Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liliana22

rumienienie sie, czerwienienie

Polecane posty

Gość ja67
SAE ja tez tak mam!!!! taki jeden kolego mój do mojej siostry przychodził (sąsiad) i nieraz z nim gadałam ... no i coś do mnie powiedział i nie czułam, że sie zrobiłam czerwona a on :" ojj chyba ktos tu buraczka spalił' " ;/;/ a on sie czerwony nie robi, ale raz sie zrobił, jak cos oglądalismy, chyba jego 100-niówke i cos głupiego zrobił i czerwony sie zrobił (ale nie tak jak ja oczywiscie) ale sie zrobił, i powiedziałam mu dokladnie to samo co on zawsze mi gadał :"ojj chyba ktos sie tu czerwony zrobił" a on nic nie odpowiedzial i od razu poszedł do chaty. juz od tego momentu nic mi nie gadał, ze jestem czerwona!! bo wiedział jak ja sie czuje z tym, i on tak samo sie poczuł!!! głupio mu było! i on zrozumiał jak to jest! tylko z mojego otoczenia chyba on zrozumial bo poczyl to na własnej skorze!! a tak to kazdy mi co chwile cos dogaduje!

Gość Białasek
Powinnaś przestać brać.... bo dopiero wtedy możesz sobie zrujnować życie.... Takie jest moje zdanie.... Może te forum będzie dla Ciebie jakąś doskocznią od głupiej rzeczywistości :-)

Gość ja67
hmm glupia rzeczywistosc .... to malo powiedziane!

Gość SAE
wiecie co dziś miałam zaliczenie z języka obcego na studiach. No i facet siedział sam w sali i pojedyńczo sie wchodziło. O dziwo, weszłam pewna siebie, mówiłam jakieś bzdury-żarty, mówiłam to co trzeba i w pewnej chwili pomyślałam, "nie czuję gorąca, nie jestem czerwona!!!" Nie wiem czy na 100% nie byłam czerwona, ale ta pewność siebie i brak ciepła spowodował, że na 100% czułam się "blada" ;) A rzadko kiedy jestem pewna siebie, właśnie przez to ;) Może to, też fakt, że już trochę sie opaliłam i czuję się lepiej/pewniej i czułam się "ładnie ubrana" (tzw. nie super, zwyczajnie, ale czułam się "ładnie) I chyba to dało mi pewności!!

Gość anonim19
juz gdzies tam wczesniej pisalem o sobie i wiem co to znaczy, a jeszcze jak ktos powie ze czerwony jestem to o jest jeszcze gorzej!! ja tam imprez nie opuszczam ale trzezwy bym nie pojechal czesto lubie wypic dla pewnosci siebie a mam 19 lat i tez przejebane zycie przez to gowno >>Do ja67 widzialem ze chcesz na gg pogadac to mozemy sobie popisac o tm naszym problemie. Daj numer jutro sie odezwe. Mi sie zdaje ze na to nawet krem ani zadna regulka nie pomoze, nawet jesli przez jakis czas nie myslimy o tym czy nawet dzien to i tak przyjdzie taki dzien ze bedziemy o tym caly czas myslec dlatego na tom nic nie pomoze tylko moze ta operacja wlasnie

Gość Białasek
To fakt.... też czyatłam, że jak się o tym myśli to tylko to pogarsza sprawę.... A ta regułka... to tylko po to - tak naprawdę... że ma dać nam odrobine pewności siebie :-) Wiem również, że nie wolno siedzieć w czterech ścianach.. bardzo pomaga kontakt z ludźmi... wiem, że kiedy jeszcze pracowałam, to mniej się czerwieniłam.. tzn. czerwieniłam się i czasami kilka razy na dzień (czasami wcale), ale przy 150 osobach na dzień.. czasami ich chamskich odzywkach - to tak źle nie było.. a odkąd siedzę z dzieckiem w domu to jest gorzej.... Takczy owak - zabieg wypalania naczynek (za friko po na NFZ) nie pogorszy sprawy... może tylko pomóc, bo oprócz czewienienia na zwykłe "cześć" mam buraczka przy zbyt wysokiej temperaturce .... a tu już winowajcą są wyłącznie popękane naczynka na całej twarzy 9co widać nawet na zdjęciach :-( ) Więc podstawą jest: - częsty kontakt z ludźmi - nie pić alkoholu (zalcenie deramolog) - nie jeść ostrych potraw (zalcenie deramolog) - nie stersować się, nie myśleć o tym (zalcenie deramolog) - ograniczyć kawkę Anomnim to fakt.. operacja daję 100% pewność.. ale mało kogo stać na wyłożenie 12000 zł.... masakra :-( ja67 może powinnaś iść (nie obraź się) do psychologa... zresztą chyba każdy z nas powinien iść, by podereperować właśne JA... ale skoro masz myśli samobójcze... i w dodatku często..... :-( A z twoich bliskich... rodzice... rodzeństwo .... nie potrafią Ci pomóc... zrozumieć Twojej (naszej) choroby ????!!! Pozdro Buraczki :-)

Gość Białasek
Aha! czytałam ostatnio w czasopiśmie, że często spotyka na chora przypadłość- osoby wrażlwe, i te, które w dzieciństwie były krytykowane i stawiano im wysokie wymagania.... Sorki za literówkę w ostatnim poście :-)

