Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liliana22

rumienienie sie, czerwienienie

Polecane posty

Gość www19
ale pokręcilam a początku :):P:DD

Gość Ja 21
Maseczkę kupiłam w Rossmanie i kosztowała ok 10 zł. A Diroseal kupiłam dokładnie za 63,70. Tylko wiesz co, po pierwszych kliku smarowaniach trochę jakby podrażnił mi skórę, bo mnie piekła, ale tylko przy smarowaniu kremem. Czytałam gdzieś, że takie początkowe pieczenie jest normalne i rzeczywiście potem przestało :)

Gość sssoookkk
A co myślicie o ziołach na uspokojenie?

Gość Białasek
może troszkę pomogą, ale raczej niewiele.... bo jednak zioła są dość słabe.... Ja piję melisę na noc (o ile nie zapomnę) :-)

Gość sssoookkk
I co Białasek pomaga Ci to trochę??

Gość Białasek
... sama niewiem.... ale jak brałam przez przewien czas ATARAX to mi pomagało.... :-) Dziś byłam na ostatniej, 4-tej koagulacji!!! Następna dopiera we wrześniu/październiku. Deramtolog poleciła mi kupić sobie wodę termalną z IWOSTINA... Ona ogólnie jest ZA polskimi kosmetykami (ja też zresztą lubię polskie firmy :-) ) Kupiłam. Jak na raze daje ukojenie sparagnionej wody - skóry.... szczególnie latem. Płaciłam za nią 17,90 zł (150 ml). Dermatolog poleciła mi, że warto po wakacjach udać się na specjalistyczny zabieg peelingowy. Mam się smarować kremami z wysokimi filtarmi :-) Powedziała, że to moje czerwienienie na mnie widać, bo jestem blada... Że warto się opalić....ale unikać solarium... Więc od jutra idą zaś - ostatnio schowane w odstawkę - samoopalacze :-) Mam unikać kremów zapachowych i w ogóle często nawilżać skórę, bo jest przesuszona. I nie mam myśleć o CZERWIENIENIU.... bo to potęguje sprawę.... W ogóle to po zabiegach zdecydowanie mniej się czerwienię.. a jak już - to jest delikatniutki rumień.. prawie niewidoczny... A gdy jest tempa powyżej +20 stopni to nie jestem cały czas czerwona.... nie odczuwam jej... a kiedyś to czułam :-) W ogóle Pani Doktor powiedziała mi, że gdybym nie usunęła naczynek to za 20-30 lat wyglądałabym strasznie. Dostałam masę próbek :-) -------------------------------------------------- Gdyby wszyscy lekarze na NFZ byli tacy jak Ona - to żyło by się nam stokroć lepiej. Jestem z niej mega zadowolona. :-) :-) :-)

Gość ratunku ku
tez tak mam .......i coraz berdziej mi sie pogarsza mam isc na laser czy jak ??????????

Gość Białasek
Najlepiej wpierw idź do deramtologa :-) A gdzie reszta EKIPY ??????

Gość SSSOOOKKK
A TOBIE BIAŁASEK ZA DARMO ROBIĄ TE ZABIEGI??

Gość Białasek
tak... za darmo

Gość ratunku ku
bylam ale kazal unikac slonka , i uzywac kremow z filtrem .. i nie wiecej ........ co robic

Gość Białasek
poczytaj posty wcześniej... coś znajdziesz :-)

Gość sssoookkk
a Ty Białasek poszlaś do tego dermatologa i sama go o to porosiłaś czy on sam Ci to zaproponował?? (koagulacje) a możesz opowiedzieć jak to dokładnie było?? będe wdzięczna:)) pozdrawiam...

