Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ika0011

problem z odstawieniem pampersów

Polecane posty

On ma zastrzeżenia tylko do majtek? Może mogłabyś mu ubrać spodnie bez majtek? Spróbujcie pod drzewkiem, może mu się spodoba.

cześć dziewczyny! ja mam 3 letnią córe,której nie moge od uczyć od pampersa w nocy.Ze starszą było tak,że jak miała 2 latka sadzałam ją \"na śpiku\" na nocnik z dwa razy w nocy i good.A ten szkrab śpi jak zając, zaraz siebudzi, i nie dość,ze nie ma siusiania to i zasnąć potem jeszcze ma problem.Co Wy na to?! :/

popieram radę eugleny wyrzuć pampersy i niech się dzieje co chce moja też ma opory by usiąść na nocniku, dlatego nie chce wołać siusiu na początk było fajnie jak był nocnik, siadała na niego jak na zabawkę, ale jak jej ściągnęłam rajstopki i pieluszkę to nie chciała usiąść za żadne skarby, sadzałam ją siłą dopóki nie zrozumiała że będzie robić tak jak ja chce ( wiem że mnie teraz zlinczują, ale po dobroci nie było jak) potem sadzałam ją (tak jak mówisz) do nocnika nie zrobiła, po 10 min w majtki tak potem siusiuała ale tylko tyle - kilka kropelek - by pozytywka zaczęła grać (wymontowałam baterię) teraz ją sadzam na nocnik co 2 godz, lub sama czasem woła ale nie jest dobrze jeśli nikt nie ma takiego przypadku co ty, to nikt ciebie nie zrozumie i nie doradzi też tu prosiłam o pomoc i nic, bo miałam spore problemy sama musisz znowu coś wykombinować, ale bądź w tym konsekwentna

anka 23 ty chyba masz rację tutaj mnie mało kto rozumie znając powiedzenie-umiesz liczyć licz na siebie fakt faktem dostałam od was bardzo dużo porad z tym że wszystkie były przerabiane może nie jestem konsekwentna ale ja nie potrafię być tyranem mam za miękki charakter praktycznie żadna z osób piszących nie spotkała się z takim problemem i po prostu mnie nie zrozumie

uuuhuuuuu,; no to mamy poważny problem. Zasięgnij rady psychologa, idź sama. Z tego co piszesz to widać, że Twój mały do perfekcji opanował sztukę manipulowania Toba i wymuszanie wszystkiego, a Tobie brak zdecydowania i konsekwencji. piszesz że nie potrafisz być tyranem, ale jak tak dalej pójdzie to Twój mały będzie tyranem (o ile już nie jest)/

a moze pomoze wam ksiazeczka \'Kamyczek na nocniczku \'slyszalam ze pomaga dzieciom wiec moze pomoze wam jest tez ksiazka dla rodzicow jak pomoc dziecku kozystac z nocnika / widzialam ja w ksiegarni lecz nie pamietam tytulu w kazdym razie moze tam znajdziesz pomoc dla siebie i synka

Gość syska
moje dziecko tezmiało z tym problem. trwało to bardzo długo ok. 2 m-cy od wyrzucenia pampersów ( ale na noc zakładałam - co nie przeszkodziło w nauce) . To było lato.Synek sikał nagminnie w majtki. jak w pore sobie przypomniałam to posadziłam na nocnik, lub kibelek i załatwił się. kupę nagminnie robił w majtki. On dał sie posadzić ale w ogóle nie wołał siku. Dopiero po dwóch miesiacach załapał. Wiem ze twój synek boi sie tego ale tylko konsekwencją możesz coś osiągnąć. Nie zmuszaj go.proponuj mu że spróbujecie, może za którymś razem się uda. No i to co mówiły dziewczyny wcześniej - nie zakładaj mu pieluchy. Spróbuj go przetrzymać. jak sie zsika gdziekolwiek to nie okazuj zdenerwowania. powiedz że nic się nie stało i następnym razem na pewno mu się uda zrobić siku na kibelek. musiesz być cierpliwa to moze długo potrwać. wymyśl jakąś nagrodę za udana próbę - jakiś drobiazg, cos co lubi- może zabawka, naklejka, lizaczek.i nie przejmuj sie że na razie nie wychodzi. On się przyzwyczai i może w końcu zrozumie ze nie ma sensu z toba walczyć. Tylko się nie poddawaj i bądź konsekwentna. Powodzenia dla ciebie i synka.

