na konmiec dodac make z proszkiem do pieczenia i tez dokladnie wymieszac (ja to robilam mikserem) Na natluszczona gleboka blaszke (te z piekarnika) wylac ciasto i wyrownac nozem. Piec 50 min w 180 °C . Reszcte czekolady rozpuscic,smietane zagotowac, polaczyc.i mieszacz az skladniki dobrze sie wymieszaja. Odstawic na pol godziny. Ciasto ostudzic i polac czekolada. SMACZNEGO!!!!!!

matko wariatko, kurcze, to ja ta cielęcinę odstawiam. Sluchaj, Marcel pil z butli od 3 miesiąca (bebiko, Bebilon), dawalm mu nieraz, a od 6 miesiąca robie mu systematycznie na nich kaszki. Czy myslisz, że to możliwe, żeby skaza np wyszla dopiero teraz????bylam u lakarki, rozmawialam z alergolog, mowily, że uczu,enie maleńkie jest jeszcze

Gość matka wariatka
Brygida, myślę że jest to możliwe aby nagle teraz go coś uczulało. Mojemu synkowi też zaczęło sie od małych zmian na skórze , najpierw na buzi ( w 3 tyg zycia kiedy karmiłam jeszcze piersią ) pozniej przeniosło się na klatkę piersiową ( taka mała szorstka plamka) pozniej pojawiło się na zgięciach kolan ..rąk...to była tragedia. Swiąd był okropny przez co ciągle było to przez mojego synka rozdrapywane. Trwało to niestety do bodajże 3 roku zycia. Teraz moj syn ma 6 lat i alergia przeobraziła sie na alergię wziewną. Chciałam dodac jeszcze abyś zwracała uwagę na te słoiczki ( w niektórych jest białko krowie) bo wtedy nawet gdy odstawisz cielęcinę nic to nie da:( Przerabiałam temat bardzo długo...powinnam zostac alergologiem chyba...:) Mimo wszystko radzę udać sie na konsultację do alergologa:)

Gość matka wariatka
Bibik, sukienka ładna taka prosciutka- kolor bardzo mi sie podoba:)

Gość matka wariatka
Zapomniałam powiedzieć ze ja od wczoraj tez w domku siedzę. Moj synek ma zapalenie oskrzeli:(

bibik81 --- laseczka z ciebie :) to juz wiadomo po kim chłopaki odziedziczyli urode :) Brygida mam nadzieje że to nie alergia :) 🌻 ❤️ 👄 dla Marcelka

bylam u lekarki , a z alergolog rozmawialam przez telefon, mowila, ze marcel za maly na testy i aleria musialaby byc mocno widzoczna, Marcelek się nie drapie, w ogole to naprawde to staje się coraz mniej widzoczne...no ale cholera - BYło!!!!!i jest ślad. Martwie się. A na bużce nie mial, tylko pare na brzuszki i na pleckach, jedna na zgieciu ręki.

Gość matka wariatka
hmmm to może przeczekaj chwilkę zobaczysz czy nie będą się te zmiany powtarzały i nasilały..bo może było to jakies chwilowe podrażnienie skóry...trzeba obserwowac:) Na testy oczywiście jest za mały.

sluchaj, a jak dlugo mogą się one utrzymywać? wiesz, ja ostatnio nawet Sinlac kupilam.... przytul swojego synka, niech zdrowieje 😘 bibik, no niezle bomba kaloryczna, jak się dorobie piekarnika, to moze sprobuję. Dziewczyny, ja sie wprowadzam do nowego mieszkania, a mebli prawie nie mamy!! no chociaż się marcel nie bedzie mial o co obijac, jak zacznie biegac;)

hej mamusie:) monia🌻 to ty prawie poznanianka jesteś:classic_cool: wózek kupilśmy w sklepie, kolor rose i naprawdę zero zastrzeżeń, mamy go od kwietnia i mała w nim jeździ cały czas. za namową koleżanki, jako pierwszy kupiłam wózek chicco 4 wd duotech, na tych osławionych pompowanych kołach... razem z małą w śroku ważył jakieś 25 kg, trudno się było gdziekolwiek z nim dostać ( jeżeli tramwaj nie był niskopodłogowy- w ogóle mogłam zapomnieć o tym, zeby wsiąść:o ) teraz stoi w piwnicy, bo kiedy nadeszła wiosna postawiłam mężowi ultimatum- albo lżejszy wózek, albo sam chodzi na spacery:D hehe mała miała wózek w ciągu tygodnia:D bibik🌻kiecka super! myślę, że będziesz w niej naprawdę szałowo wyglądać:D a przepis to czysta rozpusta:D na razie jest dla mnie nieosiągalny, bo znowu spaliłam mikser (3 w moim życiu:D ) brygido🌻 widzisz, ja bym chciała pracowac w zawodzie, do pracy poszłam tam, gdzie była, ale nie porzuciłam nadziei na pracę w kulturze... o AZS nic nie wiem, więc może posłuchaj matki wariatki i na razie obserwuj???? matko waritako🌻 jak masz na imię?? głupio mi się tak do ciebie zwracać;) zdrówka dla malucha❤️🌻👄 a gdzie się nam dziś zadział gugutek???? idę sprawdzić co robi moje dziecię:)

Gość matka wariatka
Brygida, trudno powiedzieć...bo jeśli to jakiś alergen tą wysypkę wywołuje i się jego nie wyeliminuje to może to trochę trwac...Z każdym dzieckiem może być rózne.Jak już wspomninałam u mojego synka ta alergia trwała 3-3,5 roku:( ja eliminowałam mnostwo produktów które mogłyby uczulać ale bez rezultatów w zasadzie do dziś nie wiadomo co go uczulało. Sinlac tez kupowałam ale krótko bo cięzko z tego mleka( trudno to nazwac mlekiem) coś zrobic- jest za gęste i w smaku srednie...

Gość matka wariatka
Dziewczyny- nazywam się Elka:)

hehe, jesli chodzi o smak, to moj Marcel niewybredny, wciąga naprawde wszystko, co mu sie da. A rzeczywiście, Sinlac do picia srednio się nadaje, ja dodaje do mleka. nio wlasnie, matki, jak masz na imię?

Benio zasnal.Ufff, 15 minut relaksu ;) Julka a co ty robisz z tymi mikserami????? no no,grozna z Ciebie kobietka!!!! Brygida,moj Julek od pol roku do 2 lat dostawal wysypki na twarzy od stycznia do maja. Okropnie wygladal,skura sie luszczyla i buzka byla czerwona jak burak. Do tej pory nie wiem co to bylo. Samo przyszlo i samo przeszlo. Mojej kolezanki corka miala normodermitis i przeszlo jej jak miala 2 lata. Mala juz nic nie jadla,byla na prawie wszystkie warzywa uczulona: marchew ,seler,pietruszke,pory,no masakra a teraz ma 4 lata i tak wsuwa,ze szok i nic jej nie jest. Mojej siostry corka do 15 roku miala okropna wysypke i nic nie pomoglo. Przeszlo samo Glowa do gory!!! Bedzie dobrze

Z ta siostry corka to bylo do poltora roku a nie do 15 roku. Zapomnialam przecinka :)