Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość agaga
Mloda polozna:) a warto odlozyc tabletki na miesiac i wrocic? czy lepiej nie rozwalac "stabilizacji" organizmu? Bo bede miala miesiac celibatu:P

Gość młoda położna
agaga ---- na miesiac nie warto.A z dolegliwosciami juz sie wszystko wyjasnilo?

Gość agaga
Dziekuje za odpowiedz:) Tak myslalam, ze nie warto ... Dziekuje za troske:) Badania zrobilam, ale mieszkam w malej miescinie i na wyniki trzeba niestety czekac , szczegolnie, ze szpital ma jakies problemy ;/ Ale obiecuje napisac co i jak tam po Y.

Gość agaga
hm... i jeszcze 1 pytanko :) Ceny Y. we wroclawiu? pochwalcie sie , gdzie kupujecie najtaniej :) Ja kupowalam u siebie w miescie za 47;/ teraz odkrylam w magnoli park za 41, ale z tego co widze, to macie jeszcze taniej... tez chce :)

Gość kajcia
muszesieprzelamac i nie denerwowac meczy mnie tylko ten panadol i ta mascrozgrzewajaca czy ona mogla przerwac antykoncepcje?bo poza tym to tabletki dzien w dzien bralam

Gość kajcia
co o tym myslicie?

Gość młoda położna
kajcia ---- wez do reki ulotke i przeczytaj.A przy okazji dowiesz sie jakie leki wchodza w interakcje z yasminelle.

Gość kajcia
ja czytalam ta ulotke 50 razy i tam nic takiego nie jest napisane ojej pisze bo sie martwie i chce znac wasze zdanie

Gość młoda położna
kajcia ---- wiec jaki z tego wniosek? Skoro nic nie jest napisane na ten temat to znaczy,ze nie wplywaja.

Gość kajcia
ja nie wiem czywy macie inna ulotke bo w mojej to napisane jse malo na ten temat

Gość kajcia
ja nie wiem czywy macie inna ulotke bo w mojej to napisane jse malo na ten temat

Gość Genie
Wszyscy maja taka samą.Tam sa wymienione wszystkie substancje czynne ktore maja wplyw na tabletki...A jezeli czegos nie ma to znaczy,ze nie wplywa.Proste

Gość kajcia
sprawdzilam!!!!!!!!! ale i tak sie schizuje czy to cos zlego a wy powinnysci mi doradzic przeciez to wkoncu forum tak!!!!!!!

Gość kajcia
sprawdzilam!!!!!!!!! ale i tak sie schizuje czy to cos zlego a wy powinnysci mi doradzic przeciez to wkoncu forum tak!!!!!!!

Gość Genie
Doradzamy Ci,zebys przeczytala ulotke bo tam jest wszystko napisane.Komu bardziej uwierzysz? Nam czy producentowi ? Za kazdym razem jak bedziesz brala jakis lek bedziesz pytala na forum czy oslabaia dzialanie czy nie? Najpewniejszym zrodlem informacji jest ulotka :-)

Gość tagusia
z tgo co ja wyczytalam to tylko antybiotyki oslabiaja dzialanie tabletek anty!!!dokladnie nie wiem jakie-ale jak lekarz je przepsiuje, to trzeba go pinformowac,ze bierze sie anty i on wszystko wyjsni!!!

Gość agnieszkaaaa
effinka>>> dziękuje bardzo za odpowiedz;) staram sie brac tabletki zawsze o tej samej porze,czasem sie spoznie 2godz,ale to nie szkodzi;) ostatnio tylko wzielam w czwartek rano,zamiast w srode o 19,wiec 12-15h za pozno,ale to byl 2tydz,wiec tez czytalam,ze nie jest potrzebna dodatkowa ochrona:] ja wszystko na ten temat wiem,tylko niestety tak ciezko jest mi sie przelamac...zabezpieczam sie jeszcze prezerwatywa i nadal mam jakies schizy myslowe:| tj nienormalne,moze do psychologa powinnam isc??:(((

Gość kajcia
no OK TYCH SUBSTANCJI TAM NIE MA WIEC JEST OK

Hello! Od 3ech dni biorę Yasminelle. Zaczęłam brać w pierwszym dniu cyklu, jak tylko dostałam okresu. I nadal mam krwawienie. Zastanawiam się czy to normalne i czy tak powinno być. W ulotce jest napisane, że mogą wystąpić krwawienia w ciągu pierwszych miesięcy brania tabletek, ale zastanawiam się, czy to nie powinno być tak, że to krwawienie ustąpi i dopiero potem jakoś bardziej w środku cyklu dopiero wystąpią. Będę wdzięczna za odpowiedzi:) Pzdr;)

Gość kajcia
mi krwawienie tez ustapilo dopiero w 3dniu tonapewno normalne dajsobie czas

funia - ja cię dziewczyno bardzo przepraszam, ale skoro bierzesz tabsy od 3 dni, tzn że masz teraz 3 dzień miesiączki! a przecieżmiesiączka tyle właśnie trwa! nie wiem jak długie ty masz okresy, ale nrmalnie one trwają od 3 do 7 dni, wiec nie wiem czym ty się martwisz! co do plamienia to ono może trwać przez całe pierwsze opakowanie.

