Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liliana22

rumienienie sie, czerwienienie

Polecane posty

Gość Białasek
Chory85 dam dam.... ale raczej jutro :-) Pozdrawiam

Gość Białasek
Ja tylko na moment, bo za chwilę spadam na zabieg. Otórz bylam wczoraj u dermalologa.... i kasy zosatwaiłam, że ho ho... ale głównie leki to ŁZS... Dziś mam zabieg wypalania naczynek (będą potrzebne takie 2 -3 zabiegi). Pytałam się o krem niedrogi i poleciła polski IWOSTN 37 zł. Pytałam o rutoinoscorbin - on tylko hamuje powstawanie nowych naczynek, a nie zapobiega już powstałym. Mam się nie stersować, bo wiele chorób jest właśnie z nerwów (podobnie może być z ŁZS)... mam nawet tableki uspokajające... potem napiszę resztę. ps. niby po zabiegu nie powinnam się czerwienić.... jak je zlikwiduje (naczynka)

Gość sssoookkk
a czy stosował ktoś krem z oriflamu ŁAGODZĄCY KREM PRZECIW ZACZERWIENIENIU CALM DOWN FACE CREAM???jeśli tak to bardzo proszę o wypowiedź na jego temat??? czy pomógł i czy nie było jakichś uczuleń itp... pozdrawiam i z góry dziękuje

Gość sssooookkk
aha i czy ma jakieś ograniczenia wiekowe??? od ilu lat się go stosuje??? POZDRAWIAM;*

Gość Białasek
sssoookkk nic nie słyszałam, a w necie nic nie ma na ten temat... Ja już jestem po jednym zabiegu koagulacji i czuję się lepiej.... tak mi się przynajmniej wydaję... następny zabieg za tygodnie:-)))) :-) :-) :-) ;0) pozdro

Gość Białasek
... miało być - 2 tygodnie - upsss... :-)

Gość Chory85
Bialasek Jak bylo u lekarza.Co Ci powiedzial?

Gość SAE
" bo na laskę patrzą jak na wstydnisię, idiotkę" dobre heheh ;))) Białasek byłas u dermatologa i juz tak szybko zabieg?? Ja sie tez czerwienie np na "cześć" od osoby jakieś. To jest straszne, ale teraz po tej regułce staram się tak o tym nie myśleć. Ja mam więcej problemów niż tylko "burak" (np cellulit, rozstępy itd). I jak komuś bym powiedziała o tym wszystkich (prawie nad każdą częścią ciała bym musiała popracować) to każdy pomyśli, że tylko dbam o wygląd ;/ Ale pomimo tego poszlam na studia, moja znajoma która jest cały czas czerwona też. Przecież TAKIE COŚ nie może nam popsuć życia!!

Gość Białasek
Chory85 mam leki na ŁZS... nie mam się denerwować.... Mam tabletki na uspokojenie:-) Chodzę na zabieg koagulacji (raz na 2 tygodnie), a, że naczynek mam sporo to kilka serii mnie czeka :-( Dermatolog powiedziała mi, że wiele chorób wynika z nerwów, więc chyba muszę sobie wpuścić na luz :-) Wieczorem przed snem piję melisę, a w ciągu dnia i w nocy powtarzam tą regułkę z "moją twarzą.." SAE A w Twoim wypadku regułka działa??? Wiesz, może Ciebie łatwiej było iść na studia, bo masz kogoś podobnego do Ciebie, a ja jestem sama jak palec.... Zresztą czerwienie się było jednym z kilku powodów dla których nie poszłam dalej się uczyć mimo wysokeij średniej w technikum ... Ja jestem postrzegana w środoisku jako ładna laska... wszyscy są w szoku, że tak szybko wróciłam do figury sprzed ciąży i w ogóle.... Ale prawda jest taka, że jak się coś chce znaleźć to i tak się znajdzie...... Nie ma ideału i ogólnie to nie przejmuję się swoim wyglądem.. tylko te cholerne czerwienie się :-( Aha! Ostatnio byłam na urodzinkach i nie poczułam ani raz, że robi mi się ciepło.. mimo, że w pomieszczeniu było upalnie.... Niewiem czy to wynik regułki czy koagulacji czy czegoś tam jeszcze, ale się cieszę... pozdro Buraczki :-)))

Gość iska27
dziewczyny czy mogłybyście polecić mi jakiś dobry podkład przykrywający rumieńce?