Gość Białasek
sssooookkkk Tzn. ta dermatolog przyjmuje i prywatnie i na kasę.. z tym, że na NFZ długo się do niej czeka.... Ja pierwszy raz poszłam prywatnie... kazała następnego dnia przyjść na wypalanko.. i tak za każdym razem mialam się głoscić co 2 tygodnie... Szłam do przychodni... rejestrowałam się i pielęgniarka ją natychmaist wołała i dermatolog robiła mi ten zabieg.... Nie czekałam ani w kolejce.... - jak inni pacjenci - ani nie musiałam czekać na wizytę 2 - 3 miesiące - jak to u niej jest "normalnie" państwowo!! Te zabiegi też pewno bedą robić kosmetyczki, ale pewno to słono kosztuje.... Podzwoń po przychodniach deramtologicznych i popytaj się gdzie mają ten sprzęt do koagulacji, i tam idź, bo wierz mi.. tym co mi robiła pani doktor - to jej... Ona go kupiła za własną kasiorę Zasada jest taka, że zabiegu nie robi się jak ma się @ i jest się w ciąży.

Gość Białasek
Aha!!! Jak byłam u niej pierwszy raz - to opowiedziałam jej o mojej przypadłości... Przyjrzała się dokładnie cerze.. zobaczyła popękane naczynka i powiedziała mi, że w przychodni ma taki sprzęt i, że mam się następnego dnia zgłosic.. :-) ja wcześniej nie wiedziałam, że jest taka możliwość,,, ----------------------------------------- Mi ten zabieg bardzo pomógł... Faktem jest, że nie wyleczył mnbie w 100%, ale czerwienię się znacznie mniej i dużo mniej widocznie :-)

Gość www19
tez bym przeszła sie do dermatologa na takie zabiegi... Jak są za darmo. Tylko raz byłam w moim miescie u dermatologa, to pozapisywał mi jakies leki za chyba 90zl i tak nic nie pomogło. A żadnych badan nie robił, tylko spojrzał, i wypisał mi recepte. Myslałam, ze będzie inaczej taka wizyta wyglądać ... a on tylko spojrzał (trwało to może 2s). To wole do niego nie iść. Ale popytam sie o dobrych dermatologów w moim mieście. Jak będzie w ogołe taki, to na pewno sie wybiore...

Gość Białasek
... ja też długo szukałam dobrego dermatologa.... każdy patrzyl na mnie jak na głupią i przepisywał drogie leki na niewiadomo co... dopiero ta Kobieta podeszła do sprawy racjonalnie i właściwie.... :-) Pozdrawiam

Gość www19
aa i jeszcze jedno: zauważyłam, że gdy jest gorąco, nieraz upał, to kiedyś gdy np na zakupach od razu robiłam sie czerwona od słońca, od zmęczenia (bo kondycji to ja nie mam :P) . A od kilku dni zauważyłam, tez dzisiaj, że gdy chodze po mieście a jest bardzo gorąco to czerwona nie jestem, czuję się normalnie... Nawet gdy na moją twarz padają promienie słoneczna. Ale gdy usiąde gdzieś, np po zakupach usiąde na ławke, czy stojęprzez chwile w jednym miejscu to wtedy w srodku robi mi sie baaaardzo gorąco, no i też na twarzy i dopiero wtedy czerwona sie robie przez chwile. Ma ktos takie coś?????

Gość Białasek
... ja też długo szukałam dobrego dermatologa.... każdy patrzyl na mnie jak na głupią i przepisywał drogie leki na niewiadomo co... dopiero ta Kobieta podeszła do sprawy racjonalnie i właściwie.... :-) Pozdrawiam

Gość www19
a z jakiego woj. jestes Białasek ?? Bo jesli z wielkopolskiego to bym jeździła do tej dermatolog

Gość Białasek
nie... nie z tego województwa.... napewno u Ciebie też będzie dobry specjalista.... podpytaj znajomych..... :-)

Gość Białasek
ja zwykle tak miałam (bo teraz mega rzadko :-) ), że jak czułam, że robię sie czerwona (choćby po wysiłku czy spacerze w słońcu) - to byłam czerwona.... niewiem co to może być.... idź skonsultuj to z lekarzem najlepiej...

a ja na przekor dzisiaj sie opalalam, wiem ze lepiej tego nie robic, ale sluchajcie nie robilam juz tego od 2 lat! przynajmniej twarzy nie opalalam. Kupilam jeden krem na rumien i ciezko stwierdzic jego efekty bo nie jestem systematyczne w jego stosowaniu. Natomiast podoa mi sie krem z bielendy, mimo iz jest na noc to stosuje go w dzien bo fajnie maskuje popekane naczynka :) nie nakladam czasem nawet fluidu. U mnie tez nie ma dobrego dermatologa niestety:(