Gość ja67
anonim : to mój nr gg: 10622032 do psychologa nie pójde, bo wątpie w to, że mi pomoże ... tak mi sie wydaje ... a nikt nie może mi pomóc, bo nikt nie wie o tym, że jest mi z tym naprawde ciężko... ze rycze po nocach itp. Nikt nie wie jak straszne się czuje, nikt nie zdaje sobie sprawy z tego, bo nie poczuli tego na własnej skórze, a jak by poczuli wszystko inaczej by wygladało!!! wiem ze picie i branie nie jest dobrym rozwiązaniem ... WIEM O TYM!!! Moze mi to forum pomoże ?! Ale są dni, że nie wiem co ze sobą zrobić! Nie mówie, że alkoholiczką jestem , że pije co drugi dzień. tak nie jest. pije piwka, żeby "lepiej mi było" .

Gość Białasek
... w sumie u mnie z rodziny nikt też nie wie, jak mi ciężko... :-( :-( :-( ale powiem Wam, że chyba mam troszku mniej naczynek popękanych.. niewiem czy to zasługa kremu czy koagulacji u dermatolorzki :-)

Gość ja67
chyba coś zamówie sobie z tej stronki co podałas.

Gość ja67
dzieki Białasek :P

Gość Białasek
ja67 też słyszałam, że jest dobry..... szkoda, że te kremy nie są refundowane.... marzenie ściętej głowy :-( ale chyba dać więcej a mieć pewność, że pomoże, bo jak czytam, to te droższe mają troszku inne właściwości niż te za kila bądź kilkanście złotych :-)

Gość Białasek
http://img337.imageshack.us/my.php?image=hpim2956lp4.jpg wklejam tu zdjęcie gościa, który poddał się operacji ETS (czyli usunięcie jakiegoś tam nerwu odpowiedzialnego za czerwienienie się).. pisze, że starsznie się po tym poci....czyli też nie tak super.... :-(

Gość Chory85
Wlasnie na tym forum co wam podalem sporo o tym pisze

Gość Białasek
no... sporo tam jest... ale kurcze nie znalazłam nic na temat koagulacji.... jak znajdziesz to podaj linka :-).... bo nie wiem czy ktoś mi odpisze :-(

Gość Chory85
napisz na ogolnym na pewno ktos odpisze

Gość Białasek
napisałam na INNE.... zobaczy się :-)

Gość Białasek
cosik znalazłam... ale niewiele.... ehhh... zmykam.....

Gość Białasek
do góry up up up :-) :-) :-)

Gość SAE
A co byście poradzili na moją cere, tzw ostatnio zauważyłam w lusterku powiększającym że na policzku pojawiły się czerwone kreseczki czyli naczyńka, o powierzchni 1cm kwadratowy, ale boje się, ze sie powiększą i będą na całej twarzy!! Ratujcie!! Może jakis krem dla cery naczynkowej? MAM 20LAT

Gość sssoookkk
mam do was takie pytanko... proszę o wasze zdanie na ten temat:-) mam SUCHĄ skóre i rumieńce , czy nie zaszkodzi mi gdy użyje sobie żelu do mycia twarzy do cery tłustej skłonnej do wyprysków oraz z delikatnymi mikroperełkami...?? to znaczy czy nie pojawią mi się wypryski czy nie zniszczy to mojej cery?? bardzo was proszę o odp pozdrawiam

hm hm hm..a ja jestem nastolatka, ktora OD ZAWSZE I ZAWSZE ma rumience i to jej przeszkadza ;p nie jest to jakis mocny rumieniec na cala twarz, ale bardzo dotkliwy, np na jakis imprezach wygladam troche dziwnie..nienawidze tzw \'tynku\' wiec nie zakryje mankamentu kosmetykami, ale moze sa jakie skremy? niektorzy uwazaja ze te rumience sa urocze (;?)ale mnie strrrasznie denerwuje..co robic?

Gość Białasek
sssoookkk ja mimo, że mam cerę wrażliwą, to kiedyś miałam trądzikową i używałam różnych żeli.. nawet do cery (a w zasadzie: przede wszystkim) do trądzikowej i nic mi nie było... Aktualnie używam z ZIAJI - oliwkowego żelu i peelingu drobnoziarnistego. zanet92 pewnie masz popękane naczynka, skoro masz cały czas rumieńce... Kup krem do cery naczynkowej :-) SAE oprócz kremów łykaj rutinoskorbin i witaminy z grupy PP i B6... to wzmacnia kruche naczynka :-)

Gość sssoookkk
białasek dzięki za rade tylko że wiesz na razie nie miałam problemu z cerą oprócz tych rumieńcy... dostałam ten żel na urodziny do cery tłustej skłonnej do wyprysków a ja mam wrażliwą i naczynkową a także suchą i właśnie nie wiem czy mi to nie zaszkodzi?? jak myślisz??:-)

oo Białasek dziekuje :) hmm moze poradz jeszcze jakis, bylabym wdzieczna :)

w sumie to mam taka sama cere co sssoookkk, co wynika z jej (badz jego) opisu. mozesz uzywac takiego zelu, ja mam identyczny :P

Gość SAE
dzięki Chory85 i Białek ;) a te kremy można dostac w aptece?