syska->a teraz zakładasz jeszcze pieluchy na noc.Pytam, bo ja z kolei nie mogę oduczyć 3letniej crki od tego.W nicy nie daje się nistety posadzić na nocnik za nic w świecie.Starszą córkę wysadzałam na \"śpiku\",a tej nie da rady. ika0011-> cierpliwości, dasz rade

syska i Anula kochane jesteście dzięki wam jestem prawie pewna że i nam się uda fajnie poczytać coś pokrzepiającego a nie krytykę być może te mamy są idealne ich dzieci też więc gratuluję tylko zaczynając ten temat raczej nastawiona byłam na porady a nie cięte odpowiedzi ale cóż jak nie mają się na kim wyżyć w domach to robią to na internecie w końcu nie znamy się

ika nie przejmuj się. dziwię się mamom które piszą by nie zakładać pampersa, a co tam niech dziecko \"leje\" w majtki to wtedy się nauczy-nie sądzę... ale jak długo można tak wytrzymać? niech same tak spróbują poprać póżniej te ubranka, łóżczko itd. zasikane

nia absolutnie większość z was to super babki macie zrozumienie i trzeżwo myślicie ale sorki Xaxa Beatina Euglena waszymi złośliwościami karmcie się same bo chyba macie bardzo dużo czasu na wymyślanie takich wrednych odpowiedzi a może wy w ogóle takie jesteście dokopać to wasza specjalność??????

Gdzie widzisz złosliwość? Akurat znam dobrze problem bo synek mojego brata odstawiał takie numery i w wieku 4 lat sikał do pampersów tak jak twój dzieciak. Za radą lekarza zrobili tak jak opisałam wcześniej i poskutkowało. Założyłas topik po to żeby dostać rady. Nie spodziewaj się że wszystkie rady się będą musiały Tobie podobać. A to że uważam że dziecko Tobą manipuluje to prawda, choć złośliwości nadal w tym nie widzę.

Euglena ty uważasz że to niesą złośliwości ja odbieram to jednak inaczej mam wrażenie że ten topik służy jednak niektórym do zgryżliwych uwag a nie porad doskonale rozumiem że nie będę dostawać samych rad ach i och ale przykro mi trochę że niektóre z was traktują mnie za mięczaka ale uwierz mi że ja nie odnoszę takiego wrażenia że mójKamyczek mną manipuluje dziecko jest wychowywane powiedziałabym normalnie nie ma tego co mu się zamani albo ma taki kaprys poza tym jest samodzielny i grzeczny wie doskonale że jak powiem nie to tak jest rozpieszczany nie jest bo jak widzę dzieci koleżanek to włos mi się na głowie jeży żeby on był rozwydrzony to nauka sikania odbywała by się w inny sposób ale zrozum mnie że on się na prawdę boi majtek nie ma czegoś takiego jak wrzask on na samo wspomnienie od razu płacze

ika0011->to masz bardzo poważny problem.Właściwie chyba nie ma na to sposobu.Wg mnie musisz próbowć wszystkiego.Tak sobie mysle,może jeżeli boi się amjtek zakładaj mu spodenki takie legimsy króciutkie.W jakis sposób trzeba go przekonać, a przede wszystkim uspokoić.Nie wiadono skąd mu sie to wzieło i teraz chyba(tak myśle) tylko spokojem i cierpliwościa możesz go przyzwyczajać do zmiany.A papmpersy w kąt. Żadnej mądrości nie wymyśle, bo sama nie moge oduczyć córki od pamperów w nocy.Jesem tak zmęczona,że nie zawsze nawet się obudzę jak Ona sama chce usiąść na nocnik w nocy.Musi mnie porządnie szrpnąć.A jak próbuje wysadzić ją na \"śpiku\" to się budzi..

Ika, nie miałam zamiaru Ci dogryzać. Też mam synka, ma 4 lata i cztery miesiące i wiem jak doskonale próbuje wymuszać na nas dorosłych określone zachowanie i gdyby mu pozwolić to terroryzowałby wszystkich dookoła. Poradziłam Ci wizyte u psychologa dlatego że w różnych sytuacjach sama chodziłam poporadę; np. były sytuacje w których nie radziłam sobie a rady psychologa jak walczyć z jego agresją czy buntem były bardzo pomocne. Twój przypadek na pewno wymaga od Ciebie dużo ciepła, cierpliwości wobec dziecka ale także konsekwencji. Pozdrawiam i trzymaj się.

witam! ja ostatnio na tvn style ogladałam program gdzie była ta super niania i jakis tam pediatra i był poruszony temat sikania w pieluchy i pediatra powiedział ze czas kiedy dziecko przestanie sikac w peiluche jest teoretycznie do 6 lat keidy dziecko idzie do zerówki , wiec masz jeszcze czas:) to teoria ale w praktyce powiedział ze do 4 lat dziecko powienno przestac sikac w pieluchy nawet na noc a jesli siek non sto to moze byc cos z emocjami ja poprostu przestałam małemu zakłądac pieluche i łaził w majtach przez miesiac sikał w majty ale w koncu sie nauczył i teraz w nocy nawet sie budzi na siku ma półtura roku, ale ani nie krzyczałam ani nie karałam biłam brawo poprostu jak siknał w ocnik tylko ze mój mały był bo szybko sie za niego zabrałam , współczuje....

a moze tata by nauczył synka jak to robia mezczyzni?

noe tata pokazywał mu ze 100 razy jak to robią duzi chłopcy był nawet patent żeby -jak chce sikał na trawkę albo w swoją piaskownicę wpadliśmy na pomysł żeby obsikał psa mamy bernardyna zaznaczam że trawa i piaskownica są na podwórku a nie placu zabaw pod blokiem

w takim razie Xaxa sorki że na ciebie najechałam ale na prawdę odniosłam wrażenie że robisz sobie ze mnie jaja a u psychologów byliśmy 3 u nas w mieście zawędrowaliśmy nawet do Wa-wy miałam nadzieję że tam mi coś mądrego powie ale ciągle to samo-wyrośnie sam więc co ty na to ja ciągle-nie wiem czemu myślę że on ma jakąś blokadę-może się mylę?

