Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość AQUA 12
jej jak mnie dzisiaj brzusio bolał :( tak jak bym miała dostać miesiączkę, ale czy to możliwe przy braniu tabletek;>? co prawda jeszcze 2 mi zostały do końca blistra... ale jakoś tak dziwnie, jak myślicie dziewczyny ? ii jeszcze to plamienie ułee :/, a na dodatek zezłościli mnie dzisiaj strasznie ... a u Ciebie waniliowa_krowa co słychać, jak sie czujesz?

AQUA 12 :* bieeddnnaa jesteś że tak cierpisz,ale nie martw się, na bank minie :) mnie tez dzis zołądek troche bolal no i plamie..ble..no ale trzeba to wszystko przeżyć dla własnego spokoju ;) a on chyba najwazniejszy :)) poza tym spoko oprócz tego ze czułam się troche ospale i tak jakby słabo? ale nie wiem czy to wina tabsów :) ech..jak my sie poświecamy..nie zdawałam sobie do niedawna sprawy z ilosci problemow i komlpikacji jakie wogole mogą wystąpić..ech..no nic, ale silne jesteśmy, nie?:)) pozdrawiam gorąco i kolorowych snów :))

Gość AQUA 12
waniliowa_krowa pewno że damy rade;P, ehh no niestety musimy tak sie poświęcać dla naszych chłopców:) powinni to docenić i trzeba ich uzmysłowić ze należy nam sie jakieś wynagrodzenie:P za te cierpienia i to nie byle jakie :D ]:-> hehe, ale wiesz obiło mi sie o uszy że nasi naukowcy główkują nad tabletkami dla naszych chłopców:P i prawdopodobnie za niedługo coś takiego ma wyjść, hmm mnie by to uszczęśliwiło ;) nie wiem jak Ciebie:P kolorowych :** i pozdrawiam również gorąco:*

Gość Słoneczko123
czytalam ostatnio o tym... ponoc moga powodować bezpłodność. a wiecie cos o szczepionkach antykoncepcyjnych?? czy myslałyście o tym, sposobie antykoncepcji??

Gość Słoneczko123
oczywiście bezpłodność u mężczyzn :/

Gość AQUA 12
Słoneczko123 hmm nam własnie mówiła to nasza Pani z biologii która zawsze lubi wtrącać różne ciekawostki na lekcjach;) ii powiedziała ze mają być bezpieczne, ale nigdy nie wiadomo na 100% Pozdrawiam:)

Gość skromna dziewczynka
Ja brałam yasminelle miesiąc i szczeże mówiąc nie mogłam się doczekać kiedy już bedę mogła się od nich uwolnić.Wpływ miały na mnie opłakany,krwawiłam przez ponad 2 tyg.,było mi ciągle niedobrze,byłam senna,a nawet gusta kulinarne m się zmieniły nie mówiąc o tym jakie miałam nastroje!!Teraz biorę regulon(jest super) i mam takie pytanko czy biorąc tabletki anty można zamiast przerwy 7 dniowej zrobić3-4 dni.Gdzieś czytałam że tak ale nie mam pewności.BARDZO was proszę o pomoc bo niedługo wyjeżdzam i do lekarza już nie zdąże pójść.Serdeczne dzięki!

Co do tych szczepionek to gdzies na kafeterii ejst chyba ten temat. Chodiz o te zastrzyki, tak? Nie wiem czy to taki dobry pomysł. Niby jeden zastrzyk, ale pomyslecie, że skoro część z nas ma po tabsach jakieś historie, to z zastrztykiem może byc podobnie. Tyle, że tabletki można od razu odstawić. Co do bezpłodności. Raczje nie ma w tym gronie lekarzy specjalistów, ale przecież gdyby te tabletki powodowały jakieś wielkie szkody toby ich nie wypuszczono na rynek (tak nalezy myśleć) :) Co do tej bezpłodności to różnie. czasami tabletki to i pomagają, np przy PCO, albo innych schorzeniach, gdy trzeba \"zachować\" jak najwięcej jajeczek na potem. Indywidualnie chyba od organizmu :) uh, dziś mam przerwę. Znowu wrócił mi apetyt :-\\ :-)

Gość migotka17
Kurcze dziewczyny pomozcie;/ cholera;/ bo nie wiem co robic :( jak wczesniej pisalam lekarz przepisal mi te yasminelle (moje pierwsze tabsy) noi mialam wziac w pierwszy dzien okresu... no i wczoraj zaczela mi leciec krew.. tylko tak dziwnie :| tak troszke :| a zawsze pierwszego dnia to b.duzo bylo... no ale co pomyslalam ze to pierwszy dzien noi wzielam wczoraj pierwsza tabletke... a dzisiaj... zero krwi;/ w ogole nic ;/ i nie wiem co jest... czy to krwawienie to skutek czegos innego byl czy tez pierwszy dzien ale organizm tak zareagowal na tabsy ze skonczylo sie.... nie wiem jakie sa skutki gdy zacznie sie brac tabsy nie podczas okresu :( prosze jesli cos wiecie na ten temat to napiszcie!!!!! z gory dziekuje za odpowiedzi :/

migotka, a czy to krwawienie wystąpiło w czasie kiedy miałas mieć okres? Może po prostu był tak skapy i tabletki dodatkowo zadziałały. ja to okresu takiego prawdziwego nie mam od niej wiem kiedy. Od keidy biore hormony (yasminelle to już 3cie) to ma plamienia nie okresy :|

