Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bnfxgxf

Opieka nad dzieckiem za granica-ile mozna zarobic?

Polecane posty

Gość bnfxgxf

Mam okazje wyjechac do Niemiec do opieki nad rocznym dzieckiem, orientujecie jak mniej wiecej płaca za opieke?

Gość madzia_82_
jesli jestes au pair to dostajesz 260 euro za ok 30 h tyg

Gość Malutka_26
a na jakiej zasadzie??

Gość bnfxgxf
Znajomi ktorzy mieszkaja w Niemczech znalezli mi polska rodzine, ktora potrzebuje opiekunki do rocznego dziecka.Bede mieszkac i zywic sie u znajomych, a opieka nad dzieckiem w tym samym bloku, wiec na miescu.Tak ze zywienie mnie i mieszkanie u tej rodziny odpada.Wiec ile moge zarobic?

Gość bnfxgxf
a na czym polega roznica ze jest sie au pair?To jakos na innej zasadzie? na jakiej?

Gość kaje
dziewczyny które znałam dostawały miesięcznie 400euro. Oplacony mialy kurs jezykowy , mieszkaly i jadły z rodziną. Jeden dzien w tygodniu wolny caly. i wolny weekend. Dodatkowo dziewczyny zarabialy sprzatając lub prasjuąć u innych ludzi. co dawalo przynajmniej drugie 400 euro

Na opiece nad dzieckiem mozna zarobic przeroznie. Niektore nianie zarabiaja nawet 10 euro za godzine. Oficjalna stawka wynosi 2-3 euro za godzine. Wiekszosc placi ok 5 euro. Tak wiec widzisz, ze roznie to bywa i w sumie zalezy od danej rodziny i od ugadania sie. Jesli ta rodzine bierze sobie nianie z Polski, to pewnie liczy na to, ze nie bedzie musiala duzo placic... Wszystko zalezy tez od tego, czy umowicie sie na oplate od kazdej godziny, czy na oplaty ogolne za caly miesiac- to ostatnie ich taniej wyniesie. Jak bedziecie spisywac umowe, zwroc uwage na to, ile godzin tygodniowo masz pracowac. Zadaj od nich, zeby ci za nadgodziny placili extra- ustalcie to tez w umowie. Jak znam polakow na obczyznie, pewnie beda sepic. Normalnie za caly dzien opieki nad dzieckiem (do 17:00) powinnas smialo zarobic 1000 euro na miesiac. Ale w tym wypadku przygotuj sie na polowe z tego, a moze i mniej, jesli bedziesz miec pecha.... W kazdym razie zycze ci duzo szczescia.

Gość ło jezuuuuu

Gość gość
ja pracuje w Norwegii zarabiam 6000 NOK mam wyzywienie i zakwaterowanie. Uwazajcie z tym zatrudnieniemu polskiej rodziny, bo ja mam przykre doswiadczenie. Na poczatku jest cacy a potem to sie zmienia i eskalacja wymagan wzrasta. U mnie jest tak, ze teoretycznie stalam sie wiezniem tej rodziny. Na poczatku nie nakreslilam swoich warunkow i to sie msci. Pamietajcie zeby ustalic wolne dni i czas pracy. Ja pracuje wlasciwie caly dzien 6 dni w tygodniu, niedziele wywalczylam wolna. Mieszkam w malenkiej miejscowosci i wszedzie jest daleko a zeby gdzies pojechac trzeba miec samochod. Jedyna rozrywka sa samotne spacery w okolicy, skype i telefon. Pojawily sie problemy z jedzeniem. Mam wyraznie dane do zrozumienia, ze za duzo jem. Zjadam wiec obiad i jak mi sie uda to kolacje chleb z maslem. Jedyne czego moge pic do woli to herbata. Proponuje jednak stawke godzinowa bo to jest bardziej wyraziste i latwiej sie rozliczyc z godzin. Powodzenia