Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Brygida_Jones

Mama z bobasem sami w domu-zapraszamy na kawę lub bawarkę

Polecane posty

Ja dziś to tylko przelotem bo Olka dziś juz duzo lepiej sie czuje więc jest chetna do zabawy :) bibik81 ze spaniem :D a z braciszkiem kto wie ;) :) Brygida_ sorki myślałam że mam w nicku: brozek@o2.pl DZIEKUJE 🌻 julia 👄 dla Jaśminki jest swietna już ja widze chodzi i jak miauczy :D agniesia31 🌻 Alexia_🌻 a Ola smoczka nie chce woli mojego cyca :D :o A jeszcze jedno jesteśmy na kupnie spacerówki możecie mi coś doradzić na co zwracac uwage, firma i takie tam :)

aga, jak chcesz byc czarna, to wpisujesz haslo i pseudonim, jak to ustalilas na poczatku:) po wpisaniu pseudonimu, ktory zaklepalas i wcimsnięciu entera pojawi sie żądanie o haslo. u nas Marcel od poczatku wypluwal smoczek, a po odstawieniu od piersi nieraz sobie ciumka, ale nie jest mu konieczny, bardziej się nim bawi. a moja mamusia kochana pojechala na spacer z marcelem i powiem wam, ze sie zdrzemne, bo chyba tak w ciągu dnia na luzie poszlam spac w czasie ciązy.

Monia-ja dla Julka kupowalam normalna spacerowke. Zwracalam uwage na to by pasy byly dobre,regulowane,opuszczane oparcie i podstawka na nozki. Zobacz tez czy da sie zamontowac ochrone przed sloncem,parasolke czy cos takiego. No i jak w czasie deszczu z zalozeniem ochraniacza. Dla Benia kupilam 3 -kolowke z firmy Hauck. Bardzo lekki,obrotny,ma bude , pasuje kazdy rodzaj oslonki przeciwdeszczowej i spiwor na zime. Trzeba tylko uwazac jak dziecko lezy i sa zakupy pod wozkiem (toz po glowka dziecka) zeby nie upadl do tylu. Ich wada jest to,ze czasem sa niestabilne. Ma dmuchane kola. Ta zwyczajna spacerowka ma obrotne,plastikowe kola ale mnie zawsze denerwowaly bo sie blokowaly w nieodpowiednim momencie. Jakie to cudowne uczucie jak sie cos dla swojego skarbka kupuje. ;)

Brygida_ dzieki jeszcze raz🌼 bibik81 🌼 musimy sie chyba wybrac do sklepu do tej pory szukałam na allegro ale zanim kupie to musze zobaczyc na żywca :) Ja uwielbiam kupować dla Olki zwłaszcza zabawki, ma ich mnóstwo :) to pewnie dlatedo że jak byłam dzieckiem to nic w sklwpach nie było :o Olka i tak najbardziej lubi sie bawic pudełkiwm lub sznurkirm :o :D

Dziewczyny z kąd jesteście?? i co porabiacie poza opieką na dziećmi?? Ja mieszkam niedaleko Krakowa (od niedawna) wcześniej w Nowym Targu. Studiowałam w Krakowie Inżynierie Srodowiska a teraz pracuje w Urzędzie Gminy (obecnie na wychowwczym) :) No nic chyba gadam sama ze sobą :o :D

Ten pierwszy wozeczek mi nie wchodzi ale te dwa sa ladne tylko drocgie,co??? Ja mieszkam od 5 lat w Hannover, z zawodu jestem opiekunka dziecieca i pracowalam we wroclawskim szpitalu na pediatrii przez 1,5 roku. Teraz chodze na kursy dla matek i jak skoncze kurs to moze bede pracowac w przedszkolu badz domu kultury i bede uczyla inne mamy jak przez zabawy moga rozwijac mowe dziecka. :)

Monia,,chyba faktycznie gadasz sama ze soba ;):D Kurde,,maly nic nie chce znowu jesc,,jak na dzisiaj zjadl jakies 140 ml mleka,troche chleba,troche banana i to wszystko,, Zupki troszke zjadl,ale groszek mu stanal w gardle i wszystko zwymiotowal :O Hmm,,,chyba zrobie mu jajeczniczke z kurczakiem,zawsze to zajadal,moze zje,,,,