Gość majalu
hej tu jestescie ,a ja zalozylam nowy topik KIEDY NA NOCNIK! wszystko juz przeczytalam i bede czytac dalej, bo tez ucze synka na nocniczek!Powodzenia dla wszystkich mamus i dzieciaczkow!

Gość majalu
Na razie zaczynamy z nocnikiem i na poczatek nakleilam w ubikacji zdjecie chlopczyka na nocnic´zku i nazwalam go KAROLEK,terez mowie do synka, ze ma tak ja k Karolek isc na nocniczek. Na razie siada tylko w rajstopkach ,ale juz wie gdzie czeka na niego Karolek !Stawiamy dopiero pierwsze kroczki,ale mysle,ze wasze rady mi sie przydadza. Trzymam kciuki za zalozycielke tego topiku!

cześć Majalu mam nadzieję że tobie wyżej wymienione rady przydadzą się mam też nadzieję że twoje dzieciątko jest młodsze niż mój Kamiś-pampersowy \'\'senior\'\' powodzenia i wytrwałości pa

Gość majalu
Hej ika moj synek ma dopiero18 miesiecy,ale juz chcilam zaczac. Na razie porazka,ale powolutku,powolutku. mam jedna znajoma co zaczela sadzac od 5 miesiaca -horror biedne dziecko,dzis ma 2o miesiecy i jeszcze nie pojela do konca! Ale co zrobic kazdy masli,ze wie lepiej.

OK. Może Cię to zdziwi co teraz napiszę, ale jeżeli podejrzewasz jakąś blokadę to może spróbowałabyś porady u bioenergoterapeuty. Ja miałam duzy problem z mową mojego dziecka. Mając cztery lata mówił tylko mama, tata, nie - to było wszystko. Nie będę tu rozpisywać całej historii i wizyt u lekarzy, aż dostałam telefon do lekarki, która zajmuje się bioenergo. Pojechaliśmy, powiedział, że mój syn jest zablokowany. Po wizycie u niej po dwóch tygodniach zaczęły pojawiać się słowa kot, pies i inne teraz po blisko czterech miesiącach mówi dużo słów i buduje coraz dłuższe i trudniejsze zdania. Może tego spróbuj?

Xaxa kochana ale może dałabyś namiary gdzie to jest? ja jestem z podlaskiego więc z tego zadu**** wszędzie daleko

Xaxa kochana ale może dałabyś namiary gdzie to jest? ja jestem z podlaskiego więc z tego zadu**** wszędzie daleko

Mam córke prawie 9 letnią. Odstawienie papmersów było bardzo trudne. Za nic nie chciała sikac na nocnik. Kiedyś w nocy gdy juz spała z jej pokoju wyniosłam papmery i schowałam tam gdzie nie miala dostępu. Rano udałam że krasnoludki zabrały a zostawiły jedynie nocnik który stał przy łóżeczku. Mała wpadła w płacz. Ale powiedziałam że jest za duża na takie rzeczy i że musi założyć majteczki.Założyła dopiero gdy przeszukała cały pokój i nie znalazła pieluch. W dzien gdy ja szlam do łazienki ona razem ze mną . Tym sposobem zakapowała o co chodzi. Ale jak sie bawilam z nią nagle uciekła do kuchni i gdy poszłam za nią ona stała z mokrymi majtkami (nie zakładałam jej żadnych spodni żeby było jej łatwiej ) i płakała. Powiedziałam jej że trudno ale musi mi mówić to ja z nią będe chodziła. Po jakimś tygodniu małej wpadki nie zdarzały sie juz często może 2 na tydzień więc dostała taka zabawke pluszaka która zawsze towarzyszyła jej na nocniku. A w nocy nocnik stal w pokoju jej gdy chciała siku to mnie wołała ja po nią przychodziłam i siup na nocnik:) zycze powodzenia:)

Ika, wysłałam na Twojego maila.

dzięki Xaxa zakładając ten topik nigdy nie spodziewałabym się takiego odzewu ze strony piszących robiłam to bez przekonania ale widzę teraz że miało to sens wiem już teraz że nie jestem osamotniona w pampersowych potyczkach i wbrew temu co myślałam przedtem jesteście na prawdę fajnymi dziewczynami-internautkami chwała wam całuski pa pa!!!!

Gość majalu
ika nie jestes osamotniona .jest nas wiecej!wszystkie trzymamy za Ciebie kciuki,pisz nam jakie zrobiliscie postepy. U mnie nadal nic ,kupka do pampersa!dzis powiedzialam do synka,ze ma usiasc na nocniczek,a on :nie ,nie ,nie!