Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 liliana22

rumienienie sie, czerwienienie

Polecane posty

Go艣膰 Modika.
Przepraszam was, co艣 si臋 nie wszystko w poprzednim po艣cie wy艣wietli艂o. Daj臋 jeszcze raz: Bardzo si臋 ciesz臋 偶e nie jestem z tym jedyna xD, moja 'przyjaci贸艂ka' (niby chodzimy razem na przerwach szkolnych czy co艣 ale co艣 wi臋cej to nie.. :C) jak si臋 zaczerwieni臋 to m贸wi "ale burak!" albo "ale zburacza艂a艣!" i nie m贸wi tego tak normalnie tylko takim tonem jakby si臋 wy艣miewa艂a.. Mi si臋 wydaje 偶e to przez ni膮 (i pare innych os贸b, bo tak og贸lnie to rzadko kto艣 mi m贸wi 偶e jest czerwona) mi si臋 to zwi臋kszy艂o poniewa偶 zacz臋艂am bardziej zwraca膰 na to uwag臋. M贸wi艂am jej to tyle razy! M贸wi艂am aby mi tego nie m贸wi艂a bo ja jestem tego 艣wiadoma, a ona dalej! Robi mi na z艂o艣膰! To jest okropne. Przez to 偶e ona mi tak m贸wi to czuje si臋 bardzo nieswojo, jakby ka偶dy si臋 ze mnie tak na艣miewa艂..

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Men94
Cze艣膰, jestem Marcin, przyznam 偶e mam to samo co Wy czyli to ca艂e nieszcz臋sne czerwienienie si臋. No nie powiem, przeszkadza to w 偶yciu, zw艂aszcza przy rozmowie z nieznajomymi, odp ustn膮 i takie temu podobne. Najbardziej wkurza mnie to 偶e ci臋偶ko mi jest tak o zagada膰 do nieznanej mi dziewczyny ze 艣wiadomo艣ci膮 偶e spal臋 buraka. Co do koleg贸w o wiele mniej si臋 kr臋puj臋 , 偶e tak powiem mam to gdzie艣 , a co do p艂ci przeciwnej jako艣 na odwr贸t nie wiem czego. Je偶eli chcia艂by kto艣 ze mn膮 popisa膰 na gg to daj臋 sw贸j numer : 31158808 Naprawd臋 bardzo ch臋tnie z Tob膮 pogadam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 uszi1987
Powiem tak ja uzwam 2 miesiace metronidazolu i widze juz efekty jestem bledsza odpukac i czasem sie lekko zaczerwnienie ale to pod koniec dnia jak juz jestem zmeczona i to w pracy :P ale zazwyczaj to cale dnie siedze przy kompie bo pracuje w biurze wiec zazwyczaj to jeden policzek mam rumiany ;p koszt metronidazolu to 6 zl na recepte na poczatku dermatolog ostrzegal ze skora bedzie marudzic i sie czerwienic alepo kilku dnaich przejdzie i przeszlo;p ja za tydzien ide na zabieg laserowy zamykania rumienia na twarzy i dlatego zalecila mi dermatolog metrinidazol oraz rutinoscorbin w konskich dawkach na upragniony laser czekalam 3 miesiace bo od razu powiedzieli ze nei zrobia i ze skore trzeba podleczyc a nie tak hop i juz :P rumienia nie mam duzego ale jednak mam ;p najgorzej bylo latem istny burak.. a u mnei w klinice robia zabiego w m,arcu i kwietniu moze na poczatku maja ale juz w polowie kategorycznieodmawiaja klientom

