Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość młoda położna
Steysi ---nie jest to normalne,ale spotykane..Organizm daje znak,ze cos tam sie dzieje.U Ciebie narazie nie ma mowy o nietrzymaniu cyklu,bo nic takiego jeszcze nie mialo miejsca.Natomiast,jezeli zaniedba sie takie objawy,to ta antykoncepcja na pewno z uplywem czasu bedzie coraz mniejsza.

Gość regiksa
ja też się martwię, bo jak pisałam wyżej też mi się pojawiło, no i jeszcze ten duży śluz po stosunku i mam stresa teraz, że mi się coś niesodziewanego pojawi. jakaś porażka te tabletki, chętnie bym z nich zrezygnowała (z seksu w sumie też:-)) ale żyjąc z partnem się nie da, a tam.... napiszcie mi lepiej czy u was występuje w dużych ilościach śluz?????

mloda polozna -- Ale czytałam ,że plamienia mogą byc objawem nietrzymania cyklu.Nawet nie wiem,czy Ty gdzieś o tym nie pisałaś.Chyba tak.że to znaczy,że jest może za mała dawka hormonów.W ulotce gdzie teraz znalazłam strone Yasminelle w internecie pisze,że plamienia,krwawienia ale nie te w czasie 7 dniowej przerwy a w trakcie brania są normalne,występują.Nawet do kilku miesięcy brania.Ale należy udać się do lekarza,gdy się długo utrzymują albo gdy zaczną się po kilku miesiącach stosowania.

Gość młoda położna
Steysi --- nietrzymanie cyklu objawia sie krwawieniem a nie plamieniem.Jak slusznie wyczytalas w ulotce plamienia sa normlane,zwlaszcza jak wystepują od poczatku.A u Ciebie pojawily sie po 2 miesiacach i to jest wlasnie wskazanie do konsultacji lekarskiej.

regiksa-- Ale brałas Yasminelle jako pierwsze tabletki,czy zmieniałaś z innych?Ile je bierzesz?W piątym miesiącu pojawiły się u Ciebie plamienia,a przez 4ry blistry nie było?Duże to były plamienia?Ile trwały?Konsultowałaś to z lekarzem?

Gość Genie
U mnie plamienia zaczely sie w 3 blistrze,potem mialam normlane krwawienie z odstawienia.Teraz jestem w trakcie 4 blistra i plamienie pojawia sie od czasu do czasu.Wczoraj dzwonilam do ginekologa i kazal mi przyjsc w poniedzialek.Powiedzial,ze yasminelle pewnie sa dla mnie za słabe i trzeba bedzie zmienic na inne.

Genie -- A te plamienia długo trwały?Byly obfite?Yasminelle to Twoje pierwsze tabletki czy zmieniałaś z innych na te?

Gość Genie
Pojawialy sie juz do konca opakownia,ale nie regeularnie.Nie sa jakies obfite,takie zwykle plamienie.Wczesniej bralam 1,5 roku yasmin.

genie-- Ja przed 18tą zauważyłam trochę brązowej krwi na bieliźnie.Założyłam podpaskę.Teraz patrze,jest czysta,ale gdy włożyłam trochę palca (może głupie,ale martwię się i chcę sprawdzić czy się to nie nasila),to palec jest we krwi ciemno brązowej.Boję się,że do jutra to się przemieni w krwawienie.

Gość młoda położna
Steysi --- dziewczyno,ja myslalam ze masz plamienia od jakiegos czasu,a teraz doczytalam,ze dopiero od godziny 18 stej...I o to ta panika?Wyluzuj....ciesz sie niedzielą.Bierz dalej tabletki i obserwuj.Jak do konca blistra te plamienia beda sie utrzymywaly to na spokojnie pojdziesz do lekarza.Moze to bedzie tylko jednorazowe?? Tak sie przejelas ,ze naprawde myslalam ze to juz dluzej trwa....Nie nerwowo,bo z tych nerow okresu dostaniesz :-)

Gość Aga_n
Została mi jeszcze jedna tabletka z 4 opakowania a ja dziś dostałam okkrwawienie. Czy to oznacza że tabletki są za słabe dla mnie. Przy trzecim opakowaniu wsystko bylo ok. Przy drugim krwawienie dostaklam tez po 20 tabletce (tylko wtedy brałam antybiotyk który wpływal na działanie tabletek) Przy pierwszym plamiłam ale chyba jak większość. Czy to oznacza że tabletki są za słabe dla mnie. Brać piąte opakowanie zobaczyć co się będzie działo i jeśli się powtórz to wtedy iśc po zmianę tabletek??