Gość RakNieborak23
heja no co do studiów to moim zdaniem trzeba było iść ja poszedłem i mam zamiar kontyuować a i praca którą sobie wybrałem rzuca mnie na głęboką wodę , z grubsza staram się o tym nie myśleć, ps co to za regółka która się tu przewija acha i jeszcze dla zainteresowanych : http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3211738&start=300 pozdrawiam http://www.youtube.com/watch?v=EB92K56U1Vo

Gość agam89
ja uzywam kremu RUBORIL juz od 5 miesiecy chyba. jest poprawa juz nie jestem taka czerwona jak bylam kiedys (bo bylam caly czas czerwona) teraz jestem lekko czerwona albo w ogole, to zalezy. ale gdy wejde na sloncze czy np do jakiegos pomieszczenia gdzie jest gorąco czy zimno jestem czerwona :(:( i tu w tym krem nic mi nie pomaga

Gość ja67
mam 19 lat. tez mam takie problemy jak wy:(( jest mi z tymzle. juz niektorzy tez mam mysli samobojcze. mikt nie może mnie zrozumiec!!! mialam raz chlopaka, powiedzialam mu o moim problemie - wyśmiał mnie!!! nie wiem co zrobic ze soba! jest mi zle, chcialabym isc na plaze szczegolnie teraz jak jest cieplo, ale nie ide bo nikt ze mna nie chce isc a jak juz bym poszla to od slonca moja twarz czerwona jest! co mam zrobic ? pomozcie mi!!!!!!! ja sie chyba zabije. chcialabym tu poznac kogos pogadac bo wiem ze tylko wy mnie rozumiecie !:(:( NIECHCE ZYC - TAK NIE CHCE!!!!!!!! :(:(

Gość Białasek
RakNieborak23 jaostatnio z małżem stwierdziłam, że jak dzieciak podrośnie to pójdę na studia :-) iska27 ja uzywam maibeline dream mat mouse (jakoś tak to się pisze)..... coś tak kryje... ale napweno nie w 100%... no, ale ileż też można się tapetować.... ja np. na codzień niet... tylko jak gdzieś wychodzę :-) agam89 pewno też masz naczynka :-( ja67 Kochana nie załamuj się.... jesteśmy tu z Tobą i pomożemy Ci... Pytaj nas o co chcesz.... Kurcze... nie gadaj, że jest aż tak źle... Tym facetem się nie przejmuj, bo to musiał być jakiś dupek... Idz szybko do dermatologa, kup jakiś podkłade i krem na naczynka i wio na plaże (ja mam krem IWOSTIN, jest on dodatkowo z filtrem przeciwsłonecznym) :-) Buźka

Gość rumianek...
Czołem Buraczki! Ostatnio na zajęciach mielismy takie ćwiczenia,że trzeba bylo siedzieć w kółku(nie cierpie tego) i coś tam gadać. Kiedy przyszła moja kolej poczułam,że robi mi się gorąco,ale kiedy mówiłam i patrzyłam na grupę a oni tak na mnie,to zachowywali się normalnie. Chodzi mi o to,że czasem jak człowiek się czerwieni,to zaraz inni wymieniają jakieś złośliwe uśmiechy lub patrzą jakoś dziwnie,a oni nie no i w głowie mi pojawiła się taka myśl: chyba nie jestem czerwona. Kiedy to sobie uświadomiłam poczułąm sie jakoś pewniej,te gorąco jakby ze mnie uleciało. Zaluje,że nie moglam zobaczyć swojej twarzy,bo nie wiem,czy naprawdę tak było,czy mi się wydawało. Może to zasługa regułki?Już sama nie wiem,ale ta sytuacja dodała mi troszke takiej odwagi. Kurde,zdaje sobie sprawe-tak czytając ten topic, ze moja sytuacja nie jest jeszcze taka fatalna.Dalam rade pojść na studia-wlasciwie ta choroba na dobre dopadla mnie na 1 roku,ale ciągne je dalej,a moj kierunek jest dosyc specyficzny,duzo referatow,wystąpien przed grupą i w ogole-ale jakos daje rade. Trzeba dawać rade-przynajmniej probować,nie można przez takie cholerstwo rezygnować ze studiow :O Zycze sobie i Wam wiele,wiele,wiele wytrwalosci :* Ta regulka o ktora pytales RakNieorak to MOJA TWARZ W STRESIE I SPOKOJU MA TAKą SAMą NATURALNą BARWE- trzeba powtarzac przez 21 dni przed zaśnieciem. Pozdrawiam!!!

