Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość Indys
Mloda Polozno a jakie sa objawy zapalenia przydatkow?

Gość zakręcona1989
hey.od miesiąca biorę yasminelle i tak sobie myśle czy wszystko dobrze . 1 tabletke wziełam w pierwszym dniu okresu czyli w tym przypadku 24 sierpnia i z tego co mi ginegolog tłumaczył tzn z tego co pamietam od nastepnego dnia miałam zrobić sobie 7 dni przerwy czyli następna tabletke wziąłam 1 września. po 21 dniach robie przerwe czyli ostatnia tabletke biorę 21 wrzesnia i od 22 zaczynam 7 dni przerwy... dobrze wszystko obliczyłam?? pomóżcie

muchomorek_83 ----- nie pytam sie kiedy wystapily takie dolegliwosci tylko od kiedy bierzesz yasmienlle. elina28 ---- to jest lekki stan zaplany niewidoczny golym okiem.Pobierz to co zapisala Ci lekarka i po sprawie. zaniepokojonaaaa ---- to jest zupelnie normlana reakcja.Nikt Ci nie obiecywal ,ze krwaiwnie na pewno nie wystapi. Indys --- dlaczego nawet nie starasz sie samodzielnie znalesc odp, na swoje pytanie?Wystarczy,ze wpiszesz w google. zakręcona1989 ---- dobrze sie bawisz?

Gość zamartwiona
ja biore 2 opakowania pod rzad i to pierwszy i ostatni raz: zgaga, wzdęcia, bezsenność, zmęczenie, zawroty głowy ;/ jakbym była w ciąży, ktoś tak miał?

Gość zamartwiona
pomimo ze krwawienie sie nie pojawiło, to juz drugi raz nie przepłace komfortu, dla tak złego samopoczucia

Gość martusiaawi
Hej, mam pytanie, czy antybiotyk FORCID wpływa jakoś na działanie Yasminelle? Bo od dzis mam brac ten antybiotyk i nie wiem czy moge, yasminelle biore 4 miesiąc. Proszę o szybką odpowiedź

Gość jrfhdshcahdh
Czy któraś z was ma jakieś uczulenie po yasminelle? U mnie pojawiają się na zgięciu łokci swędzące krostki. Nie jestem na 100% pewna, że to od yasminelle chociaż jak rok temu brałam te tabletki to miałam to samo. Teraz właśnie rozpoczęłam pierwsze opakowanie po dość długiej przerwie i alergia znowu się pojawiła. Dodam, że jak brałam te tabletki rok temu to miałam jeszcze uczulenie na łydkach, teraz na szczęście nie pojawiło się na nogach.

jrfhdshcahdh --- jest mozliwa rekacja alergiczna na tabletki i jak widac u Ciebie sie ona pojawia,wiec skoro to juz nie jest pierwszy raz to dlaczego bierzesz te tabletki,a nie inne?Chcesz zeby bylo gorzej?

Gość monika19881
hey dziewczyny mam pytanie :chciałam przyśpieszyc dostanie okresu i skonczylam opakowanie na przyjeciu 18 tabletki ... skrócilam blister o 3 tabletki ...czy normalnie dostane okres ? i normalnie moge przyjać za tydzien tabletke z nowego opakowania ? bardzo prosze o rade bo nie wiem czy moglam tak zrobic ..

monika19881 ---- moglas tak zrobic tylko wtedy gdy sa do tego wskazania,gdy jest taka koniecznosc, ale nie dlatego,ze masz takie \'widzi misie\'.To nie sa cukierki,ze bierze sie je jak chce.Twoj oragnizm Ci sie jeszcze \'odwdzieczy\' za takie zachowanie.Okresu na pewno nie odstaniesz,ale krwawienie z odstawienia poiwnno sie pojawic.8 dnia zaczynasz nowy blister.

Gość angel1989
hej mam mega dylemat otóż w czwartek wzięłam pierwsza tabletkę y rozpoczęłam w ten sposób 2 opakowanie wczoraj współżyłam z partnerem bez żadnych zabezpieczeń z wyjątkiem yasminelli i teraz strasznie panikuje czy ta tabletka którą wzięłam w czwartek zaczęła już działać po 7 dniowej przerwie i jakie jest prawdopodobieństwo w takiej sytuacji ze będę w ciąży????błagam o konkretna i szybka odpowiedz bo bardzo tym sie zadręczam....:(:(:(

Gość new girl
Młoda Położna czy tydzień po skończeniu antybiotyków mogę być już na 100% spokojna?

angel1989 --- po to bierzesz tabletki,zeby nie zawracac sobie glowy takimi sprawami..... new girl --- a od kiedy tabletki daja 100% pewnosci? Po tygdoniu od skonczenia antybiotyku nie musisz juz sie dodatkowo zabezpieczac.

