Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość olga 85
AQUA 12 --> Dzieki wielkie. A jesli ostatnia tabletke z pierwszego blistra bralam o 10h, a pierwsza z drugiego wezme ok. 11-12 (bo chcialam sobie przestawic godziny), to bedzie mialo jakis wplyw? czy to bedzie za pozno?

Gość justa20
mam pytanko do ilu lat można brać tabletki żeby moc w przyszłości mieć dzidziusia?/ ja to w sumie już dziś bym go mogla mieć gdyby nie to ze mieszkam jeszcze w ciąż z rodzicami i szkoła buziaczki

hejka.Biore Y od 4miesiecy.Przytylam.Duzo 8kg.Dziwne bo podobno po nich sie nie tyje.Kwetia zatrzymywania wody.Przez to czuje sie strasznie... :( Cera mi sie poprawila i wlosy.Generalnie ok Tylko ta masaaaaaaaaaaa

Gość AQUA 12
olga 85 kurcze nie wiem jak to jest z pierwszą tabletką, mnie sie wydaje ze mozna, ale wiesz nie chce Cie wprowadzać w błąd najlepiej jak masz kontakt ze swoim gin to zadzwoń do niego:)

olga85 -- Możesz,to tylko godzina lub dwie różnicy,tym bardziej,że zaczynasz nowy blister.Gdy zaczniesz pierwszą tabletkę z nowego blistra o 11,12 wtedy już następne możesz brac właśnie o tej godzinie.

Fallenangell69 - w sumie jakichs specjalnych pytan do novynette nie mam, interesuje mnie dlaczego je zmienilas? ja bralam yasminelle przez pol roku i mialam male dusznosci i zylki mi wyszly, mialas tak przy novynette? bo ja mam tak nadal i w sumie martwie sie ze jest troszke gorzej, ale dodoam ze mam teraz wiecej stresu co moze miec rowniez wplyw. co do yasminelle to ja rowniez sluze pomoca:)

Gość qarolcia
słuchajcie dziewczyny, a jak to jest z przesunięciem okresu? Szykuje mi sie wyjazd i wolałabym wtedy nie dostać okresu... Czy któraś może mi pomóc i udzielić informacji?

Gość Izabelka888
do AQUA 12 ja tz mam 18 lat:) to super dzieki zap orade, ale ty beirezsz yasminelle?tak?

Gość aleksandra1234
ja jutro zaczynam 2. opakowanie. czuje sie dobrze,moze lepiej niz przy harmonecie,ale mialam caly miesiac krwawienie i dusznosci.Przestraszyla mnie wypowiedz "mlodej poloznej" o tym zakrzepie...koniecznie musze zrobic te badania. tabsy biore juz 3 lata a moja lekarka nic podobnego nie proponowala... pozdrowienia

Gość AQUA 12
Izabelka888 tak też biorę yasminelle :) Pozdrawiam:**

hej, wczoraj wziełam 7 tabletkę, ogolnie non stop robie siku i duzo pije, wulkany na twarzy nadal....od wczoraj czuje ciezkosc łydek....poza tym ok.... zobaczymy co z tymi łydkami bedzie dalej. Yasmin prezstałam brac bo miałam własnie dretwienie i opuchniete łydki oprocz tego kłócie w klatce piersiowej...mam nadzieje ze tym razem mi przejdzie. wczesniej brałam przez 2 lata logest i wczesniej harmonet...

Gość Machta000
Czesc! Ja biore Yasminnelle od tygodnia, czuje sie bardzo dobrze. Ginekolog mi powiedzial ze dzialanie antykoncepcyjne zaczyna sie po 7 dniach od wziecia pierwszej tabletki oraz w przerwie..mam pytanie to jest moja pierwsza "przygoda" z antykoncepcja i zastanawiam sie czy z drugim opakowaniem (i następnymi) jestem zabezpieczona juz od razu czy tez dopiero po 7 dniach? Ja kiedyś przeczytałam, ze zabezpieczenie jest dopiero po trzecim opakowaniu, stad wlasnie moje pytanie. A i jeszcze jedno. Czy ktoras z was pomimo brania tabletek zaszla w ciaze?

Gość olga 85
Mam pytanko- czy coldrex i tym podobne leki na przeziebienie oslabiaja dzialanie yasminelle???

Machta000 -- Tabletki działają od pierwszej tabletki,wzietej w pierwszy dzień okresu.Nie wiem skad pinia,że od 3 blistra.Zresztą o tym tu było pisane i pytano o to tu już tyle razy.Mi i wielu moim koleżankom lekarze mówili,że działaja od pierwszej tabletki.Także tu wiele dziewczyn pisze to samo.A tym bardziej,że pierwszą bierzesz w pierwszy dzień krwawienia,to pewnie z seksu nici w te dni,więc po okresie będzie to już kilka wziętych tabletek i organizm się przestawi.Piszę,że nici,bo niektórzy nie uważają seksu w \"te dni\" w ogóle,inni preferują go w te dni,inna czekaja na koniec lub początek krwawienia,gdy jest ono małe i wtedy się kochają bo nie ma tego aż tak dużo.Zależy od upodobań,tego,na co partnerzy się decydują,co lubią,itd.Co do Twojego pytania o działanie przy braniu następnych blistrów,to nie ma żadnego 7 dni czekania na skuteczność.Jesteś zabezpieczona w 7 dniach przerwy,gdy czekasz na krwawienie z odstawienia,jak i od pierwszego dnia gdu zaczynasz nowy blister-czy to 2 czy 3 czy 4,itd.