Gość młoda położna
Aga_n --- ja bym wziela 5 opakowanie i zobaczyla co sie bedzie dzialo.Ale dla pewnosci skontaktuj sie z lekarzem.

mloda polozna -- Chciałam zmienić na Yasmine.Czy mogę zmienić?Przy Yasmine było ok,nie było plamień,brzuch nie był \"odstający,nabrzmaiły\".Chcę nie robic 7 dniowej przerwy i po skończeniu Yasminelle brac od razu Yasmine.Dlatego,ponieważ po ostatnim-drugim blistrze Yasminelle krwawienie tragedia,ledwo żyłam,ból potrworny przez 3,4 dni,dużo tego,długie.Tak cierpiałam gdy nie brałam tabletek.Po pierwszym blistrze Yasminelle krwawienie było ok,jak przy Yasmine-małe,krótkie,niebolesne.Po drugim horror.Nie wiem jak będzie teraz.Ale wolę nie ryzykować.Dlatego nie chcę robić 7 dniowej przerwy,bo wypadnie mi krwawienie na święta.Co mi radzisz jeśli nie chce robić tej przerwy 7 dniowej?Zmienić na Yasmine bez przerwy czy brać na razie dalej Yasminelle też bez przerwy po 3im opakowaniu i od razu 4te?Bo boję się tego krwawienia na święta.A tez nie wiem czemu tak wyszło,że po pierwszym blistrze Yasminele okres krótki,niebolesny,a po drugim nagle szok.Jak za dawnych lat gdy umierałam z bólu przez 4 dni,tabletki przeciwbólowe brałam,bo jedna dawała mi ulgę na 3 godziny,krwi ogrom,tampona zmieniałam co 4 godziny,a trwało krwawienie z 5,6 dni.

Gość młoda położna
Steysi ---- ja nie jestem za tym zeby zmieniac tabletki bez konsultacji z lekarzem wiec nie pomoge Ci.

mloda polozna -- Rozumiem.Ale jeśli zmieniałam z Yasmine na Yasminelle,to teraz też tak chyba mogę zrobić.A jeśli nie chcę zmieniać bez lekarza,pójdę w nowym roku,to mogę brać dalej Yasminelle,ale nie robić przerwy 7 dniowej tylko po 3um blistrze Yasminelle od razu brać 4ty?Bo boję się tego krwawienia na święta.A jak zrobię przerwę po 3im blistrze,to mi wtedy wypadnie na święta.

Gość młoda położna
Steysi --- maksymlanie mozesz wziąć 3 opakowania pod rząd.

Gość sandrula
Witam!Biore pierwszy blister Yasminelle przez jakies dwa tygodnie.Od tego czasu mam cały czxas krwawienia.Nie sa one mocne,ale są.Czy to jest normalne.Prosze o rade?

mloda polozna -- Aha.Ale 3ech pod rząd nie muszę.Chodzi mi o to,że chcę po tym blistrze 3im który biorę teraz wziąśc bez przerwy 4te,żebym nie miała krwawienia na święta.Potem zobaczymy co się będzie działo.Najwyżej pójdę do lekarza i będę chciała zmienić na Yasmine.Nawet bym poszła do jakiegokolwiek lekarza po niedzieli w Krakkowie,ale nie wiem,czy mi ustąpi to silne plamienie.Bo takto to pewnie nici z badania.A swojego lekarza mam w mieście z którego pochodzę,tam jadę na święta,a wracam już w pierwszy dzień świąt do Krakowa.Narzeczony idzie w drugi dzień świąt do pracy i musimy wracać.Więc do swojego lekarza nie mam jak iść jak na złość.Czyli mam się aż tak nie martwić,jak pisałaś.Że doczytałaś,że te plamienia mam od wczoraj od 18tej,3 bkister,wczoraj 13 tabletka.Ale to plamienie jest takie mocniejsze jakby.Boję się,że to może się przemienić w krwawienie.Zobaczymy. Ale jeśli zmieni się w krwawienie,to czy znaczy to, że nie trzymają cyklu tabletki jak pisałaś.I to też znaczy że one nie pełnią funkcji zabezpieczającej lub jest ona mniejsza,zaburzona?Bo nie wiem.

Gość lena 1985
czy jesli okres po trzecim opakowaniu jasminelle przypomina plamienie i krew jest bardzo ciemna, prawie brazowa to moze to oznaczać coś niepokojącego? W czasie dwóch poprzednich przerw raczej krew była rzadka i jasna a teraz gesta i lepka...

