Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ika0011

problem z odstawieniem pampersów

Polecane posty

Gość obserwatorka od początku
ika, jesteś... dziwna. Delikatnie mówiąc. Zakłądasz rozpaczliwy temat ( bo 4-latek lejący w pieluchy to jest ropacz ), ignorujesz wypowiedzi życzliwych ci osób, które chcą pomóc.... a co więcej, komentujesz ich wypowiedzi, cytuję: "szkoda, że nie chcą się wczuć w temat" !!! Obserwuję temat z ciekawości od początku i widzę, że tobie chyba wcale nie zależy, żeby pomóc synowi. Rozkręciłaś sobie znajomość ( no i fajnie ), ale jeśli już nie masz ochoty dłużej słuchac rad innych to napisz to wyraźnie, bo temat nadal jest tym samym temat i ludzie niepotrzebnie tracą tutaj swój czas próbując ci pomóc. Masz to najwyraźniej w tyłku. No cóż, twoja sprawa, twój syn, twój kłopot. Ale przynajmniej nie bądź bezczelna, wymawiając ludziom wypowiadającym się na właściwy temat, że nie przyłączają się do twojej infantylnej rozmówki. P.S. Zadziwia mnie, jak w "żartobliwym" tonie można się nieprzyjemnie wyrażać o własnym mężu ( barany, idioci...itd ). Dobra, spadam. Musiałam to napisać, bo rozwaliłaś mnie totalnie swoimi komentarzami. Zaczynam nawet przypuszczać, ze problem twojego sikającego w majtki syna... tkwi w tobie. Pa.

Cześć Xaxa. Ale mi się dostało. Może byśmy się przeniosły na inny topik? Bo w tym przynajmniej ja jestem już silnie krytykowana. Co ty na to?

A może byśmy przeszły na gadu-gadu? Tylko nie wiem czy tam tak samo można pogadać?

Hej Ika, eeeee aż tak silnie to nie jesteś krytykowana. To jest forum, gdzie każdy może wyrażać opinie. Z gadu-gadu to nie jest zły pomysł, ale może być problem ze zgraniem się bo u nas to nie długo chyba grafik wprowadzimy bo każdy chce korzystać z kompa. Ika, ja juz spadam, jutro idę do pracy, a Kuba zostaje jeszcze w domu z mężem i muszę im wszystko przygotować. Zamelduję się jutro wieczorem. To na razie. pa

Gość monias77
Przeczytałam ten topik od dechy do dechy bo temat dotyczy mojego 25 mies. Kuby. No i rzeczywiście Ika0011 i xaxa bardzo się skumplowały zbaczając przy tym z tematu, ale żeby z tego powodu od razu taka krytyka? Nie rozumiem ;)

Gość obserwatorka od poczatku
monika.... krytyka nie była za to, że się "skumplowały", bo to nic złego. Krytyka za totalna olewkę życzliwych ludzi, którzy próbują pomóc wpisując się tutaj.

To wcale nie jest \'\'olewka\'\' . Ja pisałam wcześniej , że te wszystkie metody , które dostałam były ciekawe i bardzo za nie dzękuję . Na nasz problem pampersowy znalazłam już lekarstwo . I to właśnie dzięki tak życzliwym dziewczynom do których zalicza się mi.i Xaxa. Bo niestety gdyby wszystkie tak pisały jak Ty droga OBSERWATORKO to nic mądrego bym z tego topiku nie wyniosła- bez urazy . A że nawiązałam znajomość z jedną z was to chyba nic złego? nie poruszamy tu takich tematów jak sex czy temu podobne. Rozmawiamy o dzieciach . Chyba po to jest ta strona