Gość angel1989
czyli mam sobie dać spokój z tym zamartwianiem o ew ciaze tak??

Gość angel1989
dzięki młoda położna:*

Gość Anka050991
Ja dostalam Yasminelle od swojego ginekologa w celu zwalczania niemilosiernych bolow menstuacyjnych. Czy one mi pomoga????? PRosze o odpowiedz. PRzepisano mi je na 2-3 miesiace, mam nadzieje, ze w tym czasie nie odczuje zadnych skutkow ubocznych????

Anka050991 --- nie przekonasz sie jak nie wezmiesz.Kazdy organizm reaguje inaczej.Skutki uboczne zwykle pojawiaja sie na poczatku brania,ale nie u kazdej kobiety.Bole menstruacyje? Mnie nigdy w zyciu tak nie bolalo jak przy yasminelle.Ale u mnie ogolnie ciezko zwlacza sie bole menstruacyjne.

Gość Anka050991
Ja z moimi bolami jestem brana do szpitala na zastrzyki przy kazdym okresie. Juz naprawde mam tego dosyc. Jestem nie do zycia wtedy. A tylek to juz mam caly pokłuty ;/;/;/ Dlatego poszlam do mojego lekarza po pomoc, a on przepisal mi te piguły. Nigdy nie chcialam brac pigułek ze wzgledu na ich skutki uboczne wlasnie. I mam ogromny dylemat czy brac je czy nie;/ Nie chce sie jeszcze bardziej zalatwic z moimi bolami ;] Dziekuje za odpowiedz ;***

Anka050991 ---- mnie zastrzyki domiesniowe nie pomagaja.Bardziej dozylne.Ja juz pare dni przed okresem biore leki,zeby troche zalagodzic bol.Mnie lekarze nigdy nie leczyli boli lekami hormonalnymi bo to nie mialo sensu, a tym bardziej jak mialam brac hormony tylko dlatego.Jak zaczelczam wspolzyc to juz inna sprawa, ale i tak hormony mi nie pomagaja.Aspiryna,buscpan,herbatka rumiankowa i maliny, diclofenac ( silniejsze juz sa tylko narkotyki) i kodeina to jest moj zestaw na okres ;-)

Gość Anka050991
U mnie kiepsko z dojsciem do narkotykow, pewnie dlatego jeszcze nie probowalam ;p A tak powaznie, nie pomaga mi nic, no kompletnie nic. Co miesiac pieklo ;/ Od tych wszystkich proszkow jakie wtedy biore (bezskutecznie) bede miala po zoladku. Rany ;/ Boje sie tych wszystkich skutkow ubocznych, ktore moga choc nie musza mnie dotknac ;/ Nigdy specjalnie sie tym nie interesowalam, poniewaz od poczatku wiedzialam ze pigulek brac nie bede, wychodze z zalozenia, ze nie warto sie dla faceta truć ;) Niech on sie meczy ;pp No a w tej sytuacji to pelna desperacja.

Gość smd
Ja mam pytanie dotyczace godzin.. w ulotce napisane jest 'mniej więcej o tej samej porze' ja jestem troszke zapominalska i o tabletce owszem nie zapomne ale zeby brac ja zawsze o ścisłej godinie to ciężko.. a zauważyłam że część z was właśnie tak bierze.. więc mam pytanie jezeli np. pierwzego dnia wezme tabletke o 16 a drugiego o 17 a kolejnego np o 16.30 to czy jest w tym cos złego.. bo czuje sie juz troche zbita z tropu.

Gość Anka050991
mloda polożna --- bralam wszystko chyba co sie dalo. nospe, ibuprom, apap, nurofen, pyralgine... no nie wymienie wszystkiego, nie jestem w stanie. A moj organizm kompletne zero reakcji na te prochy. Jesli boli glowa to owszem, pomagaja, ale na bole mentruacyjne zero odzewu. :(

Gość Anka050991
młoda położna --- lekarz powiedzial, ze sa tylko dwa sposoby na zwalczanie tych bolow. albo te proszki ktore mi nie pomaaja,albo pigułki. I przepisal Yasminelle.

Gość Anka050991
Lekarz uznal, ze i tak mi nie pomoga przy takich bolach. A klocic sie nie chcialam, w koncu (teoretycznie) on wie lepiej... ;|