Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liliana22

rumienienie sie, czerwienienie

Polecane posty

Gość Chory85
W aptece raczej ciezko:< Poszukaj w aptekach internetowych lub allegro

Gość Białasek
sssoookkk wiesz... każda cera reaguje inaczej... możesz spróbować i jak Ci nie będzie pasował to najwyżej komuś go sprezentujesz :-) zanet92 Ja uzywam IWOSTIN Capillin (kosztuje 37-40zł)... Mi pasuje, ma zielonkawy kolor i szybko się wchłania... ale mógłby troszku bardziej nawilżać skórę (a może ja go za mało daję, bo troszku oszczędzam :-( ) Podobno super są z BIELENDY (seria kasztanowa) i chyba go sobie też kupię, bo i tani jest (tylko 9 zł)... a to nie dużo, bo przejrzyj sobie Allegro.. kremy do cery naczynkowej są starsznie drogie :-( SAE ja kupiłam w aptece i jest tam spora ich różnorodność, ale to zależy od apteki.. zawsze zresztą mogą Ci zamówić :-) Ale jak tak przeglądałam Allegro to i po doliczeniu kosztów przesyłki - często tam i tak są te kremy taniej :-) ------------------------------------------------------- Ja odstawiłam rutinoscorbin.. wyczytałam, że jak poddaje się zabiegowi koagulacji to lepiej go nie łykać, bo on wzmacnia naczynia krwionośnie, a lepiej jest - jak są wtedy kruche !!!!

Gość Białasek
SAE oczywiscie te drogie kremy sa suuuper... no, ale wlasnie..... sa drogie :-)

ehh. no to faktycznie drogie, tym bardziej na moja 16-stoletnia kieszen. rodzice uwazaja, ze po prostu mam rumience i nie chce mi zafundowac kremow, musze sobie sama jakos zaoszczedzic ;f no coz, trzeba probowac, dziekuje bardzo za rade ;) sporbuje tym za 9 zl ;) poozdrawiam :)

Gość Białasek
a ja byłam dziś na koagulacji.. drugi zabieg... jeszcze ze 2 mi zostały.... :-)

Gość Chory85
Na czym polega ten zabieg?Czy sa juz jakies efekty?

Gość sssoookkk
słyszał ktoś o urynoterapii?? ;-)

Gość Białasek
Koagulacja czyli wypalanie naczynek.... Taką specjalna igłą, jakby pod wpływem prądu usuwa się naczynka i buźka nie jest czerwona jak u indianina :-) sssoookkk nie słyszałam o niczym takim...

Gość Białasek
........... kupiłam dziś krem z bielendy .........

Gość Chory85
Bialasek ale czy sa hakies konkretne efekty po tym zabiegu??

Gość anonim19
oj macie problem z tą koagulacją. zesraj sie a nie daj sie

Gość anonim19
chory85 wiesz co?? ssij pałe bura suko

Gość Chory85
Takim slownictwem to mozesz sie zachwalac na podworku u siebie na wsi

Gość Białasek
Chory85 koagulacja polega na tym, że taką specjlną igłą pod wpływem chyba prądu dotyka ci naczynka i ono automatycznie pęka i go nie ma... zaraz znika... Przez 2-3 dni masz tylko takie delikatne "strupki" a potem cera lepsza i ładniejsza... Potem naświetla się buźkę pod lampą Bioptrom (ładnie goi ranki). Sam zabieg można robić na NFZ u dermatologa. Zabieg - troszku nieprzyjemny, ale nie bolesny... ---------------------------- Wydaje mi się, że mniej się rumienię.... i przedewszystki - jak już zrobię się czerwona to tylko w zasadzie mam rumień tam gdzie naczynka.. jest delikatny :-)... a przedtem miałam buraczaną całą buzię :-(... Bo maiłam bardzo dużo naczynek... cały nos... dużo na policzkach.. sporo nad ustami.... brodzie i czole... Czekają mnie jeszcze ze 2 zabiegi (w odstępstwie jednego od drugiego musi minąć 2 tygodnie), bo jak pisałam wcześniej mam sporo popękanych naczynek... A Ty też masz naczynka ??? Aha! Kiedyś tzn. przed zabiegami jak ktoś robił mi fotkę (wszystko jedno czy byłam popudrowana czy nie) to wychodziłam na nich czerwona.... A teraz jak ostanio sobie cykłam to już prawie, że idealnie... jeszcze gdzie nie gdzie rumianek delikatny.... :-) Moim zdaniem zabieg jest oki... bo jeśli nawet będę się rumienić to już nie z taką intensywnością, bo np. przy wysiłku zawsze byłam jak burak, a teraz nic nie widać w zasadzie :-) Ps. lekarka powiedziała mi ostatnio, że cierpię na chorobę Raynolda (charakteryzuje się np. zimnym nosem) i dlatego mam tak dużo popękanych naczynek na nosie Jak cosik jeszcze to pytaj :-) Anonim a co Tobie ??? .... Masz zły dzień.... Normalnie to forum jest po to, żeby sobie pomagać ,a nie wzjamnie się obrażać.... :-(

Gość Białasek
Sorki za literówkę ... Anonim jak ochłoniesz to wracaj...

