Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość Genie
prosze pilnie o radee Wlasnie, co do tej pory stosowalas na poprawde cery? Jakie kosmetyki stoswalas? Apteczne czy zwykle z drogerii?Jak pielegnuejsz twarz? Chodzisz na zabiegi oczyszczajace do kosmetyczki? Masz poroblem z rozszerzonymi porami?Czy tylko ropne krostki? Probowalas antybiotykow i kremow z kwasami? Mi dermatolog jak i kosmetyczka mowili,ze hormony to ostatczenosc i tylko w wypadku jezeli problem wynika z zaburzen hormonalnych.

Gość prosze o radee
antybiotyki pomagały ale tylko na czas ich brania, duzo sie poprawilo ale przeciez nie bede ich brala misiacami;/ czy latami...a kwasow nigdy ni eprobowalam... balam sie zeby nie bylo jeszcze gorzej...

Gość taka sobie amatorka
prosze o radee - A czy te jak to określiaś "grudki" pod skórą, maja w sobie biały płyn, który mozna wycisnąć, a przy tym niezbyt ładnie pachnie? Jesli tak, to są to tzw cysty i kosmetyczne zabiegi będą tu najodpowiedniesze...

Gość izia 68
w gdansku yasmin mozna kupic po 29zl.

Gość hihiihih
czy tinidazolum i vermox wplywaja na wchlanianie i dzialanie tabletek antykoncepcyjnych?(yasminelle)

Gość Genie
izia 68 -- w wawie tez, ale yasmin to co innego niz yasminelle.Yasmin jest tansze.

hihiihih ----- raczej nie,ale to chyba bez znaczenia .Bo powod dla ktorego bierzesz takie leki predysponuje do tego,zeby partner stosowal prezerwatywe.

Gość hihihia
hmm, no nie do końca, biorę..a raczej obydwoje bierzemy.. bo 3 domownik ma za duzo kwasochlonnych we krwi..i lekarz zalecil brac te leki profilaktycznie. a jak wiadomo musza wziac wszyscy domownicy, nie tylko \"chory\".

Gość myszeczka1987
czy biorac tableti regularnie, bez wymioto i biegunek moge spokojnie kochac sie z chlopakiem i ie bac sie ciazy. czy wtedy dadza mi one 100%pewnosci? bo gdzies czytalam ze tylko 95%- jaka jest prawda?

Gość myszeczka1987
Młoda położno ale jednak wiekszosc kobiet uzywajacych tabletek nie zachodzi w ciaze. nie wiem zcemu ale ciagle sie obawiam ze ja bede w tym 0,1%. w jaki sposob ty sie uwolnilas od tego panicznego leku. nie moge zajsc w ciaze ze wzgl na swoje zdrowie. i nie wiem ju jak sie uspokoic. lekarz twierdzi ze jak biore regularnie bez zzadnych innych lekow to w sumie nie ma szans na wpadke?prosze potwierdz to lub zaprzecz

myszeczka1987 ----- 1 kobieta na 1000 zajdzie w ciaze prawdidlowo stosujac tabletki.Antykoncepcja hormonalna jest najpewniejsza metoda.W jaki sposob uwolnilam sie od panicznego leku?Nigdy panicznie sie nie balam.... Stosuje antykoncpecje wiec sie nie boje.Nie wywyoluje wilka z lasu,nie zawracam sobie tym glowy,bo w czym mi to pomoze? Jak wpadne to sie zaczne martiwc,ale teraz? nie widze powodu...

młoda położna ---- ja mam wade serca i tez nie byloby mojemu zdrowiu na reke zajscie w ciaze.A tym bardziej mojemu dziecku bo ma ponad 50% szansy na znacznie ciezsza wade serca.Ale wlasnie dlatego stosuje antykoncepcje...

