Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość MŁODA POŁOŻNA DLACZEGO
zadowlona1111 może płakać z tego powodu ?? mi właśnie też strasznie urosły piersi a biore dopiero drugie opakowanie i wczoraja zauwazylam ,że mam strasznie widoczne żył na piersiach czy coś jest nie tak ??

Gość saaail
po pierwszym opakowaniu miałam, juz jest wszystko okej, może to rzeczywiście były nerwy. pozdrawiam :))

Gość kiuha
ja biorę od 2 lat. piersi też mi się zwiększyły, ale jakos dolegliwości przez to nie mam. także nei wiem o co ci chodziło

O to , ze jest to skutek uboczny,ktory moze prowdzic do zapalenia piersi. Cieszyc sie z pojawienia sie skutkow ubocznych?Mnie to osobiecie troche smieszy.Biust sie moze powiekszyc od silikonow czy tluszczu ale nie od tabletek,bo to jest nic innego jak obrzek - nabrzmienie.

Gość monika__84
młoda położna - dziękuję za informacje. Pozdrawiam

Gość MŁODA POŁOŻNO CO
no ale co na to poradzić,że one urosły/rosną sama się trochę przestraszyłam,że aż tak mi urosły ale co ja mgę z tym zrobić no i te żyły ...

Mnie tylko chodzilo o takie cieszenie sie,ze w czasie brania tabletek piersi \'rosna\'.Niektore dziewczynki sadza,ze tabletkami powieksza sobie biust.... A żyły....Krew sie zageszcza to i zyly widac,na piersiach dotakowo skora sie opina i zyly staja sie bardziej wiodcznie.

Gość Wiki800
..mam pytanie..właśnie koncze 1 opakowanie Y..i mam troche mieszane uczucia..najgożej jesli chodzi o libido..normalnie spadek do zera..może któras zna jakis sposób? moze ktos wie czy to minie? a no i oczywiście suchośc pochwy..poza tym żadnych innych skutków ubocznych..ale jakby na to nie patrzec te dwa sa najgorsze..babki odpowiedzcie czy to minie czy moze przy nastepnym blistrze lepiej bedzie?

Gość flipi
hej, wie ktos moze czy odstawienie tabletek moze spowodowac jakies skutki typu przytycie gwałtowne lub rozlegulowac okres lub cokolwiek??

Gość anulka20
dziewczyny ja biore Yasminell od 3 miesiecy i bardzo je chwale.nie bylo zadnych skutków ubocznych, tak jak nie ktore pisza ze wlosy wypadaja czy cos tam.ja uwazam ze to dobre tabletki.tylko przezaza mnie ich cena bo w jednaj aptece np 39 a w drugiej 46:(eh

Gość nie rozumiemmmm
anulka20-----> Żadnych skutków ubocznych?? A miałas może jakieś niedobory w estrogenach czy progesteronie?? Ja je wlasnie mam i tak mysle, czy mnie skutki uboczne dotkną skoro mam niedobor tych hormonów....

Gość nie rozumiemmmm
anulka20-----> Żadnych skutków ubocznych?? A miałas może jakieś niedobory w estrogenach czy progesteronie?? Ja je wlasnie mam i tak mysle, czy mnie skutki uboczne dotkną skoro mam niedobor tych hormonów....

Wiki800 suchośćminie ale libido nie wzrosło mi do dzisiaj a biorę już pół roku. Tabsy dostałam ze względu na endometriozę ale sama już nie wiem czy mi pomagają.Jedynie co dobre to nie mam skutków obocznych.Przy poprzednicj yasmin ciągle toważyszył mi odruch wymiotny.

Gość Deee
Pytanie mam do kogos kto sie zna- wiec prosze bez odp w stylyno moze tak byc. Czy to normalne ze juz od drugiego opakowania yasminelle mam zawroty glowy? I to nie tylko przy wstawaniu czy cos (choc wczesniej mi sie tez nie zdarzalo) ale tak nagle idac np z dzieckiem po ulicy.Boje sie , ze kiedys mi tak zawiruje ze polegne :/

Gość skejcik
cześć dziewczyny ja również mam do was pytanie... otóż od wtorku biorę Y.. i zarówno we wtorek jak i wczoraj w nocy często się budziłam iczułam się jakbym była pijana :/ rano też się czułam jakaś taka rozbita, ale potem mi przeszło. ogólnie czuję się taka zmęczonai obojętna. zauważyłam też że wokół kostek mam bardzo widoczne żyły :/ poza tym żyły zrobiły mi się wiodoczne również na nadgarstkach i trochę na nogach... :/ brzydko to wygląda :/ czy któraś z wam miała podobnie? i czy to od Y.. ? no i jeszcze zauważyłam dwa siniaki na udzie,a nie pamiętam, żeby m się gdzieś uderzyła... co sądzicie?