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pigmejka
Cze艣膰 dziewczyny czy u偶ywa艂y艣cie krem贸w firmy Neoglis?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ona jedna
czesc:) moja kosmetyczka polecila mi abrdzo drogi krem firmy dermatis, ksoztuje ok 180 zl...w sumie juz go u niej zmaowilam ale szukam jakiegos tanszego odpowiednika... chodzi o to ze zaweira wyciag z ruszczyka a ten podobno jest bardzo skuteczny w walce z rozszerzonymi anczynkami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ona jedna
sorry, nie dokonczylam wypowiedzi...chchialam sie Was zapytac czy moglybyscie poelcic jakis porzadnie nawilzajacy i zarazem obkurczajacy naczynka krem? mam na maksa sucha skore i pzy tym te naczynka..moja kosmetyczka uaprcie tweirdzi ze tylko ten krem za 180 zl jest wybawieniem..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 frufelek
Drodzy Wsp贸艂towarzysze Niedoli, mam dok艂adnie ten sam problem. Zacz臋艂o si臋 nagle, kiedy by艂am na studiach. Pocz膮tkowo czerwienienie pojawia艂o si臋 w sytuacjach stresowych, teraz flush pojawia si臋 w najbardziej irracjonalnych i nieoczekiwanych momentach. Dodam, 偶e mam 29 lat, nie mam kompleks贸w, jestem uwa偶ana ze atrakcyjn膮 i bystr膮 dziewczyn臋. Nie mam problem贸w z nawi膮zywaniem kontakt贸w, pracuj臋 zreszt膮 jako przedstawiciel handlowy (czasem klienci patrz膮 na mnie jak na wariatk臋, kiedy nagle robi臋 si臋 bordowa:). Postanowi艂am zawalczy膰 z problemem. Zastanawia艂am si臋, czy najpierw i艣膰 do dermatologa, czy od razu do psychiatry. Ale postanowi艂am zacz膮膰 od wizyty u tego pierwszego. Zw艂aszcza, 偶e od kiedy pami臋tam mia艂am rumie艅ce na mrozie, upale, po wysi艂ku, alkoholu itd. Dermatolog oceni艂, 偶e mam cer臋 naczynkow膮 i zaleci艂 nast臋puj膮c膮 terapi臋: -po pierwsze zero opalania, sauny itd. -zmiana nawyk贸w tzn 偶adnych peeling贸w, tonik贸w z alkoholem, 偶adnego wycierania twarzy r臋cznikiem, -na dzie艅 krem synchrorose fast (kosztuje ok. 65 z艂, ale dosta艂am od lekarza sporo pr贸bek), -na noc dosta艂am krem z levonorem robiony w aptece (wyczyta艂am, 偶e jest to syntetyczna adrenalina obkurczaj膮ca naczynia krwiono艣ne), za dosy膰 du偶y pojemnik zap艂aci艂am 38 z艂 -od siebie doda艂am do demakija偶u plyn micelarny iwostin capillin Po 3 tygodniach kuracji zauwa偶y艂am du偶膮 popraw臋. Niekontrolowane czerwienienie pojawia si臋 naprawd臋 du偶o rzadziej.Tak si臋 ciesz臋, 偶e a偶 zastanawia艂am si臋, czy o tym pisa膰 na forum, 偶eby nie zapeszy膰;) Ale mo偶e komu艣 te informacje pomog膮 w walce z tym paskudztwem. Pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 polusia1989
Widze 偶e troche czasu min臋艂o od ostatniego wpisu,ale mam nadzieje 偶e nikt nie bedzie mia艂mi za z艂e 偶e go od艣wie偶e...nawi膮zuj膮c do ostatniego posta Frufelki to mam t臋 sam膮 przypad艂o艣膰..czerwienie si臋 w absurdalnych sytuacjach takich jak rozmowa przez telefon czy spotkanie kogo艣 znajomego na mie艣cie a ju偶 o alkoholu nie wspominaj膮c bo po nim to twarz mi po prostu p艂onie..;/ Mam do Ciebie pytanie frufelka,a mianowicie o policzki czy s膮 one normalnie lekko zaczerwienione czy zaczynaj膮 sie czerwieni膰 dopiero w kryzysowych sytuacjach?jak to wszystko teraz u Ciebie wygl膮da po tych kilku miesi膮cach..ja osobiscie jestem na skraju za艂amania;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 frufelek
Polusia, lekko zaczerwienione policzki mam zawsze i wyra藕nie rozszerzone, momentami nawet pop臋kane naczynka. Je艣li chodzi o efekty leczenia, to r贸偶nie to bywa, czasem przez tydzie艅 nic si臋 nie dzieje, a p贸藕niej "napad za napadem". Ale jest lepiej ni偶 by艂o. Walcz臋 dalej:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gra1234
od 20roku zycia twarz myje mleczkiem kosmetycznym,a mam teraz 60lat i wreszcie krwista twarz jest normalna, aczkolwiek naczynka mam popekane na polikach, mam dobry podklad i tym tuszuje mankamenty i tak bedzie chyba do smierci.....moj syn odziedziczyl po mnie ten problem i bylam z nim u profesora....powiedzial: zycie nie za wesole i nie za smutne: unikac zmian temperatury, nic ostrego, dieta.....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gra1234
od 20roku zycia twarz myje mleczkiem kosmetycznym,a mam teraz 60lat i wreszcie krwista twarz jest normalna, aczkolwiek naczynka mam popekane na polikach, mam dobry podklad i tym tuszuje mankamenty i tak bedzie chyba do smierci.....moj syn odziedziczyl po mnie ten problem i bylam z nim u profesora....powiedzial: zycie nie za wesole i nie za smutne: unikac zmian temperatury, nic ostrego, dieta.....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam r贸wnie偶 ten problem. Robie si臋 czerwona na czole, polikach, po prostu wsz臋dzie. JAk np. powiem co艣 w klasie i wszyscy zaczynaj膮 si臋 smia膰-burak, gdy jaki艣 ch艂opak powie co艣 do mnie- burak, jak mam wyj艣膰 i co艣 powiedzie膰 publicznie-burak, jak kto艣 co艣 powie do mnie w stylu "hej male艅ska" i takie tam -burak, a gdy s艂ysz臋 ale ty jeste艣 czerwona-jeszcze wiekszy burak!!!! Nie wiem jak z tym walczy膰, a denerwuj膮 mnie te wszystkie rady 偶ebym posz艂a do psychologa itp. ja nie jestem nie艣mia艂a. wr臋cz przeciwnie. mam duzo znajomych, jestem otwarta do ludzi, ale przez to, 偶e si臋 czerwienie wiele nie moge powiedzie膰, wyrazi膰 swojego zdania bo wiem, 偶e jak to zrobie, zaraz bede czerwona. PO PROSTU KOSZMAR!!! POMOCY

