Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość moonisssssss
Dziewczyny nie boli wam brzuch po yasminelle -bo mi tak ,zwlaszcza w nocy. A polgulke biore wlasnie na noc.

Gość Sierpienka
mnie czasem boli ale to nie jest jakas zasada. tylko ze jak juz bioli to wieczorem bo tez wlasnie wtedy biore tabletke;)

Gość bealice22
Cześc laski! Biore Yasminelle od 3 miesięcy, dzisiaj wyczytałam że branie hormonów może działa na nasze samopoczucie, tzn. nic się nie chce, jest się smutnym i rozdrażnionym i takie tam inne. Ja właśnie taraz tak mam i się zastanawiam czy to od tego. Może któraś z was to miała?? Ale tak w ogóle to tableteczki są spoko :)

a ja wzięłam dzisiaj pierwszą tabletkę yasminelle.. wcześniej brałam mercilon.. i muszę powiedzieć, że już widzę zmiany.. po mercilonie zawsze byłam senna i straszne bóle głowy miałam.. po prostu jak wziełam tabletkę, to działała jak środek nasenny.. a po yasminelle narazie spać mi się nie chce, co bardzo mnie cieszy :)

Czesc dziewczyny. CZy jesli zmianiam Yasmin na Yasminelle to mam robic przerwe czy nie? Z gory dziki za odp. Pozdrawiam Was

Gość motorolakekla
Hej dziewczyny! Biore Yasminelle już tydzien. Brak skutków ubocznych, krwawienia też nie mam. Okres skonczyl mi sie w środe i od tego czasu nic. Dzisiaj zaczynam drugi rzad tabletek. Jest OK! Czekam na wykorzystanie ich w praktyce ;).

Gość olga22
hej dziewczyny, mam pytanko, czy podczas 7-dniowej przerwy facet tez moze konczyć we mnie? dodam ze byłam po 1-szym opakowaniu.

Gość olga22
hej dziewczyny, mam pytanko, czy podczas 7-dniowej przerwy facet tez moze konczyć we mnie? dodam ze byłam po 1-szym opakowaniu.

Gość amelia81
Do Olga22----->również w ciągu 7-dniowej przerwy jesteś w 100% zabezpieczona!

Gość olga22
do amelia81 - dziękuje bardzo za odpowiedź, to było moje pierwsze opakowanie wcześniej wybrałam jedno opakowanie jeanine i czułam się po nich fatalnie, wiem że podczas 7-dniowej przerwy tez jesteśmy zabezpieczone w 100% no ale....zawsze jest jakieś ale, tym bardziej że jak powiedziałam byłam po pierwszym opakowaniu a w weekend poszliśmy na całość :-)

Hej Dziewuszki:) Własnie jestem w trakcie przerwy i w trzecim dniu,tzn dzisiaj, dostalam okres.Podobno pigułki miały mi pomóc w tym żebym tak bardzo nie cierpiała w trakcie miesiączki,ale ja wcale nie czuje żeby było lepiej.Wy tesh tak miałyście?Wczoraj to myślałam że nie wyrobie,nie dość że bolało,na zmiane zimno i gorąco to jeszcze ten nastrój.Miało nie być napieć przedmiesiączkowych a są i to w sumie przez calutki miesiąc,z tym że przed okresem nasilaja sie masakrycznie.Myślicie że to normalne?Mam nadzieje że z czasem minie...

Gość paczis
Hej dziewczyny. Ja niedługo zacznę brać jasminelle, to mój pierwszy kontakt z tabsami. Ale bardziej nurtuje mnie to iż czeka mnie zabieg usunięcia migdałków i nie wiem czy będę musiała przerwać branie tabletek czy nie będzie to konieczne. Help!!!

Gość Ara
Mam pytanie co na to wsze matki jak powiedzialyscie ze chcecie pigulki antykoncepcyjne..ja swojej powiedzialm i ona nie za bardzo mysli ze beda komplikacje moze dlatego ze ich nie bierze co?? pomozcoie co mam zrobic ona mowi ze to moj wybor ale jednak..

Gość amelia81
Do Ara------>skoro Twoja mama daje Ci "wolnA rękę", to chyba trzeba zaryzykować. Jeśli masz stałego partnera to dlaczego macie sobie odmawiać bliskości. Twoja mama należy do pokolenia wychowanego w innych warunkach, z innym światopoglądem. Oczywiście nie zmieniszgo. Skoro ktoś wymyślił tabletki antyk. , to nie po to, aby nam utrudnić życie, ale po to, by je poprawić. Tabletki to nie tylko zapobieganie ciąży ale również preparat na problemy z cerą, na uregulowanie okresu czy zmniejszenie zespołu napięcia przedmiesiączkowego. Pozdrawiam Cię i Twoją mamę.

