Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tatlim

Blask Turcji...

Polecane posty

ja poznalam mojego owlosionego yeti w Polsce :) pracowal tu rok i ten rok spedzilismy razem. poznalismy sie na icq (obciach) ;) znamy sie 2,5 roku. spotykamy sie co kilka miesiecy,w Turcji albo w Polsce.niestety za rzadko...

Gość paulina_a6
a ja jestem kolejna, ktora poleciala na Tureczka...ale nie do konca;)...a Turcja jest wspaniala!!...w jakim miescie bylyscie? on byl stamtad?

Gość Trudny temat
Gdyby tatlim umiala czytac a w dodatku potrafila myslec ale nie tylko macica to by nie zadawala dunych pytan: " 00:19 yavrum chcialam wszystkich pojnformowac, ze moj turek ciagle nie zmalal i nadal nie ma wlosow na plecach! ale ja czekam i jestem cierpliwa, bo to na pewno wkrotce nastapi! przeciez tutejsi eksperci i znawcy tematu, w szczegolnosci panowie, nie moga sie mylic. Byli w zwiazku z Turkiem wiec wiedza a tak powaznie: ja przynajmniej nie nie twierdze, ze turcy sa lepsi albo gorsi od polakow. po prostu kazdy musi znalezc ta 1 jedyna osobe, z ktora postanowi spedzic reszte zycia. A kiedy kogos pokochasz, to zapominasz o jego narodowosci i tylko takie posty jak tutaj ci czasem uswiadamiaja jak bardzo powinnas byc niesczesliwa inteligentna kobieta rzeczywiscie od razu pozna co jest gra a co prawdziwe i dotyczy to kazdej narodowosci. co do tego, ze "nikt ich nie chce" to polemizowalabym..Na pewno turczynki ich chca, poza tym polki , angielki, rosjanki, amerykanki...mozna sobie poczytac na msn groups, np tu: http://groups.msn.com/englishgirlfriendsofturk ishmen/turkishrelatedmsngroups.msnw co do zaproszenia do domu, to Moj ciagle nieowlosiony chlopak mnie tam zabral nie raz, a ostatnim razem jego rodzice wyniesli sie z domu na pare dni dla mojej wygody...turcja rzeczywiscie jest bardzo zroznicowana i to jej jest sila i slabosc. ale nikt ci nie kaze trudny temat jezdzic w niebezpieczne rejony a tym bardziej szukac tam partnera zyciowego. Bylam w turcji 6 razy, na poludniu i polnoy, w wielu miastach i nigdy nie widzialam kobiety z podbitym okiem. natomiast moja sasiadka musiala sie wlasnie ewakuowac z domu bo ja maz pobil i nie ma gdzie mieszkac wszedzie sa dobrzy ludzie i szuje bylam wielokrotnie zapraszana do tureckich domow, od progu dostajac mile drobiazgi jak np. skarpety albo recznie robione serwety. I co Oni niby mieliby z tego miec? nic. po prostu sa goscinni. gdzie jest statystyka i badania na temat przemocy w tureckich rodzinach z 80% wynikiem? bo ja chce to zobaczyc" To odnosnie prosby o statystyki, jesli nie prosilas o nie to sie nie wypowiadaj za innych - mozesz wzglednie wielbic allaha i turasow - Twoj wybor PS.Ja sie ciesze i nie dziwie sie ze takie "kobiety" sa z Turkami, ufff dzieki bogu - jak dla was - allah akbar

Asik, Skoro macie dobry kontakt i jestes pewna,ze poznalas go na tyle by mu zaufac,to czemu nie?Ale musisz pamietac,ze nie wazne czy To turek,czy ktokolwiek inny,wazne Bys byla pewna tego,ze nic Ci nie grozi w obcym kraju.Musze jednak dodac,ze coraz wiecej poznaje dziewczyn,ktore po poznaniu chlopaka przez internet,zdecydowaly sie na wyjazd i sie nie zawiodly.Ja zapewne balabym sie,ale kto wie...serce nie sluga...

Yavrum, wlasnie przez to,ze poznajemy ich rodziny,ich przyjaciol,ich radosc z zycia,upewniamy sie w tym,ze warto kochac mimo krzykow sprzeciwu \"wielkich obroncow\",nie odczuwasz tego? Zalamuje mnie to zacofane podejscie coniektorych...

Paulina_a6, witam Cie u nas serdecznie:-) Masz racje,Turcja jest wspaniala!:-) Ma swoj urok,ktory pozostawia w sercach na zawsze:-)

Trudny temat Insha Allah. Poza tym juz ktoras z nas wspomniala Ci,chyba powinienes sie wybrac do poradni seksuologicznej,skoro masz problem tejze wlasnie natury,ablo poszukaj sobie forum w tym zakresie. Nadal bladzisz i widocznie\" myslisz inaczej\",bo ja nie zauwazylam by Yavrum prosila o statystyke.Jedyne wspomnienie to,wyssane z palca 80%,ktorego nigdzie przykleic nie mozna,za to polska statystyka o przemocy w rodzinie jest do pozazdroszcienia...Nawet gdyby chciala zapoznac sie z jakas statystyka,to napewno o wyniki nie prosilaby niedoinformowanych i zamknietych w ciemnogrodzie(czyt.trudny temat)... Nie musisz sie zegnac,wybaczymy Ci ciche odejscie...