Gość marzena__23
witam. A ja sie chyba grzybicy nabawialam :( miesiac temu wyleczylam ją, od 3 tyg biore Yasminelle i znow to cholerstwo sie przypaletalo, choc nie jestem pewna czy na pewno to grzybica bo mam zielonkawe uplawy a nie mialam takich nigdy wczesniej, zaczerwienione i piekce wargi a do ginekologa tak szybko sie nie dostane, narzie smaruje clotrimalozum ale pewnie to nie wystarczy...:(

heyoooo >>> Jedna z zalet przyjmowania pigułki antykoncepcyjnej jest któtszy czas trwania i lżejsze krwawienia.Zmiejsza to ryzyko anemii,czyli niedoboru czerwonych krwinek ,która może wywołać wieksze niz zazwyczj uczucie zmęczenia ,jak rownież inne objawy .Co więcej ,u kobiet przyjmujących pigulke istnieje mniejsze prawdopowobieństwo rozwoju raka jajnika i endometrium.Ponadto estrogen i pochodna progesteronu zawarta w dwuskładnikowej pigułce chroni przed łagodnymi torbielami jajników i piersi ,a rownoczesnie zmiejszają częstość wystepowanie stanów zapalnych macicy,jajowodów i jajników. Pigułka stanowi najpopularniejsza metodę antykoncepcji hormonalnej .Jesli sumiennie są przestrzegana zalecenia ,tabletka będzie skuteczna a mizliwość zajścia w ciążę minimalna.

Gość marzena__23
jak sie przed tym ustrzec?

Tylko uwazajcie po tych tabletkach mozna stracic apetyt tak jak ja teraz i jest to tez problem bo naprawde nawet jogurcik biszkoptowy mi nie smakuje :( taj jak wczesniej .Jak sie ma anemie to trzeba duzo bardziej się pilnować .Biorąc pierwszy bister ,nie bylam pewna dziłania tych tabletek ,wyskoczyły mi wielkie bolące pryszcze , skora byla taka dziwna na całym ciele ,spadło mi libido .Dopiero teraz przy 3 bistrze ,cera jest super ,libido tez juz oki. Na poczatku brania przytułam jakieś 3 kg , a teraz brak apetytyu i schudłam te 3 plus 1,5 do tego :((.To do tych dziewczyn ktore zaczeły brac tabletki niedawno ,pierwsze 2 miesciaca sa takie neico dziwne ,nie przejmujacie sie tymi bolacymi wulkanami na buzi to przeminie .Tabletki napewno sa dziłaja ,ja zaczełam z mezem od 1 tabletki wspołzyc bez dodatkowych zabiespieczeń ,oczywiscie nie zapomnilam ani jedenj pigulki i zawsze o tej samej godzinie biore.

Gość nescafejka
czesc dziewczyny czy np jak wam zostaly 2 tabletki to czujecie jak przed okresem ? ze niedlugo dostaniecie? bolace piersi i bol brzucha?

Gość tagusia
nescafejka>>> ja czasem czuje bole piersi.teraz zostaly mi takze 2tabletki i mam 2wulkany bolace;p jajniki tez mnie troche bola,podobnie bylo w tamtym miesiacu.

Gość pollyy88
mniej obfite krwawienia? no chyba nie u mnie:/ wiem, że po pierwszym opakowaniu nie ma co sie spodziewać cudów ale ze mnie jak zwykle cieknie jak z kranu :( strach sie ruszać. i nie wiem czy przy Yasminelle mogę brać tabletki, które brałam wcześniej tzn Exacyl, który zmniejszał krwawienie. niestety moja ginekolog mi tego nie powiedziała :/

Gość tagusia
polly88>>>>krwawienia sa chyba indywidualne u kazdej kobiety:| ja akurat mam mniejsze...ale nie od razu mialam takie,wiec poczekaj,tabletki odrazu nie zdzialaja cudow,daj im czas...az organizm je"przyjmie"

Gość agnieszkaaaa
dziewczyny,jak mozecie odpowiedzcie prosze na moje pytanie, a mianowicie ja zaczynam zawsze brac 1 tabletke z nowego blistra we srode...tylko w tym miesiacu cos mi sie pomylilo, bo siedzialam w nocy we wtorek dlugo przed kompem i byla juz 1w nocy jakos i spojrzalam na kalendarz a tam juz byla sroda...jako ze bylam zaspana, to pomyslalam ze zapomnialam wziasc tabletki i ja polknelam....a potem rano sie zorientowalam ze wzielam ja za wczesnie bo o 1 w nocy we srode-a zawsze o 19biore tabletki.....i nastepna polknelam dopiero w czwartek,bo srodowa byla zjedzonad; czy w zwiazku z tym moglo sie cos pomieszac??? z zabezpieczeniem??i czy np moge przez to dostac wczesniej okresu