Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

superpromocja

mam torbe świeżego szpinaku, co z nim zrobic?

Polecane posty

zawsze robilam tak ze podsmazalam na oliwie z czosnkiem dolewalam smietany i do makaronu albo z ziemniakiem pieczonym, plus ser zolty lub feta.. Ale to z mrozony a swiezy jest pyszny to moze cos innego? :)

a skąd masz szpinak o tej porze roku? Ja bym zżarła sam:) I dużo czosnku, bez śmietany.

moj facet gdzies dorwal i przywiózł :) tez sie zdziwilam, no to moze wrzuce tylko na chwile na patelnie z oliwa i czosnkiem :D ale blanszowac go lekko przedtem czy nie?

ja ostatnio w Jaju jadłam tagiatelle ze świeżym szpinakiem i łososiem, pyszne :)

4 pomidory 2 cebule opakowanie szpinaku 200g twarogu 100g sera feta przyprawy olej 5 płatków lasagne 40g żółtego startego sera sos pomidorowy Sposób wykonania: Cebulę i rozmrożony szpinak poddusić. Dodać przyprawy i fetę wymieszaną z twarożkiem. Nakładamy ją na plastry lasagne i układamy jeden na drugim. Na wierzchu posypać startym serem i polać sosem. Piec ok. 45 minut. Ja zamist sosu pomidorowego używam majonezku kieleckiego;) pychota, choc niezabardzo przepadam za szpinakiem;)

jak to mlody szpinak, to zjedz surowy jak zielona salate - z pomidorami i czym tam chcesz i sosem salatkowym, np. na bazie oliwy. ja uwielbiam mlody szpinak w formie salaty z jajkiem na twardo, avocado i boczkiem + inne dodatki i sos. \' jesli zas to stare duze liscie, to na surowo raczej za piekne nie beda.

zrobilam salatke :) z kolorowego makaronu penne, czosnkiem, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami, szpinak przelalam wrzątkiem plus oliwa, sól i pieprz siezo zmielony, świeżo starty parmezan i wyszlo git! juz nie ma :)

Gość Szpinakowy_Krab
1)Szpinak bez problemu kupi się na Kleparzu ;) 2) Naleśniki/omlety z masą szpinakową. Podsmażasz szpinak, rozdrabniasz, mieszasz z serem i śmietaną (jak na ruskie pierogi), dodajesz sól, pieprz czy co chcesz do smaku. Mniam.

wrzuc szpinak do wrzatku, pozniej go zmiel, dodaj ser feta, przyprawy, czosnek i zrob nalesniki z ta pasta. dobre tez sa pierogi ze szpinakiem.

no wiem.. takie przpisy znam tylko wiecie.. szkoda po prostu swiezego szpinaku dusic i potem mielic- cos takiego to mozna zrobic z mrozonym :) a mi chodzilo wlasnie o swiezy :) jestem wielka amatorka szpinaku dlatego przepisow troche znam :P dziekuje wszystkim i mam nadzieje, ze wiecej osob skorzysta :)