Gość ja67
białasek : uzywalam kremów rożnych do cery naczynkowej, ale nie az takich drogich. gdy widzialam jakis w drogerii kupywałam ... ale nic nie pomaga. tez nie jestem przy kasie zeby kupywac za 60zl jakies kremy, chociaz wiem ze troche by mi pomogly! jak narazie to mowie regulke ... zobaczymy jak to bedzie! nie mam z kim porozmawiac. wszyscy gadają ze samolub jestem. no wole siedziec w domu w swoim pokoju niz być z kimś. ... chcoby z najblizsza rodzina! są goście nieraz to ja siedze w pokoju sama! ja juz nie daje rady coraz gorzej ze mna coraz wiecej rycze, a szczegolnie w nocy jak mi sie cos przypomni z poprzedniego dnia. jak kazdy sie lampi na mnie, wysmiewa!!!!!!!!!!!!! to jest straszne :(:(

Gość Chory85
Do ja67 Ja mam to samo.jak rodzina przyjedzie to spadam z chaty albo ide na komputer. Tez mialem mysli samobujcze i nadal mam czasami jak juz jestem bardzo zalamany. Unikam kontaktow z ludzmi jakos sie ich wstydze. Tylko jak po 2 piwkach jestem to czuje sie znacznie lepiej. Moim zaniem na ta chorobe nie ma lekarstwa

Gość ja67
chory85 to jak nie ma na to lekarstwa to ja sobie mojego zycia nie wyobrazam!!!!!! z najblizszych mi osob nikt mnie nie rozumie! i jeszcze sie smieją!! :( jakja tego nienawidze!!!!! chcialabym z kims pogadac na gg, chcialby ktos ?

Gość ja67
ja też nieraz pije ... i czuje sie też znacznie lepiej po 2 piwkach. wtedy nie wiadomo kto moze mi cos powiedziec a ja sie nie zrobie czerwona. niedawno byłam tak załamana, ze brałam. sami wiecie co :(

Gość buraczekkkk
Również mam ten problem. Np kiedy nauczyciel na lekcji poprosi mnie o udzielenie odpowiedzi na jakis temat zaraz robie sie czerwona. Wszyscy wokól mnie juz sie ze mnie smieja .... nawet przy rozmowie z przyjaciolmi zaraz sie rumienie. Czytalam wlasnie, ze jest to choroba, lecz inni tego nie wiedza, tylko sie smieja. Przez rumien nie mam powodzenia i jestem niesmiala .... opuscilam sie nawet w nauce, poniewaz gdy jeszcze tak bardzo sie nie rumienilam, zglaszalam sie, chetnie wychodzilam przy klasie na srodek i referowalam rozne prace ... ateraz nawet w lawce jestem czerwona jak burak!!!! Mam juz dosc ... Słyszałam o kremie Synchrorose, lecz nigdzie go nie ma! w aptekach mowia, ze jest on drogi i nie zamawiaja go ... co mam zrobic? szukalam innych lekarstw ale ich zabieg trwa rok lub mniej a ja chcem przez dwa wakacyjne miesiace sie wyleczyc! ! ! Stosuje diete jaka zaleca sie i nic nie pomaga ... PoMOCY!!!! To tak strasznie utrudnia mi życie ...