Monia,obejrzalam te wozki,,no ladne,,ale to ty musisz wybrac,bo cenowo tez jest duza rozbierznosc,,nie wiem jaka jest Wasza sytuacja finansowa,, Mnie sie podobal nawet ten za 219 zl, a jeden link nie wchodzi,cos nie tak chyba z nim jest.(ten pierwszy) No ale te za 499 tez ladne,,ale decyzja nalezy do ciebie,,,

Gość agniesia31
Moja małaa Oliwunia poszła już z mama do domku :( Kurcze przyzwyczaiłam się ,że mała biega po domu i wszędzie jej pełno!!No ale niedługo dzieciaczki moje wrócą z zajęć no i mąż!:)Aha dziewczynki ja jestem z Świnoujścia jak by co .

no hej! ale wypas, pospalam dziś po poludniu i nikt mnie nie obudził:);) mama niestety jutro jedzie, wiec bęzie powtorka z rozrywki. Najprawdopodobniej będę musiala z Marcelkiem pojechać na (co najmniej) tydzień do mamy (od weekendu), Rafał (moj mąż) musi wykończyc mieszkanie (sam też wykończony tym wszystkim, trochę mi go żal:( ,musimy do 1 lutego sie wyprowadzić, a nie chcemy, aby śmierdziało malowaniem...A u mamy nie ma internetu:(, więc liczę na to, że będziecie tu zaglądały. Nie wiem też, kiedy podlączą sieć w nowym mieszkaniu...bedę zaglądać, kiedy tylko bedę mogla:) jeśli chodzi o wózek, to pierwszy mi nie wchodzi, a reszta b. fajna,wydają mi sie bardzo funkcjonalne. Ja z mojego nie jestem w pełni zadowolona. Wygląda on nastepująco http://www.sklepbobas.pl/index.php?cc=83&cp=709&option=2&option1=0 oczywiście na początku był super, bo fajnie sie nim manewruje, ale niestety teraz, kiedy Marcelek już siedzi-po przerobce na spacerówkę-nie spelnia tej funkcji, nie ma niczego z przodu, na czym dziecko mogłoby sie oprzeć, tylko pasy:(mały się ciągle ssuwa, to wkurzajace. Ponadto jest cięzki, bo ma pompowane kola, teraz mamy jeszcze windę, ale w nowym bloku jej nie ma:( chyba go sperzedamy i kupimy jakiś leciutki, prosty. czym się zajmuję? 5 lat pracowałam jako belfer. Jestem po polonistyce, ale gdy zaczęlam pracować w szkole, studiowalam zaocznie germanistykę, żeby zdobyć kwalifikacje do nauczania j. niemieckiego (męczarnia na maxa, dojazdy, kupa nauki, brrrr!!!) No i przez rok uczyłam też niemca. Także trochę się nastudiowalam, a teraz bez pracy...poza tym praca w szkole niestety wiąże się z nerwówką(uczylam dzieciaki z klas 4-6) i niestety nie przynosi kokosow:( Gdy Marceluś skonczy roczek, bedę czegos szukać, moze nie w szkole na poczatek:) a jak się nie uda, to wrócę do budy:( ale się rozpisałam...czekam na wiadomości od Was i o Was 🌻

Ja lezalam tam z Julem na podtrzymaniu. Taki sobie ten szpital. Sama go wybralas czy przez przypadek tam dotarlas? A na jakim oddziale pracuje Twoj kolega?? Pewnie na pogotowiu,co?

witam Brygida_ ale fajnie sie tak wyspać :) zazdroszcze ja tak nie miałam od porodu :) moi rodzice i teściowa też są nauczycielami :D Nie martw się o topik, ja będe napewno zaglądać :) A gdzie jest reszta dziewczyn ??