Dzięki Monias. Na szczęście , że takie jak ty! Pozdrawiam

to i ja dorzucę swoje trzy grosze. Droga obserwatorko, bezpodstawnie krytykować jest bardzo łatwo. Jakbyś się dobrze wczytała w to co Ika napisała, to byś wiedziała, że wszystko juz próbowała i nie lekceważyła innych wypowiedzi. Ciesz się, że nie masz takiego kłopotu bo wytedy inaczej byś pisała. Hej Ika, co u Was? Moj Kubi juz ma się całkiem dobrze, ale ponieważ mąż jest jutro w domu to jeszcze też z nim zostanie. A w środę mam nadzieję, że podrepcze do przedszkola i akurat zapowiadają na czwartek i piątek duży mróz, może już go nie chwyci żadne choróbsko. Jutro idę z małym do endokrynologa.

Jak to miło zobaczyć \'\'swojaka\'\' na kompie. Wrócę do wczorajszego tematu mycia głowy. U nas w ogóle był taki okres , że Kamil wcale się nie chciał kąpać. Mycie głowy to był horror-wrzask, jakby go ze skóry obdzierali . Wpadłam na taki pomysł , że zaczęłam go kąpać w dużej misce, w takiej co robię pranie ręczne. To był dobry traf, a głowę myłam na siłę. Trochę musiałam posłuchać, ale po jakimś czasie mu przeszło. A Twój mały ma problemy z tarczycą?Jak w pracy po tygodniowym zwolnieniu? Chciało się iść? Będziesz miała chwilę to truknij coś. Pa pa

Tak, mamy od urodzenia problem z niedoczynnością tarczycy, jutro idziemy na kontrolę. Co trzy miesiące muszę mu robić badanie krwi na hormony i codziennie , niestety musi brać leki. Z tym myciem głowy to też wydziera się nie ludzko, dlatego mycie główki zostawiam na koniec i myjemy w błyskawicznym tempie. W pracy w porządku, kurde, nawet po tygodniu nieobecności zatęskniło mi się za robotą i za ludźmi. Wysłałaś zdjęcie małego do Wyszkowa?

Zapomniałam ci napisać przedtem , tak, wysłałam dzisiaj. Myślę , że w środę zadzwonię do niej . Jak myślisz wypada tak dzwonić?Xaxa jakich ty kosmetyków używasz? Bo ja zamawiam cały czas w Avonie.

A jednak olewka, droga ika. Na początku byłaś miła i reagowałaś normalnie na ludzką życzliwość, potem TY odeszłaś od tematu wchodząc na "prywate" z xaxa , a tymczasem... ludzie dalej pisali ci dobre rady. I właśnie wtedy zaczęłaś olewać, a co gorsza skomentowałać:" szkoda, że ludzie nie chcą się wczuć w tamat" !!!!! Krytyka zasłużona. A że nawiązałaś nową przyjaźń - bardzo dobrze, tego nie krytykuję. Pozwoliłam sobie jednak zauważyć ( wolno mi wkońcu ), że forma w jakiej opowiadasz o swoich najbliższych - syn i mąż - budzi we mnie odrazę. Ja nie nazywam ukochanych osób idiotami i baranami, nawet w żartach. Ty sobie możesz nazywać ich nawet debilami. To twoja rodzina i twoja sprawa. Ale wypowiadasz to na publicznym forum, gdzie ja mogę sobie to czytać i krytykować ile popadnie :) Więc to robię. P.S. Cieszę się, że twój syn nie ma już problemu.

Droga Obserwatorko- krytykuj sobie ile możesz niech ci ulży. Widocznie taka już jesteś ,żeby szukać problemu tam gdzie go nie ma. A może Ty podzieliłabyś się jakąś dobrą radą? Błyśnij intelektem. A co do nazw , jakimi operuję na tym topiku to tylko moja sprawa. Nie pasuje Ci to nie czytaj. A może Ty założysz jakiś nowy temat? Chętnie poczytam i dorzucę swoje \'\'trzy grosze\'\' Co Ty na to?