Gość AQUA 12
migotka17 a miesiączki masz regularne?:> , bo jeżeli tak to być może to skutek brania tabletek, trochę sie naczytałam na temat miesiączek podczas brania tabletek boo ja mam całkiem odwrotny przypadek:P a mianowicie plamie i plamie i dzisiaj 20 tabletka a ja w dalszym ciągu plamie;) ja bym sugerowała łapać za telefon i dzwonić do ginekologa, jeżeli oczywiście masz taką możliwość;) a jak nie to sie do niego wybrać Pozdrawiam;)

Gość iskaczek1428
Hejka! Ja zaczełam wczoraj brac Yasminelle i jak narazie po pierwszej tabletce jest oki zero skutkow ubocznych nie boli mnie glowa nic sie niedzieje... Najbardziej boje sie jednak tych plamien...;( ale mam nadzieje ze wszystko bedzie oki.A powiedzcie mi czy podczas brania pigułek mozna pic alko??

do MIGOTKA 17------------------------> nic się nie martw ja miałam dokładnie taką samą sytuację jak opisałaś i też się zastanawiałam podobnie jak ty. ale wszystko jest ok,jestem już po 3 blistrze no i jak dotychczas działają :-) pozdrawiam

Gość kulka23
dziewczyny mam pytanko, jakie badania nalezy zrobić (tzn. na jakie powinien skierowac mnie gin) przed przepisaniem tabsów??

Gość OluSs
iskaczek1428 :alkohol pic mozna.. ale oczwiscie jest nie zdrowy:P tylko trzeba uwazac zeby nie zwymiotowac bo przy tym takze wydali sie tabletke no i nie popijac alkoholem tabletek bo to chyba logiczne jest. kulka23 : ja przy badnieniu przed przepisaniem tabletek mialam taki zwykle jak to i ginka no i cytologie.. bo pierwszy raz byłam

Gość migotka17
"hejwszystkim"- dziekuje uspokoilas mnie:) no bo do ginekologa numeru nie mam a nie stac mnie zeby placic drugi raz w miesiacu 50zl za wizyte bo dopiero u niej bylam. u mnie to jest strasznie nie regularnie (miedzy innymi dlatego wzielam tabsy) no ale w sumie powinnam dostac 1 a wczoraj byl 29 wiec chyba wczesniej dostalam... juz sie balam ze wzielam zawczesnie tabletke. narazie nie odczuwam skutkow ubocznych... ale mam nadzieje ze wszystko jest ok..

Gość isiaczek1428
Oluss Dziekuje Ci Bardzo... Pozdrowka dziewczynki jeszcze sie odezwe;p

Gość kulka23
mam nieregularne cykle i ginka powiedziała ze cos zastosujemy jakies leki albo pigułki. osobiscie sama wolałabym tabsy tylko nie wiem jakie badania bo słyszałam o badaniach na poziom hormonów czy cos takiego.... kiedyś brałam przez pół roku tabsy ale ginka przpisała mi je po rutynowym badaniu, ale nie słuzyły mi. obecnie chodze do innej ginki

Gość iwon33
WITAM JESZCZE RAZ CZY KTOś WIE GDZIE W ZIELONEJ GóRZE MOżNA NAJTANIEJ KUPIC ?

Gość Ossaaa
Hej Kobietki:) jeżeli chodzi o badana to musiałam zrobić badania krwi: APTT(chyba tak to sie pisze), glukoza, próby wątrobowe i lipidogram. Poza tym cytologie i z badan to wszystko co ja miałam.Dzisiaj pierwsza tableteczka poszła w ruch:) zobaczymy co sie bedzie dziać:) Pozdrawiam!!

Hej Dziewuszki :) Ja miałam zalecone zrobienie wielu badan, gdyz mialam problemy z miesiączką, byla nieregularna. Musialam robic badania hormonów, usg dopochwowe, cytologie i dopiero dopoasowali mi tabletki. Jak mowilam na poczatku bralam logest ale przytylam i dali mi Yasminelle, narazie jest ok, niedlugo koncze pierwszy blister, zobaczymy jak to bedzie. Slyszalam ze jesli nie ma sie zadnych problemów z miesiączką to nie trzeba robic wielu badan jedynie cytologia i normalne badanie gin. Pozdrawiam

To jeszcze ja :) Napiszcie prosze, czy któras słyszała o takim przypadku, ze kobieta ktora stosowała tabletki antykoncepcyjne urodzila chore (niepełnosprawne) dziecko? Strasznie mnie to gryzie, jesli cos wiecie to dajcie znac, prosze. Pozdrawiam :)