Gość Sławik 1979
Dziekowac tylko mozna ze kobiety jak wy to sa na marginesie i ze duzo was nie ma :( .... powtórzę, ciemnogród z samego dołu ...

Gość przegrałam życie
Byłam z Turkiem mieszkającym w Niemczech, było jak w raju, poznałam jego rodzinę całą nawet tę, która tylko przyjeżdżała w odwiedziny z Turcji. Ubóstwiał mnie, wyciągnął mnie już na początku z długu, który pozostawiłam w Polsce- ponad 10 tys, a nawet więcej, bo nie pamiętam dokładnie, bo oddawał mi wszystko- miałam dostęp do konta, kupował mi codziennie drogie prezenty. Chciał się żenić. A moja rodzina twardo powiedziała- że by się wyrzekła. Hajtłam się z Polakiem- chłopakiem, który mi obiecywał szczęście, teraz po ślubie i jeszcze w dodatku w ciąży z bliźniakami wiem, że przegrałam życie. Codziennie się kłócimy, ma tak niedobry charakter, że myślę o zamieszkaniu na ulicy. Wiem, że tylko z Turkiem byłabym szczęśliwa, ale już go nie odnajdę- on po moim powrocie do Polski dzwonił codziennie, ja go musiałam olać- bo stał koło mnie mąż, i obecnie nic już nie zrobię.

Gość Asik...
Schowaj się człowieku bo aż wstyd, ze chodzisz po tej ziemi... a poza tym na nic przychodzi Ci twoje bzdurne gadanie bo nikt nie zwraca tu na to uwagi:P Co do mnie to jestem dobrej mysli co do tego wyjazdu... wydaje mi sie,ze Istanbul to na tyle cywilizowane miasto a moj znajomy to dobry i wykztałcony człowiek, ze nic złego stac mi sie nie może... a poza tym, mozliwe,ze pojade tam z Polką, która ma tam faceta od dośc długiego czasu... W każdym razie nie moge sie doczekac i spotkania z nim... i wizyty w tym kraju.... Ale powiem,ze gdybym poznała go przez internet to nie myslałabym o tym wyjeżdzie... ale troszke już go znam... wiec nie natkne sie na te choćby podstawowe rozczarowania :) Pozdrawiam

Gość Sławik 1979
Słowo forum to znaczy otwarta rozmowa, jak tego nie rozumiesz to ty powinnasz schowac sie. Jestes zdenerwowana bo nie pozwilisz sobie myslec otwarcie. Otworzcie sobie mały klub i gadajcie sobie tam, nikogo nie przekonacie tu, pierwsze sobie przeczytajcie historie Poska i Turcja :(

Slawik, Twoje poglady zostaly przyjete.Reszty mozesz sobie oszczedzic. Margines powiadasz?coz,w takim razie ciezko okreslic mi Twoje polozenie...do marginesu musi mu byc daaaaaleko.

Gość Asik...
ehhhh.... a myślałam,ze będzie tu świety spokój, a jednak w Polsce istnieje nadal analfabetyzm i ludzie nie potrafią przeczytac pierwszych wypowiedzi, w których prosiłysmy o brak takich tekstów... no tak, zycie to nie bajka... dobrze,ze i My mamy swoje zdanie

przegralam zycie, Bardzo mi przykro,ze tak ulozylo Ci sie zycie:-(,wlasnie dlatego jestem zdania,ze kazda z nas powinna walczyc o swoja milosc z ulomnymi pogladami innych.Nie mozna mowic tutaj o szczesciu z czlowiekiem okreslonej narodowosci,bo wszedzie mozna trafic na prawdziwy skarb,czy podlego drania,a pochodzenie nie ma tu nic do rzeczy...Szkoda,ze nie kazdy potrafi to pojac:-) Zycze Ci szczescia i powodzenia:-)

Witajcie o poranku (no, prawie..:) szczegolnie cieplo witam nowe dziewczyny! do przegralam zycie-przykro mi sie robi jak czytam Twoja historie..ale przeciez jestes mloda, jeszcze mozesz zmienic swoje zycie! powinnas sie uniezaleznic w miare mozlowosci od meza i rodziny, a potem bedziesz mogla zdecydowac, co chcesz dalej zrobic ze swoim zyciem, niezaleznie jaka to bedzie decyzja. nigdy nie jest za pozno na pozytywne zmiany...zycze Ci powodzenia i odwagi:) i wpadaj do nas;) tatlim , masz racje, bez poznania jego \"naturalnego\" srodowiska to wszystko nie mialoby sensu..:) slawik, my wlasnie zalozylysmy sobie tutaj taki klub, jesli nie chcesz to nie musisz do niego nalezec...doskonale wiemy co znaczy forum, ale czekamy raczej na kulturalne i zyczliwe wypowiedzi osob, ktore Turcje lubia, lub sa w zwiazku z Turkami. Wszystkim panom dziekujemy za zbedna troske i proponujemy zajac sie ich wlasnymi kobietami. chcialam jeszcze zauwazyc, ze 1 z najpopularniejzych topikow na kafe jest \" kto jest w zwiazku, w ktorym partner maltretuje Cie psychicznie\" czy cos takiego, a 2-gi: \" sposoby zdradzanych zon\"...wiec gdzie ten ciemnogrod..:) milego dnia wszystkim :)