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mam podobnie. Chocia偶 o wiele gorzej jest jak jest zimniej. Wtedy czerwieni臋 si臋 okropnie ;) Mam teraz krem demrmedic do cery naczynkowej i jest spoko ale denerwuje mnie ten zielony pigment ( wiem wiem,偶e ma neutralizowa膰 kolor ale moim zdaniem wcale nie pomaga). Macie jaki艣 dobry zamiennik ale bez pigmentu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Acnerose krem na dzien. Najlepiej jest stosowa膰 w po艂膮czeniu z kremem na noc. Cera po nim jak marzenie :) Czerwieni si臋 nadal ale o wiele mniej. Zmie艅 r贸wnie偶 diet臋.U mnie stan cery poprawi艂 sie od kiedy przesta艂am je艣c ostre, sma偶one oraz t艂uste potrawy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Diete mam od zawsze tak wiec nie w tym problem. Po prostu mam tak膮 urod臋. Orientujesz si臋 czy ten krem dostan臋 gdzie艣 stacjonarnie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na stronie jest lista miejsc, w kt贸rych mo偶na dosta膰 ca艂a seri臋 ( jest to seria kosmetyk贸w chocia偶 sama stosuj臋 tylko krem na noc i na dzie艅 bo tonik wol臋 z evree - ten r贸zany): https://acnerose.pl/ . Og贸nie widzia艂am w wiekszych aptekach, ale najbardizej op艂aca si臋 chyba zamawia膰 ca艂y komplet na allegro.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 onsi92920
Ja si臋 rumieni臋 i wiele os贸b uwa偶a, ze to urocze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 michal039
A mo偶e ma to zwi膮zek z jak膮 chorob膮, infekcj膮? Ja czerwieni艂em si臋, mia艂em rumie艅, gdy zarazi艂em si臋 nu偶e艅cem. Na szcz臋艣cie bardzo szybko si臋 tego pozby艂em. G艂贸wnie pomog艂a mi strona nuzeniec.com.pl, na kt贸rej kupi艂em ma艣膰 ZZ.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Irmina4455
Hej, przeczyta艂am kilka Waszych komentarzy i jest mi przykro, 偶e musicie / musieli艣cie przez to przechodzi膰 :( Ja mam 艂agodn膮 wersj臋 tej choroby (rumieni臋 si臋 tylko w sytuacjach stresowych, kt贸rych nie mam znowu tak du偶o). Pisz臋, aby zapyta膰 si臋, co Wam pomaga? Jaki艣 krem, serum? Podzielcie si臋. :)

Udost臋pnij ten post

Irmina, je偶eli masz 艂agodn膮 posta膰 tr膮dziku r贸偶owatego to my艣l臋, 偶e najlepiej sprawdz膮 si臋 u Ciebie 艂agodne preparaty na bazie ekstrakt贸w ro艣linnych np. Sevolium. :) No, a do tego przede wszystkim dieta.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witam, jestem studentk膮 ostatniego roku kosmetologii. Do uko艅czenia swej pracy dyplomowej niezb臋dne s膮 mi wyniki bada艅 dotycz膮cych zwi膮zku stresu i innych czynnik贸w emocjonalnych, ze stanem sk贸ry. Zale偶y mi g艂贸wnie na dotarciu do os贸b borykaj膮cych si臋 z takimi schorzeniami jak: AZS, 艁ZS, 艂uszczyca, tr膮dzik r贸偶owaty, tr膮dzik pospolity, ale b臋d臋 wdzi臋czna za pomoc r贸wnie偶 osobom, kt贸rych te dolegliwo艣ci nie dotycz膮. Uprzejmie prosz臋 Panie w wieku 20-45 o wype艂nienie poni偶szej ankiety. https://www.survio.com/survey/d/D1M7Q9S9L1X5B2M7I Z g贸ry dzi臋kuj臋 za po艣wi臋cony czas. Pozdrawiam, Aleksandra G.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gors

Ja mam po ojcu w genach.Piszecie o kremikach,ziolkach itp.Trzeba uderzyc z grubej rury w problem czyli najpierw zamierzam laser IPL a pozniej zabieg ETS.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gors

I mowie tu o rumieniu ktory utrzymuje sie nie raz nawet 3 godz a nie chwilowe,chyc ze jest krotka stresujaca sytuacja.

Udost臋pnij ten post