Gość myszeczka1987
dziekuje Ci kochana. ja jakos strasznie schizuje. moj mezczyzna o tym wie i jakos przyzwyczail sie ze miedzy 10 a 17 dniem cyklu nie konczy we mnie, albo uzywa gumki. ja wiem ze to glupie, ale on sie boi bo lekarz powiedzial wprost ze w razie ciazy beda ratowac albo mnie albo dziecko, a ja nie chce dokonywac takiego wyboru. niby biore juz 9 miesiecy, wiec mam nadzieje ze lada moment mi to przejdzie. jak mam sie czym zajac to o tym wcale nie mysle tylko wiem ze dialaja, a jak siedze bezczynnie to takie glupotki mi przychodza do glowy.

myszeczka1987 ---- a wiesz ,ze przy sztucznym cyklu obliczanie dni plodnych mozesz w miedzy bajki wlozyc?To nie jest tak jak w naturalnym..Co do ciazy, skoro ciaza jest zagrozeniem zycia dla matki to masz wskazanie medyczne do usuniecia.Niektorzy moga sie burzyc ale taka jest prawda.Czasami ciaze trzeba usunac.

Gość myszeczka1987
wiem wiem ze to nie tak dziala, ale chyba gdyby owulacja sie przez przypadek odblokowala to chyba wlasnie w tym czasie?czy sie myle?

Gość myszeczka1987
a i nie byabym w stanie podejmowac decyzji dotyczacej usuniecia stad moje obawy

Gość lenka797
mloda położna powiedz mi prosze co ja powinnam teraz zrobic??? okresu nadal ani widu ani slychu... chcialabym go jakos wywolac ale nie wiem jak... czytałam wczesniej na forum ze Ty odstawilas kiedys tabletki? i jak u Ciebie ta sytuacja wygladala? dostalas okres po okolo 30 dniach od wczesniejszego? nie wiem za bardzo kiedy ja powinnam sie swojego spodziewc?? moge go np dostac po ok 50 dniach?? tak przykladowo mowie...

Gość załamana..../
Witam! młoda położna ------ Mam takie pytanie, wykryto u mnie zespół policystycznych jajników, moj lekarz oznajmil mi ze jezeli w przyszłosci bede chciała załozyc rodzine konieczna bedzie laparoskopia. W zwiazku z tym moje pytanie jest takie, poniewaz dostałam teraz na wywolanie okresu Luteine, a pozniej mam brac Yasminelle, czy przy tego rodzaju chorobie mozliwe jest ze zajde w ciąże bez laparoskopii ? Czy w ogole mozliwe jest ze po tym zabiegu zajde w ciaze i urodze zdrowe dziecko ? Nurtuje mnie to ...

lenka797 --- ja po odstawieniu az do tej pory mam regularny cykl.Moze Ci sie wydluzyc nawet do 50 tylko nadal nie rozumiem dlaczego tak sie tym przejmujesz? To wcale nie pomaga a wrecz przeciwnie.Wywyolac okresu sama nie mozesz ale mozesz go opoznic.Wlasnie takim przejmowaniem sie.Narazie miescisz sie w normie,a jak dobijesz do 50 to pojdziesz do lekarza i tyle. załamana..../ --- Jest mozliwe, jezeli leczenie hormonalne przyniesie oczekiwany efekt.Jezeli nie, to wtedy robi sie laparoskopie.To jest prosty zabieg bez otwierania jamy brzusznej.Nie m zadnego wplywu na rozowj plodu i zdrowie dziecka. A czy zajdziesz w ciaze? To juz pytanie do wrozki.

Gość vodka
hmmm powiedzcie mi jakto jest z ta kawą przy yasminelle... mozna, nie mozna?

Gość Genie
vodka Ani kawy,ani herbaty,zadnych sokow, jak juz to tylko woda ale w malych ilosciach.Jedzenie tez trzeba ograniczyc. Vodka...No prosze Cie.Tabletki maja nam ulatwic zycie a nie utudniac.

Gość vodka
Genie Bo ja sie tego juz tak nasłuchałam że niby kawa moze zmniejszać skuteczność - -' że wolałam sie upewnić choć pytanie tez dla mnie jest durne ;)

Gość yxz
znacie przypadki ciazy na tabsach?bo moja gin mowi ze pracuje ponad 20 lat i zdazyly jej sie tylko 2, przez zapomnienie i przez antybiotyki. od jutra mam zaczac brac i nie wiem czy one faktycznie chrronia.a moze dorzucic gumeczke dodatkowo?

Gość Genie
yxz Tabletki bierzesz po to,zeby prezerwatywy rzucic w kat.Po co faszerowac sie chemia i nie miec z tego nic? Jak tabletki Cie nie zabezpiecza to gumka tym bardziej.

Gość yxz
wiem o tym ale powiedz mi one sa naprawde skuteczne czy musze sie czegos obawiac?