Gość Lilly_lu
Ara!1moja mama jak yslyszala ze chce isc do ginekologa po tabletki to zrobila takie oczy OO heh,doslownie..Obawiala sie wlasnie skutkow ubocznych przede wszytskim ale tesh troche ją oswieciło ze jej "mała córeczka"jest jush dorosla:)no ale po rozmowie postanowilysmy pojsc razem :) do ginekologa zeby mama mogla uslyszec od kogos kto sie na tym zna jednak najlepiej:)Jakie sa za i jakie przeciw:)Pozniej jush nie miala watpliwosci:) Wiesz co,ja mimo ze mam 19 lat i licze sie ze zdaniem rodzicow9i chyba tak bedzie do konca zycia)mysle ze mozesz zrobic podobnie,tj wziac mame do gina(oczywiscie tylko na rozmowe):P ..tak zeby sie upewniła:)Powodzenia:) pozdrawiam

Gość Diane a Yasminelle
Dziewczyny, Przez 2 lata brałam Diane, było to wiele lat temu a teraz chcę zacząć brać Yasminelle. Po Diane przytyłam bardzo, duży biust itd. Cera i włosy - poprawa zdecydowana. Czułam się dość dobrze, miałam wilczy apetyt. Czy jeśli Diane miała takie skutki to Yasminelle może mieć podobne ? To jest pytanie do dziewczyn które brały Diane a potem zaczęły Yasminelle. Proszę podzielcie sie swoimi spostrzeżeniami. Dodam że po Diane moje przytycie to było ewidentne napompowanie, efekt odkładania wody w organizmie, teraz jestem sucha jak patyk, bo taka jestem z natury. Pozdrawiam, Aśka

Gość tttttuuuttttt
wzięłam pierwszą tabletkę niecałą godzinę temu. czuję się tak jakbym miała zemdleć, ręce mi się trzęsą, nie wiem, czy to ciśnienie tak mi skoczyło, czy po prostu puściły nerwy, które trzymały przez ponad tygodniowy czas oczekiwania na ten moment... czy to możliwe, że po tak krótkim czasie już czuję działanie tabletki?bo w sumie przeciwbólowe już by działały...hmm???

Gość InMyTruth
Hej Dziewczęta- ja mam pytanko :) Tak się właśnie zastanawiam nad zaczęciem brania tabletek i mam do was kilka pytań- mam nadzieję, że mi pomożecie :) 1. Czy można oddawać krew? (jestem honorowym dawcą a tu chemia jest i same wiecie) 2. Czy lekarz przepisze mi takie tabletki jakie będę chciała? 3. Jakie są ceny poszczególnych tabletek, za ile co i jak ;P 4. Łączycie ich branie np. z prezerwatywami?

Gość tttttuuuttttt
heh. ja odpowiem na drugie. jak tylko spytałam, co to za nowość te yasminelle, to pani mi natychmoiast recepty na 4 sztuki wypisała:/hehe

Gość amelia81
Do InMyTruth----->tak całkiem szczerze to Twój lekarz powinien przeprowadzić z Tobą wywiad na samym początku. Tabletki powinny byc dobierane indywidualnie, ale rzadko który lekarz to robi. Często jest tak, że ma podpisana umowe z jakąś firmą i przepisuje te, które ta firma promuje! Jeśli poprosisz, to zwykle jest tak, że przepisze Ci i ewentualnie powie, że jak będzie źle, to sie zmieni! Co do oddawania krwi, to chyba raczej nie ma przeciwskazań. Na wszelki wypadek zapytaj lekarza! Co do cen, to jest bardzo różnie. Nawet te same tabsy w różnych aptakach kosztują inaczej. Ich cena waha sie od oko 30 do nawet 60-70 złotych. pozdrawiam

Gość amelia81
Do InMyTruth----->a co do prezerwatyw, mówi się, że jaeteśmy zabezpieczone od pierwszego dnia brania. Mój partner osobiście nic takiego nie stosuje! Jeśli nie będziecie pewni, możecie przez pierwszy tydzień stosować dodatkowe zabezpieczenie, ale to nie jest konieczność!

Gość amelia81
Do Asi----->Większośc tabsów posiada składniki zwiększające nasz apetyt i powodujące, że odkłada sie woda w organiźmie. W ulotce pisze, że te działania niepożądane nie powinny wystąpić, bo po prostu nie zostały wyszczególnione. Wręcz przeciwnie-moga powodować spadek wagi

Gość aska 1223
ja dopiero wykupie recepte, najpierw pochodziłam i sprawdziłam ile kosztują wogóle , no i az mnie zatkało jak sie dowiedzialam jaka jest różnica 12zl od 34 do 46 zł

Gość anita24
do aska 1223 a z kąd jesteś jak z Warszawy to możesz powiedzieć gdzie jest najtaniej?? Jeśli ktoś jest z Wawy i wie gdzie jest taniej to proszę pisać.Oczywiście chodzi mi o tabletki yasminelle.Dziś dostałam recepte na nie i szukam informacji dodam że wczesniej ponad rok brałam harmonet ale niestety ze skutkiem +7kilo których nijak się pozbyć nie mogę, więc poprosiłam lekarza o zmiane na yasminelle bo podobno są tabletką bez tycia.

Gość lambro
czesc dziewczyny!!! ja biore yasminelle juz 7 dzień, czuje się okropnie, jeść nie mogę, mam nudności a co najgorsze juz po pierwszej tabletce zniknał mi okres, czy któraś z was tak miała?

Gość tttttuuuttttt
heh. może na tym polega chudnięcie po tych tabletkach:///

Gość lambro
Kobietki czy którejś z Was zaniknął okres po pierwszej tabletce? nie wiem czy to normalne :/

Gość Ara
Dziekuje dziewczyny:) mysle jednak ze pogadam z mama o tym ...a z chloapkiem chcemy tego obydwoje to chyba bedzie najlepszy wybor:) pozdrawiam

Gość amelia81
Do lambro---> przy stosowaniu yasminelle może całkowicie zaniknąc okres na pewien czas!Przynajmniej tak pisze w ulotce, więc nie przejmuj się. Jest to wliczone w "ryzyko" brania tabletek!

Dziewczyny, czy któraś z Was wie, gdzie można kupić najtaniej Yasminelle w Olsztynie lub w Iławie?