Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona_matka

Protestanci religia, czy sekta. Ratujcie!

Polecane posty

Gość Anna-Protestantka
Zielonoświątkowcy są zarejestrowani jako kościół ewangelikalny. Hipokryzją byłoby nie włączanie go tu, jeśli chcemy mówić o ekumenizmie. Poza tym osoba prosząca o namiary nie sprecyzowała gdzie chce się dostać. Jeśli nazywanie oficjalnie zarejestrowanego Kościoła Kościołem Ci nie pasuje, to ja nic na to nie poradzę.

Nie wiadomo w sumie o co mu chodziło...Z dyskusji o protestantyzmie, zrobił dyskusję o ruchach i odłamach charyzmatycznych, a temat przecież tyczył czegoś innego. Namieszał chłopak trochę.

"A tak zupełnie na koniec po lekturze dyskusji na tym forum na temat chrztu mam pytanie . Jak to został zbawiony łotr na krzyzu któremu Jezus powiedział że dzis jeszcze bedzie z nim w raju ? Kto go ochrzcił przed smiercią ?" A gdzie w Piśmie Świętym, jest zapisane że chrzest jest warunkiem koniecznym do zbawienia, hę?

dariano, zacznijmy od tego ze dyskutowaliśmy o różnicach w nauczaniu KEA, KK I KZ, udział w dyskusji brali członkowie w/w Kościołów. Co do stwierdzenia,że KZ nie są wyznaniem ale "rodzajem duchowości", to nawet nie wiadomo jak to nawet ugryźć. Ale niech Ci to Licencja lub Kamelia, wyprostują to co sam napisałeś.

pojęcia nie mam co znaczy " pewien rodzaj duchowości " to nijak niczyich tekstów prostować nie potrafię . :) Ze rumieńcem wstydu wyznaję ,zę czasmi mam problem ze swoimi własnymi a co dopiero żeby miała wyjaśniać " co poeta miał na myśli " :)

Ten pewien "rodzaj duchowości" to mnie dobił :D I jeszcze, to: nie wrzucajcie do jednego wora, a sam to zrobił, wrzucając wszystkie ruchy i wyznania charyzmatyczne, od Odnową włącznie. I jeszcze wstawka o Natanku była :D Litości..

Gość bardzo się cieszę
co sądzicie o witrynie www.zbawienie.com ciekawe rzeczy ten człowiek tam pisze

kiedyś tam zaglądałam ,ale musże przyznać ,zę jakoś mnie nie wciągneło . A ks .Boniecki - gdyby był oszołomem mógłby wypowiadać sie na każdy temat , ale że jest człowiekiem myślącym ...

Z tejże stronki: {"Rzymski Watykan rządzi światem niemal nieprzerwanie od 325 roku n.e. a bezpośrednie rozkazy daje mu sam Lucyfer, który przybywa osobiście na ich czarne msze, w których biorą udział specjalnie wyselekcjonowani Iluminaci. Założycielami współczesnych Iluminatów byli katoliccy Jezuici" :D kurczę, jak bym Złotego czytała :D teraz już wiem skąd on czerpał swoje wiadomości

wiedzę :) już teraz wiem dlaczego mnie to nie wciągneło - teorie spiskowe i te sprawy ...:)

Gość bardzo się cieszę
Facet nazywa się Henry Kubik. Przynajmniej tak się przedstawił. Zaintrygowała mnie ta strona. Właśnie ta strona pojawiła mi się kiedy prosiłam Boga o wskazanie mi drogi, a mianowicie czy katolicyzm czy protestantyzm

Gość Anna-Protestantka
A on kim jest? Podaje tam? Za dużo 'objeżdżania' wszystkich żebym miała się w czytywać. Ktoś wie?

Ten człowiek wyznawcą chyba new age, co nie ma związku z żadną religią chrześcijańską. Jak szukasz swojej drogi, to skup się na Piśmie, a nie na stronkach, gdzie przedstawione są zakłamania i bzdury na temat KK i widzę że nie tylko. No chyba że ktoś lubi tematyką, jaką serwuje nam mi.in Dan Brown i jemu podobni

Gość bardzo się cieszę
Przez jakiś czas był Świadkiem Jehowym. potem z tego wyszedł, a teraz jest chrześcijaninem. tak wyczytałam z tej strony.

Gość surowe jedzenie
zbawienie to strona załozona przez swiadka jechowy ktury twierdzi ze nim juz niejest ale nienawisc wpajana w tej sekcie została

Gość bardzo się cieszę
O New Age jest negatywny artykuł, więc chyba nie jest wyznawcą tego czegoś.

ale pomijająć to ,że często powraca do błędów KK ma dużo racji . Przeczytałam jednym okiem publikację o demonach i opętaniu i trudno sie nie zgodzić z tym co pisze , do tego popd[pierając to wszystko Biblią . zapisze sobie tą stronę jednak .

Co do tego cytatu: "Rzymski Watykan rządzi światem niemal nieprzerwanie od 325 roku n.e. a bezpośrednie rozkazy daje mu sam Lucyfer, który przybywa osobiście na ich czarne msze, w których biorą udział specjalnie wyselekcjonowani Iluminaci.", to nie wiedziałam,że Konstantyn Wielki był Katolikiem, a ci najlepsze Iluminatem :D bo z nim mi się ta data kojarzy. Niech się chłopak lepiej za naukę weźmie

Gość bardzo się cieszę
Słuchajcie, a można chodzić do dwóch kościołów naraz? Czy nie? Na taki pomysł wpadłam. Oczywiście Biblię będę czytać regularnie.

Gość Anna-Protestantka
Wczoraj oglądałam wywiad protestanta z katolikiem o świętych. A potem rozmawiałam o tym z moją koleżanką katoliczką. I zdałam sobie sprawę, że wiele osób postrzega świętych w różny sposób, nawet wewnątrz tej samej denominacji. Czy moglibyście opowiedzieć tu jak widzicie świętych, kim są i jaką spełniają rolę?

21:19 [zgłoś do usunięcia] bardzo się cieszę O New Age jest negatywny artykuł, więc chyba nie jest wyznawcą tego czegoś. Nie wiem, bo ja tylko jednym okiem rzuciłam na te rewelacje. Jeden artykuł i mi wystarczy...same teorie spiskowe, i kupa bzdur

Gość Anna-Protestantka
Chodzić można. Tyle że nie możesz przystępować do komunii w innym kościele niż katolicki. Choć tak naprawdę wiele zależy od księdza. Najlepiej jak z nim właśnie porozmawiasz i się dowiesz jaki on ma do tego stosunek.

pomijam teorie spiskowe , o ile nie dotyczą mojego portfela i kluczy od samochodu , ale dowiedzieć sie zawsze czegoś można :)