Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pasta do zębów

Dobra pasta do zębów-co polecacie?

Polecane posty

Gość prawi 114
ja używam colgate total , dlatego ze zwykle pasty typu elmex wydają mi sie za slabe to znaczy maja tylko fluor w skladzie i ni c wiecej..dlateo mam caly czas prochnice a colgate total ma w skladzie triclosan ktory niszczy tak samo bakterie jak fluor , triclosanu uzywa sie w szpitalach dobrą pasta na pewno byłaby taka z dodatkiem cynku .. ale cynk w skladzie maja tylko drogie pasty.. wsrod tych do 10 zl najlepszy jest colgate total ,wyróżnica sie .. Ma 17 skladników a wiekszosc past ma 12-15

Gość prawi 114
colgate total ,wyróżnia sie . tzn . Ma 17 skladników a wiekszosc past ma 12-15 elmex i blend-a-bed to przereklamowany badziew tak zeby dentysci mieli roboty więcej dlatego polecają je chetnie dzialają ,ale słabo..

Gość gość
Pro Perio Świeży Oddech pasta do zębów - pasta droga , ale jak ktoś ma kase to warto spróbować

Gość prawi 114
blend a med i elmex mają największą reklame , ale nie znaczy ,że są dobre.. Zwyczajnie gabinety dentystyczne dostają kase za ich reklamowanie.. Tak naprawde one są srednie.. Jedyne czym się wyróżniają to wyższa cena , a skład mają dziadowski .. Wcale nie lepszy niż tańsza -signal , tylk marketing i nic więcej .. Jeden skladnik cudu nie zrobi.. Pro Perio Świeży Oddech oraz colgate total zrobiłoby swietna robotę.Tylko tego pro perio wystarczy uzyć 2 razy w tygodniu dlatego ze jest droga , a colgate pozostałe 5 dni. i wtedy zegnaj dentysto sadysto taki mixer

Gość gość
ja stosuję supersmile mam bardzo ładne białe zęby. W ogóle fajne produkty do pielęgnacji zębów można znaleźć na aptekaprzyzielonej.pl

Gość gość
Soda oczyszczona na szczoteczkę i tym myć zęby

Gość gość
Ja mam bardzo wrażliwe dziąsła, więc używam pasty L’Angelica, naprawdę jestem zadowolona. Nie wiem czy stacjonarnie można ją gdzieś kupić, u mnie w Toruniu średnio, więc zamawiam na stronie superusmiech.

Gość Lucia543
Te wszystkie pasty jak dla mnie to ściema. Kosztują sporo a efekt jest bardzo słaby. Zaczęłam szukać innych sposobów wybielania i udało się, metoda Martuni wybieliła moje zęby o kilka odcieni :) https://metodamartuni.wordpress.com/

Gość karina644
Od niedawna zaczęłam korzystać z pasty do zębów opartej na mieszance ziołowej, znajoma mi ją poleciła, i powiem że sprawdza się dobrze. Co ważne nie zawiera fluoru. Zamawiałam internetowo na https://kontigo.com.pl/cialo/pielegnacja-ciala/pozostale.html , mają duży wybór naturalnych kosmetyków.

Gość Agorkaaa
ja także stawiam na naturalne produkty , bo skoro mam płacić to wolę kupić coś co mi pomaga a nie szkodzi. Większość kosmetyków teraz jest pełne sztuczności , dlatego postanowiłam nie trućsię tym . Zamówiłam świetną pastę tutaj https://www.ambasadazdrowiaiurody.pl/pl/p/Pasta-do-zebow-PRODENTAL/188 jest rewelacyjna , poważnie znacznie lepsza niż te które tak reklamują . Warto wypróbować

Gość gość
Polecam pastę do zębów od zdrowienaplus. com;)

Gość goyave
ciekawym produktem na rynku jest pasta pearl drops. Jest wybielająca, daje dobre efekty. Ma nietypowy fioletowy kolor, polecam!

mój dentysta z Corten Medic mi zawsze powtarza, że pasta Elmex jest niezastąpiona i wyleczy próchnicę, więc podążam za jego radę i mam piękne, zdrowe zęby

Gość gość
Tak jak ktoś napisał wyżej,tylko soda.Świetnie oczyszcza i wybiela zęby.Suchy proszek na szczoteczkę i szorujemy. Mozna jeszcze płukać olejem kokosowym

Gość gość
Ja polecam jak ktoś ma problemy z krwawiącymi dziąsłami biopastę ,którą można kupić tutaj https://pl853376.organiclife.com.pl/shop.html Naprawdę mile się zaskoczyłam tą pastą bo wypróbowałam wszelkie różności sklepowe ,nie wspominająć o aptecznych smarowidłach na dziąsła a problem dalej był.Ta pasta jest naprawdę dobra,bez fluoru z wyciągiem z ziół po miesiącu problem z dziąsłami zniknął

Gość tekila30
Wiadomo że najważniejsze jest regularne stosowanie pasty ale także kontrolowanie uzębienia . Do tej pory stosowałam zazwyczaj pasty wybielające ale jak wiadomo pastę należy co jakiś czas zmieniać. I wybierając nową natrafiłam na https://kosmetykinaturalne24.pl/pl/c/Pasty-do-zebow/5340 gdzie oferują pasty do zębów z naturalnym składem. Mieliście okazje je próbować ?

Gość pasta do zębów

Cześć ja najbardziej polecam pasty do zębów bez sls, tu przesyłam link z pastami w dobrej cenie https://dbamozeby.com/pol_m_Pasty-390.html

Gość anika

Dobrym rozwiązaniem może być pasta nature on albo carbon white albo coconut white jak lubisz smak kokosowy. Są w rossmanie po ok.15 zł. Skład mają bardzo w porządku i można je stosować w dzień i noc. Dla mnie super wybór szczególnie że rossmana mam pod domem

Gość Modliszka798

Serio nature on powinna być idealna, łagodna a działa bardzo dobrze, na pewno Ci się spodoba. Jak masz jeszcze jakieś pytania to pytaj 🙂

Gość Weronika

Tak mogę potwierdzić, że te pasty są bardzo dobre. Ja akurat używam NatureOn sensitive z aloesem bo mam bardziej wrażliwe zęby i ta pasta bardzo mi odpowiada.

Gość lanting

pasty z serii ON na przykład WHITEON, świetnie wybiela i znajdziesz na pewno w jakimś pobliskim rossmanie 😉

Gość rybka
Dnia 20.08.2019 o 12:36, Gość lanting napisał:

pasty z serii ON na przykład WHITEON, świetnie wybiela i znajdziesz na pewno w jakimś pobliskim rossmanie 😉

Używam jej też i faktycznie wybielająco działa chociaż troszkę w to nie wierzyłam na początku

Gość Becia

a jest bezpieczna dla szkliwa ta cała nature on?