Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pasta do zębów

Dobra pasta do zębów-co polecacie?

Polecane posty

Gość gość
U nas od kilku lat naszą pastą jest ajona i sprawdza się doskonale. Największym plusem jest efekt - bo zmieniła się barwa, przez 4 lata nie było choćby jednego ubytku.

Gość gość
Ja również kupuję pastę Vilkakora, nie wyobrażam sobie, żebym sama albo moje dzieci myły zęby pastą z fluorem. Jest świetna na moje wrażliwe dziąsła.Pastę kupuję przez internet w sklepie zielarskim; http://www.ekozielarniabratek.pl/pl_PL/p/Pasta-do-zebow-Vilcacora-75-ml/418?preview=true, mają tam jeszcze świetną, i niedrogą ziaji szałwiową o smaku miętowym albo Laverę, te kupuję dla dzieci, które odstrasza ciemny kolor Vilcacory.

Gość markelnia
U mnie zdecydowanie najlepsze efekty przyniosła ajona. Postawienie na systematyczność dało nam bardzo dużą zmianę, wyłącznie na lepsze. Nawet nie sądziłam, że taką zmianę można mieć przy samej paście - całkiem inna barwa.

Gość gość
U mnie również od dłuższego czasu ajona bez fluoru - super się sprawdza, daje jakość, nigdy wcześniej nie musiałam tak rzadko mieć leczone zęby. Nie wiem czy chodzi o ten jeden składnik, czy może też o triclosan, ale u mnie zmiana była diametralna.

Gość Jeneczka
Przyoszczędziłam przez dwa miesiące, bo moja dentystka poleciła mi pastę INEY. Podobno wyhaczyła ja na jakiś targach dentystycznych. Wow, Łał ! Jaka pasta. Zawiera jakieś tam naturalne apatyty, a język ślizga się po zębach jak na ślizgawce. Nic się nie czepia zębów przez cały dzień, bo są takie gładkie. Ponadto fajnie wybiela. He, he :-) Zaczynam zbierać na następną tubkę...

Dla mnie rewelacyjną pasta jest pasta bez chemii bez fluoru, o nazwie SARAKAN - w pełni naturalna.Mało się pieni bo nie ma tych sztucznych dodatków -a le osadu na zębach nie ma przez cały dzień. Jakoś po jej użyciu nie jestem w stanie użyć tych zwykłych fluorowych. Wiem że jest też płyn do płukania ust o nazwie sarakan- ale nie używam

Gość zenek_D
Najlepsza i najbardziej wydajna pasta, jaką miałem dotychczas to Paro Amin. Zero szkodliwych związków, świetne odświeżenie (nawet nie trzeba używać później płynu do płukania). Mają sporo fajnych produktów. Trafiłem na nich przez sklep www.paro.com.pl . Warto doczytać, jak interesujesz się higieną jamy ustnej w najwyższej jakości. Akurat ta marka pochodzi ze Szwajcarii, więc nie ma się do czego przyczepić. Mam nadzieję, że pomogłem.

Gość ania brolik
Pasta to na pewno ajona, miękka szczoteczka, systematyczne mycie - z czasem zęby powinny być w idealnej kondycji. W moim przypadku to zdecydowanie wystarczyło, a raczej w przypadku naszych dzieci, bo korzystamy z dokładnie tego samego zestawu.

Gość gość
Ja używam pasty bez fluoru Forever Bright, jest rewelacyjna, nie mam problemów z zębami, ani dziąsłami. Nie jest dostępna w aptece, ale można spokojnie ją dostać przez internet, np. na greenvital. Zapoznajcie się ile tak na prawdę szkód może nam przynieść stosowanie pasty z fluorem (który de facto jest odpadem).. Na necie zapewne są na ten temat artykuły.

Gość gość
ja z kolei stosuję sensodyne i sobie ją chwalę. Mam dość wrażliwe zęby i muszę o nie dbać w szczególny sposób.

Gość gość
Proponuję zerknąć na ofertę sklepu atosmm.com.pl Mają całą gamę różnych past do zębów, w zależności od potrzeb. Na pewno coś wybierzesz.