Marcel poprostu do schrupania-taki slodziutki. Szkoda,ze dzieci tak szybko rosna! Ja tez bede tu zagladala. kurcze,musialam Beniulce dac czopek bo jednak dostal goraczki. :( Rowno miesiac temu bral antybiotyk bo nie moglismy mu przez miesiac doleczyc uszka. Teraz ma znowu katar i boje sie,ze uszko znowu bedzie chore :(

dziewczyne będe później bo Olka szaleje :) właśnie wytargałam jej z buzi pilota :o

jak się czlowiek zdrzemnie, to już pogrzebany, non stop ma spiochy w oczach:) wiesz, co , moj gin tam pracuje. O szpitalu slyszalam straznie duzo zlego i bardzo chcialam rodzić na brochowie, ale w koncu tak wyszlo i powiem Ci że mam fantastyczne wpsomnienia, Porod -bajka powaznie, piguly sie mna zajmowaly super, lekarze i polozne byli w dechę:) a nic nikomu nie placilam. nie wiem, od czego to zalezy. acha, a moj kolega tam jest ...księgowym:)

Ja Jula urodzilam w Trzebnicy. Nie chcialam na Kaminskiego bo tam tez sie nalezalam na podtrzymaniu. Do Trzebnicy ledwo dojechalam bo urodzilam Jula w 1 godzine i 25 min. Benia rodzilam na kaminskiego bo musialam dojechac z pod Wroclawia i bym nie dojechala do Trzebnicy. Benia rodzilam 3g 45 min ale jechalam jz z pelnym rozwarciem. Na Brochowie lezalam z Beniem na podtrzymaniu :( Obydwa porody w pozadku tylko duuuuuzo stresu. Benio sie po czopku wpaca. To chyba dobrz. Goraczka czuje,ze spadla ale pewnie ie z nia obudzi :(

ja sie chyba klade bo nie wiem jaka noc przede mna :( Trzymajcie sie i spokojnej nocy!!! Do jutra! 🖐️ 🌻 ❤️

padam na pysk :( Ola właśnie zasneła, ona jakiegos dopalacza dziś złapała :o ide spać bibik81 👄 dla Benia

Hej!!! Dobrze,ze ta noc sie juz skonczyla :( Benius ma srednia goraczke ale narazie nic mu nie podaje. Julus nie mogl pojsc do przedszkola bo nie mial go kto zaprowadzic :( Brrrr, minus 6 stopni u mnie ale zwero sniegu :( ach,i dobrze bo i tak moje skarbeczki nie moga teraz z niego korzystac. No,juz porzestaje marudzic! WITAM WSZYSTKIE MAMY W TAK PIEKNY, MROZNY ALE SLONECZNY DZIEN!!!!!!!! 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻

hej mamusie:) jak minęła noc? widzę, że wasze dzieciaczki szaleją wieczorami:) jaśminka jak miała koło roczku, też miała 2 m-ce szaleństw wieczorem, ale wyrżnęło jej się wtedy z 8 ząbków, więc jak podejrzewam, to ząbkowanie powodowało te wariactwa. teraz śpi od 19,30 do 7,30-8, czasami nawet do 9-tej, więc naprawdę nie narzekam:) pozdrawiam w mroźny poranek j:D monia, bibik- jak wasze dzieciaczki?? 😘😘😘 dla maluszków, a dla mamuś 🌻🌻 i po kawce:D

Hej Julia!!! 🌻 No tak jak wczesniej opisalam: noc nieciekawa i Benio ma jeszcze troszke goraczki ale bawi sie nawet. Moze dobrze,ze Julo zostal w domu bo Benio by mi pewnie wisial caly dzien na rekach albo co gorsza na cycu. Tak jak to robil cala noc. Jak skoncze karmic to chyba bede miala metrowej dlugosci cycusie,hihihi. ;) Z drugiej strony jak jest chory i nie chce nic jesc to chociaz troche z cycusia pociagnie. A jak u Ciebie? Ja z checia napije sie kawki. Wczoraj pierwszy raz upieklam amerykanskie Brownies i tak sie najadlam,ze az mnie brzuch rozolal. Pychotka.Naszczescie mam jeszcze dzisiaj bo to na duzej blasze sie robi,hihi