Nie ika, nie licz na to. Ja na szczęście nie posiadam problemów, nie mam więc powodu zakładać jakichkolwiek tematów. Przyjaciół w życiu też mam dość, żeby nie szukać ich na forum ( choć nie krytykuje tego sposobu zawierania znajomości ). Radą dla ciebie nie błysnę, bo nie mam. Obserwowałam temat wyłącznie z ciekawości, jakie ludzie mają pomysły na oduczanie dzieci robienia w pieluchy ( moje na szczęście od dawna już nie robi ). Uważam, ze zawsze można się czegoś nowego nauczyć. Oburzyło mnie twoje zlekceważenie paru osób, wiec to skomentowałam. Od tego jest forum - tu wolno kometować - nie tylko schlebiać :) Oczywiście, że to twoja rodzina - napisałam to w poprzednim mailu - i możesz się o nich wtrażać DOWOLNIE. Na pewno ja ci tego nie zabronię. Zwróciłam jedynie uwagę, że uważam to za przykre, żeby tak się wyrażać o najbliższych. To mój pogląd i oczywiście możesz się z nim nie zgadzać. Swoją drogą ciekawe, czy twój mąż ten nie ma nic przeciwko wyzywaniu go od baranów i idiotów :) Może facet jest tolerancyjny, a może nawet zgadza się z twoją opinią :) no dobra, to wy sobie tu pogadajcie, a ja spadam. Miło było.

Komu było temu było. Jesteś po prostu szczęściarą. Mało kto teraz nie ma problemów, ale widać niektórzy są w czepku urodzeni. Ciesz się z tego. A na brak przyjaciół i znajomych nie narzekam. A ze znajomości z ludżmi z neta bardzo się cieszę. Xaxa jak najbardziej należy do nich, być może dlatego , że rozumie kłopoty innych. Siemka

Gość OBSERWATORKA OD POCZĄTKU II
Popieram moją poprzedniczkę, ale faktycznie olewasz rady innych. Najpierw byłaś zła, że ludzie ci źle radzili nawet XAXE objechałaś. Jak podjęłyście temat o swoich rodzinach to zaczełaś całkowicie ignorować rady innych. Rozumiem że problem z pampersami już się skończył.? Pozdrawiam.

Gość OBSERWATORKA OD POCZĄTKU II
Dodam jeszcze, że jesteś strzasznie wrażliwa na krytykę. A nie powinnaś.

Jestem wrażliwa na krytykę, dlatego czytając tematy innych , gdybym miała wyrażać takie opinie , w dodatku tak zgryżliwym przesiąkniętym jadem tonem wolę się po prostu nie wtrącać nie mając nic mądrego do powiedzenia. Gromadę docinek nawet dziecko potrafiłoby wymyśleć. Tobie też radzę , jeśli nie podoba Ci się ten topik - nie czytaj. Jest wiele innych tematów na tym forum.

Gość atina35
No nieobrażaj się tak. Chcę sie dowiedzeć czy twój problem z pampersami sie już skończył, bo cic nie piszesz w tym temacie. Pozdrawiam

cześć Atina. Na temat pampersów nie wspominam , Dlatego , że mam już pomoc. Ten problem niedługo mam nadzieję będzie rozwiązany. Znalazły się takie osoby , które nam w tym pomogą. Jeśli masz chęć przyłączyć się do tego topiku to zapraszam. Chętnie nawiążę znajomość. Bo tematy o dzieciach i ogólna pogadanka to temat \'\'morze\'\'. Z Xaxą piszemy, bo znalazłyśmy wspólny język, i nie ukrywam , że dzięki niej wiem , jak wybrnąć z sytuacji pampersowej . Pozdrawiam

Gość obserwatorko
TY CHYBA JESTES POPROSTU ZAZDROSNA.WSZYSTKIE RADY JAKIE DOSTALY DZIEWCZYNY MUSZA WUPROBOWAC A ZE TOPIC NIE DOTYCZY TEMATU TO CO?7 STRON RAD JAK ODZWYCZAIC OD PAMPERSÓW-GRATULUJĘ ALE TO BYLABY GŁUPOTA!TOPICI PT TERMIN LISTOPAD 2006 TEZ STRACILY WAZNOSC A MAJA PO TYSIAC KILKA STRON WIEC Z CALYM SZACUNKIEM-JAK CI SIE NIE PODOBA TO SPADAJ!!!