Na ulotce pisze ze 1 tabletke jesli wezmiesz w pierwszym dniu menstuacji jestes natychmiastowo chroniona przd ciaza !!!! Mloda połozna chodz do nas :) I napisz ty czy ulotka czy taka opinia lekarza >>>3 miesice i dopiero dziłanie tabletek to jakas bzdura ,albo nie chodzi o te tabletki :) Trzba czytać ulotke !Ja bym zadzwobila do lekarza i zapytała jak to jest ,on mowi co inego na ulotce pisze co inego????A ty jeszcze piszesz ze 3 miesice trzeba czekac.Z kąd te informacje?

steysi >>>> Jak brzusio u Ciebie :) Moj dalej taki jaki był ale przytyłam to moze mi sie zdaje tylko.Ja mam teraz 7 dni przerwy ,ale przezywam to oby był okres bo niespodzinki bym nie chciała :) Pozrdowionka :)

Gość N22
podobno dawka większa niz 2000mg paracetamolu na dobę może wpłynąć na działąnie tabletek, musisz zobaczyć ile mg zawierają te tabletki. Farmaceutka powiedziała mi jednak że takie dawki napewno nie zażyję bo nie jest ona wskazana.

effinka-- Brzuchol niedobry jest jaki jest,no może troche mniejszy.Masuję go pod prysznicem rękawicą specjalną do masażu,żeby ulepszyć krążenie,tak piszą.To pomaga też szybciej zredukować tłuszczyk.Ćwiczę też brzuszki,niedużo,bo tego nienawidzę,ale lepsze troszkę niż nic.Jem mało jak jadłam.Bardzo mało.Ale młoda położna pisała na którejś stronie wstecz (mi odpwiadała),że woda się zbiera i już od połowy cyklu (nawet przy braniu anty)może być większy brzuch,wejdź na strony wcześniej,kilka wstecz.Ale ile ma to trwać?Mam chodzić z większym brzuchem 2 tygodnie (od około połowy cyklu do krwawienia z odstawienia?).Koszmar.Ale mi jakby trochę się zmniejszył.Smaruję go też specyfikami których mam pełno w domu-takie na spalanie tłuszczu.Nie wiem,czy to cokolwiek daje,ale nie ma jak siła podświadomości,jak coś się przeczyta,kupi,używa tego,to się myśli,że pomoże.Nie mówię o sytuacji,gdzie ktoś ma zero ruchu,je dużo,późno,tłusto,słodko,bo wtedy żadne kremy,żele nie pomogą,wiadomo.

Gość młoda połozna
OWULACJA JEST ZATRZYMYWANA OD 1 TABLETKI... Steysi -- zadne kremy Ci na to nie pomoga bo to jest woda a nie tluszcz,mozesz duzo cwiczyc zeby obficie sie pocic - to jest jedna z drog z gubienia wody.Pozatym pisalas,ze piszesz 6 litrow wody a to jest stanawczo za duzo i nerki nie wyrabiaja sie...Te stosy lekow co bierzesz tez Ci nie pomagaja,twoj organizm sie poprostu do nich przzywczaja i nie bedzie na nie reagowal a co wiecej bedzie mial trudnosci z naturalnym metabolizmem bez wspomagaczy.Branie takich lekow to jest najlepsza droga do tycia,predziej czy pozniej zaczniesz tyc z efektem jojo.

mloda polozna-- Ale ja jem mało,nie słodko,nie tłusto,nie wieczorami,spaceruje,biegam 3 razy w tygodniu,a do tego mogę sobie włączyć żele,kremy.To nic nie szkodzi,a skoro mam ich w domu kilka,to po co wyrzucać,lepiej wykorzystać.A co do tabletek które biorę,to nie wiem czy mi się przemaina materii spowolni,a jak nawet to nic mi się nie stanie,bo jem naprawdę ubogo,mało,więc nie będzie miało mi się co odkładać,bo z czego.

effinka-- Co do tego brzucha większego,to na którymś forum dziewczyna jakaś pisała,że miała płaski brzuch,a jak zaczęła brać Yasminelleco miesiac wygląda jakby była w ciąży i ma tego dość. Ja się tak zastanawiam,czy jak tak będzie nadal z moim bebeszkiem,to czy nie zmieniać tabletek z powrotem na Yasmine.Przy tamtych tak nie miałam.Ale teraz mam 7 dni przerwy i od poniedziałku zacznę 3 blister.Nie chcę tak szybko zmieniać,pobrałam trochę i już zmiana?Może poczekać jeszcze te 2,3 blistry i patrzeć,czy nie ma zmian.Nie wiem sama.Ale napisałaś effinko,że w USA Yasmine wycofali.Ale Yasminelle to to samo wg mnie,też ma ten sam skład-czyli drospirenon.Więc jaka różnica w tych a tamtych?Różnią się tylko dawką hormonów-w Yasminelle trochę mniej.Może to też jakieś badziewie,a firma zmieniła tylko ilość hormonów i nazwę?Tak się and tym zastanawiam.

