Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wesolutka

Które z Was uważają, że są dni płodne podczas przyjmowania tabletek anty????

Polecane posty

WESOLUTKA: cwicze mm brzucha dzieki Tobie... buahahaha ja nie wiem kto to pisze... albo ludziska sobie jaja robia albo naprawde taki ciemnogrod:) ja kiedys znalaam cos takiego \" czy moglabym prosic o powiedzenie mi kiedy mam dni plodne i nieplodne\" cieta riposta- po raz kolejny odeslalam dzieczyne do ksiazek z podstawowki do biologii... po krotkiej rozmowie okazalo sie ze dziewczyna ma........lat........................ no strzelajcie ile mogla miec zadajac takie pytanie..

te Marta a Ty nas coś zaniedbujesz na tamtym topiku :P :P

Dzien dobry Teoria nie zaniedbuje, nie gadaj... ten tez musi zyc :) w razie co masz do mnie nr, to dzwon :)

a więc są dni plodne podczas zażywania tabletek ponieważ tabletki najnowszej generacji zawierają coraz mniej hormonów i owulacja jest jak najbardziej możliwia. Dochodzi przez to często do zapłodnienia ale zarodek nie ma mozliwości zagnieżdżenia się w endometrum macicy ponieważ przez tabzy jest ono niewykształcone prawidłowo. - a co do hormonów żeńskich w ściekach to jak najbardziej prawda. Okazało się nawet że mają taki wpływ na ryby iż zmieniają one płeć z męskiej na żeńską

Mała li niewiem czym twoja wypowiedz ma swiadczyc, ale chyba ne tym, ze myslisz racjonalnie... a jesli chcesz wkurzyc kogos to lepiej wyzywaj sie na swoim bliskich i ta ciemnote wciskaj \"przyjacioleczkom\" rownie inteligentym jak ty kolezanko : ) ale nie rozglaszaj tego po calym swicie, bo naprawde ktos ci uwierzy i zacznie tak glupio myslec...

ja tam dalej zyje w przekonaniu ze nie ma dni plodnych:) MALA LI to po co sa tabetki wg Ciebie-> skoro ich GLOWNYM celem jest HAMOWANIE OWULACJI? hmmm... chyba nie jako srodek do upiekszania cery i na porost biustu...??

tak mają za zadanie hamować owulacje - badania naukowe wykazały że dawki hormonów jakie są potrzebne do tego hamowania są szkodliwe. Także obecnie pigułki mają o wiele niższą zawartość hormonów co powoduje że w wielu przypadkach dochodzi do owulacji tym samym do zapłodnienia. Wesolutka - krytykujesz niewiedzę innych a sama jej wiele nie posiadasz, doczytaj trochę czasopism medycznych to pogadamy. aaaa i ekologicznych żebyś wiedziała że takie zmiany płci u ryb na wskótek obecności hormonów w wodzie jest spotykane - każdy wędkarz który zajmuje się zarybianiem rzek ci to powie

a jakie czasopisma medyczne podczytujesz? musze powiedziec o nich mojej ginekolog, bo chyba ona tez nie doczytala...

Mala Li skoro wesolutka \"nie posiada wiele niewiedzy\" to wlasnie ją skomplementowałaś. z tymi rybami to parwda ale nie dzieje się to na skalę którą należałoby się przejmowac. ryby zmieniają płeć równiez w warunkach naturalnych bez ingerencji związków endrogennych - naksutek obecnosci pasozytów lub a celu przetrwania gatunku. co do owulacji to nie dochodzi do niej jak to okresliłąś \"w wielu przypadkach\"...jak już powołujesz się na medyczne czasopisma to bądź chociaż ścisła. może do niej dojśc u kobiet stosujących cerazette, minipigułki. ale to wiadomo powszechnie wiec wcale tak bardzo nie zabłysnęłas. co do innych tabletek anty zawierajacych oprócz estrogenów również progestageny występowanie owulacji zdarza się rzadko na co wskazuje ulotka ostrzegająca o skuteczności nie 100% lucz 99,98 procentowej

Mia - bo skuteczność taka jest co nie zmienia faktu że to w dużej mierze skuteczność wczesnoporonna

heheh Mała Li, przestan, bo naprawde siebie kompromitujesz... pokaz co takiego ciekawego i gdzie wyczytalas.... nie mieszaj wedkarstwa do kobiecych hormonwo, bo to jest smieszne... wiesz nawet nie ma sensu z toba dyskutowac... zegnam i swoje chore przekonania wyglaszaj gdziekolwiek aby nie tu, prosze :) papa

o rybach nie ja wspomniałam o ile wiem :P a stosowne linki podam jak się do nich dokopie. - to czy mi wierzysz czy nie i to czy się kompromituje czy nie nie ma znaczenia gdyż fakty są niezmienne - dochodzi do owulacji nawet przy przyjmowaniu środków anty - nie za każdym razem w cyklu ale czasem dochodzi

Wesolutka - krytykujesz niewiedzę innych a sama jej wiele nie posiadasz, doczytaj trochę czasopism medycznych to pogadamy. aaaa i ekologicznych żebyś wiedziała że takie zmiany płci u ryb na wskótek obecności hormonów w wodzie jest spotykane - każdy wędkarz który zajmuje się zarybianiem rzek ci to powie

no właśnie MAŁA LI może jakoś udokumentuj to co opowiadasz a potem opowiadaj bo założę się, że usłyszałas o tym od kolezanki albo przeczytałaś w życiu na gorąco a teraz będziesz ściemniać, że nie możesz znaleźć linka :O Wesolutka, Mia ---> 😘 🖐️

o właśnie ty Teorio wspomniałaś o hormonach w wodach gruntowych :) ja uzupełniłam że owszem są obecne i rybom płeć zmieniają - napisałam już jak się dokopie to udokumentuje Naprawdę nie słyszałyście o tym że tabzy nowej generacji mają mniej hormonów przez co dochodzi do owulacji u przyjmujących je ?