Gość Białasek
fatycznie - ten z Bielendy - ładnie maskuje i nawilża, ale chyba nic więcej....

no wlasnie nic wiecej. Mam jeszcze krem z iwostinu ale tak jak mowie nie pamietam kiedy ost raz stosowalam. Tak mnie wkurza juz ten problem, ale ost o nim w ogole zapomnialam bo caly czas siedze w domu i nie mam stresow, choc na chwile moglam zapomniec..........

Gość www19
no popytam się ... zobaczymy. ale na moje szczęście na bank nie będzie!:P ja mialam ten krem z bielendy na noc, sotosowałam go 2 razy w ciągu dnia. i Efektów w ogóle nie było... Chciałam kupic ten krem z Bielendy nawilżający na dzień, ale niestety patrzyłam za nim w drogeriach i tylko był ten na noc. a dzisiaj załamana jestem ;// Z siostra gadałam chwile o bluzce. i nic nie czułam ze czerwona sie robie. A ona "ale buraka spaliłaś, i zaczęła się smiać" i czułam ze się na mnie patrzy i wtedy poczułam , ale tylko troche że sie zrobiłam czerwona. Myslalam ze przy takich sytuacjach juz mi przeszło "to". O bluzke sie spytała i żeby sie od razu zaczerwienić ?????????? :(:(:(:(:( A tak mi dobrze szło .... Chyba będe chodzić na solarium. Wiem, ze nie powinnam, ale co mam zrobić. a przy niej to ŚWIECE BLADOŚCIĄ!

Gość www19
i chciałam dzisiaj powiedzieć jak zaczęła sie smiać "dobrze ze ty czerwona sie nie robisz" ale wtedy bym sie jeszcze bardziej pogrążyła bo bym czerwona sie zrobiła jeszcze bardziej. Ona myśli, ze mi nie robi przykrości. ze powie i o tym zapomne. bo nie powiem, ale wkurzona byłam na nią, a po chwili zapytała sie o cos innego. tak jak by się nic nie stało. ale dla mnie bardzo duzo sie stało!!!!!!!! Az mi sie ryczeć chce!!!!!!!!!;(:(:( Myslalam ze mi to przeszło (codzienne sytuacje) ale chyba znowu to wraca. a jesli ma tak być to mi sie juz zyc nie chce!!!!!!!!!!!!!! dobra wiem ze zanudzam, kończe, tylko "wygadać" sie musiałam, bo nie mam zaufanej osoby ktorej bym pogla to powiedziec, bo każdy sie śmieje ze mnie. !1!:(:(

www19 moze pogadaj o tym z siostra, jak zrozumie ze to dla ciebie problem to nie bedzie sie juz smiac. Ja tez szukalam kremu z bielendy na dzien i nigdzie go nie ma, i tak jak mowilam on tak wlasciwie nie pomaga ale dorze maskuje naczynka.

Gość sssoookkk
A czy ktoś zna dobrego dermatologa z Krakowa??

Gość Białasek
www19 a ile lat ma Twoja siostra, że zachowuje się jak głupia smarkula ??? ja też mam rodzeństwo, ale mi nie dokuczają z tego powodu ... Pogadaj z nią, albo podsuń jej właśnie jakieś strony o napadowym czerwienieniu się..... Mi deramtolog powiedziała, że przez to, że jestem blada to wszystko widać na cerze.... każdą - niech nazwę to - wadę... Nie zanudzasz... po to tu jesteśmy, żeby się wypłakać i pocieszać wzajemnie :-) :-) :-) A odnośnie kremu z Bielendy to jest on (i ten na dzień i na noc, i tonik) w drogeriach Rossman. Kosztują coś ok. 7 zł Ja nie wiedziałam wcześniej i kupiłam w zwykłej drogerii (na zamówienie) za 8,50 zł. A gdzie jest Chory 85 ???