Gość młoda połozna
Steysi --- prozmawiaj z dietetykiem bo naprawde sobie krzywde robisz...Ja co prawda nie schudlam 25 kg tylko 10 kg w 1.5 miesiaca,minelo 2 lata i moja wada ani drgnie.Myslisz,ze nic Ci sie nie stanie jak uzaleznisz swoj oragnizm od tabletek? Wtedy to chyba w ogole przestaniesz jesc, bo kazda ilosc kalori bedzie Cie sie odkladala.Nie pisze tego zlosliwe tylko z czystej sympatii bo szkoda bylo bylo zeby twoje odchudzanie poszlo na marne.

Gość tiririririi
Dziewczyny dzis mam zamiar zaczc brac yasminelle i chcialam zapytac, moze takie torche niedyskretne pytanie,ale niestety nie mam kogo zapytac: Czy kochacie sie ze swoimi partnerami \'do konca\' ??

Gość ulla1u
odpowiedź do Jagodowo: cytologia to nic strasznego i wielkiego - ginekolog pobiera materiał do badania i przekazuje do laboratorium. Samo pobranie trwa krociutko - musisz tylko wskoczyć na samolocik. :))) Natomiast co do Novynette to już w trakcie brania już pierwszego blistra zaczęłam prawie non stop płakać i z dnia na dzień było coraz gorzej. Ja urodzona optymistka wpadlam w czarną rozpacz - zobaczyłam po 2 tygodniach, że to staje się już nienormalne i z byle powodu np. że facet nie zadzwonił dokładnie o określonej porze szlochałam jaj bóbr. Pani ginekolog zmieniła na Yasminelle i jak ręką odjął te łzy. Oby na zawsze

Gość ulla1u
jeszcze do Izabelki 888 nie odchudzałam się, (przygodę z odchudzaniem skończyłam rok temu lądując u dietetyka, który musiał wyprowadzić mnie na prostą i na normalne odżywianie (ok.1500-1600kcal) - ponad 5 lat jadłam tylko 1000 kcal. Obecnie jem tak jak trzeba, i hurra nie unikam słodyczy a przy Novynette i Yasminelle schudłam ok.3,5- 4,0 kg.

:) Steysi ja uwazam ze jestes tak zawieta ze nie będzie efektu jojo ,schudłas duzo ,jesteś zadowolona ,dobrze sie czujesz to jest super :) Ja tym brzuszkiem sie nie przejmuje wogle i nie bede nic kąbinowała ze zmianami .A co do Yasmin to znalazłam post ze sa wysofane w USA ,ale skoro u nas nie i w innych krajach to nie ma co panikować .Ale jak ty sie zle czujesz to chyba konsultacja z lekarzem bedzie dobrym rozwiazaniem >>>A co do Dietetyka to tez mozesz isc ,dostaniesz diete 1800 kalori nie mniej :)Ja byłam jak karmilam dziecko piersia ,dostałam pare wskazowek .

Saszulek--> Witam:) Więc powod zmiany był jak w większości ...woda:/ bolesne piersi i to zaczęło się po około 10 miesiącach brania tych pigułek,wczesniej było ok ,zadnych zmian wagi,nastroju itp Teraz ginekolog zaproponował mi Yasminelle jako srodek ,ktory przeciwdziała zatrzymywaniu płynów . Strasznie się boję ,ze stanę sie grubym potworkiem aaaa!:) powiedz co myślisz o tym.

Gość Izabelak888
Do AQUA 12~~> nie wime czy to pisalam , ale ja tez mam 18 latek:) a Ty bierzesz yasminelle? i czy podczas ich branie schudlas te 5 kg? a teraz cos chudniesz? tyjesz?a widzisz u Ciebie rosnie tyleczek a u mnie brzuszek i teraz sie strsznie powiekszyl bo o cale 10 kg prez te tabsy i chcem sprobowac nowych ale musze sie wszytkiego o nich dowiedziec.pozdrawiam..buziaki:*

mloda polozna-- Schudłaś 10 kg w 1,5 miesiaca,ale co w tym kierunku robiłaś?I po czym tak Ci się przytyło?

effinka-- 1800 kalorii to za dużo.Ja jem troszkę,chodzę głodna,ale trudno.Jak mnie głód dopada,to jem jabłko i aktivie na lepszą perystaltyke jelit.A takto rano 3 małe kawałki chleba razowego,do tego pomidor,ogórek,chudy twaróg,platerek chudej wędliny.I to wszystko.I dużo ziól i wody mineralnej niegazowanej.Wszędzie przy każdej diecie ją zalecają-minimum 2 litry dziennie.