Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona_matka

Protestanci religia, czy sekta. Ratujcie!

Polecane posty

Gdy juz Sekta zrobi z ciebie wariata, zwolni cie dyscyplinarnie z pracy, to jedyna rzecza dla ciebie bedzie czekanie az znowu cie dadza do szpitala psychiatrycznego i zaden z psychiatrow nie odwola opinii psychiatrycznej chociaz jestes zdrowy. Reka reke myje, mafia psychiatrow. Niszcza czlowieka, jego zycie. Sekty sa ukierunkowane na niszczenie ludzi, to ich cel. I maja w swoich szeregach ludzi ze wszystkich galezi zycia i zawodow. Totalnie SYF i wszystko w swietle prawa.Nazwy nie znam tego s****wa.

Gość gość
A skąd Wiecie ze ta kobieta to kobieta?, i czy to co mówi jest prawda?. Na wstępie ten tekst okazał się zbyt podejrzany, tak jak by ktoś o odstraszal od Chrześcijan, żeby inni którzy zauważyli np mijające się z biblią dogmaty K.K, nie próbowali od niego odchodzić.. pierwsze słyszę żeby zbór Chrześcijan wymagał dziesieciny w takiej postaci. Otóż w takich zborach stoi taka ala urna, i kto ile może, ile chcę injesli chcę w nią daje.. Ja nie należę osobiście do żadnego zboru, od KK też odszedlem poniewaz nie obrazajac nikogo to tylko instytucja jest i nie ma z religią i nauczaniem po za psalmami i czytaniem- nic wspólnego do tego o czego nauczał Jezus. Więc nie wierzylbym tej ala rozpaczonej mamie w to co mówi, bo rozwiązania nie szukała by na forum tylko tam osobiście poszła i z Nimi sobie po rozmawiała jeśli miała bybbyc to prawda..

Gość gość
O to chodzi o to chodzi

Gość gość
Eeeeeeeeeeeeeeeeee tam cicho być.

Gość gość
Gorszych rzeczy nie słyszałem żeby Chrześcijanin z protestantyzmu za ludźmi chodził, czy chodzili i ich przesladowal.. Ciekawe co za mason kazał takie głupoty wypisywać wynajętym do tego ludziom.. Jezus powiedział że tekst który zaswiadczyl ze garstka Chrześcijan dostapi Królestwa Niebieskiego, jak się okazuje jest takich mało, a Powiedział też ze poznacie drzewo po owocach, po co więc słuchać takich bredni zamiast otworzyć Pismo Św, i zobaczyc co tam jest napisane, porównać to z tym zbiorem czy kościołem ktory nas interesuje i czekać czy zdrowe drzewo wyda zdrowy owoc czy trafiliśmy na ciern. Według Biblii prawdziwy Kościół jest w nas samych, dusza jest świątynia a nie budynki, sam Jezus nauczał w wiekszosci na polach i łąkach. A jeśli nienobrazajac nikogo rozchodzi się o KK.o tez całe życie byłem zaslepiony tym co mi od dziecka wciskali, bo kk to jest to całkowicie odstępstwo od Chrześcijaństwa i typowe i calkowite poganstwo. Jedyne swiadectwo jakie pozostawił nam Jezus to biblia wystarczy otworzyć i nie trzeba nigdzie należeć, ochrzcic się w wodzie czy poprosić kogoś o to by pomógł i zacząć prawdziwe życie bez skazy, chorób i problemów wierząc w Jezusa i w Jego świadectwo, a nie ludzi którzy uważają się za wyższych niż sam Jezus. Interpretacja Bibli wcale nie jest trudna i nie potrzeba do tego kapłana aby objasnial nam to czego go wyuczyli. Jesli zas ktoś potrzebuje rozjasnien to trzeba poprosić Ducha Bożego a wszystko się moment rozwiąże. Nie uważam też ze jaki kolwiek zbór jest zły, ale trzeba być czujnym by na taka sekte nie trafic..

Gość gość
O mylisz sie bratku . Ktoś musi czuwać nad tym ,które księgi i które rozdziały i które wersety masz czytać . Ksiega Hennocha jest zakazana całkowicie . Wycofana .