Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

superpromocja

mam torbe świeżego szpinaku, co z nim zrobic?

Polecane posty

zawsze robilam tak ze podsmazalam na oliwie z czosnkiem dolewalam smietany i do makaronu albo z ziemniakiem pieczonym, plus ser zolty lub feta.. Ale to z mrozony a swiezy jest pyszny to moze cos innego? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a skąd masz szpinak o tej porze roku? Ja bym zżarła sam:) I dużo czosnku, bez śmietany.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
moj facet gdzies dorwal i przywiózł :) tez sie zdziwilam, no to moze wrzuce tylko na chwile na patelnie z oliwa i czosnkiem :D ale blanszowac go lekko przedtem czy nie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja ostatnio w Jaju jadłam tagiatelle ze świeżym szpinakiem i łososiem, pyszne :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
4 pomidory 2 cebule opakowanie szpinaku 200g twarogu 100g sera feta przyprawy olej 5 płatków lasagne 40g żółtego startego sera sos pomidorowy Sposób wykonania: Cebulę i rozmrożony szpinak poddusić. Dodać przyprawy i fetę wymieszaną z twarożkiem. Nakładamy ją na plastry lasagne i układamy jeden na drugim. Na wierzchu posypać startym serem i polać sosem. Piec ok. 45 minut. Ja zamist sosu pomidorowego używam majonezku kieleckiego;) pychota, choc niezabardzo przepadam za szpinakiem;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jak to mlody szpinak, to zjedz surowy jak zielona salate - z pomidorami i czym tam chcesz i sosem salatkowym, np. na bazie oliwy. ja uwielbiam mlody szpinak w formie salaty z jajkiem na twardo, avocado i boczkiem + inne dodatki i sos. \' jesli zas to stare duze liscie, to na surowo raczej za piekne nie beda.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zrobilam salatke :) z kolorowego makaronu penne, czosnkiem, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami, szpinak przelalam wrzątkiem plus oliwa, sól i pieprz siezo zmielony, świeżo starty parmezan i wyszlo git! juz nie ma :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Szpinakowy_Krab
1)Szpinak bez problemu kupi się na Kleparzu ;) 2) Naleśniki/omlety z masą szpinakową. Podsmażasz szpinak, rozdrabniasz, mieszasz z serem i śmietaną (jak na ruskie pierogi), dodajesz sól, pieprz czy co chcesz do smaku. Mniam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wrzuc szpinak do wrzatku, pozniej go zmiel, dodaj ser feta, przyprawy, czosnek i zrob nalesniki z ta pasta. dobre tez sa pierogi ze szpinakiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no wiem.. takie przpisy znam tylko wiecie.. szkoda po prostu swiezego szpinaku dusic i potem mielic- cos takiego to mozna zrobic z mrozonym :) a mi chodzilo wlasnie o swiezy :) jestem wielka amatorka szpinaku dlatego przepisow troche znam :P dziekuje wszystkim i mam nadzieje, ze wiecej osob skorzysta :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×