Gość ola-slonce
witam wszystkich! wlasnie moja lekarka przepisala mi yasminelle to bedzie moja pierwsza antykoncepcja i dlatego mam roznego rodzaju watpliwosci i pytania.... ale moze narazie zapytam o cos takiego: czy podczas brania tabletek mozna pic alkohol(oczywiscie rozsadne ilosci) i pytanie numer dwa...akurat wyjezdzam na wczasy do turcji i zastanawia mnie co z opalaniem bo wiem ze przy antykoncepcji np solarium jest niewskazane. z gory dziekuje za pomoc:)

Gość Ossaaa
Do Efelinki --------------> osobiście nie słyszałam o takich przypadkach. Moja siostra brała tabletki i urodziła zdrową i przesliczną dziewczynke. Nie sądzę ze stosowanie tabletek może wpłynąc na rozwój dziecka, chociaż specjalistką nie jestem:P Pozdrawiam:)

Gość czarnakawa
mam pytanie. no bo wzielam tableke z konca blistra zamiast z poczatku. wzielam sobote z ostatniego tygodnia, zamiast z pierwszego. czy to robi jakas roznice ? czy kazda tabletka jest taka sama ? a! i czy mozna pic tez alkohol :) ? dzieki.

Gość plamkabianka
Hei dziewczyny. Ja biore tabletki antykoncepcyjne wlasnei po to zeby zajsc w ciaze :) ech, moze to dziwnie zabrzmialo :) w tej chwili jestem nieplodna bo mam za niski poziom hormonow- estrogenu no i lekarz przepisal mi tab.anty. yasminelle chcial hormony, ale po nich moglabym bardzo szybko zajsc w ciaze i to dzioze mnoga dodatkowo. A ze przez najblizesz dwa lata dzidziusia nieplanuje, to lakarz powiedzial ze tab.anty. beda lepsze i ze zawieraja tyle samo hormonow co tab.hormonalne Juz kiedys o tym pisalam bardzo interesuje mnie jak to jest ze ja uzupeplniam brak hormonow ktory jest b.niski, to co sie dzieje dziewczyny z wami , chyba macie ich nadmiar w takim razie? Ps. mam sie z amiar spytac o to lekarza w srode wiec dam wam znac co na to pwoiedzial :)

Gość plamkabianka
Do - Efelinka. Nieslyszlam, zeby ktos urodzil po tab.anty. chore dziecko ,ale slyszalam ,ze po dostawiniu w duzo przypadkach sa ciaze mnoge ( no i to widac, nawet na ulicach coraz wicej bliziakow) dowodem t ego jest tez moja kolezanka, urodzila sliczne zdorowe trojaczki wlasnie po tabletkach anty :) Ja biore te tabletki zeby wlasnie po odstawieniu mniec dobry poziom hormonow i zajsc w ciaze to znaczy ,ze dziewczyny ktore maja dobre hormony i je biora wlasnie moze w tych przypadkach rodza blizniaki ,ale tego w 100% niewiem. Wiem jedynie od kolezanki, ze gdy dowiedziala sie ze bedzie mniec trojaczki to pytala sie lekarzy skad? Dlaczego? Lekarze zadawali jej pytania , czy miala problemy hormonale , problemy z tarczyca i czy brala tab.anty. No i wlasnie niemiala zadnych problemow ,ale brala 1.5 roku anty. No i lekarze swierdzili ze to wszystko wyjasnia... Ps. No i slynne osmioraczki :) Tutaj link z przypadkami przypadki ciazy mnogej http://pl.wikipedia.org/wiki/Wikipedysta:Rozek19/wieloraczki

Gość plamkabianka
Reguła Hellina nie dotyczy ciąż, które powstały w wyniku farmakologicznego wzniecania jajeczkowania. Dlatego też w obecnych czasach, ciąża wielopłodowa występuje częściej, niż przedstawiona powyżej reguła. Wynika to z faktu stosowania intensywnej terapii hormonalnej oraz zapłodnienie pozaustrojowe u kobiet leczących się z powodu niepłodności. W grupie ciąż indukowanych klomifenem częstość ciąż mnogich wynosi aż około 8%, a po stosowaniu gonadotropin jest jeszcze wyższa. http://www.mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=659 Pisze tutaj , ze ciazna wiloplodowa wynika z faktu stosowania intensywnej terapi hormonalnej, ja taka wlasnie biore- yasminelle bo mam za niski poziom a jak ktos ma normalny i je beirze to znaczy ze ma zuduzo mi sie wydaje to logiczne.

Gość isiaczek1428
a wlasnie kobitki powiedzcie mi w jakim wieku zaczelyscie brac pigułki??

Gość czarnakawa
18 lat :) kazda tabletka yasm. ma taki sam sklad ? czy cos sie stanie jak zabralam z trzeceigo tygodnia przez pomylke zamiast z pierwszego ?