Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelina p.24

Prezerwatywy XL zbyt ciasne.

Polecane posty

Gość ewelina p.24

Obecnie jedyną formą antykoncepcji jaką mogę stosować są prezerwatywy, jednak mój mąż ma na tyle grubego członka, że utrudnia to nam stosowanie prezerwatyw nawet typu XL, których średnica zwykle to 54 mm. Czy orientujecie się może, czy istnieją prezerwatywy o większych średnicach? Bo na razie takowych nie spotkałam. Lub może ktoś ma podobny problem?

Gość niedawno pisali że
chyba z lekka przesadziłaś... Właśnie rozrysowałam sobie tę średnicę 5.5 cm. Nie wierzę, że ma tak grubego, chyba, że jest koniem :-)

Gość ale qutasek..
Musisz przejść się do sexshopu tam napewno kupisz mu XXL...gruby a jaka długość?..:)

Gość ewelina p.24
Nie ma w tym przesady, wszelkie prezerwatywy mają właśnie takie wymiary jak podawałam, no i przy zakładaniu "zacinają się", a wypróbowaliśmy już wiele technik. Jak widać po moim przypadku duży nie zawsze oznacza szczęście. A problem z prezerwatywami typu XL bądź XXL polega na tym, że są one wydłużone a nie poszerzone, różnica szerokości wynosi 3-4 mm, czyli praktycznie żadna.

Gość ewelina p.24
up up up

Gość ewelina p.24
O złym rozwijaniu nie ma tu mowy. A te 54 mm to dane producenta, średnica prezerwatywy do której maksymalnie można ją naciągnąć. Faktycznie wyciągnięta z opakowania nie ma aż takiej średnicy. Podczas zakładania nie rozciąga się prezerwatyw, a jedynie rozwija i w tym jest problem. Nienaciągnięta jest zbyt wąska.

Gość iop1
Najszersze dostepne w aptece to Durex XXL (57mm) oraz Durex Pleasuremax (56mm, ale maja inny profil i wydaja sie szersze od XXL, chociaz nie tak dlugie). Jesli to nie wystarczy, to w sexshopach trzeba szukac prezerwatyw Magnum, albo lepiej Magnum XL (XL sa na prawde szerokie), ale to gumki ze stanow i ciezko je dostac.

Gość WAZNE hey
Czy ktos wie gdzie i za ile kupic je w Poznaniu?

Gość marlin26
Witam mam taki sam problem nawet prezerwatywy durex XXL o srednicy 57mm mnie sciskaja robi sie czerwony i mi opada:((( mierzylem obwod i moj penis ma okolo 16,5 cm i szukam jakis bardzo grubych, pomozcie:(((

Gość mamy identyczny problem
Nawet prezerwatywy typu XL są zbyt ciasne na penisa mojego męża. Mają zbyt mały obwód. Też interesuje mnie, czy są na rynku (być może do kupienia przez net) prezerwatywy o większych rozmiarach, bo ja się nie spotkałam. A paniom niedowiarkom, "właścicielkom" facetów z maluchami lub średniakami - już podziękujemy :P

Gość ssssssssssssuczi
Twój mąż jest Murzynem? :D fajnie masz :D

Gość matka 20latek
szczescie ???niewiadomo czy szczescie ale wiadro zamiast cipki masz z pewnoscia

Gość matka 20latek
mamy identyczny problem moze zapytaj o rozmiar XXXXXL w zoologicznym lub a aptece weterynaryjnej :D:D:D:D:D

Gość rośnie i rośnie
nie martw się może jeszcze mu podrośnie....;p

Gość ssssssssssssuczi
Mateczka nie wierzy, bo wiekszość Polaków ma mikruski, na oczy pewnie nie widziala mocarnego byka :D a takie sie wsrod naszych panów zdarzaja!