Gość Genie
skejcik Tak to jest od yasminelle.Poczytaj sobie jaki wplyw na zyly maja hormony.Ten temat byl juz wiele razy poruszany.

Gość magnoolka
hej dziewczyny, moje pytanie nie dotyczy bezpośrednio yasminelle. Czy któraś z was miała robiona krioterapie? czy przed tym zabiegiem trzeba odstawić pigułki antykoncepcyjne? Zapomniałam zapytać o to mojego lekarza, a na zabieg muszę się już zapisać.

Tak miałam krioterapie ale to raczej nie przeszkadza bo niby w czym? tylko bedą Ci mrozić skórę czyli nie bedzie miało to żadnego wpływu:)

Gość magnoolka
dziekuje za szybka odpowiedz :)

nie ma problemu:) a teraz ja mam pytanie...już kończę to trzecie opakowanie no i krwawie cały czas od skończenia drugiego:/ do soboty mam blister już dzisiaj nie wzięłam tabletki bo już raczej ich brac nie bedę bo nie moge się tak męczyc ale czy muszę dokonczyc blister??? bo ja już nie chce!! proszę o szybką odpowiedź

Gość Deee
Tylko , z emnie sie to NIGDY wczesnierj nie zdzarzało- nawet przy cilescie (ale cilest to ogolnie niewypal :-/) A teraz nagle biore yas... i wlasnie mam takie zawroty glowy z takim uczuciem jakbym byla wstawiona :-/

Gość DLACZEGO TAK MAM
że od brania tab. yasminelle mam upławy takie jak wcześniej miałam przy dniach płodnych ... czy coś jest ze mną nie tak ?? czy jestem zabezpieczona podczas stosunku ... proszę o odpowiedź!!

Deee --- to nie jest powód zeby nie isc do lekarza.Masz do wyboru interniste lub ginekologa.Twoj wybor. DLACZEGO TAK MAM --- warto przeczytac troche o tym co sie bierze.... Wpływając na wydzielanie przez przysadkę hormonów bezpośrednio działających na jajniki hamują dojrzewanie pęcherzyka jajnikowego i tym samym jajeczkowanie. Zmniejszają reaktywność jajników na działanie hormonów przysadki Inaktywują gonadotropiny przysadkowe (LH i FSH) krążące we krwi. Zmniejszają wydzielanie przez jajniki wydzielanie estrogenów i progesteronu. Wywołują w błonie śluzowej macicy zmiany uniemożliwiające zagnieżdżenie się zapłodnionej komórki jajowej. Powodują zagęszczenie śluzu szyjkowego. Pobudzają skurcze jajowodów i zagęszczają obecny w nich śluz

Gość skejcik
coś dziwnego się zaczyna dziać, dzisiaj wiełam 3 pigułkę i zauważyłam coraz więcej żył! na moich dłoniach od wewnętrznj strony w tej części gdzie jest kciuk ( nie wiemjak to dokładnie opisać,ale chyba wiadomo o co chodzi) jest pełno żył, że aż część reki jest sina!!!!!!!!!!! nie wiem co zrobić, do gina moge iść najprędzej w środę :/ a to dopiero za 5 dni... odstawić tabletki czy poczekać?? mozę przyjmować duuużo płynów??

skejcik ---- idz jutro do lekarza rodzinnego.On na to oceni obiektywnie.My nie jestesmy w stanie stwierdzic czy przesadzasz czy rzeczywscie cos sie dzieje i potrzebna jest jakas interwencja lekami.I nie szukaj wymowek typu,ze nie masz czasu i,ze poczekasz.

Gość jejuuusiu
skejcik a nie panikujesz za bardzo? jak Ci bardzo to niepokoi to udaj się do lekarza za te 5 dni. a przychodnie są chyba jutro tez otwarte?

cześć dziewczyny. forum jest o yasminelle więc ja powiem o swoich skutkach ubocznych. biorę dopiero tydzień ale już przez pierwsze dwa dni brania bolały mnie nogi no i trochę brzuch ( ale do wytrzymania) okres skończył mi się planowo, na szczęście. do tego raz było mi ciepło, raz zimno... heh. miałam także zmiany nastrojów co niestety się utrzymuje... najgorszy był chyba jednak bój głowy. utrzymywał się przez dwa dni i bez tabletek sie nie obeszło... :( ale nie wiem czy to na skutek pigułeczek.jak narazie zmian na wadze nie ma. cera też narazie bez zmian, libido też ok ;) ale to dopiero początek więc pewnie dlatego.