Ani mi się śni spadać. :) A już na pewno nie dlatego, że komuś nie podoba się moja obecność. To forum publiczne. Jak się komuś nie podobają moje komentarze - to bardzo proszę , przejdźcie sobie na prywatne gg :) A póki jesteście tu - jesteście narażeni na mnie :) Pozdrawiam

Obserwatorko od począku- Ty jesteś po prostu jak wirus komputerowy. Tylko , że na wirusa są metody np dobry program typu NOD 32 lub inne. Na ciebie niestety nie ma nic . A szkoda

Cześć Xaxa. Jak tam w pracy? Jak Kubuś po wizycie? Co do wysłania zdjęć to dopiero wyślę Ci w sobotę , bo mój ślubny w delegacji, a ja się na tym nie znam. Jak sądzisz, mogę zadzwonić do tej pani jutro. Może już coś powie . Odpisz czekam Pa pa

ika0011 - a mogę się spytać, jak sobie poradziłaś z problemem?? :) z góry dziękuję, pozdrawiam :)

Hej Ika, witajcie dziewczyny. Nie było mnie tu kilkanaście godzin a jest co poczytać. U lekarza w porządku, badania Kubi ma prawidłowe, leki musi nadal brać, ale na szczęście dawka pozostawił tą samą i nie zwiększył, mimo, że Kubi rośnie i przybiera na wadze. Bardzo mnie to cieszy. Tak myśl,ę, że w środę to może za wcześnie, bo ona może dopiero w środę otrzymać list od Ciebie, może daj jej kilka dni, ja bym zadzwoniła w piątek. Ja też Ci zdjęcia wyślę za kilka dni, bo mój chłopina musi mi wgrać program do obróbki, muszę je zmniejszyć żeby przez skrzynkę mi przeszły. Pytałaś wczesniej o kosmetyki, ja używam głównie Eris i AA, czasem wymiennie z sorayą. Ika, czy swojego Kamila szczepiłaś tylko szczepionkami programowymi czy też jakimiś dodatkowymi płatnymi?

Do obserwatorki: nie zaperzaj się tak bardzo. Może pogadasz z nami o dzieciach i nie tylko?

Cześć! Dodatkowymi go nie szczepiłam, tylko tymi co są zalecane, ale kiedyś jak był malutki to za jakąś płaciłam , tylko nie pamiętam za którą. Przyznasz , że dyskusja na topiku nabiera prędkości, ale jest przynajmniej wesoło. Ja ten list wysłałam priorytetem , tak , ,że dzisiaj już go dostała. Ale może masz rację , że odczekam jeszcze ze dwa dni. To fajnie , że wszystko w porządku po badaniach. Wychodzę z tego założenia , że nie zawsze jest dobrze. Często wiem z własnego doświadczenia , że po wielu kłopotach muszą przyjść w końcu dni dobre. Przecież zawsze nie może być pod górkę Tak sobie myślę , że z naszymi pampersami też w końcu wyjdziemy na prostą.

ika0011 - przykro mi, że mnie zignorowałaś... \"Na temat pampersów nie wspominam , Dlatego , że mam już pomoc. Ten problem niedługo mam nadzieję będzie rozwiązany. Znalazły się takie osoby , które nam w tym pomogą.\" - cytat z Twojej wypowiedzi... mogę więc dowiedzieć się, jak w końcu poradzić sobie z tak dużym, jakby nie patrzeć, problemem??