Gość anonim19
Białasek to wejdz sobie na ten link co chory podał

Gość Białasek
Anonim widziałam..... hmmm..... no, ale Ty zacząłeś..... Dajcie temu spokój , oki ?!

Gość Chory85
Bialasek a Ty tez robilas NFZ? Czy dotego zabiegu trzeba uzywac jakiegos kremu? Czy po zabiegu efekt utrzymuje sie dlugo?

Gość Białasek
Chory85 1. NFZ - chodzi mi o to, że robię to a darmo.. na Kasę Chorych u dermatologa w państwowej przychodni :-) 2. nie trzeba używać kremu.. to już tylko Twoja wola... :-) Ja używam.... Bo to zawsze jest jakieś zabezpieczenie dodatkowe... / drematolog zasugerowała mi tylko by na lato kupić krem z wyskokim filtrem (muszę przede wszystkim grubo smarować nos - bo mam go wiecznie zimny ) :-( 3. efekt... hmmmm... zależy od Ciebie tzn. jakie będziesz życie prowadził.... czy będziesz wystawiał naczynka na pękanie np. dermatolog mi powiedziała, że po lecie może mi się znów zrobić trochę naczynek, bo słońce działa na nie niekorzystnie... nie mam np. jeść lodów w słońcu, unikać aloholu a np. zimą po przyjściu z mrozu - nie pić od razu gorącej herbaty itp.

Gość Białasek
... chodzi o mi o to, że jak już usunie mi wszystkie naczynka pani dermatolog - to bedę o cerę dbała... używała sobie specjalnego kremu, unikała mocnej kawy (lub ograniczyła ją).... nie przebywać na słońcu - jak to bywało do tej pory... i takie tam :-)

Gość sssoookkk
z NFZ to różnie bywa ... nie wiem jak mam ich spytać o zamknięcie... czy spytać czy sami to zrobią??

Gość anonim19
wy naprawde macie cos nie tak z koagulacja!! tak samo z kremami!! nawet jesli nałozycie na siebie jakis krem to i tak problem nie zniknie najwyzej go troszke zamaskujecie ale problem i tak bedzie w glowie a nie w kremach

Gość Białasek
Anonim Nie zgodzę się z Tobą w 100%... Bo powiedz mi czerwienię się np. jak przyjdę do ciepłego pomieszczenia albo przebywam na zimnym... albo jak się schylę i chcę coś podnieść.. to - co - myslisz, że ja wtedy o tym myślę, że zaraz zrobię się buraczana, co ?! Mówię Ci NIE NIE NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie Kolego !!!! To są NACZYNKA.... powtarzam.... naczynka...!!!! A to, że rumienię się jak z kimś gadam... gdy temperatura otoczenia jest - nazijmy to - "normalna" (tzn. jakieś +18 stopni) - to już może i jest w mojej głowie... Z tym się zgodzę.... A, że ja poddaję się koagulacji... wiesz... to usuwam NACZYNKA.. po to by się nie rumienić choćby podczas wypicia zbyt gorącego napoju czy przebywania na słońcu, gdy tempka otoczenia jest ponad 20 stopni... Bo wystarczy, że w pracy ktoś podkręci klimę na +23 a ja robię się czerwona jak schylę się by podpisać fakturę.... Kapujesz o co mi chodzi???!!! Czy mam mówić jaśniej.... ??? ------------------------------------------ ps. to powiedz mi, po co jesteś na tym forum - skoro nie chcesz jakoś tego probelmu zniwelować... zniszczyć... Wiesz.... sama już niewiem co myśleć o Twoich wypowiedziach... bo na wszystko jesteś na NIE.... wrrrr..........

drogi Anonimie :) mam 16 lat. jestem smiala dziewczyna, przewodniczaca samorzadu szkolnego. nie wstydze sie wlasciwie niczego, chyba ze mam sie rozebrac przed lekarzem, wtedy zawsze sie wstydze. jestem wysportowana, jezdze na zawody (biegi), trenuje siatkowke. rumience mam od zawsze od kiedy pamietam. i nie sa one wywolane ot tak, nagle sie zarumienilam. czerwona jestem po prostu zawsze. czasami troche mocniej, np po wysilku. i wiesz, to nie siedzi w mojej glowie. przyzwyczailam sei juz do tego, co nie oznacza, ze wolalabym sie tego pozbyc. nie rozumiem dlaczego stwarzasz tutaj jakies problemy ;/ pozdrawiam.

Gość anonim19
ja bym wolał byc cały czas czerwony niz tylko na chwile "buraka puścić"

Gość chory85
Anonim Ty wogole nie masz pojecia o czym tu sie pisze! Zapewniam Cie ze nie wolal bys byc caly czas czerwony:P

Gość Białasek
Anonim No niewiem... bo większość z nas pali buraka nie tylko w sytuacjach stresowych, ale przy - powiedzmy - "głupotach".... (np. gorące napoje, schylenie itd.) A Ty atakujesz tu wszystko i wszystkich... wrrrr.....

Gość anonim19
wiem o czym piszecie i rozumiem tez czasami puszczam buraka jak sie schylam itp,itd. jak jest goraco to tez tak mam dlatego wolal bym byc cały czas czerwony niz tylko przez chwile

Gość Białasek
anonim więc przyjrzyj się dokładnie swojej cerze... czy masz na niej jakieś niteczki itp.