Gość kanciana
3 razy dziennie ajona bez fluoru, w towarzystwie miękkiej szczoteczki i żadne problemy pojawiać się nie powinny - mnie to zdecydowanie wystarczyło. W zasadzie w krótkim czasie zęby całkowicie powróciły do zdrowia i to dokładnie chodziło.

Gość amposiak
Dokładnie tak samo działa. Ajona, systematyczne mycie, miękka szczoteczka - widać bardzo duża poprawę, zęby wyglądają bez porównania lepiej. Oczywiście taki efekt pojawia się dopiero po czasie. Z dnia na dzień zębów na pewno sobie nie poprawicie.

Gość majana
Bardzo fajnie sprawdza się ajona. Od kilku lat mamy ją wszyscy w domu, nie ma żadnych problemów z zębami. Ja nie miałam leczenia od 3 lat. Zęby cały czas w na prawdę dobrej kondycji.

Gość barkus
Ta pasta o której piszecie nie zawiera fluoru. Czy faktycznie brak fluoru nie wpływa negatywnie na zęby? Przez lata tyle na ten temat pisano... To były wyłącznie śmieszne bajki?

Dentalux Complex 3 Mint Fresh von Lidl für 39 Cent Perlodent Med von Rossmann für 40 Cent pro Tube., najlepsze w testach,pobily wszystkie pasty:))

Gość kasionna
U nas ajona bez fluoru, już od kilku lat - nie ma żadnych problemów. Pasty na pewno prędko nie zmienimy bo ta jest zdecydowanie wystarczająca, po prostu się fajnie sprawdza. Szukałam jeszcze innych, ale szczerze mówiąc nie bardzo mam na to pomysły.

Gość kamposiak
Co do ajony - zgadzam się, fluor jest całkowicie w paście zbędny. Tak na prawdę wystarczy zadbać o absolutne podstawy i powinno być ok. Dobre szczotkowanie, pasta i zęby docelowo będą na pewno zdrowe.

Gość gość
dobrze jest jednak czasem dentysty podpytać, nie każdy jak się okazuje może każdą pastę użwywać. JA miałam duże problemy z nadwrażliwością zębów i po wizycie w gabinecie stomatologicznym http://www.stomatologia-mierzyn.pl/ dostałam sporo informacji na temat nie tylko samej pasty, ale też prawidłowego szczotkowania i diety która służy zdrowym zębom :)

Gość gość
Pasta ajona jest ok, w mojej rodzinie fluoru nie ma od dawna i jakoś zęby mamy w bardzo dobrej kondycji - przez lata wciskano nam jedną wielką bzdurę.

Gość gość
soda oczyszczona + woda uteniona. najtaniej i najskuteczniej.

Vicco bez cukru, Srakan dla vegan, Miswak z Indii, Bbabcia Agafi z Propolisem -podstawa jest to aby byly niesłodzone i bez fluoru

Gość kamporek
Ajona zdecydowanie pomaga. Może nie od razu przynosi efekty, ale z czasem - zdecydowanie. U mnie ta zmiana przyszła po kilku tygodniach - teraz jest lepiej. Zęby zdrowe, dobrze wyglądające. A u was?

Gość gość
spadaj spamerze!!! najskuteczniejsza jest soda i nikt mnie nie przekona, ze jest inaczej. brak osadu juz po kilku dniach uzywania sody. a na noc dodatkowo jeszcze poprawa olejem kokosowym. zeby sa czysciutkie, blyszczace i zdrowe, olej kokosowy ma wlasciwosci wybielajace, dezynfekujace i pielegnujace szkliwo.

Gość kamporek
To myj sobie tą sodą... hahaha... skąd tacy ludzie się biorą? Nie przekonuj innych do swojej dziwności, tym bardziej, że ta dziwność nie ma żadnego uzasadnienia!

Gość gość
najlepsza jest ta naturalna, bez fluoru. Ja robię sama na bazie sody i organicznego oleju kokosowego, polecam bo suoer wybiela zęby i regeneruje szkliwo. Trzeba tylko używać dobrego zimnotłoczonego oleju np. http://hh-life.pl/produkt/olej-kokosowy-ekogram-900g/