Gość ja67
chory85 ty uzywasz tego kremu : sensibio AR chcialabym go kupic, moze mi pomoze ! ile kosztuje on w aptece ???? kazdemu to utrudnia życie :(:(

Gość buraczekkkk
rumianku, nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze ... prosze Was, jeżeli znacie jakies lekarstwa na rumieńca to podajcie ich nazwy i ceny .... pytalam w aptece o synchrorose, ale nie sprowadzaja tego leku ;( czy to dobre lekarstwo? czy pomaga? jezeli ktos mial ten lek, to prosze, o udzielenie mi odpowiedz...to na prawde waznw ! pozdrawiam

Gość SAE
Białarek, owszem mam właśnie koleżanke z podobnym problemem (ale ona akurat jest towarzyska) ale nie mam teraz z nią takiego kontaktu, tzw. widzimi się teraz rzadko. Ale nigdy nie pomyślałam, ze przez to moge nie isc na studia. Ale przez to, za to: nie odzywam się w grupie (wszyscy rozmawiają i nagle ja coś mówie i po sekundzie BURAAAAAAk, przez to nie chodzę na imprezy i jest wiele innych rzeczy, których nie robie przez to;/

Gość SAE
Przypomniała mi się sytuacja, gdy ja z koleżanką (która tez sie robiła czerwona-raz w zyciu tak sie zdarzyło, ze nie byłam sama taka) i poszłyśmy do nauczycielki spytać się o coś na korytarzu i obok stał jakis chłopak i on po chwili "boooooooożeee jakie czerwoneee" co oczywiście pogorszyło jeszcze sprawe! Nieraz było tak, ze myślałam, ze jestem normalna aż ktoś mi mówi, ze jestem czerwonw!! to juz w ogóle okropne, bo wtedy tracę pewność siebie zupełnie (a tak jest minimalna) :(

Gość smutna16
przeżywam dokładnie to co Wy :-(

Gość Chory80
Do ja67 Tak nadal uzywam tego kremu.W aptece ciezko jest go dostac-chyba ze na zamowienie.Ja kupilem na allegro.kosztowal mnie 47 zl +koszt wysylki.

Gość Białasek
ja67 nikt nie lubi jaki ktoś się z niego smieje... ja też potem jestem załamana jak ktoś mi zwróci uwagę, bo mam naturę pesymistki.... nawet jak mąż robi sobie ze mnie jaja :-( ale wierz mi nie warto pić... nie warto brać.... Jedna dziewczy na pisała, że jej facet miał operację... i w ogóle już się nie czerwieni.... tylko, że koszt niesamowity... cholendarny jak dla mnie i pewno dla wielu Was :-( Ja na razie satwiam na tą koagulację + regułka + krem Iwostin + Atarax na noc (uspokajające) + herbatka malisa przed snem :-) Mam nadzieję, że będzie lepiej, bo mam zamiar wrócić do pracy w tym roku, a ludzie w handlu są bezlitośni... :-( Aha! Ja mam polski krem Iwostion.... tani nie jest bo 37 zł... ale tańszy niż te zagraniczne ... Buraczek - nie słyszałam o tym kremie SEA ja jako nastolatka często chodziłam na imprezy, bo miałam kilka przyjaciółek, ale wtedy często towarzyszył nam alkohol... ale od kilku lat nie pije w ogóle... okazjonalnie winko lub troszku piwka :-)

Gość Białasek
ja 67 odnośnie cen kremów..... fakt.... ceny koszmar... ale wiedz, że 1 krem starczy Ci na kilka miesięcy, więc.... mozna to jeszcze jakoś przeboleć :-)

Gość ja67
no wlasnie ja kupywałam raz na miesiąc, ale takie po 20 zł ... jak widziałam jakies w drogerii to kupywałam, w necie w ogole nie czytałam o nim., tylko ten z bielendy i też mleczko. ale i tak nic nie pomagało!!!!! opłaca sie bardziej kupywac droższe, na wiecej starczą no i coś (chyba) pomogą. no i kupie :) ale nie wiem jaki jeszcze. no ja brałam przez dłuższy czas. zadawałam sie z takim towarzystwem , bo oni mnie akceptowali taka jaka jestem. jak brałam to zapominałam o "tym" . teraz mi sie tez to zdarza nieraz .... mam 19 lat a takie pojeb** zycie mam. same problemy :