Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama Mikołaja

Jakie szanse ma dzidzia ur. w 29 tc ???

Polecane posty

Dziś o 21 ma cesarkę znajoma, to jej kolejna ciąża, poprzednie 4 nieudane, tylko w tej dotarła tak daleko... i znowu problemy. Jest w szpitalu, ma rozwarcie i nie ma już wód. Dzidziuś ma ok 1kg. Jaki może być ciąg dalszy?....

Zależy, w jakim szpitalu i z jakiego powodu ta cesarka tak szybko. Ma na pewno większe szanse niz dziecko urodzone na początku 6. miesiąca, ale w/w czynniki mają ogromny wpływ.

Gość eml
29 tydz to duze sznase na przezycie mam w rodzinie kuzynke z 26 tygodnia wiec glowa do gory w szpitalu napewno sa odpowiednio przygotowani na przyjecie takiego dzieciatka pozdrawiam

Gość aaaaaaaania
dzidzia!!! co za infantylizm, DZIECKO się mówi

Gość naa_pewno
dzidzia to normalne słowo, którym posługuje się samo dziecko zanim nauczy się wymawiać wszystkie słowa. odstosunkuj się więc. niestety nie znam się na temacie ale trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze 🌻

Gość Myślęże ma duże szanse
aaaaaaania------co za okropna z Ciebie baba,włazisz na każdy topik i za wszystko krytykujesz! Każdy pisze jak mu się podoba!

Gość braciszek moj urodzil sie w 31
tyg. dosc dlugo lezal w szpitalu ale teraz ma 6 lat i ma sie dobrze :)

Gość zgadza sie
wejdx na strone www.wczesniaki.pl,znajdziesz wszystko

Gość podnosimy
znam dziecko z 28 tyg jest ok-tylko wszystko przychodzilo mu pozniej mowienie chodzenie etc i oczywiscie rehabilitacja

Szpital kliniczny, oddział w Centrum Pediatrii dla wcześniaków podobno dobry, jest w dobrych rękach. A co do powodu tej cesarki to z tego co wiem, rozwarcie na 2 palce, odejście wód i czynność skurczowa, któej nie dało się już powstrzymać zadnymi środkami. Wciąż o niej myślę i czekam na wiadomości. Tak bardzo chę żeby jej się udało, żeby ta maleńka dziewczynka była silna i pokonałą trudności. To jest 5 ciąża, 4 poprzednie kończyły się w okolicach 8-9 tygodnia. aha, co do doboru słów, to daruj sobie człowieku komenatrzy, tu na prawdę nie o to chodzi.... nie będę tego dalej komentować. Prosiłam o odpowiedzi na temat szans a nie jak nazwać- dla niektóych to może być płód. Na pewno nie nazwałąbym dzidzią swojego synka który ma prawie 3 lata... dziękuje za wszystkie wypowiedzi z informacjami

mój brat urodził się w 30 tygodniu z tymże to było 27 LAT TEMU !!! nie było takich sprzętów jakie teraz są w szpitalach przeżył i do dzisiejszego dnia ma się dobrze ;)

Czy możesz napisac co u Twojej znajomej. Mam nadzieję, ze wszystko dobrze u maluszka.Teraz jest duzo lepszy sprzęt niż kiedyś.

po 26 tc - 50 % szans na zdrowe dziecko, po 30 tc - 90 % szans. Tak mówią lekarze z Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi. W przypadku Twojej koleżanki szanse są bardzo duże.

moja kuzynka urodzila w 6 miesiacu ciazy, dziewczynka wazyla wtedy cos kolo kilograma..nie miala odruchu ssacego ale jej mama sciagala pokarm i nim byla karmiona.Teraz ma 4 miesiace dobija 4 kg i rozwija sie zupelnie zdrowo

Gość cvbnm
moja znajoma urodziął w 26 tyg., teraz ich córcia ma 10 lat i w życiu nie powiedziałabym że jest wcześniakiem. Myśle jednak, ze powinno się udać i duzo też zależy od szczęścia - mam nadzieję, ze zakończy sie to wszystko dobrze.

Gość Sandra 25
Polecam stronkę http://www.wczesniak.pl/ Jest też zakładka w której mamy opowiadaja swoje historie. Warto poczytać, polecam.

Gość Maaaaaaaaaaa
Witam , ja urodziłam w 30 tc , nie wiem czy był cud ale najwidoczniej tak . Moja córka była bardzo duża bo wazyła 2,200 i lezała w szpitalu tylko tydzien jak normalne dziecko. Teraz normalnie się rozwija jak każde dziecko. Bylam przestraszona że jest tak duża ale lekarz powiedział że lepiej wiecej niż za mało. wiec pozdrawiam :)