Gość corobic
Witam biore yasminelle juz 5ty blister wczoraj zaczelam wspolzyc z moim chlopakiem i mimo tego ze wiem ze tabletki mnie chronia od pierwszego dnia przed ciaza to i tak strasznie sie boje czy jest jakies prawdopodobienstwo ze moge byc w ciazy??? tabletki biore reguarnie i o stalej porze o godz 20.00 ale co mnie martwi od rana leci mi strasznie gesty i pomaranczowy sluz a 2 dni temu skonczyl mi sie okres czy to normalne ze mam takie uplawy jesli moznato tak nazwac odpiszcie prosze !!!!

Gość corobic
sandrula>>>> to normalne tez tak mialam przez pierwszy miesiac takie lekkie plamienie krwia ale to powinno ustapic po pierwszym blistrze

hej dziewczyny. nie chce mi sie czytac wszystekiego od poczatku co to napisalyscie, weszlam na kilka wybranych stron ale nie znalazlam odp na moje pytanie. najpierw bralam harmonet przez ok 1,5 roku. przytylam po nich, stracilam ochote na sex, straszne zmiany humoru. potem brałam przez jakies 6mcy yasmin,ale bardzo zle je znosilam. mialam straszne bole glowy, dretwienie nog, napady agresji,wypadanie wlosow. plus objawy z harmonetu. troche schudlam. okropnosc jednym slowem od lutrgo 2007 (jak odstawilam yasmin) do teraz nie bralam zadnych tabletek.znowu naszla mnie mysl zeby zaczac je brac. czy ktoras z was byla w podobnej sytuacji? moze pasowaly wam yasminelle po tym jak zle znosilyscie yasmin. wiecie, jak to lekarze, przypisuja tabletki na oko,a my sie potem z nimi meczymy. ja to tyle czasu wmawialam sobie ze te objawy uboczne to na pewno nie od tabletek i ciezko bylo mi podjac decyzje o odstawieniu...

Gość Genie
mmaya --- jezeli yasmin zle tolerowalas to z yasminelle pewnie bedzie podobnie bo to ten sam sklad hormonow.

Gość bewildered
w trakcie pierwszego blistra czulam sie fatalnie, ale lekarka mnie namowila, zebym wziela jeszcze drugie opakowanie, bo wszelkie skutki uboczne powinny minac. I faktycznie, wiekszosc minela (plamienie, bole glowy, brzucha, bole w klatce piersiowej, tradzik), ale zostal jeden - strasznie nabrzmiewaja mi piersi - nie mieszcze sie w ogole w moja bielizne i ciuchy, do tego okropnie bola. To przechodzi w trakcie przerwy 7dniowej, po czym znowu sie zaczyna od nowa. Czy ktoras z was tak miala? Czy to kiedys minie, czy lepiej zebym zmienila tabletki? Bo nie ukrywam, ze jest to dla mnie duzym problemem...

Gość sandrula
corobic>> dzięki za info

Gość alda11111
dziewczynz wyczytałam że yasminelle są 3 generacji i są to tabletki bardziej szkodliwe niż te drugiej nie wiem co mam o tym myśleć ale jak czytam co piszecie to chyba tej recepty nie wykupię

Gość Viktoria0712
mam takie małe pytanie..biorę tabletki Yasminelle.. codziennie o stałej porze..świetnie sie po nich czuje..(mam małe skutki uboczne troszkę mnie bolą piersi i miałam nudności-ustąpiły, poza tym jest ok) nie zabezpieczam sie dodatkowo..i nie wiem czy dobrze robie.. kończę pierwsze opakowanie i będę czekać na krwawienie..proszę o poradę..co do tego dodatkowego zabezpieczenia.

Gość alda11111
wyczytałam także że yasminelle wycofane jest już w śkandynawii bo było kilka przypadków śmiertelnych i co wy na to dodajcie mi odwagi i czy to prawda?

Gość alda11111
ps. oczywiście w skandynawii!!!

alda11111 -- Czytałam o wycofaniu w Stanach chyba ale Yasmine.I tak dużo osób go bierze.Yasminelle i Yasmine mają w swoim składzie drospirenon,a to o ile pamiętam IV generacja.Chodzi o to,że im wyższa generacja,wtedy dany środek niby jest nowszy,lepszy,mniej szkodliwy.Ale wiadomo że jedna może konkretne tabletki dobrze tolerować,inna gorzej,a jeszcze inna odstawia i zmienia.To zależy od organizmu.Przed braniem nikt nam nie powie,czy dane tabletki nam się nadadzą.Musimy to niestety przetestować na sobie.