MAŁA LI ---> ja o tym pisałam ale wiesz skąd to miałam ?? z gazety NIE wydawanej przez Urbana i to było w artykule o naukach przedmałżeńskich a tytuł brzmiał :NAJWIĘKSZE HEREZJE JAKIE USŁYSZELIŚCIE NA NAUKACH PRZEDMAŁŻEŃSKICH W WASZYM KOŚCIELE a akurat ten tekst powiedziała pani po podstawówce, matka 12 dzieci , którą proboszcz wybrał do prowadzenia tychże nauk :O więc sorrry ale słowa z ust takiej osoby sa dla mnie śmieszne i abslolutnie w nie nie wierzę

to ze maja mniej hormonow wie pewnie wiekszosc kobiet na forum, ale zeby dochodzilo przy ich stosowaniu do owulacji w zyciu nie slyszalam.... co do cerazette, maja wlasnie wlatego tak malo hormonow aby kobieta karmiaca mogla spokojnie wspolzyc ze swoim mezczyzna, przed obawa o nastepna ciaze, gdy zapomni wziasc do 3 godzin pigulki wtedy wszystko mozliwe, tak samo jak z innymi hormonalnymi tabletkami, tyle ze tam czas opoznienia wydluza sie do 12 godzin.

a co do teorii wspomnieniach... mozna sobie gadac, ale jesli ktos jest powazny to wie, kiedy czlowiek zartuje nawet nie widzac tej osoby na zywo...

pozatym coś kręcisz najpierw piszesz, ze dochodzi do owulacji, potem piszesz, że nie w przypadku wszystkich tabletek a potem jeszcze dodajesz , ze nie w każdym cyklu :O więc Twoja wiedza moim zdaniem opiera się na jakichś plotach tylko bo gdybyś faktycznie czytała jakieś fachowe artykuły to wiedziałabyś raczej co i jak a Ty co chwile zmieniasz zdanie i tak na marginesie mnie to osobiście ni ziębi ni grzeje bo tabletek nie biorę (żeby nie było zaraz, że atakuje Ciebie bo się przestraszyłam, że mogę miec dni płodne i zaciążyć :P )

ja biore tabletki i nie boje sie ze zaciaze, no chyba ze zapomne i wtedy zobaczymy co sie stanie... ale nie lubie jak ktos wprowadza kogos w blad, jeszcze opierajac sie na pismach naukowych, choc pewnie na oczy nie widzial, bo nawet ujawnic tych nowinek nie potrafi... nie mieszaj nikomu, bo jesli ktos naprawde nie ma pojecia o niczym, to uwierzy, a po latach bedize sobie w brode plul... przez wlasna i czyjas glupote...

Gość maleńka-zielona gora
witam was!!!!!to prawda z tymi rybkami!!!!! wiem ze tak teraz się wcinam trochę i nie jestem do końca w temacie ale mój wujek, który jest wędkarzem też mi o tym wspominał!Że ryby są bardzo wrażliwe na zmianę najmnijesza nawet w wodzie, a że woda słodka równiez szybko się zmienia gdy dostają sie do niej związki uwolnione z ludzi biorących środki anty czy też sterydy i że odkryto, że większośc rybek zmienia płeć zwłascza te z wód znajdujących się przy oczyszczalniach ścieków:) Trochę to smieszne ale jednak:)Może trudno w to uwierzyć, ale jeśli chodzi o ryby słodkowodne to takie rzeczy nie są niczym niesamowitym:) :) :) :) Pozdrawiam was wszytskie.acha a co to owulacji to niestety nie mam zdania:(

oki to uściśle - czytałam materiały z konferencji medycznej na temat antykoncepcji która odbyła się w W-awie pod koniec 2006 roku. Podano tam badania które dowodzą że wszystkie tabletki nowej generacji (nie tylko ta dla matek karmiących) mają o wiele mniej hormonów niż te produkowane ok 20 lat temu. W czasie stosowania tych tabletek może dojść do owulacji - nie pamiętam już jak to wygląda procentowo jak znajdę to dopisze. Więc jeżeli już dojdzie do owulacji to zaplodninie też jest możliwe prawda? Tylko że zarodek nie może się zaimplantować gdyż endometrium macicy nie jest (na wskótek tabletek oczywiście) dobrze wykształcone

eh.. a ja elej nie wiem z jakiego zrodla medycznego..

no ok może i z tymi rybami to prawda ale ja pisałam, że hormony w wodach gruntowych moga wpływac na LUDZI a nie na ryby :O :O