Slawik, proponuje Bys zajal sie lektura,do ktorej tak namawiasz. Skoro zauwazyles juz,ze to jest forum,to powinienes tez zaczac je czytac od poczatku.My sie tu wymieniamy doswiadczeniami i nie potrzebujemy Twoich bezpodstawnych osadow.Jezeli tak bardzo zalezy Ci na wypowiedzeniu swojego zdania,zaloz sobie topik....napewno nie bedziemy Cie odwiedzac:-)

Gość paulina_a6
nie ma reguly..ja tam bylam szczesliwa..niczego nie zaluje..a to, co przezylam moge nazwac MOJA WLASNA BAJKA.. :) Cociaz przyznam Wam sie, ze kiedy pozniej zaproponowal mi przyjazd (ze oplaci podroz itp), mialam obawy..i nie pojechalam..

Gość Asik...
Przegrałam zycie... : to smutne co piszesz, ale miejmy nadzieje, ze znajdziesz jeszcze szczęscie... na podstawie tego co mówisz mozna jednak utrzeć nosa wszystkim zarozumiałym facetom, którzy nas krytykują... trzymamkciuki za pomyslność zdarzen

Yavrum,witam Cie Kochanie w to cudowne poludnie:-) Czemu sie tu dziwic,chlopcy szukaja powodu,dla ktorego nie moga znalezc sobie kobiety,ale moze szukaja jej ze zlej strony,chyba powinni zaczac od siebie... Asik, Skoro jestes pewna,to nie pozostaje mi nic innego do powiedzenia jak tylko...MARZENIA SIE SPELNIAJA!!!!:-)DAJ IM TA SZANSE! Trzymam kciuki za Was!

Gość Asik...
Dziekuje bardzo... mam nadzieje, że wszystko pójdzie po mojej myśli... gorzej tylko jak sie powaznie zakocham:D a z tym sie licze:) bo mój oficer jest naprawde słodki:) cóż, pozyjemy zobaczymy, po powrocie napewno zdam wam szczegołowa relacje;)

Paulina_a6, oczywiscie,ze nie ma reguly,nie wazne kto skad pochodzi,wazne co ma w sercu.Nie mozemy oceniac Twojej decyzji,sama wiesz co jest dla Ciebie dobre.Co sadzisz z perspektywy czasu o tym?Czy dzis takze zrezygnowalabys z tego wyjazdu?

Asik, kiedy sie wybierasz w ta podroz?Na relacje czekam z niecierpliwoscia:-) Napewno wszystko potoczy sie wspaniale.

Gość paulina_a6
minelo prawie 9 miesiecy..po tym jak wrocilam, dzwonil do mnie codziennie przez kilka miesiecy...pozniej zaczely sie nieporozumienia,wiec...zakonczylam to..Nie bylo jednak dnia,zebym o nim nie myslala..Wczoraj odezwal sie do mnie..znowu..A ja wciaz nie moge o nim zapomniec..

Gość Asik...
eee. troszke czasu ejsczez do tego jest, dopiero w czerwcu, bo mój romeo jest teraz w rejsie po Europie... ale cały czas jestesmy w kontakcie... hehe przyszło mi juz odbierac telefonu ze wszystkich mozliwych światowych numerów telefonów:) ... narzie uciekam do pracy:) trzeba zarobic na ten bilet do Istanbulu :D pozdrawiam i do wieczora:)

Paulina, moze watro porozmawiac,wyjasnic Wasze sprawy,nawet gdyby to nie mial byc zwiazek,moze byc wspaniala przyjazn:-)

Asik, a do czerwca to jeszcze troszke czasu zostalo.Lec zarabiaj na bilecik,zobaczymy sie wieczorkiem:-)

Gość paulina_a6
rozmawiamy..on wraca do tematu, a ja patrze na to na rozne sposoby..Wczoraj opisal mi jak wygladalo jego zycie po moim wyjezdzie..Kazdego dnia pil, koledzy namawiali go zeby o mnie zapomnial..A on odpowiadal ze nigdy nie zapomni...Powinna mu werzyc?

Gość paulina_a6
Tatlim, a jak Twoj ma na imie:)?? I skąd dokladnie jest?

Gość Asik...
Normalnie, ale slisko na drodze, nauke jazdy mi odwołali, wiec jeszcze chwilke z wami posiedze:).... jeśli kiedyś mu wierzyłas, to dlaczego nie teraz, to taki sam człowiek... też ma uczucia i cierpi... jesli Ci na nim zależy i tez o nim myślisz to daj mu szanse:)

Gość paulina_a6
Asik i Tatlim, czytalam jak ich poznalyscie...u mnie bylo zupeeelnie inaczej ;)