Poza tym penisy facetów tych kobiet, które szokuje że durexy, unimile itp. typu xxl mogą być dla kogoś za ciasne, muszą być naprawdę niewielkie :) Te prezerwatywy naprawdę nie są duże. Nie trzeba być murzynem, ani ogierem, żeby były za ciasne. Wystarczy mieć po prostu porządny, duży sprzęt. Ale lepiej się pocieszać wyzwiskami typu "wiadro", niż przyznać, że własny facet ledwo wyrabia średnią europejską :P

Przypuszczam, że rzeczone 20-latki, wyłaniając się z naszej "mateczki" 20 lat temu, trochę nadwyrężyły jej własne "wiaderko" ;) Pewnie musi z lupą szukać w nim penisa męża i stąd ten jad :)

Gość ssssssssssssuczi
ciekawe czy dał rade ja rozdziewiczyc czy musial to robic lekarz :P

Gość marlin26
oj dziewczyny przestancie sie przekomarzać bo to nie ma sensu, mam ten sam problem bo zaloze durex xxl i zaraz mam niedokrewienie i robi sie czerwony i mi opada i szukam prezerwatym ktore by mialy chociaz 60cm srednicy, a zazdrośnica dziekujemy za wypowiedzi:)

Gość hajhsla
z chłopakiem mamy ten sam problem xl i xxl sa poprostu za mala tzn maja za mala średnice:/

Gość Sandaczos
Witam, miałem jako facet podobny problem. Całą inicjację szlag trafił - wcześniej nie zakładałem na sucho:(. Wypróbowałem wiele marek i typów. Wreszcie jedynymi które jakoś dają się założyć to Durex Performa. Choć czasem mam z tym jednak problem, zakładam wówczas przy 80% pełnej gotowości:). Wiem, tak robić się nie powinno, bo może pęknąć, lecz cóż począć. Moja dziewczyna jest zadowolona, choć czasem ją boli:( Muszę uważać. Pozdrawiam i życzę sukcesów w poszukiwaniach.

Gość ja tez mialam z chlopakiem
ten problem, ale sa gumy, nie pamietam, jak sie nazywaja, bo kupuje hurtowo bez firmowego opakowania raz do roku ;) ale tez durexa, w takim rozowofioletowym papierku, chyba to pleasure max. Niby nie wieksze, ale jakies inne, lepiej sie naciagaja :)

Żartujecie ? Mój penis ma w obwodzie 14 cm i standardowe prezerwatywy o szerokości 52 mm wcale nie są za ciasne. Są dobre.

Gość Marlin26
A jak moj ma 16cm w obwodzie to co powiesz??

Gość Trojan Magnum czy jakoś tak
Dostępne niestety chyba tylko w internecie za walutę ;)

Gość _ona
Polecam brytyjskie Pasante King Size. Do kupienia w Internecie albo niektórych sexshopach (na przykład Pink Shop).

Gość mały pasek w kropki
hej! Mieliśmy ten sam problem co Wy! wypróbujcie gumki Contex Tornado. Są np. na stacjach Orlen. A gdzie jeszcze to nie wiem. Niby na opakowaniu rozmiar taki jak np Durexy, ale te się bardzo fajnie naciągają! No i nasz problem nie jest juz tak straszny.

Witajcie, mam to szczeście lub według niektórych nieszczęście, że mój men jest "dosyć duży" i mamy trochę problemów żeby "podebrać" odpowieni rozmiar "gumki". Próbowaliśmy różnych, ostatnio tych "Contex Tornado" ale są sporo za krótkie. Średnica jest odpowiednia, ale jeszcze kilka centymetrów brakuje na długości. Ze względu na to, że musiałam chwilowo odstawić pigułki, jest to w zasadzie jedyna nasza antykoncepcja i obawiam się zajść w ciążę, gdyby nie daj Boże pękła gumka. Może Znacie jakiś rodzaj prezerwatyw na dosyć długiego (ok 23 cmm), ale niezbyt grubego członka?